Kulturosupa.gr - RSS http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/ put the rss description here. +Sun, 20 Aug 2017 09:48:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Άγνωστες στιγμές από την κινηματογραφική καριέρα της Ζωής Λάσκαρη]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/laskari-stigmes-kariera-20273/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/laskari-stigmes-kariera-20273/#comments +Sun, 20 Aug 2017 09:48:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/laskari-stigmes-kariera-20273/  Άγνωστες στιγμές από την καριέρα της Ζωής Λάσκαρη

]]>
 Άγνωστες στιγμές από την καριέρα της Ζωής Λάσκαρη

Από τη σχολή καλογραιών και την ομάδα μπάσκετ του Άρη, στο συμβόλαιο με τον Φίνο και τον «Κατήφορο» - Οι εμφανίσεις σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση

Μια μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, ένα από τα πιο λαμπερά ονόματα του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, η Ζωή Λάσκαρη, έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο, ήταν Ζωή Κουρούκλη. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. (Άλλες πηγές, αναφέρουν ως έτος γέννησής της το 1944).

Φοίτησε, στη Σχολή Βαλαγιάννη και τη σχολή καλογραιών Καλαμαρί. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ, υπήρξε μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία αθλήτρια του Β.Α.Ο. και του Άρη. Το 1959, πήρε μέρος στα καλλιστεία και εκλέχτηκε «Σταρ Ελλάς». Μετά την εκλογή της, πήγε στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α., όπου φοίτησε σε σχολή μανεκέν και εργάστηκε στην αμερικανική τηλεόραση ως παρουσιάστρια διαφημιστικών σποτ.

Το 1961, επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Φιλοποίμην Φίνος υπογράφει μαζί της αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας (ως το 1974). Ξεκινάει την κινηματογραφική της καριέρα ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «Κατήφορος» του Γιάννη Δαλιανίδη. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 4 Δεκεμβρίου 1961 και ήταν η εμπορικότερη της σεζόν 1961-1962, εκτοξεύοντας την καριέρα της Ζωής Λάσκαρη (όπως «βαφτίστηκε» από τον Φίνο, για να μην συγχέεται με την ξαδέρφη της, τραγουδίστρια,  Ζωή Κουρούκλη. Τον ρόλο στην ταινία αυτή, τον πήρε η Ζωή Λάσκαρη μετά την άρνηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη η οποία θεωρούσε ότι ήταν πολύ τολμηρός. Μάλιστα, η πρόσληψή της στη Φίνος Φιλμ, έγινε με μηνιαίο μισθό και όχι με εφάπαξ αμοιβή για κάθε ταινία. Εκτός από τη Ζωή Λάσκαρη, ο «Κατήφορος» έκανε ιδιαίτερα δημοφιλείς τους Νίκο Κούρκουλο, Κώστα Βουτσά και Βαγγέλη Βουλγαρίδη. Προβλήθηκε σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και μάλιστα ήταν η πρώτη σε εισπράξεις ταινία στο Μεξικό την περίοδο 1962-1963! Στην Ελλάδα, στην Α’ προβολή της, έκοψε 161.331 εισιτήρια (1η στην κατάταξη).
Οι υπόλοιπες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε η αξέχαστη Ζωή Λάσκαρη είναι οι εξής:
«Νόμος 4.000» (1962), σε σενάριο και σκηνοθεσία Γ. Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούσαν επίσης οι: Β. Διαμαντόπουλος, Κ. Βουτσάς, Β. Βουλγαρίδης, Ε. Ζαφειρίου κ.ά. Η ταινία έκοψε 118.481 στην Α’ προβολή της (4η).

«Ο Ατσίδας» (1962), κωμωδία του Γ. Δαλιανίδη, μαζί με τους αξέχαστους Ν. Ηλιόπουλο, Θ. Βέγγο κ.ά. Πρόκειται για μια κινηματογραφική διασκευή της θεατρικής κωμωδίας «Εξοχικόν Κέντρον ο Έρως», του Δ. Ψαθά και αλησμόνητες είναι οι ατάκες του Θ. Βέγγου, ως λαϊκός φιλόσοφος «Θρασύβουλας». Η ταινία έκοψε 69.414 εισιτήρια στην Α’ προβολή της (5η στην κατάταξη).

«Χωρίς Ταυτότητα» (1963), σε σκηνοθεσία Γ. Δαλιανίδη και σενάριο Γ. Μαρή. Μαζί της, ο αξέχαστος Α. Αλεξανδράκης, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Κώστας Ρηγόπουλος κ.ά. Η ταινία έκοψε 85.840 εισιτήρια στην Α’ προβολή της (5η).
«Ίλιγγος» (1963), σε σενάριο-σκηνοθεσία Γ. Δαλιανίδη. Μαζί της οι: Α. Αλεξανράκης, Λ. Βουρνάς, Β. Ζουμπουλάκη, Φ. Γεωργίτσης, Ι. Λιβυκού κ.ά. (4η στη σχετική λίστα).

«Ένα Κορίτσι για Δύο», του Γιάννη Δαλιανίδη (1963). Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή της θεατρικής κωμωδίας «Ερωτευθείτε Παρακαλώ», των Τσιφόρου-Βασιλειάδη. Στην ταινία, που έκοψε 386.817 εισιτήρια (5η στη σχετική λίστα), πρωταγωνιστούσαν επίσης οι: Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Ρένα Βλαχοπούλου. Η Ζωή Λάσκαρη, στο ρόλο μιας αρτίστας, τραγουδάει ντουμπλαρισμένη από τη φωνή της Νέλλης Μάνου.

«Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» (1963), το πρώτο μιούζικαλ του Γ. Δαλιανίδη, όπου πρωταγωνίστησαν επίσης οι: Ν. Ηλιόπουλος, Ρ. Βλαχοπούλου, Μ. Καραγιάννη, Κ. Βουτσάς κ.ά. Η ταινία έκοψε 212.247 εισιτήρια (1η τη σεζόν 1962-1963). Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κοστούμια της ταινίας δημιουργήθηκαν από τον Γ. Δαλιανίδη, καθώς η «Φίνος Φιλμ» δεν διέθετε ενδυματολόγο!

«Εγωισμός» (1964), του Γ. Δαλιανίδη, όπου με τη Ζωή Λάσκαρη, συμπρωταγωνιστούσαν οι: Σ. Φωκάς, Β. Βουλγαρίδης, Τ. Ρουσσέα (που αντικατέστησε την Έλενα Ναθαναήλ λίγο μετά την έναρξη των γυρισμάτων), Λ. Κομνηνός (σε πρώτη εμφάνιση) κ.ά. Η ταινία έκοψε 344.675 εισιτήρια (9η τη σεζόν 1964-1965).
«Ιστορία Μιας Ζωής» (1965), του Γ. Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούσαν επίσης οι: Μ. Κατράκης, Λ. Βουρνάς, Α. Ντούζος, Α. Παϊτατζή, Τ. Καββαδία κ.ά. Η ταινία έκοψε 307.940 εισιτήρια (15η τη σεζόν 1965-1966).

«Κορίτσια για Φίλημα» (1965) του Γ. Δαλιανίδη. Η πρώτη έγχρωμη ταινία σινεμασκόπ με στερεοφωνικό ήχο. Συμπρωταγωνιστούσαν οι: Ρ. Βλαχοπούλου, Γ. Βογιατζής κ.ά. Η ταινία με 619.236 εισιτήρια ήταν η πρώτη στην κατάταξη της σεζόν 1964-1965.
«Τέντι Μπόι… Αγάπη μου», κωμωδία του Γ. Δαλιανίδη σε σενάριο Γεράσιμου Σταύρου, καθώς ήταν κινηματογραφική διασκευή της θεατρικής κωμωδίας του «Ζήτω η Ζωή». Πρωταγωνιστούσαν επίσης οι: Κ. Βουτσάς, Ν. Μαρούδα, Ν. Παπαναστασίου και ο Νικήτας Πλατής, στον κορυφαίο ρόλο της καριέρας του. Η ταινία έκοψε 349.771 εισιτήρια (9η).

«Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966), του Γ. Δαλιανίδη σε σενάριο Ν. Φώσκολου. Στην ταινία αυτή, ελεύθερη διασκευή και μεταφορά στη σύγχρονη εποχή του μύθου των Ατρειδών συμπρωταγωνιστούσαν οι Α. Αλεξανδράκης (σε μία από τις σπάνιες φορές που υποδύεται τον «κακό»), Μ. Χρονοπούλου, Μ. Κατράκης, Λ. Κομνηνός, Τ. Καββαδία κ.ά. Η ταινία έκοψε 328.277 εισιτήρια (11η την περίοδο 1966-1967).


“Στεφανία» (1966), γνωστή και με τον τίτλο «Η Στεφανία στο Αναμορφωτήριο».

Κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος «Η Στεφανία στο Αναμορφωτήριο» της Νέλλης Θεοδώρου. Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον Γ. Δαλιανίδη. Πρόκειται για μία από τις πιο ολοκληρωμένες ταινίες του. Μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, πρωταγωνιστούσαν οι: Σ. Φωκάς, Λ. Βουρνάς, Σ. Καλογήρου, Δ. Διαμαντίδου, Ν. Βαλσάμη κ.ά. Ενδιαφέρον είναι το ότι γυρίστηκαν δύο φινάλε για την ταινία ένα χωρίς χάπι εντ (που επικράτησε) και ένα με χάπι εντ! Η «Στεφανία» έκοψε 438.186 εισιτήρια (7η την περίοδο 1966-1967).


«Οι Θαλασσιές οι Χάντρες», μουσική «ηθογραφία» (1967). Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μιούζικαλ του Γ. Δαλιανίδη, με έξοχη φωτογραφία του Γ. Αρβανίτη. Μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, πρωταγωνιστούσαν οι: Κ.Βουτσάς, Φ. Γεωργίτσης, Μ. Καραγιάννη, Μ. Χρονοπούλου κ.ά. Τη Ζωή Λάσκαρη που με το συγκρότημά της ερμήνευε το «Crazy Girl» του Μίμη Πλέσσα, ντουμπλάριζε η Νέλλη Μάνου. Η ταινία έκοψε 531.278 εισιτήρια (3η την περίοδο 1967-1968).

Μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας του Γ. Σκαλενάκη «Διπλοπεννιές» (1966), η «Φίνος Φιλμ» επέβαλε στον Γ. Δαλιανίδη να προσθέσει περισσότερα ελληνικά στοιχεία στα μιούζικαλ και να καταργήσει το σινεμασκόπ. Οι «Θαλασσιές οι Χάντρες» στις οποίες τραγουδούσαν επίσης οι Γ. Πουλόπουλος, Α. Μαβίλη, Α. Κανελλίδου κ.ά. υπήρξε ανεπίσημη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ των Καννών (1967). Η Ζωή Λάσκαρη προκάλεσε πάταγο με την εμφάνισή της στις Κάννες και έγινε στόχος, σε κάθε της βήμα, των παπαράτσι. Η ταινία προβλήθηκε αργότερα μεταγλωττισμένη στη Γαλλία, με αξιοσημείωτη επιτυχία.

