Kulturosupa.gr - RSS http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/ put the rss description here. +Fri, 28 Apr 2017 12:01:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Εβδομάδα του ρωσικού κινηματογράφου στο Ολύμπιον. Πρόγραμμα ταινιών – προβολών (Είσοδος ελεύθερη)]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/rosiko-cinema-olimpion-19004/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/rosiko-cinema-olimpion-19004/#comments +Fri, 28 Apr 2017 12:01:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/rosiko-cinema-olimpion-19004/   Εβδομάδα του ρωσικού κινηματογράφου στο Ολύμπιον. Πρόγραμμα ταινιών – προβολών (Είσοδος ελεύθερη)

]]>
 Εβδομάδα του ρωσικού κινηματογράφου στο Ολύμπιον. Πρόγραμμα ταινιών – προβολών (Είσοδος ελεύθερη)

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στην Ελλάδα  στο πλαίσιο του Έτους  Ρωσίας - Ελλάδας το 2016, η ρωσική κινηματογραφική εταιρεία “Leda-Film” με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οργανώνει το Φεστιβάλ «Εβδομάδα του ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα» στην Θεσσαλονίκη από τις 06 έως 10  Μαΐου 2017 

       Το πρόγραμμα του  Φεστιβάλ περιλαμβάνει νέες ρωσικές ταινίες με διαφορετική  θεματολογία, γνωστές στους θεατές.
 
       Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με γνωστούς Ρώσους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, σε συνδυασμό με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Είσοδος ελεύθερη.

Το πρόγραμμα στην Θεσσαλονίκη από τις 6 έως 10 Μαΐου 2017

7 Μαΐου  στις 19.00  επίσημη έναρξη,  στη αίθουσα  ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλατεία  Αριστοτέλους, 10

Μετά την επίσημη έναρξη θα ακολουθήσει η ταινία του σκηνοθέτη Ν.Χομερίκη με τίτλο «Το Παγοθραυστικό» 120' (2016) 

06.05 Σάββατο

18.30  «Το καλό παιδί»  κωμωδία 90' (2016)
20.30  «Αφοσιωμένος»  δράμα 96' (2016)

07.05 Κυριακή

17.00 «Ο μοναχός και το ταγκαλάκι» φανταστική κωμωδία  114' (2016)  

08.05 Δευτέρα

18.30  «Ο μοναχός και το ταγκαλάκι» φανταστική κωμωδία  114' (2016)  
20.30  «Αφοσιωμένος»  δράμα 96' (2016)

09.05  Τρίτη

18.30 «Αντίο, Βάσια!» κωμωδία 96' (2016)
20.30  «Οι 28 μαχητές του Πανφίλωφ» πολεμικό δράμα  122' (2016)
10.05 Τετάρτη
18.30  «Το καλό παιδί»  κωμωδία 90' (2016)
20.30  «Το Παγοθραυστικό» 120' (2016)
 
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ
1.«Το Παγοθραυστικό», ταινία καταστροφής (2016)
Σκηνοθεσία: Ν. Χομερίκι
Ηθοποιοί: Πεότρ Θεόδωρωφ, Σέργι Πουσκεπάλης, Άννα Μιχαλκόβα, Όλγα Φιλιμόνοβα, Αλεξάντρ Γιατσένκο, Αλεξάντρ Πάλι κ.α.
Πρόκειται για μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις ακτές της Ανταρκτικής το 1985. Αποφεύγοντας τη θανάσιμη σύγκρουση με το θεόρατο παγόβουνο το σοβιετικό παγοθραυστικό «Μιχαήλ Γκρόμωφ» εγκλωβίστηκε στον πάγο και ακινητοποιήθηκε. Στυγερή σιωπή, το ανυπόφερτο κρύο και έλλειψη καυσίμων αναγκάζουν το πλήρωμα να παλέψει για την ζωή του και διοικητές του  παγοθραυστικού δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν λάθος.
 
2.«Ο μοναχός και το ταγκαλάκι», φανταστική κωμωδία  (2016)
Σκηνοθεσία: Νικολάι Ντόσταλ
Ηθοποιοί: Τιμοθέι Τριμπούντσεφ, Γεώργι Φετίσωφ, Μπορίς Καμόρζιν, Νικήτα Ταράσωφ κ.α.
Το πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Ο Ιβάν Σεμένοβιτς αποφάσισε να γίνει κάτοικος ενός αντρικού μοναστηριού. Μαζί του στην ιερά μονή εισβάλουν και οι σκοτεινές δυνάμεις που παίρνουν σάρκα και οστά και αποκτούν μορφή ενός δαίμονα με το όνομα Λεγιόν, που προσπαθεί με ό,τι δυνάμεις είχε μέσα του να αναγκάσει τον μοναχό να παρασυρθεί από τον δρόμο του Θεού. ο Ιβάν όμως είχε ισχυρό πνεύμα… 
 
3.«Το καλό παιδί»  κωμωδία (2016)
Σκηνοθεσία: Οξάνα Καράς
Ηθοποιοί: Σεμέν Τρεσκουνώφ, Κωνσταντίν Χαμπένσκι, Μιχαήλ Εφρέμωφ, Αλεξάντρ Πάλι, Αναστασία Μπογκατιρέβα, Ιέβα Αντρεεβάιτε, Τατιάνα Ντόγκελεβα κ.α.
Η ταινία περιγράφει μια εβδομάδα από τη ζωή του Κόλια Σμιρνώφ - ενός απλού μαθητή του ρωσικού σχολείου. Μια μέρα το παιδί βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με μια σειρά από εξαιρετικά γεγονότα όταν η καθημερινότητα του μετατράπηκε τελείως, αφότου αυτός ερωτεύεται την δασκάλα αγγλικών και κάποιος έκαψε την πτέρυγα του σχολείου με καινούριους υπολογιστές…
 
4.«Αντίο, Βάσια!», κωμωδία (2016)
Σκηνοθεσία: Ρομάν Καρίμωφ
Ηθοποιοί: Εφίμ Πετρούνιν, Λουμπώφ Αξένοβα, Ρομάν Κούρτσιν, Σόφια Ράιζμαν, Μπορίς Ντεργατσέφ κ.α.
Τη σχέση σου πρέπει να προσέχεις… αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Μήτια ο πρωταγωνιστής της κωμωδίας, αλλά κάποια στιγμή έχασε το μέτρο. Το παίρνει πια απόφαση να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, και ο πατέρας της ορίζει αμέσως την ημερομηνία της γαμήλιας τελετής. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Μήτια ήδη είναι παντρεμένος και έχει την γυναίκα του. Πρέπει να της ζητήσει διαζύγιο… Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά και το πρόβλημα γίνεται δυσεπίλυτο, όμως η βοήθεια δεν άργησε να φτάσει από τους φίλους του Μήτια, από τον γυναικοκρατούμενο Πάσα και από έναν αγύρτη τον Γκάρικ.
 
