KULTUROSUPA
ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ
 • Με δύναμη και ποιητική έμπνευση οι «Πυρκαγιές» στο Βασιλικό Θέατρο. Είδαμε και Σχολιάζουμε.
  925 Views
  Με δύναμη και ποιητική έμπνευση οι «Πυρκαγιές» στο Βασιλικό Θέατρο. Είδαμε και Σχολιάζουμε.

   Μια δυνατή τραγωδία, δοσμένη εμπνευσμένα με ευφυέστατη, ποιητική σκηνοθεσία και αξιοθαύμαστες ερμηνείες, σε μια παράσταση που τυπώνεται βαθιά στη μνήμη… Με δύναμη και ποιητική έμπνευση οι «Πυρκαγιές» στο Βασιλικό Θέατρο.

  Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου.
  Περισσότερα ...
 • Επιστρέφει το «Καλησπέρα σας κύριε Τσέχωφ!» στο Μάντεως Τειρεσία (ΚΘΕΘ)
  469 Views
  Επιστρέφει το «Καλησπέρα σας κύριε Τσέχωφ!» στο Μάντεως Τειρεσία (ΚΘΕΘ)

  Μια λοξή,  παιχνιδιάρικη ματιά σε διηγήματα του Άντον Π. Τσέχωφ, όπως διαμορφώθηκαν και παρουσιάζονται από την ομάδα πρωτοβουλίας 2018-2019 του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Ο Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ σε αντίθεση με τους άλλους συγγραφείς της εποχής του επικεντρώνεται στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα μεγάλα ζητήματα της ζωής...


  Περισσότερα ...
 • 10 λεπτά (απολαυστικό βίντεο) κήρυγμα από τον Ράβνιω στο «Α τόσο καλά.?!». Είδαμε & σχολιάζουμε.
  1490 Views
  10 λεπτά (απολαυστικό βίντεο) κήρυγμα από τον Ράβνιω στο «Α τόσο καλά.?!». Είδαμε & σχολιάζουμε.
  Θυμάμαι πριν χρόνια ρώτησα την μακαρίτισσα Λουκία Ρικάκη τι θέλει και ασχολείται με τα σταντ απ; Πως δηλαδή μια αληθινή δημιουργός να καταπιάνεται με ευτελή θεάματα; Τουναντίον δεν το εκτίμησα ποτέ το είδος… 10 λεπτά (απολαυστικό) κήρυγμα από τον Ράβνιω στο «Α τόσο καλά.?!». Είδε και σχολιάζει ο Γιάννης Τσιρόγλου.

  Περισσότερα ...
 • Έρχονται τα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019
  931 Views
  Έρχονται τα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019

  Πρώτη ανακοίνωση: Με πολλές και μεγάλες εκπλήξεις έρχονται τα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019. Και για τη Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 μην κανονίσετε τίποτα. Πλήρως ανανεωμένο, με νέους συνεργάτες, με πολλά δρώμενα και με κορυφαίες παρουσίες στην βραδιά απονομής.

   

  Περισσότερα ...
 • Ο «Αρίστος» έρχεται σπίτι… (για δεύτερη φορά)
  929 Views
  Ο «Αρίστος» έρχεται σπίτι… (για δεύτερη φορά)

   Το φιλοξένησαν αρχές Οκτώβρη τα 56α Δημήτρια στο Λαμπατουάρ. Η παράσταση που αφορά την ιστορία του «Δράκου του Σέιχ Σου», παρόλο που είναι μια πολύ καλή δουλειά του υπερταλαντούχου Γιώργου Παπαγεωργίου, δεν ευτύχησε... Δεν αποδόθηκε σωστά και οφειλόταν κατά μεγάλο μέρος στον εναλλακτικό αυτό χώρο που δεν το λες και θέατρο για να ανεβαίνουν "κανονικές" παραστάσεις. Ευτυχώς λοιπόν που ξανάρχεται από Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου σε κανονικές θεατρικές συνθήκες, δηλαδή στο θέατρο Αθήναιον

  Περισσότερα ...
 • 9α ΘΒΘ 2019 - Βραβεία Κοινού: Αποτελέσματα 1ης ψηφοφορίας Σεπτεμβρίου 2018 - Ιανουαρίου 2019.
  5687 Views
  9α ΘΒΘ 2019 - Βραβεία Κοινού: Αποτελέσματα 1ης ψηφοφορίας Σεπτεμβρίου 2018 - Ιανουαρίου 2019.

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη για τη φετινή θεατρική σεζόν διαδικτυακή ψηφοφορία «Ψηφίστε τις 5 καλύτερες παραστάσεις, Σεπ’ 2018 – Ιαν’ 2019»Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών [21-24/02/2019], το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει 5 παραστάσεις της αρεσκείας του από τις συνολικά 66 και η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο…

  Περισσότερα ...
 • Θεατρική Κουλτουροβραδιά αυτοσχεδιασμού στο studio Νέμεση (23.02.19 – είσοδος ελεύθερη)
  415 Views
   Θεατρική Κουλτουροβραδιά αυτοσχεδιασμού στο studio Νέμεση (23.02.19 – είσοδος ελεύθερη)

   Στην 34η Θεατρική Κουλτουροβραδιά της "Κ", επισκεπτόμαστε το studio ΝΕΜΕΣΗ όπου παρουσιάζει Βραδιές αυτοσχεδιασμού... και μας καλούν να γίνουμε θεατές -αλλά και συνδημιουργοί- σ' ένα έργο που ζωντανεύει για μία και μόνη φορά μπροστά στα μάτια μας!  Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 21:30. Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τους συντελεστές του θιάσου στο φουαγιέ του θεάτρου, συνοδεία κρασιού.