«Μια Κυρία στα Μπουζούκια» (1968) του Γ. Δαλιανίδη. Η Α’ προβολή της έγινε την Πρωτοχρονιά του 1968. Στις 23 Οκτωβρίου 1967, η Ζωή Λάσκαρη είχε παντρευτεί τον Πέτρο Κουτουμάνο.

Η ταινία έκοψε 615.483 εισιτήρια (2η την περίοδο 1967-1968).

«Όλγα Αγάπη μου», (1968), αισθηματική περιπέτεια του Γ. Δαλιανίδη, που έκοψε 367.559. Στην ταινία αυτή, ακούστηκε για πρώτη φορά το περίφημο τραγούδι των Μ. Πλέσσα-Λ.Παπαδόπουλου «Τι σου ‘Κανα και Πίνεις». Οι σκηνές του τραγουδιού που ερμήνευε η σπουδαία Πόλυ Πάνου γυρίστηκαν στο κέντρο «Κατακόμβη» της Πλάκας, τη μέρα του κινήματος του, τότε, βασιλιά, Κωνσταντίνου!Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν επίσης οι: Α. Μπάρκουλης, Φ. Γεωργίτσης, Μ. Ζαρόκωστα κ.ά.
«Γυμνοί στο Δρόμο» («Συνοικία ο Έρως») (1969), δραματικό μιούζικαλ, το μοναδικό του ελληνικού κινηματογράφου, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γ. Δαλιανίδη. Στην ταινία πρωταγωνίστησαν επίσης οι: Ν. Κούρκουλος, Α. Μπάρκουλης, Β. Σειληνός, Χ. Εξαρχάκος, Σ. Ρούμπου (σε πρώτη εμφάνιση), ο γνωστότερος ως θεατρικός σκηνοθέτης στη συνέχεια, Κ. Τσιάνος κ.ά.
Επρόκειτο για κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού έργου «Η Γειτονιά των Αγγέλων» του Ι. Καμπανέλλη. Η ιδέα του δραματικού θεατρικού μιούζικαλ ωστόσο, δεν βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό.
«Αγάπη για Πάντα» (1970), σε σκηνοθεσία του Β. Γεωργιάδη και σενάριο των Νίκου Νικολαΐδη και Σταύρου Τσιώλη. Η πρώτη ταινία που γύρισε η Ζωή Λάσκαρη χωρίς τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γ. Δαλιανίδη.«Αυτοί που Μίλησαν με το θάνατο» (1970), αντιστασιακό δράμα του Γ. Δαλιανίδη. Μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, οι Γ. Φέρτης, Χ. Εξαρχάκος, Ν. Νανέρης, Π. Ζερβός, Ε. Ζαφειρίου, Ν. Βερλέκης κ.ά.
«Μαριχουάνα STOP!» (1971), του Γ. Δαλιανίδη.
Μιούζικαλ, επηρεασμένο από τη μόδα των χίπηδων.Στην ταινία παίζει και τραγουδάει ο Τόλης Βοσκόπουλος.
Φημολογείται, ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων της, δημιουργήθηκε η σύντομη σχέση του με την Ζωή Λάσκαρη.
(Θυμηθείτε και το τραγούδι «Ξανθή Αγαπημένη Παναγιά», σε μουσική του Τ. Βοσκόπουλου και στίχους Η. Λυμπερόπουλου, που ερμήνευσε ο Βοσκόπουλος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1972 και έμεινε εκτός τελικού! Το ίδιο τραγούδι, είχε στείλει και το 1971 στο Φεστιβάλ ο Βοσκόπουλος και απορρίφθηκε χωρίς καν να ακουστεί από την επιτροπή. Πάντως έγινε διαχρονική επιτυχία και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Και για την ιστορία, λίγο καιρό μετά την αποτυχία του στη Θεσσαλονίκη ο Βοσκόπουλος, χώρισε από τη Ζωή Λάσκαρη).

«Αιχμάλωτοι του Μίσους» (1972), ψυχολογικό δράμα του Νίκου Φώσκολου.
«Αστερισμός της Παρθένου» («Στον Αστερισμό της Παρθένου») (1973), σε σκηνοθεσία Γ. Δαλιανίδη και σενάριο Γ. Τζαβέλλα, το οποίο είχε γραφτεί αρχικά για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
«Οι Εραστές του Ονείρου», του Γ. Δαλιανίδη (1974). Μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, πρωταγωνιστεί ο αξέχαστος Δ. Παπαμιχαήλ.
«Επικίνδυνο Παιχνίδι» («Η Αναμέτρηση») (1982), ερωτικό θρίλερ με τους Ζ. Λάσκαρη, Σ. Φωκά, Α. Ρέτσο κ.ά.

Τελευταία εμφάνιση στον κινηματογράφο της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη, ήταν στην ταινία «The Republic”, του Δ. Τζέτζα (2015)
Η Ζωή Λάσκαρη στο θέατρο και την τηλεόραση.
Η Ζωή Λάσκαρη, αν και διέθετε προσωρινή άδεια ηθοποιού, ως εξαιρετικό ταλέντο, δημιούργησε θίασο με τον Ανδρέα Ντούζο και έκαναν περιοδεία στην Κύπρο το 1966. Το 1969, αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και έκανε σπουδαία σταδιοδρομία στο «σανίδι»

 Στη μικρή οθόνη, πρωταγωνίστησε στις σειρές:
«Ρωμαίος και Ιουλιέττα ‘75» (1975), του Ντίνου Δημόπουλου, μαζί με τους Χ. Πολίτη, Ν. Βαλσάμη, Τ. Γαρμπή. Τ. Εμμανουήλ κ.ά.
«Μαρία Πάρνη» (1981), διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος  του Θ. Πετσάλη – Διομήδη από τον Τάκη Χατζηαναγνώστου, σε σκηνοθεσία Νίκου Πετρόπουλου.
Η Ζωή Λάσκαρη, ενσάρκωσε την ομώνυμη ηρωίδα. Στο σίριαλ  πρωταγωνιστούσαν επίσης οι: Ν. Τσακίρογλου, Τ. Χρυσικάκος, Γ. Διαλεγμένος, Ο. Πολίτου, Ρ. Διαλυνά κ.ά.
«Η Γυναίκα της Πρώτης Σελίδας» (1990), σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου. Μαζί της οι: Α. Εσκενάζυ, Γ. Κυρίτσης, Χ. Ζορμπάς, Μ. Ρευματάς κ.ά.
«Η Άλλη Πλευρά του Τοίχου» (1999), σε σενάριο και σκηνοθεσία Joe Sauter. Μαζί της οι: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ευαγγελόπουλος κ.ά.

ΠΗΓΕΣ: Άγγελος Ρούβας – Χρήστος Σταθακόπουλος 
«Ελληνικός Κινηματογράφος» Εκδ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 2005 Θεόδωρος Έξαρχος, «Έλληνες Ηθοποιοί» (Έτος γέννησης από το 1941 ως 1950), εκδόσεις Γκόνη.
Στάθης Βαλούκος, «Ιστορία της Ελληνικής Τηλεόρασης», εκδ. ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, 2007

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/laskari-stigmes-kariera-20273/feed/
<![CDATA[Ζωή Λάσκαρη: Το Κορίτσι για φίλημα του ελληνικού κινηματογράφου - Φιλμογραφία]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/laskari-cinema-20258/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/laskari-cinema-20258/#comments +Fri, 18 Aug 2017 18:41:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/laskari-cinema-20258/  Ζωή Λάσκαρη: Το Κορίτσι για φίλημα του ελληνικού κινηματογράφου -  Φιλμογραφία

]]>
 Ζωή Λάσκαρη: Το Κορίτσι για φίλημα του ελληνικού κινηματογράφου -  Φιλμογραφία.

Η Ζωή Λάσκαρη, κατά κόσμον Ζωή Κουρούκλη, είχε μια ζωή παράλληλη με την πορεία του ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου του 1940 και η παιδική της ηλικία χαράχτηκε από τον χαμό των δυο γονιών της και την κατοχή. Από το "ασπρόμαυρο" ωστόσο της εποχής εκείνης κατάφερε να μεγαλώσει σε μια εντυπωσιακή έφηβη κοπέλα, που έκανε τα κεφάλια των αγοριών να γυρνούν.

AdTech Ad

Γρήγορα ήρθε το χρώμα στη ζωή της, πρώτα με τη στέψη σε ηλικία 18 ετών σε Σταρ Ελλάς τον Ιούνιο του 1959 και μετά με την ηχηρή είσοδό της στον ελληνικό κινηματογράφο, το τεκνικόλορ και το σινεμασκόπ.

Μετά τα ελληνικά καλλιστεία, ακολούθησε έναν μήνα μετά ο διεθνής διαγωνισμός ομορφιάς "Μις Υφήλιος". Δεν κερδίζει κάποιον τίτλο, παρά μόνο την προσοχή του Φιλοποίμηνος Φίνου, ο οποίος θέλει η Ζωή να πρωταγωνιστήσει στον "Κατήφορο" του Γιάννη Δαλιανίδη. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία προοριζόταν για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Φίνος ωστόσο επιμένει.

Η Ζωή θα διαβάσει τότε σε μια εφημερίδα της εποχής ότι στον "Κατήφορο θα πρωταγωνιστήσει η Ζωή Λάσκαρη". Κλαίει σαν μικρό παιδί σκεπτόμενη ότι έχασε την ευκαιρία της, ο  Φίνος όμως της αποκαλύπτει ότι άλλαξε το όνομά της για να μην την μπερδέψει ο κόσμος με μια ξαδέλφη της που ονομαζόταν επίσης Ζωή Κουρούκλη. Το επίθετο "Λάσκαρη" επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης από την ονομασία ενός Ιταλού.

Η τεράστια επιτυχία του "Κατήφορου" έκανε τη Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφoντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Φίνος Φιλμ. Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών. Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε όπως "Μερικοί το προτιμούν κρύο", "Νόμος 4000", "Κορίτσια για φίλημα", "Στεφανία", "Μια κυρία στα μπουζούκια", 'Οι θαλασσιές οι χάντρες και πολλές άλλες".

Συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα και αγαπημένα ονόματα ανάμεσα στα οποία η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Νίκος Κούρκουλος κ.ά.

 Μετά την πτώση του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, αν και στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο, πρόλαβε να συμμετάσχει και σε ταινίες βίντεο. Η βιντεοταινία H Γυναίκα της πρώτης σελίδας, σε σκηνοθεσία του Nίκου Φώσκολου, κυκλοφόρησε το 1987 σε τρία μέρη (τρεις VHS κασσέτες), και το 1990 προβλήθηκε στο κανάλι Mega, ως σειρά 12 επεισοδίων. Η πρεμιέρα της σειράς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 1990. Η προβολή της γινόταν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

 Στην βιντεοταινία του Mανούσου Mανουσάκη "Aντίστροφη Πορεία" (1987) στον ρόλο μιας εκδότριας μεγάλης εφημερίδας, συμπρωταγωνίστησε με τον Aλέκο Aλεξανδράκη.