5.«28 μαχητές του Πανφίλωφ», πολεμικό δράμα (2016)
Σκηνοθεσία: Ανδρέι Σαλιώπα
Ηθοποιοί: Αντόν Κουζνετσώφ, Ανδρέι Σαλιώπα, Δημήτρι Σουτίριν, Αλεξέι Λογγίν, Σεργέι Γιατσενιούκ κ.α.
Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο Κόκκινος Στρατός αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει κάτω από την ορμητική επίθεση των εξαιρετικά εκπαιδευμένων φασιστικών δυνάμεων. Το μόνο που τώρα ξεχωρίζει τον εχθρό από την κεραυνοβόλα κατάληψη της Μόσχας είναι η αποδεκατισμένη μεραρχία του στρατηγού Πανφίλωφ. Οι 28 ήρωες στάθηκαν εμπόδιο στο δρόμο της τεθωρακισμένης αρμάδας των φασιστών. Είναι μια ταινία που εξιστορεί τον θρυλικό ηρωισμό των μαχητών μιας μικρής μονάδας του Κόκκινου Στρατού. 
 
6.«Αφοσιωμένος», δράμα (2016)
Σκηνοθεσία: Ελένα Μπορίσβα
Ηθοποιοί: Πάβελ Μελεντσούκ, Αλεξάντρ Πεσκώφ, Αλεξέι Κομάσκο, Αναστασία Ταλίζινα κ.α.
Πρόκειται για μια ταινία που παρουσιάζει τη σκληρή κοινωνία μας που πάντα προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς της νόμους και εύκολα απαλλάσσεται απ’ όλα τα περιττά, το ανωφελές και απορριπτέο. Ως αποτέλεσμα το αγόρι από ένα ορφανοτροφείο και το αγαπημένο σκυλί του έχουν μείνει έξω στο δρόμο…  
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/rosiko-cinema-olimpion-19004/feed/
<![CDATA[«Έφυγε» ο Τζόναθαν Ντέμι, σκηνοθέτης της οσκαρικής «Σιωπής των Αμνών».]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/tzonathan-demy-death-18994/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/tzonathan-demy-death-18994/#comments +Thu, 27 Apr 2017 11:05:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/tzonathan-demy-death-18994/  «Έφυγε» ο Τζόναθαν Ντέμι, σκηνοθέτης της οσκαρικής «Σιωπής των Αμνών».

]]>
 «Έφυγε» ο Τζόναθαν Ντέμι, σκηνοθέτης της οσκαρικής «Σιωπής των Αμνών».

Ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι, βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών», πέθανε, σε ηλικία 73 ετών, από καρκίνο του οισοφάγου και επιπλοκές στην καρδιά.

Ο Ντέμι υπήρξε ακούραστος εργάτης της 7ης Τέχνης, παραδίδοντας μεταξύ άλλων ταινίες όπως οι «Φιλαδέλφεια» -με τους Τομ Χανκς και Ντένζελ Ουάσινγκτον, και «The Manchurian Candidate».

Ο Τζόναθαν Ντέμι γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1944 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Την τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της «Σιωπής των Αμνών» -των πέντε Όσκαρ: Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α' Ανδρικού και Α' Γυναικείου Ρόλου- ακολούθησε το «Φιλαδέλφεια», που χάρισε στον Τομ Χανκς ένα δίκαιο Όσκαρ.

Η πιο πρόσφατη ταινία του ήταν η συνεργασία του με τη Μέριλ Στριπ στο «Η Ρίκι και η Ροκ», ενώ γύρισε το 2016 και ένα ντοκιμαντέρ για τον Τζάστιν Τιμπερλέικ.

 

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/tzonathan-demy-death-18994/feed/
<![CDATA[Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα προβολών. Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας (27/04 - 03/05/2017).]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-27-apriliou-2017-18993/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-27-apriliou-2017-18993/#comments +Thu, 27 Apr 2017 10:17:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-27-apriliou-2017-18993/ Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα προβολών. Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας  (27/04 - 03/05/2017).

]]>
Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα προβολών. Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας  (27/04 - 03/05/2017).

ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ
SWEET DREAMS Κοινωνική, Έγχρ., Διάρκεια: 134'
Παραγωγή: Αμερικάνικη-Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο Πρωταγωνιστούν: Μπερενίς Μπεζό, Εμανουέλ Ντεβός, Βαλέριο Μασταντρέα, Γκίντο Καπρίνο, Μπάρμπαρα Ρόντσι 
Περίληψη 
Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Massimo Gramellini.
Υπόθεση 
Τορίνο, 1969. Την ειδυλλιακή παιδική ηλικία του Μάσιμο μετέτρεψε σε συντρίμμια ο ξαφνικός χαμός της μητέρας του. Σήμερα, ετοιμάζεται να πουλήσει το διαμέρισμα των γονιών του, αλλά τον στοιχειώνει το παρελθόν του. Η Ελίζα, μια συμπονετική γιατρός, μπορεί να τον βοηθήσει να ανοιχτεί και να αντιμετωπίσει τις παιδικές του πληγές..

.
Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
PATRIOTS DAY Θρίλερ, Έγχρ., Διάρκεια: 133'
Παραγωγή: Αμερικάνικη-Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπεργκ Πρωταγωνιστούν: Μελίσα Μπενουά, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μισέλ Μόναγκαν, Τζ. Κ. Σίμονς, Κέβιν Μπέικον, Τζον Γκούντμαν 

Περίληψη 
Μια Αμερικάνικη παραγωγή του Πίτερ Μπεργκ.
Υπόθεση 
Στον απόηχο μιας ανείπωτης πράξης τρομοκρατίας, ο αρχιφύλακας Tommy Saunders ενώνει τις δυνάμεις του με τους θαρραλέους διασωθέντες, τα μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης και τους ανακριτές σε έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο ώστε να εντοπιστούν οι βομβιστές πριν  επιτεθούν ξανά.Ταυτόχρονα στην υπόθεση εμπλέκονται οι ιστορίες του  ειδικού πράκτορα Richard Deslauriers, του αστυνομικού διοικητή Ed Davis, του αρχιφύλακα Jeffrey Pugliese και της νοσοκόμας Carol Saunders υφαίνοντας ένα ανατριχιαστικό, αγωνιώδες και τολμηρό χρονικό του πιο προηγμένου ανθρωποκυνηγητού στην ιστορία των Αμερικανικών αστυνομικών δυνάμεων.