  Περισσότερα ...
 • Ο Σωφέρ Θεάτρου στους «Άθλιους» του Βίκτορος Ουγκώ στην Πολιτεία Θεάτρου.
  486 Views
  Ο Σωφέρ Θεάτρου στους «Άθλιους» του Βίκτορος Ουγκώ στην Πολιτεία Θεάτρου.
   Η παράσταση «Οι Άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκώ σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μπαλτατζή στο θέατρο Πολιτεία Θεάτρου πραγματεύεται την πάλη των τάξεων μέσα από το πρίσμα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Ο Γιάννης Αγιάννης, βαρυποινίτης κατάδικος, διαφεύγει από τη φυλακή και προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.... Γράφει η Ζωή Ταυλαρίδου.
  Περισσότερα ...

Περισσότερη Θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικομανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ
 • Το συγκλονιστικό «Πριν να γίνουμε δικές σου», της Λάϊζα Γουίνγκεϊτ. Διαβάσαμε & σχολιάζουμε.
  Το συγκλονιστικό «Πριν να γίνουμε δικές σου», της Λάϊζα Γουίνγκεϊτ. Διαβάσαμε & σχολιάζουμε.
  628 Views
   Παράξενη που είναι η ζωή… Εκεί που νομίζεις πως όλα είναι καλά κι όμορφα, συμβαίνουν ξαφνικές ανατροπές. Εκεί που είσαι στον Παράδεισο, έρχονται κάποια χέρια και σε πάνε στην Κόλαση. Το «Πριν να γίνουμε δικές σου», το best seller των New York Times, αναφέρεται σε μια πραγματική δραματική ιστορία. Το συγκλονιστικό «Πριν να γίνουμε δικές σου», της Λάϊζα Γουίνγκεϊτ.Διάβασε και σχολιάζει η Μαριάννα Μπουρουτζή
  Περισσότερα ...
 • Πόλεμοι στο Αιγαίο: ιστορίες βίας από τη μινωϊκή Κρήτη που δε γνωρίζουμε
  Πόλεμοι στο Αιγαίο: ιστορίες βίας από τη μινωϊκή Κρήτη που δε γνωρίζουμε
  399 Views

   Πόσο ειρηνικοί ήταν οι Μινωίτες; Γιατί δεν άφησαν εικονογραφία πολέμου, μαχών και τειχών παρά τις επαφές τους με άλλους, σύγχρονούς τους, ανατολικούς λαούς οι οποίοι συνήθιζαν τέτοιες αναπαραστάσεις; 


  Περισσότερα ...
 • Ο Οργουελ μένει στην Ελλάδα του… 2057.
  Ο Οργουελ μένει στην Ελλάδα του… 2057.
  818 Views
  Αν αναρωτιέστε για το που βαδίζουμε, η «Ευτοπία» της ‘Αννης Παπαθεοδώρου είναι μία απόλυτα λογική και αιτιολογημένη εκδοχή. Μόνο που δε θα σας αρέσει καθόλου ο κόσμος του μέλλοντος. Είθε να μη φτάσουμε ποτέ ως εκεί! Διάβασε και σχολιάζει η Μαρία Διαμαντοπούλου. 
  Περισσότερα ...
 • Λιβύη: Βανδαλισμοί στο ελληνικό αμφιθέατρο στην Κυρήνη
  Λιβύη: Βανδαλισμοί στο ελληνικό αμφιθέατρο στην Κυρήνη
  414 Views

   Γκράφιτι σε κίονες του ελληνικού αμφιθεάτρου στην Κυρήνη, της αρχαίας πόλης στην ανατολική Λιβύη. Αμέλεια, βανδαλισμοί, παράνομες κατασχέσεις γης από ντόπιους. Τα εγκαταλελειμμένα καταστήματα αναμνηστικών ειδών και οι καφετέριες στον ορεινό δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο, η μόνη υπενθύμιση ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια το σημείο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.


  Περισσότερα ...

Περισσότερα Τέχνη - Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξεκίνησε η προπώληση (με έκπτωση) για τον «Καρυοθραύστη» στο Μέγαρο. Από το Κρατικό Μπαλέτο στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης.
Ξεκίνησε η προπώληση (με έκπτωση) για τον «Καρυοθραύστη» στο Μέγαρο. Από το Κρατικό Μπαλέτο στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης.
422 Views

 Ένα από τα πιο αγαπημένα κλασικά έργα όλων των εποχών «Ο Καρυοθραύστης» παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 19 και 20 Μαρτίου 2019 από το Κρατικό Μπαλέτο στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, στην πιο ελκυστική του μορφή - με χορογραφία στον πάγο -  Ρωσικού σχηματισμού, που λατρεύουν οι οπαδοί της κλασικής τέχνης.