Φιλμογραφία

 • Ο κατήφορος (1961)
 • Ο ατσίδας (1961)
 • Νόμος 4000 (1962)
 • Χωρίς ταυτότητα (1962)
 • Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962)
 • Ίλιγγος (1963)
 • Ένα κορίτσι για δύο (1963)
 • Εγωισμός (1964)
 • Κορίτσια για φίλημα (1964)
 • Τέντυ μπόι αγάπη μου (1965)
 • Ιστορία μιας ζωής (1965)
 • Στεφανία (1966)
 • Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966)
 • Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967)
 • Όλγα, αγάπη μου (1968)
 • Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
 • Γυμνοί στο δρόμο (1968)
 • Αγάπη για πάντα (1969)
 • Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
 • Μαριχουάνα στοπ (1971)
 • Αιχμάλωτοι του μίσους (1972)
 • Στον αστερισμό της Παρθένου (1973)
 • Εραστές του ονείρου (1974)
 • Αναμέτρηση (1982)

Στιγμιότυτο από το "Μερικοί το προτιμούν κρύο"

Με το καστ του "Μια κυρία στα μπουζούκια"

"Μαριχουάνα στοπ"

Με τον Χρήστο Πολίτη στον "Αστερισμό της Παρθένου"

Νεews247 (Με πληροφορίες από Wikipedia)

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/laskari-cinema-20258/feed/
<![CDATA[Η Έμα Στόουν είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο ]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/ema-stooun-akrivopliromnei-20248/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/ema-stooun-akrivopliromnei-20248/#comments +Thu, 17 Aug 2017 18:30:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/ema-stooun-akrivopliromnei-20248/ Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο αναδείχθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα Έμα Στόουν

]]>
 Η Έμα Στόουν είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο 

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο αναδείχθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα Έμα Στόουν, ξεπερνώντας την Τζένιφερ Λόρενς, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού «Forbes».

Η 28χρονη Έμα Στόουν, η οποία βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου εφέτος για το μιούζικαλ «La La Land», κέρδισε 26 εκατ. δολάρια προ φόρων για το 12μηνο έως τα τέλη Ιουνίου, με βάση την κατάταξη του περιοδικού.

Η 48χρονη Τζένιφερ Άνιστον, η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τη σειρά «Τα Φιλαράκια», κατάφερε επίσης να ξεπεράσει την Τζένιφερ Λόρενς: αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 25,5 εκατ. δολάρια, χάρη στα πολυάριθμα διαφημιστικά συμβόλαια που έχει σε όλο τον κόσμο.

Τα 24 εκατ. δολάρια που κέρδισε για το δωδεκάμηνο έως τα τέλη Ιουνίου τοποθετούν την Τζένιφερ Λόρενς στην τρίτη θέση του εν λόγω καταλόγου. Η 27χρονη ηθοποιός, που κέρδισε το 2012 το Όσκαρ για την ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας», βρέθηκε στην κορυφή της λίστας το 2016, για δεύτερη συνεχή φορά, με έσοδα 46 εκατ. δολαρίων.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με τη Μελίσα ΜακΚάρθι και τη Μίλα Κούνις - με 18 και 15,5 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί στο Χόλιγουντ -στις οποίες περιλαμβάνονται η Έμα Γουάτσον, η Σαρλίζ Θερόν, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τζούλια Ρόμπερτς και η Έιμι Άνταμς - συνολικά έχουν κερδίσει 172,5 εκατ. δολάρια, με το ποσό να είναι μειωμένο κατά 16% από τα 205 εκατ. δολάρια της κατάταξης του 2016, σύμφωνα με το «Forbes».

Η κατάταξη για τους άνδρες πρόκειται να δημοσιευθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα και αναμένεται να τονίσει για ακόμη μια φορά την τεράστια διαφορά μεταξύ των αποδοχών των ανδρών και των γυναικών στο Χόλιγουντ.

Πέρυσι, ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με έσοδα 64,5 εκατ. δολαρίων, υπερδιπλάσια από τα εφετινά έσοδα της Έμα Στόουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/ema-stooun-akrivopliromnei-20248/feed/
<![CDATA[Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα προβολών. Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας (17 - 23/8/2017). ]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-17-avgoustou-2017-20244/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-17-avgoustou-2017-20244/#comments +Thu, 17 Aug 2017 12:03:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-17-avgoustou-2017-20244/ Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας (17 - 23/8/2017).  

]]>
 Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα προβολών. Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας (17 - 23/8/2017).  

Νάταλι Πόρτμαν, Σαρλίζ Θερόν: ταλαντούχες, ωραίες, επιτυχημένες, οσκαρούχες σε 2 ταινίες που δεν τιμούν τους τίτλους τους…  

150 MG - LA FILLE DE BREST
Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Μπερκό. Ηθοποιοί: Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν, Μπενουά Μαγκιμέλ. Είδος: Βιογραφική, Δράμα  
Σε ένα νοσοκομείο στη Βρέστη, μια πνευμονολόγος, η Ιρέν Φρασόν, ανακαλύπτει ότι ανεξήγητοι θάνατοι ασθενών συνδέονται με τη λήψη του Mediator, ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι ξεδιπλώνει μια σύγχρονη ιστορία Δαυίδ και Γολιάθ από το ξεκίνημα της σαν μια απόρρητη υπόθεση, έως την ανακάλυψη της από τα φρενήρη ΜΜΕ και την κορύφωση της αναζητώντας την αλήθεια.

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
PLANETARIUM Φαντασίας, Έγχρ., Διάρκεια: 105'
Παραγωγή: Γαλλία - Βέλγιο-Σκηνοθεσία: Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, Εμανουέλ Σάλιντζερ
Παρίσι, τέλη της δεκαετίας του '30. Η Κέιτ και η Λόρα Μπάρλοου, δύο νεαρές κοπέλες και μέντιουμ, ολοκληρώνουν την περιοδεία τους. Γοητευμένος από το χάρισμα τους, ένας πανίσχυρος Γάλλος παραγωγός, ο Αντρέ Κορμπέν, τις προσλαμβάνει για μια πολύ φιλόδοξη ταινία. Στη δίνη του κινηματογράφου, των πειραμάτων και των συναισθημάτων, η νέα αυτή οικογένεια δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σύντομα στην Ευρώπη.

BABY DRIVER
BABY DRIVER Περιπέτεια, Έγχρ., Διάρκεια: 112'
Παραγωγή: Βρετανία - ΗΠΑ-Σκηνοθεσία: Έντγκαρ Ράιτ Πρωταγωνιστούν: Άνσελ Έλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Τζέιμι Φοξ, Λίλι Τζέιμς  
Ένας χαρισματικός, νεαρός οδηγός ληστειών αφήνεται στους ρυθμούς του δικού του soundtrack και γίνεται ο καλύτερος στην πιάτσα. Όταν συναντά το κορίτσι των ονείρων του, ο Baby βλέπει την ευκαιρία να αποσυρθεί και αποτινάξει από πάνω του την εγκληματική ζωή, κλείνοντας μια για πάντα παλιούς λογαριασμούς. Αλλά μετά από μια συμφωνία για να δουλέψει δίπλα σε ένα σκληρό αφεντικό, θα τα ριψοκινδυνέψει όλα, αφού μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας θα απειλήσει την ζωή, την αγάπη και την ελευθερία του.

Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ
THE HITMAN'S BODYGUARD Περιπέτεια, Έγχρ., Διάρκεια: 118'
Παραγωγή: Αμερικανική-Σκηνοθεσία: Πάτρικ Χιούζ Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Τζάκσον, Γκάρι Όλντμαν, Σάλμα Χάγιεκ
Ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο, καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους εκτελεστές του πλανήτη. Ο ασταμάτητος σωματοφύλακας και ο αδίστακτος δολοφόνος, βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι, αλλά τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα απίστευτα τρελό 24ωρο.

ATOMIC BLONDE
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς. Ηθοποιοί: Σαρλίζ Θερόν, Τζέιμς Μακαβόι, Τζον Γκούντμαν, Σοφία Μπουτέλα, Έντι Μάρσαν, Τόμπι Τζόουνς. Διάρκεια 115'
Βερολίνο, αυγές της πτώσης του τοίχους. Η Λορέιν Μπρότον, μια από τις πλέον δυναμικές κατασκόπους της βρετανικής MI6, τοποθετείται στη γερμανική πρωτεύουσα για να εξολοθρεύσει το αδίστακτο κύκλωμα κατασκοπίας που μόλις σκότωσε έναν πράκτορα για άγνωστα αίτια. Εκεί θα συνεργαστεί με τον τομεάρχη Ντέιβιντ Πέρσιβαλ και οι δυο τους θα σχηματίσουν μια δύσβατη συμμαχία, εξαπολύοντας όλες τις ικανότατες τους ενάντια σε μια απειλή από την οποία κινδυνεύει ολόκληρο το δίκτυο πρακτόρων του δυτικού κόσμου.

Λ
  Π Ρ Ε Μ Ι Ε Ρ Ε Σ

- La Fille de Brest - 150 mg -

- Ελληνίς 2 (Θερινός) (Dolby Digital)
Λεωφόρος Στρατού (Στη βεράντα του Βελλίδειου) - Tηλ. 2310 292304
20:45

- Planetarium - Πλανητάριο -

- Ελληνίς 1 (Θερινός)
Λεωφόρος Στρατού (δίπλα στο Βελλίδειο) - Tηλ. 2310 292304
20:50

- Baby Driver -

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 1 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
21:00
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
22:30 (αιθ. 5)
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
17:15 - 19:30
- Odeon Μακεδονία 3 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
22:10
- Odeon Μακεδονία 8 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:30 - 23:00
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 4 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
20:30 - 23:00
- Village Mediterranean Cosmos 10 (Comfort) (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
20:00 - 22:30
- Village Mediterranean Cosmos 11 (Θερινός)
Εμπορικό Κέντρο Medtierranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
21:00 - 23:30
- Village Mediterranean Cosmos 4 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
19:40 - 22:10 - Σαβ. και 17:10
- Ναταλί (Θερινός)
Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 3 - Tηλ. 231 0 829457
22:45

- The Hitman`s Bodyguard - Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή -

- CineplexxOneSalonicaΑίθουσα 1 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
23:15
- CineplexxOneSalonicaΑίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
19:40 - 22:00
- CineplexxOneSalonicaΑίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
20:40
- CineplexxOneSalonicaΑίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 14:45 μεταγλ.
- OdeonΜακεδονία 1 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:00 - 22:30
- Odeon Μακεδονία 4 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
21:30
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 1 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
20:00 - 22:30
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 2 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
21:20
- Village Mediterranean Cosmos 7- €πιστροφή Eurobank (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Πεμ. έως Κυρ. 19:00 - 21:30 - 00:00
- Village Mediterranean Cosmos 8 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Δευτ. έως Τετ. 19:00 - 21:30 - 00:00
- Village Mediterranean Cosmos 9 (Comfort) (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
22:50
- Απόλλων (Θερινός)
Σαρανταπόρου 4 - Tηλ. 2310 828642
εκτός Κυρ. και Δευτ. 22:15