.
ΔΙΠΛΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
THE ASSIGNMENT Περιπέτεια, Έγχρ., Διάρκεια: 95'
Παραγωγή: Αμερικάνικη-Σκηνοθεσία: Γουόλτερ Χιλ Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Ροντρίγκεζ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Τόνι Σαλούμπ, Κέιτλιν Γκέραρντ, Τέρι Τσεν, Άντονι Λαπάγκλια 

Περίληψη 
Ένα καταιγιστικό θρίλερ εκδίκησης που εντυπωσιάζει με το στιλ του, σε σκηνοθεσία Ουόλτερ Χιλ.
Υπόθεση 
Μία ιδιοφυής, μα ανισόρροπη πλαστική χειρούργος βλέπει τον αδελφό της να δολοφονείται από έναν παρακμιακό εκτελεστή, ονόματι Φρανκ Κίτσεν. Ψάχνοντας εκδίκηση, θα τον αιχμαλωτίσει και θα πραγματοποιήσει πάνω του μία εγχείρηση αλλαγής φύλου. Πλέον, ο Φρανκ είναι αναγκασμένος να ζήσει ως γυναίκα, μπερδεμένος, τσαντισμένος και πιο μάτσο από ποτέ.
 
.
Π Ρ Ε Μ Ι Ε Ρ Ε Σ

Fai Bei Sogni - Ονειρα Γλυκά -

- Ολύμπιον 1 (Dolby Digital - DTS)
Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία - Tηλ. 2310 378404
19:00 - 21:30

Patriots Day - Η Μέρα των Ηρώων -

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
21:50
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
17:00 - 19:45 - Δευτ. μόνο 19:45
- Odeon Μακεδονία 11 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:20 - 23:10
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 4 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
20:30 - 23:15
- Village Mediterranean Cosmos 10 (Comfort) (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
20:30 - 23:15
- Village Mediterranean Cosmos 8 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
19:45 - 22:30
- Φαργκάνη Art
Αγ. Παντελεημονος 10 - Tηλ. 2310 208007
εκτός Τρ. και Τετ. 20:30 - 22:45

The Assignment - Διπλή Εκδίκηση -

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
20:45 - 22:45
- Odeon Μακεδονία 6 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:00 - 20:40 - 22:40
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 8 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
20:00 - 22:20
- Village Mediterranean Cosmos 3 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
19:30 - 21:45 - 23:50
 
 Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Ε Ι Σ

Ares - Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι
Μία δυστοπική ματιά στο μέλλον της Γαλλίας, όπου βασιλιάς είναι η βία, οι ηθικές αρχές έχουν καταλυθεί και το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι οι μάχες μέχρι θανάτου.

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
23:20
- Odeon Μακεδονία 9 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
21:40

Braqueurs - Αδίστακτοι

- Odeon Μακεδονία 5 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
23:20

Colossal

Βακούρα 1
Ι. Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665
εκτός Τρ. 22:00

Dans les Forets de Siberie - Στα Δάση της Σιβηρίας
 Για να καλύψει τη δίψα του για ελευθερία, ο Τέντι αποφασίζει να αφήσει πίσω του τον πολύβουο κόσμο και να εγκατασταθεί σε μια καλύβα, στην παγωμένη όχθη της Βαϊκάλης. Μια νύχτα, χάνεται στη χιονοθύελλα και διασώζεται από τον Αλεξέι, έναν ρώσο δραπέτη που ζει για χρόνια απομονωμένος στα δάση της Σιβηρίας. 

- Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Tηλ. 2310 378404
18:00 - 20:00

El Ciudadano Ilustre - Ο Επιφανής Πολίτης

- Βακούρα 2
Ι.Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665, 233669
20:15 - 22:15

Fair Trade Film Days

- Αίθουσα Σταύρος Τορνές
ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Tηλ. 2310 378404
Τετ. 16:00 - 17:30 - 19:30 - 20:30 - 22:30 - Πεμ. 16:30 - 18:00 - 20:00 - 22:00

Get Out - Τρέξε!

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
εκτός Δευτ. 19:30
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. έως Δευτ. 12:00 - 17:00 μεταγλ.
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
21:10
- Village Mediterranean Cosmos 2 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
23:10

Ghost in the Shell - Το Φάντασμα στο Κέλυφος
Η Ταγματάρχης είναι ένα μοναδικό στο είδος της υβρίδιο ανθρώπου-σάιμποργκ, μια πολεμική μηχανή που ηγείται της ειδικής ομάδας 9. Αφοσιωμένοι να σταματήσουν κάθε επικίνδυνο εγκληματία ή εξτρεμιστή, η ομάδα 9 αντιμετωπίζει έναν νέο εχθρό, έναν χακερά, του οποίου μοναδικός στόχος είναι να εξαφανίσει από προσώπου γης τα επιτέγματα της Hanka Robotics στη σάιμπερ-τεχνολογία. 

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
εκτός Δευτ. 18:15

Grave - Raw

- Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Tηλ. 2310 378404
22:00

Night Will Fall - Θα Πέσει η Νύχτα

- Ολύμπιον 2 - ΠαύλοςΖάννας (DTS)
Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία - Tηλ. 2310 378404
Πεμ. 19:00 - Παρ. Σαβ. Κυρ. Τρ. Τετ. 18:00

Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer - Ο Κος Τίποτα

- Village Mediterranean Cosmos 2 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
20:45

Sangue del Mio Sangue - Αίμα από το Αίμα μου
Ο Μάρκο Μπελόκιο αφηγείται τις ιστορίες του «Αίμα από το αίμα μου», του οποίου η πλοκή απλώνεται σε δύο διαφορετικά χρονικά φάσματα με φόντο το ίδιο μοναστήρι της Santa Chiara.

- Αίθουσα Σταύρος Τορνές
ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Tηλ. 2310 378404
Πεμ. Κυρ. Δευτ. Τρ. 17:45 - 19:45 - 21:45

Suburra - Suburra: Υπόγεια Πόλη

- Μακεδονικόν (Dolby Surround)
Φιλικής Εταιρείας 44 - Tηλ. 2310 261727
20:30 - 22:40

The Fate of the Furious - Fast & Furious 8: Μαχητές των Δρόμων

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 1 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
20:30 - 23:10
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
18:45 - 21:30 - Σαβ. έως Δευτ. και 15:45
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
22:20
- Odeon Μακεδονία 1 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:00 - 23:00
- Odeon Μακεδονία 10 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
22:30
- Odeon Μακεδονία 2 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:30
- Odeon Μακεδονία 3 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:30 - 21:30
- Odeon Μακεδονία 4 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:00 - 22:00
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 1 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
20:00 - 23:00 - Σαβ. έως Δευτ. και 17:00
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 3 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
21:30
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 5 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
18:00 - 21:00
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 6 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
22:30
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 7 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
19:00 - 22:00
- Village Mediterranean Cosmos 1 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
17:10 - 22:45 - Σαβ. έως Δευτ. και 14:20
- Village Mediterranean Cosmos 4 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:30 - 21:30 - 00:20 - Σαβ. έως Δευτ. και 15:00 - Κυρ. και 12:10
- Village Mediterranean Cosmos 5 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Dolby Atmos 20:30 - Dolby digital 23:20
- Village Mediterranean Cosmos 6 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
19:15 - 22:15 - Σαβ. έως Δευτ. και 13:00 - 16:00
- Village Mediterranean Cosmos 9 (Comfort) (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
20:00 - 22:50