Περισσότερα ...

Περισσότερη Θεσσαλονίκη
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΣΕΒ: 29.700 ευρώ χρωστάει ο κάθε Έλληνας στους δανειστές
  152 Views
  ΣΕΒ: 29.700 ευρώ χρωστάει ο κάθε Έλληνας στους δανειστές

   Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ με βάση τη μελέτη του ΟΟΣΑ "How's Life".


  Περισσότερα ...
 • Εξώδικο Folli Follie σε ενημερωτικό site - «Μην ξανασχοληθείτε μαζί μας»
  522 Views
  Εξώδικο Folli Follie σε ενημερωτικό site - «Μην ξανασχοληθείτε μαζί μας»

   Με το εξώδικο η διοίκηση της Folli Follie ζητά να "κατέβει" το δημοσίευμα, καθώς όπως υποστηρίζει, περιλαμβάνει "ευαίσθητα δεδομένα εμπιστευτικής φύσεως". Παράλληλα, ζητά από το Capital.gr να μην ασχολείται εφεξής με την εταιρεία. Δηλαδή, η διοίκηση της Folli Follie ζητά από ένα μέσο ενημέρωσης να πάψει να κάνει τη δουλειά του, κάτι που βεβαίως δεν πρόκειται να συμβεί.


  Περισσότερα ...
 • Έθιμα Ελλήνων – Μια διαφορετική ανάλυση.
  527 Views
  Έθιμα Ελλήνων – Μια διαφορετική ανάλυση.

   Βρισκόμαστε, χρονικά, στην "καρδιά" της τέλεσης των ελληνικών εθίμων. Το μεγαλύτερο μέρος τους ξεκινά από τα Χριστούγεννα και τελειώνει το Πάσχα. Κατά τους μήνες Δεκέμβριο ως Απρίλιο γίνονται τα περισσότερα από όσα τελούνται στον ελληνικό χώρο.

  Από τη στήλη Αφήστε με να σας τα πω, του Σταμάτη Γαργαλιάνου
  Περισσότερα ...
 • Όχι άλλα ψέματα..
  2048 Views
  Όχι άλλα ψέματα..
  Ο Βασίλης και η Θεοδώρα ήταν πολύ νέοι ακόμη για να παραιτηθούν από την ιδέα του ερωτικού πάθους και έτσι πρώτα ο ένας και μετά ο άλλος έζησαν την ένταση μιας ερωτικής σχέσης με άλλους.

  Κανείς δεν τόλμησε να πει την αλήθεια στον άλλον. Επέλεξαν να ρισκάρουν γνωρίζοντας Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου. 

  Περισσότερα ...
 • Τηλεφωνικό «bullying» στους δανειολήπτες από εισπρακτικές εταιρείες
  487 Views
  Τηλεφωνικό «bullying» στους δανειολήπτες από εισπρακτικές εταιρείες

   Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση» με επιστολή τους καλούν για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση αυστηροποίηση του νόμου 3758/2009 για τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών,

  Περισσότερα ...
 • Πέθανε ο άνδρας που πρωταγωνιστεί στο διασημότερο φιλί του κόσμου
  326 Views
  Πέθανε ο άνδρας που πρωταγωνιστεί στο διασημότερο φιλί του κόσμου

   Ο ναύτης που αγκαλιάζει και φιλά με πάθος μια νεαρή γυναίκα στην Τάιμς Σκουέρ, μόλις ανακοινώθηκε η λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945 –ένα φιλί που πέρασε στην αθανασία μέσα από μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου– έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.


  Περισσότερα ...
 • Δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο; (So you think you can teach)
  2386 Views
  Δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο; (So you think you can teach)

   Και οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται το ροζ συννεφάκι τους. Όμως αν δεν ευχαριστιέσαι την παγωμένη αλάνα και τη μπάλα πασχαλίτσα, τι πιθανότητες έχεις να φτάσεις κάποτε στη Μπουγκάτι του CR7; Από τη στήλη So you think you can teach του Γιάννη Φασούλα.

  Περισσότερα ...
 • Εφιάλτης στο Διαδίκτυο - Απάτες και οικονομικές παγίδες για ανυποψίαστα θύματα
  982 Views
  Εφιάλτης στο Διαδίκτυο - Απάτες και οικονομικές παγίδες για ανυποψίαστα θύματα

   Μια ωραία μέρα αρχίζει κάνοντας την περιήγησή μας στο Διαδίκτυο. Ανοίγουμε, λοιπόν, το προσωπικό μας e-mail και βλέπουμε στα εισερχόμενα μηνύματά μας ότι είμαστε οι νικητές μιας κλήρωσης και ότι κερδίσαμε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.


  Περισσότερα ...

Περισσότερο Άνθρωπος και κοινωνία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Περισσότερες Συνεντεύξεις

Web Radio

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Περισσότερα Όλα είναι δωρεάν