- Atomic Blonde -

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 1 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. έως Τετ. 21:45 (αιθ. 6)
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. έως Τετ. 20:15
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 16:40
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινός)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Σαβ. έως Τετ. 23:00
- Odeon Μακεδονία 10 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. έως Τετ. 20:40 - 23:20
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 3 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
Σαβ. έως Τετ. 20:40 - 23:10
- Village Mediterranean Cosmos 3 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Σαβ. Κυρ. 23:45
- Village Mediterranean Cosmos 5 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Δευτ. έως Τετ. 23:45
- Village Mediterranean Cosmos 6 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Σαβ. έως Τετ. 19:50 - 22:30
 
Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Ε Ι Σ

- Arrival - Arrival: Η Αφιξη

Δώδεκα μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μια ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους, ενώ ο χρόνος πιέζει κι ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά κι ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

- Σινε Τζένη Καρέζη
Μαυρομιχάλη 1, Πολίχνη, Πάρκο Θερινού Σινεμά - Tηλ. 2310 602303
Δευτ. έως Τετ. 21:00
 
- Contratiempo - Αόρατος Επισκέπτης

Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα. Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει, σε έναν αγώνας ενάντια στον χρόνο..
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 8 (Θερινός)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
Πεμ. Παρ. 20:50 - 23:00 - Σαβ. έως Τετ. 20:50
- Αλεξ (Θερινός)
Ολύμπου και Αγίας Σοφίας - Tηλ. 2310 269403
23:00
- Ελληνίς 2 (Θερινός) (Dolby Digital)
Λεωφόρος Στρατού (Στη βεράντα του Βελλίδειου) - Tηλ. 2310 292304
23:00
- Σινέ Πανόραμα (Θερινός)
1ο χλμ. οδού Πανοράματος-Θέρμης - Tηλ. 2310 346720
22:45

- Dobra Zena - Καλή Σύζυγος

Η Μιλένα είναι μια 50χρονη σύζυγος και μητέρα, προστατευμένη στην άνεση της πίσω από την πύλη ενός πλούσιου προαστείου του Βελιγραδίου. Σιωπηλά φροντίζει για την εμφάνιση της, μαγειρεύει και συναντάει τις φίλες της σε μάθημα χορωδίας. Θα κάνει έρωτα με τον σύζυγο, ενώ οι δυο τους είναι πάντα κομψοί στις δημόσιες συνδιαλλαγές τους με φίλους. Αλλά όλα θα ανατραπούν και θα αναστατώσουν τον οργανωμένο της κόσμο. Μία ημέρα καθώς καθαρίζει, βρίσκει μια βιντεοταινία που εμπλέκει τον άντρα της σε φοβερά εγκλήματα πολέμου. 
- Σινε Παράδεισος
Περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη - Tηλ. 2310 631700
Πεμ. έως Κυρ. 21:00

- Ghost - Αόρατος Εραστής
Μετά το θάνατό του, ο Sam Wheat έχει την ικανότητα να περιφέρεται στη γη σαν φάντασμα. Έτσι θα του δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψει πως ο θάνατός του δεν ήταν και τόσο τυχαίος και θα προσπαθήσει να καθοδηγήσει την αγαπημένη του στην αλήθεια. 

- Απόλλων (Θερινός)
Σαρανταπόρου 4 - Tηλ. 2310 828642
Κυρ. 22:15

- L`Odyssee - Οδύσσεια

Καλοκαίρι, 1946. Η οικογένεια Κουστό (ο Ζακ, η σύζυγος Σιμόν και τα δύο παιδιά τους, Φιλίπ και Ζαν-Μισέλ) ζουν σε ένα όμορφο σπίτι που κοιτάει τη Μεσόγειο. Την ημέρα κολυμπάνε, τη νύχτα παρατηρούν τα αστέρια. Ένα παράδεισος επί Γης. Αλλά ο Ζακ δεν νιώθει ποτέ ικανοποιημένος. Ζει κι αναπνέει για την περιπέτεια και πιστεύει απόλυτα στις αρετές της προόδου. Με μια εφεύρεση του, το ακουαλάνγκ, το πρόσφατα αποκτημένο του πλοίο, το Καλυψώ, κι ένα πλήρωμα από λάτρεις της δράσης ετοιμάζεται να διασχίσει τους ωκεανούς του πλανήτη. 
- Σινε Αλσος
Δεντροφυτεία Συκεών - Tηλ. 2310 200190
Πεμ. έως Κυρ. 21:00

- Me Estas Matando Susana - Σουζάνα με Σκοτώνεις
Ο Ελίχιο, ένας αξιαγάπητος και χαρισματικός ηθοποιός, ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως η σύζυγος του, Σουζάνα, τον παράτησε, χωρίς καμιά λέξη ή προειδοποίηση. Η βεβαιότητα του πως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν τέλεια καταρρέει, όσο αρχίζει να μιλάει με οποιονδήποτε μπορεί να έχει πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται. Μερικούς μήνες μετά, ο Ελίχιο μαθαίνει ότι η Σουζάνα παρακολουθεί ένα εργαστήριο σεναρίου στην Αϊόβα. Αποφασίζει τότε να πουλήσει το αυτοκίνητο του, να αφήσει πίσω του το Μεξικό, και να πάει να τη βρει. Μόλις όμως φτάσει σε αυτή την μεσοδυτική πανεπιστημιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, συνειδητοποιεί πως είναι σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα μόλις ο κοντούλης και φλύαρος Ελίχιο ανακαλύψει πως η Σουζάνα έχει σχέση με έναν ποιητή, τον Σλάβομιρ. 

- Αλεξ (Θερινός)
Ολύμπου και Αγίας Σοφίας - Tηλ. 2310 269403
21:00

- Paris Can Wait - Το Παρίσι Μπορεί να Περιμένει
Η Αν βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι στη ζωή της. Χρόνια παντρεμένη με τον πετυχημένο, αλλά αφηρημένο παραγωγό ταινιών Μάικλ, βρίσκεται ξάφνου να αρπάζει το αμάξι και να ταξιδεύει από τις Κάνες στο Παρίσι, παρέα με έναν συνεργάτη του άντρα της, του Ζακ. Αυτό που λογικά θα ήταν μια διαδρομή επτά ωρών, μετατρέπεται σε μια ανέμελη περιπέτεια δύο ημερών, με αλλαγές κατευθύνσεων που περιλαμβάνουν απίθανα τοπία, καλό φαγητό και κρασί, χιούμορ, σοφία και ρομάντζο, ξυπνώντας τις αισθήσεις της Αν και δίνοντας της νέα όρεξη για ζωή. 

- Ναταλί (Θερινός)
Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 3 - Tηλ. 231 0 829457
20:45

- Que Dios Nos Perdone - Κανείς Δεν Μπορεί να μας Σώσει
Μαδρίτη, Καλοκαίρι του 2011. Οικονομική κρίση. Το κίνημα 15-Μ και ενάμιση εκατομμύριο πιστοί περιμένουν την άφιξη του πάπα, σε μια πόλη που είναι πιο χαοτική από ποτέ. Σε αυτό το περιβάλλον, οι ντετέκτιβ Βελάρντε και Αλφάρο πρέπει να ανακαλύψουν κάποιον που φαίνεται να είναι ψυχοπαθής δολοφόνος. Το κυνήγι του είναι ενάντια στον χρόνο και θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν κάτι που δεν φαντάζονταν ποτέ: κανένας από τους δυο τους δεν είναι και τόσο διαφορετικός από τον δολοφόνο. 

- Ελληνίς 1 (Θερινός)
Λεωφόρος Στρατού (δίπλα στο Βελλίδειο) - Tηλ. 2310 292304
22:50

- Return to Montauk - Επιστροφή στο Μόντοκ
Κατά τη διάρκεια περιοδείας προώθησης του βιβλίου του στη Νέα Υόρκη, ο Μαξ Ζορν συναντά ξανά μετά από 17 χρόνια ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά. Είναι η Ρεμπέκα, μια εκπατρισμένη γερμανο-αμερικανή, με την οποία ήταν ερωτευμένος. Το Μοντόκ, το άκρο του Λονγκ Άιλαντ, ήταν το καταφύγιο του πάθους τους. Ο Μαξ δεν σκόπευε να τη συναντήσει ποτέ ξανά, αλλά μόλις έμαθε ότι βρίσκονταν στην πόλη, προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία. Αυτή αποφασίζει να το πάει ξανά στο Μοντόκ, ένα μέρος ελπίδας και θλίψης παράλληλα. 

- Odeon Μακεδονία 5 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:30

- Sole a Catinelle - Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!
O Κέκο είναι παντρεμένος και έχει έναν υπέροχο γιο. Εργάζεται ως καμαριέρης σε ξενοδοχείο, όταν αποφασίζει να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με την πώληση μιας συγκεκριμένης μάρκας ηλεκτρικής σκούπας. Η οικονομική κρίση ξεσπά και η γυναίκα του απολύεται από τη δουλεία της, ενώ οι πωλήσεις της σκούπας δεν πάνε καθόλου καλά. Ο Κέκο όμως έχει υποσχεθεί στον γιο του ότι αν πάρει σε όλα τα μαθήματα «άριστα» θα του κάνει δώρο τις διακοπές των ονείρων του. Ο μικρός τα καταφέρνει περίφημα και τώρα ο Κέκο πρέπει να τηρήσει την υπόσχεση του χωρίς δεκάρα στην τσέπη.  

- Σινέ Πανόραμα (Θερινός)
1ο χλμ. οδού Πανοράματος-Θέρμης - Tηλ. 2310 346720
21:00

- Spider-Man: Homecoming - Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του
 
Ο νεαρός Πήτερ Πάρκερ, μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», εξερευνά τη νέα του ταυτότητα ως υπερήρωας. Ενθουσιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, ο Πήτερ επιστρέφει στο σπίτι του όπου ζει με την θεία Μέι, πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα, Τόνι Σταρκ. Ο Πήτερ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ρουτίνα της ζωής του, αφαιρείται όμως από την ανάγκη του να αποδείξει ότι είναι μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένας απλός, καθημερινός υπερήρωας. Όταν όμως εμφανίζεται ο Vulture, ένας καινούργιος εχθρός, τότε όλα εκείνα που ο Πήτερ θεωρεί σημαντικά μοιάζουν να απειλούνται.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
19:50 (αιθ. 5))

- Stratton - Επίλεκτος Πράκτορας Stratton
Δύο άντρες φτάνουν υποβρυχίως σε μια έρημη παραλία. Πρόκειται για τον Τζον Στράτον, εξέχων μέλος της SBS της κατασκοπικής βρετανικής υπηρεσίας MI5, και τον Μάρτι, έναν σκληρό αμερικανό πεζοναύτη. Στόχος τους ένα εργοστάσιο στο Ιράν, που παράγει βιοχημικά όπλα που δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια. Αλλά εκεί κάποιος τους περιμένει και η αποστολή αποτυγχάνει. Πίσω στο αρχηγείο, ο Στράτον μαθαίνει ότι υπάρχει ολόκληρο δίκτυο διεθνούς τρομοκρατίας και ότι αυτός είναι ο μόνος κατάλληλος για να το σταματήσει. 