The Secret Scripture - Η Μυστική Γραφή

- Φαργκάνη Art
Αγ. Παντελεημονος 10 - Tηλ. 2310 208007
εκτός Τρ. και Τετ. 18:30

Their Finest - Η Καλύτερη Στιγμή τους

- Odeon Μακεδονία 5 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:50
- Βακούρα 2
Ι.Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665, 233669
18:15

Tour de France - Μια Βόλτα στη Γαλλία

- Μακεδονικόν (Dolby Surround)
Φιλικής Εταιρείας 44 - Tηλ. 2310 261727
18:45

Tschick - Βερολίνο, Αντίο

- Βακούρα 1
Ι. Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665
20:00 - Τρ. 19:00

Un Sac de Billes - Ο Δρόμος της Διαφυγής

- Odeon Μακεδονία 7 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:50 - 22:10
- Odeon Μακεδονία 8 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. έως Δευτ. 16:40
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 6 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
20:10

Zjednoczone Stany Milosci - Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης
Τέσσερις φαινομενικά ευτυχισμένες γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών αποφασίζουν ότι έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουν τις ζωές τους και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους

- Ολύμπιον 2 - Παύλος Ζάννας (DTS)
Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία - Tηλ. 2310 378404
Πεμ. 22:00 - Παρ. έως Τετ. 20:00 - 22:00
,
- Αφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία του TiSFF [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ]
- Αίθουσα Σταύρος Τορνές
ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Tηλ. 2310 378404
Παρ. Σαβ. 19:00
 
Π Α Ι Δ Ι Κ Α

Ballerina - Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

- Odeon Μακεδονία 4 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. έως Δευτ. 15:00 - 17:00 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 2 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
Σαβ. Κυρ. 15:20 μεταγλ. - Δευτ. 17:20 μεταγλ.

Beauty and the Beast - Η Πεντάμορφη και το Τέρας

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. έως Δευτ. 13:00 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 1 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. έως Δευτ. 17:20 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 2 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
Σαβ. έως Τετ. 19:10 υποτ.
- Village Mediterranean Cosmos 1 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
20:00 υποτ.

Rock Dog - Μπάντι, ο Ροκ Σταρ

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. έως Δευτ. 15:00 μεταγλ.
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
18:00 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 11:45 - 13:45 - 16:00 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 2 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:20 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 16:10 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 8 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
17:50 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 7 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
17:00 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 15:00 μεταγλ. - Κυρ. και 12:30 μεταγλ.
- Φαργκάνη Art
Αγ. Παντελεημονος 10 - Tηλ. 2310 208007
εκτός Τρ. και Τετ. 17:00

Smurfs: The Lost Village - Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 6 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
Σαβ. έως Δευτ. 12:15 - 14:15 - 16:15 - 18:15 μεταγλ.
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 7 (Dolby Digital - THX)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
17:15 - 19:15 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 11:15 - 13:15 - 15:15 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 5 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:40 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 16:40 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 6 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. έως Δευτ. 15:20 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 9 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
17:40 - 19:40 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 15:40 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 6 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
18:10 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 1 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
Κυρ. 12:00 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 2 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:45 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 14:45 - 16:45 μεταγλ. - Κυρ. και 12:45 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 8 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
17:45 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 13:45 - 15:45 μεταγλ.
- Βακούρα 2
Ι.Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665, 233669
Σαβ. Κυρ. 16:45 μεταγλ. - Κυρ. και 11:30 μεταγλ.

The Boss Baby - Αρχηγός από Κούνια

- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 1 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
18:30 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 12:30 - 14:30 - 16:30 μεταγλ.
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
17:30 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 11:30 - 13:30 - 15:30 - 19:30 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 10 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
20:10 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 11 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:10 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 15:30 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 3 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. έως Δευτ. 16:20 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 7 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
Σαβ. έως Δευτ. 15:00 - 17:10 μεταγλ.
- Odeon Μακεδονία 8 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
19:10 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 3 (Dolby Digital)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
19:20 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 17:10 μεταγλ. - Σαβ. Κυρ. και 15:00 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 4 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
18:20 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 16:10 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 3 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
17:20 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 13:10 - 15:15 μεταγλ.
- Village Mediterranean Cosmos 5 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
18:20 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 14:10 - 16:15 μεταγλ. - Κυρ. και 12:00 μεταγλ.
- Βακούρα 1
Ι. Μιχαήλ 8 - Tηλ. 2310 233665
εκτός Τρίτης 18:00 μεταγλ. - Κυρ. και 11:30 μεταγλ.
 

The House of Magic - Το Μαγικό Σπίτι

- Ολύμπιον 1 (Dolby Digital - DTS)
Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία - Tηλ. 2310 378404
Κυρ. 12:00 μεταγλ. 
.
L`Empereur - Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα
- Odeon Μακεδονία 10 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
18:20 μεταγλ. - Σαβ. έως Δευτ. και 16:30 μεταγλ.
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 2 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
Πεμ. Παρ. 20:10 - Σαβ. Κυρ. 17:20
Life
- Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital - DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351
20:00 - 22:10
- Odeon Μακεδονία 8 (Dolby Digital - DTS)
Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560
21:20 - 23:10
- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 2 (DTS)
Tσιμισκη 43 & Αριστοτελους - Tηλ. 2310-290290, 14560
22:00
- Village Mediterranean Cosmos 7 (Dolby Digital)
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810
19:00 - 21:15 - 23:30
---------------------------------------------------------

ΕΙΔΑΜΕ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
===================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 ==================================================================================
ΕΙΔΑΜΕ [θέατρο] & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
----------------------------------------------
Kάντε like στη σελίδα του Kulturosupa.gr στο facebook και ακολουθήστε
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/nees-tainies-27-apriliou-2017-18993/feed/
<![CDATA[Τι θα δείτε στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Σταυρός Τορνές & Τζων Κασσαβέτης 27/04 - 03/05/2017.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/Thess-fest-programma-27-apriliou-2017-18991/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/Thess-fest-programma-27-apriliou-2017-18991/#comments +Thu, 27 Apr 2017 09:56:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/Thess-fest-programma-27-apriliou-2017-18991/    Τι θα δείτε στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Σταυρός Τορνές & Τζων Κασσαβέτης 27/04 - 03/05/2017.

]]>
  Τι θα δείτε στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Σταυρός Τορνές & Τζων Κασσαβέτης 27/04 - 03/05/2017.