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Πεμ. Παρ. και Δευτ. έως Τετ. 17:50
- Odeon Μακεδονία 5 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
21:50

- Suddenly, Last Summer - Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι
Ο μοναχογιός μιας πάμπλουτης χήρας πεθαίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Η εξαδέλφη του, που βρίσκεται εκεί τη μοιραία ώρα, θα δει κάτι που θα την αφήσει τρελή για το υπόλοιπο της ζωής της. Τώρα η χήρα διαπραγματεύεται με έναν νεαρό ψυχίατρο που ζητάει χρηματοδότηση ώστε να κάνει λοβοτομή στην ανιψιά της. 

- Απόλλων (Θερινός)
Σαρανταπόρου 4 - Tηλ. 2310 828642
Δευτ. 21:30 (Κινηματογραφική Λέσχη Εργαζομένων ΕΤ3 ΚΕΜΕΣ)

- Telle Mere, Telle Fille - Μαμά ή Γιαγιά;
Αχώριστες, η Αβρίλ και η μητέρα της, Μαντό, δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικότερες. Η Αβρίλ είναι 30 ετών, παντρεμένη, έχει μια καλή δουλειά. Έτσι όπως ζει τη ζωή της, είναι το ακριβώς αντίθετο από τη μητέρα της, μια αιώνια έφηβη, ανέμελη και αγενής. Αλλά όταν οι δύο γυναίκες μένουν έγκυοι ακριβώς την ίδια στιγμή και κάτω από την ίδια στέγη, η μάχη είναι αναπόφευκτη. Γιατί εάν η Μαντό, πάνω στην κρίση της μέσης ηλικίας, δεν είναι έτοιμη να γίνει γιαγιά, άλλο τόσο η Αβρίλ φαντάζεται να γίνει η μαμά της… μαμά. 

- Αύρα (Θερινός)
Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά - Tηλ. 2310 454525
Πεμ. έως Κυρ. 21:00 - 23:00

- The Dark Tower - Ο Μαύρος Πύργος 

Δεν υπάρχει μόνο ένας κόσμος στο σύμπαν μας. Ο Roland Deschain (Idris Elba) είναι ο τελευταίος Πιστολέρο, ορκισμένος υπερασπιστής του σύμπαντος και εγκλωβισμένος σε μια αέναη μάχη με την αιώνια νέμεσή του, τον Walter O?Dim (Matthew McConaughey), δηλαδή τον Μαυροντυμένο Άντρα. Ο Πιστολέρο προσπαθεί να αποτρέψει τον O?Dim από το να γκρεμίσει τον Μαύρο Πύργο, ο οποίος κρατά ολόκληρο το σύμπαν σε ισορροπία. Με το πεπρωμένο των κόσμων να διακυβεύεται, και την αναπάντεχη βοήθεια ενός χαρισματικού εφήβου που έρχεται από τη δική μας πραγματικότητα, το καλό και το κακό θα συγκρουστούν στην έσχατη μάχη, μιας και μόνο ο Roland είναι σε θέση να προστατεύσει τον Πύργο και ολόκληρο το σύμπαν από τον Μαυροντυμένο Άντρα. 

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Πεμ. Παρ. 20:15
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
21:30
- Odeon Μακεδονία 9 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
21:00 - 23:10
- Village Mediterranean Cosmos 3 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Πεμ. έως Κυρ. 21:45 - Πεμ. Παρ. και 23:45
- Village Mediterranean Cosmos 5 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Δευτ. έως Τετ. 21:45

- The Headhunter`s Calling - Ο Σύμβουλος
 
Για τον Ντέιν Τζένσεν, η επιτυχία απαιτεί να είσαι και λίγο αδίστακτος. Μετά από χρόνια που ανεβαίνει τα σκαλιά στην εταιρία του, ο μεγαλύτερος στόχος του είναι προ των πυλών. Το αφεντικό της εταιρίας στην οποία εργάζεται ανακοινώνει ότι συνταξιοδοτείται - και φτάνει η στιγμή του να κάνει το μεγάλο άλμα. Αλλά τότε συμβαίνει κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο δεκάχρονος γιος του αρρωσταίνει σοβαρά. Μετά από χρόνια που ο Ντέιν σημείωνε τη μια επαγγελματική νίκη μετά την άλλη, οι ανάγκες της οικογένειας του αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από τις φιλοδοξίες του, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την τρομακτική νέα πραγματικότητα της οικογενειακής του ζωής.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
19:15
- Village Mediterranean Cosmos 1 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
20:20 - 22:40

- The Mummy - Η Μούμια
Παρότι ενταφιάστηκε με ασφάλεια σε μια κρύπτη βαθιά κάτω από την ανηλεή έρημο, μια αρχαία πριγκίπισσα, της οποίας το πεπρωμένο της κλάπηκε με αδικία, ξυπνάει στο σήμερα. Μαζί της κουβαλάει μια μοχθηρία που αναπτύχθηκε μέσα στους αιώνες και σκορπάει τρόπο που αψηφά την ανθρώπινη αντίληψη. 

- Σινε Αλσος
Δεντροφυτεία Συκεών - Tηλ. 2310 200190
Δευτ. έως Τετ. 21:00

- Viceroy`s House - Το Στέμμα των Ινδιών
Ο Οίκος των Βίκεροϊ στο Δελχί ήταν η μεγαλεπήβολη έπαυλη από όπου οι Βρετανοί εξουσίαζαν τους Ινδούς. Για έξι μήνες το 1947, ο λόρδος Μάουντμπατεν παρέδωσε τον οίκο στον τελευταίο Βίκεροϊ, μια και η Ινδία επέστρεφε στους κατοίκους της. Ο Μάουντμπατεν ζούσε στα πάνω διαμερίσματα με τη σύζυγο και την κόρη του. Στα κάτω ζούσαν 5.000 Ινδουιστές, Μουσουλμάνοι και Σιχ υπηρέτες. Καθώς η πολιτική ελίτ ξεκινούσε τη μεγάλη λογομαχία πάνω στην ανεξαρτησία της Ινδίας και τον διαμελισμό της σε κομμάτια, η διαμάχη εξαπλώθηκε και εντός Οίκου. Σε αυτή τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, στην οποία χρειάζονταν κατανόηση, μια καταστροφική απόφαση πάρθηκε και η οποία ακόμα και σήμερα συνεχίζει να συνταράσσει τον κόσμο. 

- Αύρα (Θερινός)
Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά - Tηλ. 2310 454525
Δευτ. έως Τετ. 21:00 - 23:00

- War for the Planet of the Apes - Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση
 
Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί για το είδος του. Όταν το ταξίδι του τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
22:45

- Wind River - Στα Ιχνη του Ανέμου 

Μία κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μία απομονωμένη ινδιάνικη περιοχή της Αμερικής. Μία νεοσύλλεκτη πράκτορας του FBI θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με έναν ντόπιο κυνηγό άγριων ζώων με την ελπίδα να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο κυνηγός έχει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινότητα καθώς και ένα παρελθόν που τον κατατρέχει και τον ωθεί να κάνει τα πάντα για ανακαλύψει τους ενόχους.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
23:00
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Πεμ. Παρ. 21:45
- Village Mediterranean Cosmos 2 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
20:30 - 23:00
- Σινέ Πυλαία (Θερινός)
Πολυτεχνείου 20, Πυλαία - Tηλ. 2313 302635
22:15

- Wish Upon - Πρόσεχε Τι Εύχεσαι

Η 17χρονη Κλερ προσπαθεί να επιβιώσει από την «κόλαση» του Λυκείου, παρέα με τις φίλες της, Μέρεντιθ και Τζουν. Έτσι, όταν ο πατέρας της της χαρίζει ένα μουσικό κουτί με μία επιγραφή που υπόσχεται πως εκπληρώνει τις ευχές του κατόχου, σκέφτεται πως δεν έχει τίποτα να χάσει. Η Κλερ κάνει την πρώτη της ευχή και, προς μεγάλη της έκπληξη, πραγματοποιείται. Σύντομα, τα έχει όλα: χρήματα, δημοτικότητα και το αγόρι των ονείρων της. Τα πάντα μοιάζουν τέλεια -μέχρι τη στιγμή που οι πιο κοντινοί της άνθρωποι αρχίζουν να πεθαίνουν με φρικιαστικούς, διεστραμμένους τρόπους.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7.
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310 515351
23:30
Π Α Ι Δ Ι Κ Α

- The Son of Bigfoot - Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα - 

Κρυμμένος βαθιά μέσα στο δάσος για πολύ καιρό ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την HairCo, μία εταιρία-κολοσσό που θέλει να κάνει πειράματα χρησιμοποιώντας το μοναδικό του DNA, θα πρέπει να επανασυνδεθεί με το γιο του και, μαζί, να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο κίνδυνο.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 1 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
17:00 - 19:00 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 13:00 - 15:00 μεταγλ.
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
18:00 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 12:00 - 14:00 - 16:00 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 3 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:00 - 20:10 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 8 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:30 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 9 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:00 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 1 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
18:00 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 2 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
19:00 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 3 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
18:30 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 2 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:30 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 3 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Πεμ. Παρ. Κυρ. 19:30 μεταγλ. - Σαβ. και 17:30 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 5 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Δευτ. έως Τετ. 19:30 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 7- €πιστροφή Eurobank (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Σαβ. 17:00 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 9 (Comfort) (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:00 - 20:30 μεταγλ.
- Απόλλων (Θερινός)
Σαρανταπόρου 4 - Tηλ. 2310 828642
εκτός Δευτ. 20:30
- Σινέ Πυλαία (Θερινός)
Πολυτεχνείου 20, Πυλαία - Tηλ. 2313 302635
20:30
 

- Cars 3 - Αυτοκίνητα 3

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
18:30 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 13:30 - 16:15 μεταγλ.
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 12:15 - 14:30 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 10 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:10 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 4 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:10 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 4 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
18:10 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 1 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:00
 

- Minions

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 15:30 μεταγλ.

- Norm of the North - Ο Πολικός Αρκούδος και οι Ανίκητοι

- Σινε Τζένη Καρέζη
Μαυρομιχάλη 1, Πολίχνη, Πάρκο Θερινού Σινεμά - Tηλ. 2310 602303
Πεμ. έως Κυρ. 21:00

- Sing - Τραγούδα!

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 13:40 μεταγλ.

- Smurfs: The Lost Village - Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 11:45 - 17:45 μεταγλ.

- Storks - Πελαργοί

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 15:50 μεταγλ.
- Σινε Παράδεισος
Περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη - Tηλ. 2310 631700
Δευτ. έως Τετ. 21:00

- The Boss Baby - Αρχηγός από Κούνια

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
17:30 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 12:30 μεταγλ.