Μια εξαιρετική ποικιλία ταινιών μας περιμένει αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ. Ο αγαπημένος ιταλός δημιουργός Μάρκο Μπελόκιο έχει διπλή παρουσία, με τη νέα του ταινία Όνειρα γλυκά, ένα γλυκόπικρο ταξίδι στο χθες και το σήμερα ενός άνδρα φτιαγμένο με σπάνια ευαισθησία, που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον, καθώς και με το φιλμ Αίμα από το αίμα μου, μια μυστηριώδη ιστορία που κοιτά κριτικά την εξουσία και την πίστη (αίθουσα Σταύρος Τορνές). Πρεμιέρα κάνει και το πραγματικά συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ Θα πέσει η νύχτα του Αντρέ Σίνγκερ, βασισμένο στο μοναδικό ντοκιμαντέρ που γύρισε ποτέ ο Άλφρεντ Χίτσκοκ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (αίθουσα Παύλος Ζάννας).
 
Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, σας προσκαλούμε σε δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις: το αφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία του TiSFF-Thessaloniki International Short Film Festival με μια εκλεκτή επιλογή μικρού μήκους ταινιών από όλο τον κόσμο (28-29/4), καθώς και το Fair Trade Film Days με φιλμ που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο μας (3-4/5).

Δείτε επίσης, στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

-           Το φιλμ Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης του Τομάς Βασιλέφσκι, με θέμα τέσσερις γυναίκες που αλλάζουν σελίδα στη ζωή τους, στην Πολωνία του 1990 (αίθουσα Παύλος Ζάννας). 
-           Το πολυσυζητημένο κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ζουλιά Ντουκουρνό Raw, που κέρδισε το βραβείο FIPRESCI στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
-           Το φιλμ Στα δάση της Σιβηρίας του Σαφί Νεμπού, που μιλά για την ελευθερία, τη φύση και την πραγματική φιλία (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
 
Kids cinema κάθε Κυριακή στις 12:00 στο Ολύμπιον με ταινίες κινουμένων σχεδίων: αυτή την Κυριακή, βλέπουμε μαζί με τα παιδιά το απολαυστικό animation Το μαγικό σπίτι (τιμή εισιτηρίου: 3€).
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Όνειρα γλυκά / Fai bei sogni

(Ιταλία – Γαλλία, 2016)

Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο / Marco Bellocchio. Σενάριο: Massimo Gramellini (βιβλίο), Valia Santella, Edoardo Albinati, Marco Bellocchio. Με τους: Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea, Fabrizio Gifuni. Έγχρωμη, 134΄, Γλώσσες: Ιταλικά, Γαλλικά.
 
Η ειδυλλιακή παιδική ηλικία του Μάσιμο γίνεται κομμάτια από το χαμό της μητέρας του. Πολλά χρόνια αργότερα, αναγκάζεται να ξαναζήσει το τραυματικό του παρελθόν, αλλά η στοργική Ελίσα θα σταθεί στο πλευρό του προσπαθώντας να του απαλύνει τις παιδικές πληγές.
Η ταινία άνοιξε το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών 2016.
 
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 19:00, 21:30
 
****

Θα πέσει η νύχτα / Night Will Fall (ντοκιμαντέρ)

(Μεγ. Βρετανία – ΗΠΑ – Ισραήλ – Δανία, 2014)

Σκηνοθεσία: Αντρέ Σίνγκερ / Andre Singer. Σενάριο: Lynette Singer. Αφήγηση: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Έγχρωμο – Ασπρόμαυρο: 75΄. Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Εβραϊκά.
 
Βασισμένο στο μοναδικό ντοκιμαντέρ του Άλφρεντ Χίτσκοκ German Concentration Camps Factual Survey / Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης – Πραγματική έρευνα που γυρίστηκε το 1945, το ντοκιμαντέρ Θα πέσει η νύχτα αποτελεί μια συγκλονιστική εμπειρία με φόντο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από τη χρήση εξαιρετικού αρχειακού υλικού και μαρτυριών από τους επιζώντες, αλλά και τους απελευθερωτές, η ταινία μιλάει για τις απόπειρες τεκμηρίωσης των σχεδόν απίστευτων σκηνών με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι Σύμμαχοι κατά την απελευθέρωση. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει πώς μία ομάδα από κορυφαίους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Σίντνεϊ Μπέρνσταϊν και ο Ρίτσαρντ Κρόσμαν, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν μια ταινία που θα παρείχε αδιάψευστα στοιχεία για όσα ανακάλυψαν οι Σύμμαχοι. Το ρόλο της αφηγήτριας έχει η διάσημη ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.
 
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη 27/4 19:00, Παρ. – Τετ. 18:00
*Τη Δευτέρα 1/5 δεν θα πραγματοποιηθεί προβολή.
*Την Πέμπτη 27/4 μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εξής ομιλητές: Κυριακή Μάλαμα (Διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, σκηνοθέτις, μέλος ΔΣ ΦΚΘ), Ρένα Μόλχο (Ιστορικός ΑΠΘ), Μάρκος Μέσκος (ποιητής) και Στράτος Κερσανίδης (Κριτικός κινηματογράφου, μέλος της ΠΕΚΚ).
 
****

Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης / United States of Love

(Πολωνία - Σουηδία, 2016)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Τόμας Βασιλέφσκι / Tomasz Wasilewski. Με τους: Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak. Έγχρωμη, 106΄, Γλώσσα: Πολωνικά
 
Πολωνία, 1990. Το πρώτο χαρούμενο έτος ελευθερίας, αλλά και αβεβαιότητας για το μέλλον. Τέσσερις φαινομενικά ευτυχισμένες γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών αποφασίζουν ότι έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουν τις ζωές τους και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. Η Αγκάτα είναι μια νεαρή μητέρα, παγιδευμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο, η οποία ψάχνει καταφύγιο σε μια ακόμη αδιέξοδη σχέση. Η Ρενάτα είναι μια μεγαλύτερη σε ηλικία δασκάλα, η οποία παρακολουθεί γοητευμένη την γειτόνισσα της, Μαρζένα. Η τελευταία είναι μια παλιά νικήτρια καλλιστείων και νυν δασκάλα αερόμπικ, της οποίας ο σύζυγος εργάζεται στη Γερμανία. Τέλος, η Ίζα είναι διευθύντρια σχολείου και ερωτευμένη με τον πατέρα μιας μαθήτριάς της.
*Αργυρή Άρκτος Καλύτερου Σεναρίου (Τόμας Βασιλέφσκι) στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2016.
 
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη 27/4 22:00, Παρ. – Τετ. 20:00, 22:00
 
**** 

Στα δάση της Σιβηρίας / Dans les forêts de Sibérie

(Γαλλία, 2016)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Σαφί Νεμπού / Safy Nebbou. Με τους: Raphaël Personnaz, Evgeniy Sidikhin. Έγχρωμη, 105΄, Γλώσσες: Γαλλικά, Ρωσικά, Αγγλικά
Για να καλύψει τη δίψα του για ελευθερία, ο Τέντι αποφασίζει να αφήσει πίσω του τον πολύβουο κόσμο και να εγκατασταθεί σε μια καλύβα, στην παγωμένη όχθη της Βαϊκάλης. Μια νύχτα, χάνεται στη χιονοθύελλα και διασώζεται από τον Αλεξέι, έναν ρώσο δραπέτη που ζει για χρόνια απομονωμένος στα δάση της Σιβηρίας. Ανάμεσα στους δύο αυτούς πολύ διαφορετικούς άντρες θα αναπτυχθεί μια απρόσμενη και πολύτιμη φιλία.
* Βραβείο Σεζάρ Πρωτότυπης Μουσικής Σύνθεσης 2017
Δείτε εδώ το τρέιλερ: https://ww.youtbe.com/watch?v=Xg7pczmuImA
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 18:00, 20:00
****

Raw / Grave

(Γαλλία - Βέλγιο, 2016)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Ζουλιά Ντουκουρνό / Julia Ducournau. Με τους: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella. Έγχρωμη, 99΄, Γλώσσα: Γαλλικά

Στην οικογένεια της Ζιστίν είναι όλοι κτηνίατροι. Και χορτοφάγοι. Στα 16 χρόνια της είναι μια πολλά υποσχόμενη μαθήτρια. Όταν ξεκινήσει τις σπουδές της στην κτηνιατρική εισέρχεται σε ένα παρακμιακό, ανελέητο κι επικίνδυνα αποπλανητικό κόσμο. Η πρώτη της εβδομάδα εκεί είναι γεμάτη με περίεργα τελετουργικά. Αποφασισμένη να γίνει αποδεκτή σ’ αυτό τον κόσμο, απομακρύνεται από τις αρχές της και δοκιμάζει ωμό κρέας για πρώτη φορά. Σύντομα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων της, καθώς η πραγματική της φύση αναδύεται…

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 22:00

 
****

Αίμα από το αίμα μου / Blood of my Blood / Sangue del mio sangue

(Ιταλία – Γαλλία - Ελβετία, 2015)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Μάρκο Μπελόκιο / Marco Bellocchio. Με τους: Roberto Herlitzka, Pier Giorgio Bellocchio, Alba Rohrwacher. Έγχρωμη, 106΄, Γλώσσα: Ιταλικά
Ο Φεντερίκο, ένας νεαρός ιερέας τον 17ο αιώνα, καλείται από την Ιερά Εξέταση στη φυλακή σε ένα μοναστήρι του χωριού Μπόμπιο. Η αποστολή του είναι να εξαναγκάσει την αδελφή Μπενεντέτα να ομολογήσει ότι έχει παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε θάνατο ο προηγούμενος ομολογητής της, ο αδελφός του Φεντερίκο. Η Μπενεντέτα πρέπει να υποβληθεί σε τρεις δοκιμές - νερό, φωτιά και δάκρυα - για να αποδείξει την αθωότητά της, αν δεν ομολογήσει. Ο Φεντερίκο, ωστόσο, «παρασύρεται» από την Μπενεντέτα. Στο σήμερα, η φυλακή του Μπόμπιο κλείνει και εγκαταλείπεται. Ο εφοριακός Φεντερίκο βοηθά έναν Ρώσο εκατομμυριούχο να αγοράσει αυτό το παλιό ερείπιο. Αλλά ένας μυστήριος γέρος έχει ζήσει εκεί για χρόνια. Μπορεί κανείς να τον δει περιστασιακά μόνο τη νύχτα, και αναφέρεται ως «The Count». Ο Φεντερίκο πρέπει να αποδείξει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι μια απάτη ώστε να κλείσει τη μεγάλη πώληση.
*Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου) και υποψηφιότητα για Χρυσό Λέοντα στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας 2015.
 
Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 17:45, 19:45, 21:45
 
****

Αφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία του TiSFF

28-29 Απριλίου 2017, αίθουσα Σταύρος Τορνές

Tο TiSFF–Thessaloniki International Short Film Festival, το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους, συμπλήρωσε μια δεκαετία στα κινηματογραφικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβρη. Με αφορμή την επέτειο αυτή, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 φιλοξενείται στην αίθουσα Σταύρος Τορνές ένα αφιέρωμα με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο κοινό της πόλης. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Πρόγραμμα προβολών
 
Παρασκευή 28 Απριλίου 2017
(Στην προβολή θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν στο κοινό ο σκηνοθέτης - παραγωγός Ανδρέας Σιαδήμας και η Ιστορικός του Κινηματογράφου Λίνα Μυλωνάκη).
 
Chaos του Sebastien Petit (Γαλλία), 20’
Champion του Mans Berthas (Σουηδία), 15΄
The Swelling του Tom Bewilogua (Γερμανία), 15΄
Allegory of the Jam Jar των B. Kuijpers και R. Mellaerts (Βέλγιο), 20΄ 
Jay parmis les hommes του Zeno Graton (Βέλγιο), 28΄
Ghost Cell του Antoine Delacharlery (Γαλλία), 6΄
Χαμομήλι του Νεριτάν Ζιντζιρία (Ελλάδα), 15΄
A New Old Story του Antoine Cuypers (Βέλγιο), 24΄
Curve του Tom Egan (Αυστραλία), 10΄
Aya των Mihal Brezis και Oded Binnum (Ισραήλ), 40΄
The Dancing της Edith Depaule (Βέλγιο), 16΄
Mynarski Death Plummet του Matthew Rankin (Καναδάς), 8΄
 
Σάββατο 29 Απριλίου 2017
(Στην προβολή θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν στο κοινό ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης και ο προγραμματιστής Τέλλος Φίλης)
 
Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (Ελλάδα), 30΄
Τίτλοι τέλους του Γιώργου Ζώη (Ελλάδα), 10΄
Δεν είμαι τώρα εδώ των Ζήση Κοκκινίδη και Ίωνα Παπασπύρου (Ελλάδα), 9΄
Vous voulez une histoire? του Antoine Peretjatko (Γαλλία), 11΄
Next Floor του Denis Villeneuve (Καναδάς), 12΄
Come and Play της Daria Belova (Γερμανία – Ρωσία), 29΄
La chair των Louise Lemoine Torres και William Henne (Γαλλία), 14΄
La part de l’ ombre του Olivier Smolders (Βέλγιο), 20΄
Bitchboy του Mans Berthas (Σουηδία), 15΄
Estate του Ronny Trocker (Γαλλία – Βέλγιο – Ιταλία), 8΄  
La voce του David Uloth (Καναδάς), 22΄
Teenland της Marie Grahte Sorensen (Σουηδία), 30΄
 
Οι προβολές κάθε μέρας ξεκινούν στις 19:30.
Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου: 4 ευρώ
 
****

Fair Trade Film Days

Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, αίθουσα Σταύρος Τορνές
 
Οι Fair Trade Film Days είναι δύο ημέρες προβολών για την τροφή μας, το δίκαιο εμπόριο και την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Περιλαμβάνουν ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν τα πιο ουσιώδη και επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες σήμερα, αλλά και τις λύσεις απλών, καθημερινών ανθρώπων και κοινοτήτων για να τα αντιμετωπίσουν.
 