- The Secret Life of Pets - Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. Κυρ. 12:45 μεταγλ. 
=====================================================================================
.
=====================================================================================
23α Μερκούρεια 2017: Πρόγραμμα παραστάσεων 20 έως 27 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης ΕΔΩ
Χορηγός επικοινωνίας: Kulturosupa.gr
===================================================
Δείτε & αυτά:
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017.  Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ - ΕΔΩ
-Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2017 - ΕΔΩ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-17-avgoustou-2017-20244/feed/
<![CDATA[Τέλος στις φήμες βάζει ο Κρεγκ! Θα «ντυθεί» για τελευταία φορά Τζέιμς Μποντ]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/james-bond--20237/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/james-bond--20237/#comments +Wed, 16 Aug 2017 18:59:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/james-bond--20237/  Τέλος στις φήμες βάζει ο Κρεγκ! Θα «ντυθεί» για τελευταία φορά Τζέιμς Μποντ

]]>
 Τέλος στις φήμες βάζει ο Κρεγκ! Θα «ντυθεί» για τελευταία φορά Τζέιμς Μποντ

Ύστερα από ένα… πάρτι φημών και «ειδήσεων» τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο, ο Ντάνιελ Κρεγκ έρχεται να δώσει ένα τέλος και να επιβεβαιώσει πως θα υποδυθεί τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ για μια ακόμη, τελευταία, φορά.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός ηθοποιός έκανε αυτή την αποκάλυψη στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής The Late Show στις ΗΠΑ χθες το βράδυ.

Όταν ρωτήθηκε από τον Στίβεν Κόλμπερτ αν θα επιστρέψει ως Τζέιμς Μποντ, ο Κρεγκ απάντησε: «Ναι» επευφημούμενος από το ακροατήριο.

Ο Κρεγκ έχει υποδυθεί τέσσερις φορές τον ρόλο του κατασκόπου που λατρεύει το dry martini στις ταινίες: Casino Royal, Quantum of Solace, Skyfall και Spectrum.

Η Eon Productions, η εταιρία που έχει τα δικαιώματα της ταινίας, ανέφερε στην ιστοσελίδα της πως η 25η ταινία Τζέιμς Μποντ θα προβληθεί στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2019, ενώ θα διανεμηθεί νωρίτερα, όπως συνηθίζεται, στη Βρετανία και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, όταν ο Κόλμπερτ τον ρώτησε αν θα παίξει και σε άλλη ταινία του Τζέιμς Μποντ έπειτα από αυτήν, ο Κρεγκ είπε «όχι».

«Νομίζω πως αυτό είναι το τέλος. Ήθελα απλώς να ολοκληρώσω με κάτι θετικό και ανυπομονώ», είπε.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/james-bond--20237/feed/
<![CDATA[Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μεταμορφώνεται σε Λεονάρντο ντα Βίντσι]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/dicaprio-davintsi-20233/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/dicaprio-davintsi-20233/#comments +Wed, 16 Aug 2017 08:01:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/dicaprio-davintsi-20233/  Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μεταμορφώνεται σε Λεονάρντο ντα Βίντσι

]]>
 Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μεταμορφώνεται σε Λεονάρντο ντα Βίντσι

Έχουμε να τον δούμε στη μεγάλη οθόνη από την ταινία «Η επιστροφή» (The Revenant), για την οποία τιμήθηκε με Όσκαρ.

Ο λόγος για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που τώρα, σύμφωνα με τον Indepedent, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Killers of the Flower Moon» και του χρόνου στην ταινία «The Black Hand».

Ο Ντι Κάπριο αναμένεται επίσης να ενσαρκώσει τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, στη βιογραφική ταινία του Ουόλτερ Ισάακσον. Η Paramount νίκησε στο νήμα την εταιρεία Universal και πήρε τα δικαιώματα για την ταινία.

Ο Ντι Κάπριο πήρε το όνομά του από τον Ντα Βίντσι όταν η μητέρα του ένιωσε για πρώτη φορά το γιο της να κλωτσά την κοιλιά της ενώ εκείνη έβλεπε έργα του μεγάλου αναγεννησιακού καλλιτέχνη στην γκαλερί Ουφίτσι στη Φλωρεντία.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/dicaprio-davintsi-20233/feed/
<![CDATA[Είδαμε τον «ΑΟΡΑΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ» & με τη μέθοδο του συν(+) & πλην(-) σχολιάζουμε τη ταινία.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/eidame-aoratos-episkeptis-20228/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/eidame-aoratos-episkeptis-20228/#comments +Tue, 15 Aug 2017 09:41:00 +0300 32 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/eidame-aoratos-episkeptis-20228/ Από την Ισπανία (με αγάπη) και τούτη η ενδιαφέρουσα «κολασμένη» ταινία και με τη μέθοδο του συν(+) & πλην(-) σχολιάζουμε με συνοπτικές διαδικασίες.
]]>
 Είδαμε τον «ΑΟΡΑΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ» & με τη μέθοδο του συν(+) & πλην(-) σχολιάζουμε

Από την Ισπανία (με αγάπη) και τούτη η ενδιαφέρουσα «κολασμένη» ταινία και με τη μέθοδο του συν(+) & πλην(-) σχολιάζουμε με συνοπτικές διαδικασίες τον "Αόρατο Επισκέπτη" κάποιου Οριόλ Πάουλο. Να΄ναι καλά ο άνθρωπος... μας "έφτιαξε" τη διάθεση.
,
Ένα τροχαίο ατύχημα θα φέρει τα πάνω κάτω σε δυο ζευγάρια και η μια ανατροπή να διαδέχεται την άλλη…
 
Συν [+]
-Το σενάριο. Πυκνό, δαιδαλώδες, ομιχλώδες. Σα να διαβάζεις αραχτός bell κάτω από μια ομπρέλα και από τις απανωτές εξελίξεις να μη σου κάνει κέφι να βουτήξεις στη θάλασσα παρόλο που ψήνεσαι στη ζέστη. Ναι τόσο καλογραμμένο είναι.
 
-2 ζευγάρια φωτιά και λάβρα. Οι πρωταγωνιστές όπου οπτικά και ουσιαστικά το «λεν το ποίημα»… Εμφανίσιμοι, επιτυχημένοι και αδίστακτοι… Αυτό είναι το παράνομο ερωτικό ζευγάρι πριν βγάλουν τα μάτια τους...
Τα θύματα κάποιας ηλικίας που υποφέρουν από τους παραπάνω είναι το δεύτερο ζευγάρι που τίποτα όμως δεν είναι όπως αθώα φαίνεται, ή αλλιώς φωτιά στα μπατζάκια όσοι έμπλεξαν μαζί τους.
 
κλιμάκωση. Μεγάλες ανατροπές, συχνά πισωγυρίσματα, μεταμφιέσεις, ίντριγκες και απρόβλεπτες εξελίξεις συνθέτουν τον βασικό κορμό της ταινίας από την αρχή μέχρι το τέλος κυριολεκτικά.
 
-Πλούσια παραγωγή. Το σινεμά θέλει λεφτά και οι συγκριμένοι παραγωγοί έβαλαν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να απολαύσουμε καλοσκηνοθετημένα (και πολλά) γυρίσματα, ωραίες τοποθεσίες, χλιδάτα σπίτια, όμορφα καλοντυμένα πρόσωπα μεταξύ άλλων… 
 
-Από την Ισπανία με αγάπη και τούτο καθώς οι διανομείς βάλθηκαν να εκθρονίσουν τις γαλλικές που τα τελευταία χρόνια βολιδοσκοπούν τα κινηματογραφικά ελληνικά καλοκαίρια μας. Μόνο που η ποιοτική διαφορά υπέρ του ισπανικού σινεμά είναι κλάσης ανώτερη, τουλάχιστον με αυτά που μας πασάρουν τη φετινή σεζόν. Μακάρι να δούμε κι 'αλλα τέτοια "ευρωπαικά"...
 
σκηνοθεσία του Οριόλ Πάουλο. Μάστορας και δαύτος καθώς το είδος το παίζει στα δαχτυλάκια του. Φέρνει βέβαια κάποια «αμερικανιά» στην τεχνοτροπία, ωστόσο χορταστικός και γενναιόδωρος σε όλα του. 
 
-Εξαιρετικό σύνολο ηθοποιών. Παρόλο όμως που οι νεαροί είναι οι πρωταγωνιστές, το ηλικιωμένο ζευγάρι ξεχωρίζει για την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα που δείχνουν μέχρι εσχάτων. Για να είμαι όμως πιο δίκαιος, οι γυναίκες κλέβουν την παράσταση.
 
-Έξυπνο, εμπνευσμένο φινάλε που μάλλον δεν πάει ο νους σου έρχεται να εντυπωσιάσει και να τιμήσει το είδος πριν τους τίτλους τέλους.
 .
Πλην[-]
-Πυκνό το κείμενο και οι «καρπαζιές» απανωτές. Εκεί προς το τέλος, κάποιες εξηγήσεις και κάποιες αστυνομικές ευκολίες δεν βγάζουν νόημα, ή μπερδεύουν, ή θα σου φανούν αρκετά βολικές… 
.
-Επιμένω στον ρεαλιστικό κινηματογράφο ακόμα και σε τούτα που πρεσβεύουν τη μαζικότητα, ένα κατιτίς το χρειαζόταν σε σκληρότητα και τολμηρότητα. 
λ
Σούμα[=]
Αν και προηγήθηκε από το άλλο ισπανικό «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει» [διαβάστε σχετικά εδώ], είτε σε θερινό είτε σε κλειστό, για δυο περίπου «ανατρεπτικές» ώρες δεν θα χαραμίσεις χρόνο και λεφτά το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
 
Βαθμολογία
6,5 στα 10
 
ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
CONTRATIEMPO / THE INVISIBLE GUEST Θρίλερ, Έγχρ., Διάρκεια: 106'
Παραγωγή: Ισπανική-Σκηνοθεσία: Οριόλ Πάουλο Πρωταγωνιστούν: Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο 
 
Πάρτε μια γεύση από το τρέιλερ της ταινίας.

Που παίζεται; Κάντε κλικ ΕΔΩ
κ
Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ κ.ά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2017 -ΕΔΩ 
.
.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/eidame-aoratos-episkeptis-20228/feed/
<![CDATA[Ξαφνικά, πέρσι το καλοκαίρι στο θερινό Απόλλων]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/apolon-xafnika-persi-20217/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/apolon-xafnika-persi-20217/#comments +Mon, 14 Aug 2017 09:48:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/apolon-xafnika-persi-20217/  Ξαφνικά, πέρσι το καλοκαίρι στο θερινό Απόλλων

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ προβάλλουν ως άνοιγμα του νέου αφιερώματός τους Καθώς κυλούν τα δάκρυά μας τη Δευτέρα 21 Αυγούστουστις 21:30 στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4 - Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 2310828642) το αριστουργηματικό δράμα του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς Ξαφνικά, πέρσι το καλοκαίρι (ΗΠΑ, 1959, ασπρόμαυρη, 114’) από το ομώνυμο θεατρικό του Τένεσι Γουίλιαμς. Παίζουν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Άλμπερτ Ντέκερ, Μερσέντες ΜακΚέιμπριτζ.
 
Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, του οποίου έντυπη ανάλυση θα διανεμηθεί στους θεατές, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.
 
Το προς συζήτηση θέμα στο σεμινάριο για τον κινηματογράφο θα είναι: Ο χώρος, ο χρόνος και το συναίσθημα στην ταινία του Μάνκιεβιτς.
 
Μετά τον θάνατο ενός νεαρού, η μητέρα του ζει απομονωμένη στα παράξενα φυτά του γιου της, αρνούμενη να δεχτεί την πραγματικότητα γύρω απ’τις συνθήκες θανάτου του. Κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί αλλά το περσινό καλοκαίρ δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του. 
 
Η ανάλυση που θα διανεμηθεί είναι η ακόλουθη:
«Μετά τον θάνατο του νεαρού Σεμπάστιαν, η μητέρα του, Βάιολετ Βέναμπλ (Κάθριν Χέπμπορν) ζει ανάμεσα στα παράξενα φυτά του γιου της, αρνούμενη να δεχτεί την πραγματικότητα γύρω απ’ τις συνθήκες θανάτου του. Η κυρία Βέναμπλ λάτρευε παθολογικά τον γιο της, συντηρούσε σχεδόν όλα τα χρόνια που έζησαν μαζί το οιδιπόδειο σύμπλεγμα που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα τους. Κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί για να γνωρίσουν τον κόσμο και για να μπορέσει ο Σεμπάστιαν να γράψει το "Θερινό" του ποίημα. Το περσινό όμως καλοκαίρι, για πρώτη φορά η κυρία Βέναμπλ δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν (Ελίζαμπεθ Τέιλορ), που επωμίστηκε ακούσια στην αρχή κι εκούσια στη συνέχεια ως μην έχουσα κι άλλη επιλογή, τον ρόλο που κατείχε μονοπωλιακά ως εκείνη τη στιγμή η κυρία Βέναμπλ. Εκείνο το καλοκαίρι ο Σεμπάστιαν πέθανε σε κάποια παραθαλάσσια τοποθεσία της Ισπανίας κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν μια σοκαρισμένη Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα πάνω στο θάνατο του Σεμπάστιαν, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει κι η Κάθριν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί φρενοβλαβής και να κλειστεί στο δημόσιο ψυχιατρείο, όπου ο διακεκριμένος νευροχειρούργος Τζον Κιούκροβιτς (Μοντγκόμερι Κλιφτ) προτίθεται να της κάνει λοβοτομή προκειμένου να τη βγάλει από το παραλήρημά της.
 
Το βασικό ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι θεατές αυτού του αριστουργήματος είναι κατά πόσον είναι μια ταινία δραματουργού ή σκηνοθέτη. Τένεσι Γουίλιαμς, λοιπόν, ή Τζόζεφ Μάνκιεβιτς; Θεατρικό έργο στη μεγάλη οθόνη ή ψυχολογικό νουάρ; Με εκθαμβωτικούς ρόλους, περίφημη ασπρόμαυρη φωτογραφία, λειτουργικά ντεκόρ και “γλυκό” μοντάζ, η ψυχοπαθολογία που πάντα χαρακτηρίζει τον Τένεσι Γουίλιαμς σβήνει διακριτικά. Aποχρωματίζεται και δίνει τη θέση της στην αποφλοίωση, στη σταδιακή αποκάλυψη, όπου η ψυχαναλυτική μέθοδος οδηγείται στους δρόμους του νουάρ. Τι έγινε, άραγε, με το απόν σημαίνον του Σεμπάστιαν;
 
Το flash back ως ερμηνεία, γνώση και “διόρθωση” μιας ως τότε “πειραγμένης” ιστορίας; Η αποκατάσταση, η επανόρθωση, η πραγματική “αλήθεια” και όχι η υποκειμενική προβολή της. Η φωτογραφική αντίληψη μέσω του μοντάζ, χάρη και στα έξοχα, απειλητικά ντεκόρ, δίνει την αίσθηση της εξόρυξης. Ανοίγονται χαίνουσες οπές στο φιλμικό σώμα, που ξερνούν τα συντρίμμια, τα κομμάτια του κατακερματισμένου σώματος, το απωλεσθέν σημαίνον. Πληγές, λείψανα, αφροί νερού και η αποκατάσταση. Η αλήθεια γιατρεύει ή ξεβολεύει. Ίσως η καλύτερη διασκευή θεατρικού έργου στη μεγάλη οθόνη.»
 
Εξάλλου, 10 λόγοι για να μη χάσετε το Ξαφνικά, πέρσι το καλοκαίρι είναι:
 
1.    Γιατί είναι η καλύτερη διασκευή θεατρικού έργου του Τένεσι Γουίλιαμς για τη μεγάλη οθόνη.
2.    Γιατί τολμηρά θα λέγαμε πως ο οίστρος, η ικανότητα, η μεγάλη αγάπη για τη λογοτεχνία κάνουν την ταινία ανώτερη από το θεατρικό έργο.
3.    Για τον περίτεχνο διαξιφισμό των κινηματογραφικών ειδών, από το ψυχολογικό μελόδραμα στο φιλμ νουάρ και από την κοινωνική κριτική στην ψυχανάλυση.
4.    Για όλους τους κυριολεκτικά υποδειγματικούς ρόλους, με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην καλύτερη εμφάνισή της.
5.    Για την εκπληκτική φωτογραφία του Τζακ Χίλντγιαρντ, που εναλλάσσει εξαιρετικά το άσπρο με το μαύρο, δημιουργώντας έτσι έξοχες αντιπαραθέσεις και αντιστοιχήσεις.
6.    Για την υποδειγματική αξιοποίηση των ντεκόρ, των κοστουμιών αλλά και κάποιων λίγων φυσικών χώρων.
7.    Γιατί σύμφωνα με τη σκηνοθετική κατεύθυνση, η φωτογραφία αποσπά λευκές σκάλες, αφρούς, και ψήγματα του παρελθόντος χρόνου για να συνδυαστούν όλα σε μια πιθανή εξήγηση-ανάκληση.
8.    Γιατί ο Μάνκιεβιτς ήδη από τη δεκαετία του '50 μας δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο για την ιδιοφυή προσέγγιση του χρόνου.
9.    Γιατί ο τίτλος είναι ενδεικτικός. Το Ξαφνικά είναι τροπικό επίρρημα, το Πέρσι είναι χρονικό επίρρημα και το Καλοκαίρι το 1/4 του χρόνου. Έτσι, ξαφνικά, μέσα σε μια χρονική περίοδο απεσπάσθη κομμάτι χρόνου.
10. Γιατί η ταινία 60 χρόνια μετά παραμένει αναλλοίωτη και λαμπερή.
 
Υ.Γ. Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 21.30 η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕΜΕΣ προβάλλουν στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματο το δραματικό νουάρ του Τζορτζ Κιούκορ Εφιάλτης (1944).
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/apolon-xafnika-persi-20217/feed/
<![CDATA[Είδαμε τη ταινία «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει» & σχολιάζουμε [Συν(+) & Πλην(-)]]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/eidame-kanis-dn-mpori-na-mas-sosi-20213/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/eidame-kanis-dn-mpori-na-mas-sosi-20213/#comments +Sun, 13 Aug 2017 10:15:00 +0300 32 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/eidame-kanis-dn-mpori-na-mas-sosi-20213/
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του καλοκαιριού, το «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει» επιλέξαμε να δούμε και με συνοπτικές διαδικασίες το κριτικάρουμε…
]]>
 Είδαμε τη ταινία «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει» & σχολιάζουμε [Συν(+) & Πλην(-)]

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του καλοκαιριού, το «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει» επιλέξαμε να δούμε και με συνοπτικές διαδικασίες το κριτικάρουμε…
 
Δυο ιδιόρρυθμοι ντετέκτιβ που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους αναλαμβάνουν στην αυγουστιάτικη καυτή Μαδρίτη να βρουν έναν κατά συρροή δολοφόνο που αρέσκεται με βάναυσο τρόπο να σκοτώνει γιαγιαδούλες…
 
Συν [+]
 
-Οι χαρακτήρες των δυο ντετέκτιβ, ο ένας λαϊκός, οξυδερκής, έτοιμος για καυγά, κυριολεκτικά χύμα στο κύμα… ο άλλος εκλεπτυσμένος, εσωστρεφής, κουστουμάκιας και τραυλός…
 
-Οι ερμηνείες των δυο ηθοποιών. Λέγονται Αντόνιο Ντε Λα Τόρε και  Ρομπέρτο Άλαμο. Ο.κ. από την ισπανική σημερινή κινηματογραφία δεν ξέρουμε κανέναν. Πείθουν και υποφέρουν. Από τη μια τους βασανίζει ο ψυχάκιας, τα αφεντικά τους, ο Πάπας… απ’ την άλλη έχουν χοντρά νταλαβέρια με τα προσωπικά τους. Μέχρι να «αγαπηθούν» θα έχει τελειώσει και η ταινία…
 
-Μια σημαντική ανατροπή μισή ώρα πριν το τέλος που δεν φαντάζεσαι και όχι, δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι ο δολοφόνος… προσθέτει συναίσθημα και βάρος στην εξέλιξη της ταινίας.
 
-Το ψυχρό τέλος. Σε κανα δυο στην παρέα ψιλό-ξίνισε, δεν άρεσε, μα θεωρώ επιβεβλημένη κάθαρση στη σχέση των δυο ανδρών…
 
σκηνοθεσία του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν. Καλή δουλειά στο σύνολο της χωρίς κοιλιές το κυριότερο. Θα ήθελα μια πιο ρεαλιστική εκδοχή όσον αφορά την σκληρότητα των σκηνών, αλλά το τι προτιμώ εγώ είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Ωστόσο τον εκτίμησα.
 
-Είναι μια ταινία από την Ισπανία, άρα ευρωπαϊκό σινεμά, με όρους όμως παγκόσμιας –μαζικής- ανταπόκρισης κοινού. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα. Διότι καλά τα κουλτουριάρικα μα μια καραμπινάτη στρωμένη αστυνομική περιπέτεια με αρκετό βάθος και ουσία από την ήπειρο μας είναι πάντα ευχάριστη έκπληξη.
 
-Όπως είπαμε, στρωμένη ταινία, αρκετό σασπένς, ατόφιοι διάλογοι, ζεστή/αποπνικτική ατμόσφαιρα στο μεγαλύτερο μέρος.
 .
Πλην[-]
-Δεν φωτίστηκε το προφίλ του ψυχάκια όσο θα έπρεπε. Άλλος ένα προβληματικός χωρίς ουσιαστική ανάλυση χαρακτήρα. Εδώ μας τα χάλασε το σενάριο.
 