Πρόγραμμα προβολών
 
Τετάρτη 3 Μαΐου 2017
16:00 – 17:15  Seeds Of Freedom / Seeds οf Sovereignty
17:30 – 19:15  The End of The Line
19:30 – 20:30  Farming on Crisis
20:30 – 22:00  Black Gold
22ω30 – 00:00            Food Chains
 
Πέμπτη 4 Μαΐου 2017
16:30 – 18:00 In Transition 2.0
18:00 – 20:00 Si puo fare (You Can Do That)
20:00 – 21:30  Εγώ, ο άλλος άνθρωπος
22:00 – 23:30  Τhe Take 
---------------------------------------------------------

ΕΙΔΑΜΕ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
===================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 ==================================================================================
ΕΙΔΑΜΕ [θέατρο] & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
----------------------------------------------
Kάντε like στη σελίδα του Kulturosupa.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter για να βλέπετε πρώτοι όλους τους νέους διαγωνισμούς.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/Thess-fest-programma-27-apriliou-2017-18991/feed/
<![CDATA[Στέφαν Τσβαϊχ αποχαιρετισμός στην Ευρώπη - Stefan Zweig farewell to Europe: Η πρόταση της Αυστρίας για Oscar προσεχώς στους κινηματογράφους]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/stefan-zweig-18980/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/stefan-zweig-18980/#comments +Wed, 26 Apr 2017 14:08:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/stefan-zweig-18980/   Στέφαν Τσβαϊχ αποχαιρετισμός στην Ευρώπη - Stefan Zweig; farewell toEurope: Η πρόταση της Αυστρίας για Oscar προσεχώς στους κινηματογράφους

]]>
 Στεφαν Τσβαϊχ: αποχαιρετισμός στην Ευρώπη - Stefan Zweig: farewell toEurope: Η πρόταση της Αυστρίας για Oscar προσεχώς στους κινηματογράφους

Τα χρόνια της εξορίας, μεταξύ Μπουένος Άιρες, Νέας Υόρκης και Βραζιλίας, ενός από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους συγγραφείς του 20ου αιώνα, του Στέφαν Τσβάιχ. Ως εβραίος διανοούμενος, ο Τσβάιχ μισεί την απανθρωπιά που επικρατεί στη Γερμανία και προσπαθεί να ξεφύγει από το φάντασμα του ναζισμού, ψάχνοντας συγχρόνως για ένα σπίτι στο νέο κόσμο.
 
«Ο καθένας μας, ακόμα και ο μικρότερος και ο πιο ασήμαντος, έχει κλονιστεί στα βάθη της ύπαρξής του από τις σχεδόν αδιάκοπες ηφαιστειακές εκρήξεις της ευρωπαϊκής γης μας. Δεν γνωρίζω καμία υπεροχή που μπορώ να ισχυριστώ, εν μέσω του πλήθους, εκτός από αυτό: ότι ως Αυστριακός, Εβραίος, συγγραφέας, ανθρωπιστής και ειρηνιστής, ανέκαθεν βρισκόμουν στο ακριβές σημείο όπου αυτοί οι σεισμοί ήταν οι πιο βίαιοι.» Στέφαν Τσβάιχ – Ο Κόσμος του Χτες
 
Η σκηνοθέτιδα, Μαρία Σράντερ, επιλέγει να μη δείξει καθόλου τον Τσβάιχ να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να γράφει. Αντιθέτως, επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση του συγγραφέα με τους άλλους, σε μία προσπάθεια να δείξει τόσο το χαρακτήρα του όσο και τη φθίνουσα αίσθησή του για την έννοια του τόπου, σε έναν κόσμο όπου το σώμα του – σε εξορία –  θα μπορούσε να είναι ασφαλές, αλλά το μυαλό του συνεχίζει να θέλει να περιπλανηθεί πίσω σε μια χώρα που ξέρει ότι έχει σβηστεί από τον χάρτη.
 
Στη δεκαετία του ‘20, ο Τσβάιχ μαζί με τον Τόμας Μαν, ήταν ο πιο πολυδιαβασμένος και πιο μεταφρασμένος γερμανόφωνος συγγραφέας, παγκοσμίως. Όταν οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία, τα βιβλία του απαγορεύτηκαν στη Γερμανία και αργότερα και στην Αυστρία. Το 1936 μέχρι το θάνατό του, έζησε κυρίως στη Βραζιλία, μία χώρα που τον μάγεψε. Χτυπημένος από τα γεγονότα της χώρας του, καλλιεργεί τη ψευδαίσθηση, την οποία εκφράζει δημοσίως, ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να είναι η απάντηση «στο πιο απλό και καίριο ερώτημα απ 'όλα: μια ειρηνική συνύπαρξη στο σημερινό κόσμο, παρ' όλες τις φυλετικές, ταξικές και θρησκευτικές διαφορές μας». Το 1942 ο ίδιος και η σύζυγός του, Λότε, έδωσαν τέλος στη ζωή τους.
 
Μια εντυπωσιακή ιστορική ταινία για έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα και, ταυτόχρονα, μια ταινία για μια εποχή κατά την οποία η Ευρώπη κατέρρεε.
 
Η φαντασία του κοινού είναι τόσο σημαντική σαν συστατικό του τελικού αποτελέσματος, όσο και για το τι έχει πραγματικά γραφτεί ή προταθεί – HOLLYWOOD REPORTER
 
Πρόταση της Αυστρίας για το OSCAR® Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
 
Βιογραφικό | Μαρία Σράντερ
Η Μαρία Σράντερ, γεννημένη το 1965, ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Margarethe von Trotta, Doris Dörrie, Hans W. Geissendörfer, Peter Greenaway, κ.ά. Το 1999, βραβεύτηκε στην Μπερλινάλε, με την Αργυρή Άρκτο ως Καλύτερη ηθοποιός στην ταινία Aimée & Jaguar του Max Färberböck. Ο Στέφαν Τσβάιχ είναι η δεύτερη ταινία που υπογράφει ως σκηνοθέτης.
 
2016. Αυστρία. Έγχρωμο
 
Σκηνοθεσία: Μαρία Σράντερ. Σενάριο: Μαρία Σράντερ, Γιαν Σομπουργκ
Πρωταγωνιστούν: Γιόσεφ Χάντερ, Μπάρμπαρα Σουκόβα, Αένννε Σβάρτς.
 