-Στα βίτσια του ανώμαλου περιείχε και βιασμό. Οι ειδικοί στην νεκροψία αναφέρονταν σε ένα πολύ προικισμένο άνθρωπο που με την πράξη του έκανε μεγαλύτερη ζημιά στα θύματα του. Αν είχαν τα κότσια το «φονικό όργανο» έπρεπε να μας το δείξουν…  
 
-Στο περιθώριο της ταινίας οι Ισπανοί υποδέχονται τον Πάπα. Αν και κυρίαρχο θέμα στο μενού της ταινίας, πέρασε στο ντούκου, ενώ με την παρουσία του, ταυτόχρονα με το «κυνηγητό», θα ανέβαζε ακόμα περισσότερο την αγωνία των θεατών. Οχι δεν είχε σκοπό να βιάσει και τον Πάπα!
 
-Οι διανομείς την χαρακτηρίσουν θρίλερ! Κούνια που τους κούναγε. Καθαρή αστυνομική περιπέτεια/μυστηρίου.
 
-«Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει». Υπερβολικά ξεχειλωμένος ο ελληνικός τίτλος που επιλέχτηκε όσο κι αν ήθελαν να το συνδυάσουν με τη ζωή των πρωταγωνιστών. Αντίθετα, αγγλικός και ισπανικός πιο «μέσα» στην ταινία.
 
-Κάποιοι φωστήρες την παρομοιάζουν ως ευρωπαϊκό «Seven». Αν θυμάστε, που σίγουρα θυμάστε, ξεχνιέται η ταινιάρα του Ντέιβιντ Φίντσερ με τον Μπραντ Πιτ και τον Μόργκαν Φρίμαν; Ε’ καμιά σχέση.
 
Σούμα[=]
Από τις πιο δυνατές και καλοφτιαγμένες της καλοκαιρινής περιόδου. Να την δείτε, λέει...
 
Βαθμολόγια
6,5 στα 10.
 
QUE DIOS NOS PERDONE / MAY GOD SAVE US Θρίλερ, Έγχρ., Διάρκεια: 127' Παραγωγή: Ισπανική Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Ρομπέρτο Άλαμο, Ξαβιέ Περέιρα
 
Πάρτε μια γεύση από το τρέιλερ της ταινίας.
 
Που παίζεται; Κάντε κλικ ΕΔΩ

κ
 Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ κ.ά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2017 -ΕΔΩ 
.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/eidame-kanis-dn-mpori-na-mas-sosi-20213/feed/
<![CDATA[4o Taratsa International Film Festival: Προβολές, parties και όλα όσα θα ζήσετε στη φετινή διοργάνωση!]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/4-taratsa-international-film-festival-20203/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/4-taratsa-international-film-festival-20203/#comments +Fri, 11 Aug 2017 13:45:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/4-taratsa-international-film-festival-20203/   4o Taratsa International Film Festival: Προβολές, parties και όλα όσα θα ζήσετε στη φετινή διοργάνωση!

]]>
 4o Taratsa International Film Festival: Προβολές, parties και όλα όσα θα ζήσετε στη φετινή διοργάνωση!

O τέταρτος στη σειρά Αύγουστος όπου οι ταράτσες της Θεσσαλονίκης γεµίζουν εικόνες και σινεφίλ, έφτασε. Πιστό στο ραντεβού του και το όραµά του, το φετινό Taratsa International Film Festival έρχεται ανανεωµένο και θα πραγματοποιηθεί από 23 έως και 27 Αυγούστου 2017. Με άξονα το ιστορικό κέντρο της πόλης και 6 από τις πλέον ιδανικές ταράτσες του, θα προσφέρει και φέτος 5 βραδιές κινηµατογραφικής πανδαισίας. Οι 70 ταινίες από 27 χώρες του Διεθνούς Διαγωνιστικού -για πρώτη φορά µε ελληνικούς υπότιτλους στο σύνολό τους- αλλά και οι επιλογές των Παράλληλων Προβολών συνθέτουν ένα πολυδιάστατο πρόγραµµα για όλους εσάς.
 
Οι ταράτσες του Φεστιβάλ
(Οι ταράτσες Τ1-Τ4 θα φιλοξενούν τις προβολές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος και οι ταράτσες Τ5-Τ6 αυτές του Τμήματος Παράλληλων Προβολών)

T1 - Λέσχη Θεσσαλονίκης - Λεωφ. Νίκης 63 (Χωρητικότητα: 70 άτομα)
T2 - ΕΣΗΕΜΘ | Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης - Στρ. Καλλάρη 5
(Χωρητικότητα: 50 άτομα)
T3 - Stay Hostel - Ίωνος Δραγούμη 61 (Χωρητικότητα: 70 άτομα)
T4 - Δ.Σ.Θ. | Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 103 & Βύρωνος (είσοδος από την οδό Ισαύρων, Χωρητικότητα: 50 άτομα)
T5 - Urania Bar, Πάικου 4 & Καποδιστρίου 7 (είσοδος από Πάικου)
T6 - Cafe Θέα/tro, Βασιλέως Γεωργίου 2Α (Βασιλικό Θέατρο)

Το πρόγραμμα του 4ου Taratsa International Film Festval χωρίζεται σε Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και Τμήμα Παράλληλων Προβολών.
 
Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα
Ταινίες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο, οι καλύτερες από τις οποίες βραβεύονται και προωθούνται.
Οι 70 ταινίες του φετινού προγράμματος διεκδικούν τα εξής βραβεία:
Καλύτερης Ταινίας · Καλύτερης Σκηνοθεσίας · Καλύτερου Σεναρίου · Καλύτερης Φωτογραφίας ·
Καλύτερου Μοντάζ · Βραβείο Κοινού
 
Οι κριτική επιτροπή της φετινής διοργάνωσης απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Παναγιώτης Ιωσιφέλης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Γιάννης Μανάκος, Σάκης Τσιτομενέας, Ιωάννης Κολαξίζης.
 
Τμήμα Παράλληλων Προβολών
 
Ένα διευρυμένο και πολυεπίπεδο τμήμα προβολών, ανοιχτών προς το κινηματογραφόφιλο κοινό, σε συνεργασία με φορείς, κινηματογραφικούς θεσμούς, οπτικοακουστικούς οργανισμούς και δημιουργούς παγκόσμιας εμβέλειας.
 
Greek new wave part2 | Προβολές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Το Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης σε συνεργασία με το Taratsa IFF επιλέγει μια σειρά από σύγχρονες βραβευμένες ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους, δίνοντας ένα μοναδικό χρώμα στο πρόγραμμα των Παράλληλών Προβολών.
 
World Of Docs | Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού, Δήμος Θεσσαλονίκης
“Αφιέρωμα-Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους”. Παραγωγή | Οργάνωση Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού, Δήμος Θεσσαλονίκης. Προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ μικρού μήκους νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.
 
Messages to Hollywood from a famous American Director | Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη
Αφιερωματικές προβολές ταινιών του Αμερικάνου τολμηρού δημιουργού που με το έργο του ήρθε αντιμέτωπος με την βιομηχανία του Hollywood. Με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη.
 
Μικρό Αφιέρωμα | Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ
Mια συγκομιδή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους φοιτητών και αποφοίτων, που παρουσιάζονται με την συνεργασία καθηγητών του Τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.
 
Best Films of Animasyros
Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros γιορτάζει τα δέκα του χρόνια. Οι ταινίες που προβάλλονται στο πλαίσιο το αφιερώματος είναι μια επιλογή των καλύτερων ταινιών (Best of) της προηγούμενης διοργάνωσης και απευθύνονται σε ενήλικες.
 
Πληροφορίες Εισιτηρίων
Για τις προβολές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος: Γενική Είσοδος: 5€ & Φοιτητικό/Ανέργων: 3€
 
Με το απόκομμα του εισιτηρίου μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν ένα δροσιστικό μηλίτη Μηλοκλέφτη από το bar της προβολής δωρεάν.
 
*Η αγορά του εισιτηρίου μπορεί να γίνει μόνο την ημέρα της προβολής και μόνο από το χώρο της προβολής. Όλοι οι χώροι προβολής ανοίγουν στις 20:30. Υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης θέσεων, από τις 21/08 έως τις 27/08, κάθε μέρα μέχρι τις 19:00. Η κράτηση ισχύει μέχρι και 5 λεπτά πριν την έναρξης της προβολής.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον κανονισμό των εισιτηρίων θα βρείτε σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.taratsaiff.com.
 
Η είσοδος στις προβολές του Τμήματος Παράλληλων Προβολών είναι ελεύθερη.
 
Taratsa International Film Festival - Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων
Τρίτη 22.08 | Ο παλμός του 3ου Taratsa IFF θα χτυπήσει και πέρα από τις προβολές. Ξεκίνημα κάνει το Pre-Opening Event στο Uberdooze, με τίτλο “Little Something Greek”. Μία εκδήλωση με ανοιχτή προβολή και άξονα τον ελληνικό κλασικό κινηματογράφο. Mια βραδιά έκπληξη με οικοδεσπότη τον Χρήστο Σιμαρδάνη.
Χωρητικότητα: 90 άτομα
 
Tις μουσικές αναλαμβάνει η ραδιοφωνική παραγωγός, music curator και δημοσιογράφος Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) -ο ορισμός του no-playlist-, όπου εξελίσσοντας το προσωπικό της project ‘Kafka Takes Notes’, θα βρεθεί για ένα dj set στη Θεσσαλονίκη, ένα χρόνο ακριβώς μετά τη τελευταία φορά.
 
Πέμπτη 24.08 | Για άλλη μια φορά παίρνουν σειρά οι εθελοντές του Taratsa IFF, με το δικό τους party. Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να κάνουν και την φετινή διοργάνωση μια μοναδική εμπειρία με τη δύναμη και ενέργειά τους, σας υποδέχονται στο Urania Bar, παρέα με μουσικές από τον Σάκη Τσιτομενέα, ραδιοφωνικό παραγωγό του En Lefko 87.7 και ένα από τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής.
Κυριακή 27.08 | Αμέσως μετά την Τελετή Λήξης στη Λέσχη Θεσσαλονίκης, η φετινή διοργάνωση θα κλείσει με ιδανικό τρόπο, έχοντας ως σκηνικό τη ΣTOA Soul Bar, στην περιοχή Βαλαωρίτου και soundtrack από την ομάδα του Beater.gr.

Θα λειτουργήσουν και φέτος τα stand όπου θα μπορείτε να βρείτε τόσο το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, όσο και τον ολοκαίνουριο δροσιστικό μηλίτη Μηλοκλέφτη!
Συνεργάτες: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Θεσ/νίκης, Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, Animasyros, Λέσχη Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσ/νίκης, Ένωση Συντακτών Ημ. Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, Stay Hostel, Urania Bar, Café Θέα/tro
Υποστηρικτές: Γραφείο Τουρισμού Δήμου Θεσ/νίκης, Ο.Α.Σ.Θ.
Taratsa International Film Festival
Θεσσαλονίκη, 23-27 Αυγούστου 2017
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/4-taratsa-international-film-festival-20203/feed/