Γλώσσα: Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά. Είδος: Αληθινή Ιστορία, Ιστορικό Δράμα. Διάρκεια: 106’
 
Από 18 Μαΐου στους κινηματογράφους
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/stefan-zweig-18980/feed/
<![CDATA[Η πρόταση της Σιγκαπούρης για Oscar προσεχώς στους κινηματογράφους: Ο Μαθητευόμενος – Apprentice.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/apprentice-18979/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/apprentice-18979/#comments +Wed, 26 Apr 2017 13:56:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/apprentice-18979/ Η πρόταση της Σιγκαπούρης για Oscar προσεχώς στους κινηματογράφους: Ο Μαθητευόμενος – Apprentice.

]]>
Η πρόταση της Σιγκαπούρης για Oscar προσεχώς στους κινηματογράφους: Ο Μαθητευόμενος – Apprentice.

Ο Αϊμάν είναι ένας 28χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, που πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μεγαλύτερη φυλακή της περιοχής. Ζει με τη μεγαλύτερη αδελφή του σε ένα μικρό συγκρότημα κατοικιών. Στο νέο χώρο εργασίας του, γίνεται φίλος με τον 65χρονο Ραχίμ, που, όπως αποδεικνύεται, είναι ο επικεφαλής των δημίων της φυλακής κι ένας από τους πιο δραστήριους εκτελεστές στον κόσμο. Όταν ξαφνικά ο βοηθός του Ραχίμ παραιτείται, ο Ραχίμ προτείνει στον νέο του φίλο να γίνει ο μαθητευόμενος του. Αυτό ταράζει τον Άιμαν, αφού ο Ραχίμ ήταν ο εκτελεστής του πατέρα του. Μπορεί ο Αϊμάν να αγνοήσει τη συνείδησή του και το παρελθόν του που τον στοιχειώνει και να γίνει ο μαθητής του δημίου;
 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Η θανατική ποινή, σε χώρες όπου εξακολουθεί να ασκείται, συχνά θεωρείται ως η απόλυτη μορφή της δικαιοσύνης και ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγεται το έγκλημα. Μέσα από συζητήσεις και αφηγήσεις γύρω από το θέμα, ένας βασικός χαρακτήρας του οποίου την άποψη έχουμε την τάση να αγνοούμε είναι το πρόσωπο που είναι επιφορτισμένο να τραβήξει το μοχλό – ο δήμιος. Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία να σκοτώσεις; Είναι κάποιος που απλώς κάνει τη δουλειά του; Πως τοποθετεί τον εαυτό του στην ηθική πλευρά της πράξης; Επίσης, απουσιάζουν οι φωνές από τα μέλη της οικογένειας που εκτελούνται. Οι κρατούμενοι στην πτέρυγα των θανατοποινιτών συχνά προέρχονται από ένα ήδη φτωχό στρώμα της κοινωνίας – τελικά πώς η θανατική ποινή επηρεάζει περαιτέρω αυτές τις οικογένειες;

Η ταινία εξετάζει δύο πλευρές μέσα από τον πρωταγωνιστή Αϊμάν, ο οποίος ζει μια εσωτερική σύγκρουση. Ο αγώνας του να συμβιβάσει την εξουσία με την ηθική παρουσιάζει κάποιες διαστάσεις στο ζήτημα που σπάνια έρχονται στο προσκήνιο. Κατά τη διάρκεια της γραφής, της έρευνας και της παραγωγής τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πήρα συνέντευξη από πολλούς ανθρώπους των οποίων οι ιστορίες με ενέπνευσαν αλλά και με ενόχλησαν. Μεταξύ αυτών των ατόμων είναι πρώην εκτελεστές, θρησκευτικοί σύμβουλοι – οι οποίοι έχουν εργαστεί στο εσωτερικό του συστήματος – και οικογένειες παγιδευμένες σε ένα κύκλο φτώχειας που επιδεινώθηκε από την εκτέλεση μελών τους. Ήταν ένα συναρπαστικό (και συχνά βασανιστικό) ταξίδι, προσπαθώντας να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του Αϊμάν. Σε ένα άλλο επίπεδο, αναγκάστηκα να εξετάσω την πολυπλοκότητα των θεμάτων που αφορούν στη θανατική ποινή – ζητήματα που έχουμε θέσει βολικά εκτός των σκέψεων μας.
 
Σκηνοθετικό ταλέντο και θεματική πολυπλοκότητα – Hollywood Reporter
 
Πρόταση της Σιγκαπούρης για το OSCAR® Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Επίσημη συμμετοχή «Ένα κάποιο βλέμμα» Φεστιβάλ Καννών
 
2016. Σιγκαπούρη. Έγχρωμο
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Μπου Τζανφένγκ. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μπενουά Σολέρ. Πρωταγωνιστούν: Φιρ Ραχμάν, Γουάν Χανάφι Σου.
Γλώσσα: Αγγλικά, Μαλαισιανά. Είδος: Κοινωνικό. Διάρκεια: 96'
 
Βιογραφία | Μπου Τζανφένγκ
Το 2010 γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, το Sandcastle, που έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών. Στις προβολές του σε φεστιβάλ κέρδισε πολλά βραβεία και κατατάχθηκε από την The Wall Street στις πιο αξιοπρόσεκτες ταινίες για το 2010. Το 2009 ήταν ο πρώτος που έλαβε το αριστείο McNally Award for Excellence in the Arts, ως ο απόφοιτος του Lasalle College of the Arts με την υψηλότερη βαθμολογία.

Από 4 Μαΐου στους κινηματογράφους
 

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/apprentice-18979/feed/
<![CDATA[Προσεχώς στους κινηματογράφους - Άγρια Όνειρα - Mean Dreams: Ένα Ανεξάρτητο, αγωνιώδες θρίλερ ενηλικίωσης.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/-mean-dreams--18976/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/-mean-dreams--18976/#comments +Wed, 26 Apr 2017 11:51:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/-mean-dreams--18976/ Προσεχώς στους κινηματογράφους - Άγρια Όνειρα - Mean Dreams: Ένα Ανεξάρτητο, αγωνιώδες θρίλερ ενηλικίωσης.

]]>
 Προσεχώς στους κινηματογράφους - Άγρια Όνειρα - Mean Dreams: Ένα Ανεξάρτητο, αγωνιώδες θρίλερ ενηλικίωσης.

Ο Μπιλ Πάξτον αφήνει την τελευταία, πρωταγωνιστική του σφραγίδα πλάι στους ανερχόμενους Σοφί Νελίς και Τζος Ουίγκινς, σε αυτό το ανεξάρτητο, αγωνιώδες θρίλερ ενηλικίωσης. 
 
Σύνοψη
Το «Άγρια Όνειρα» είναι η ιστορία του νεαρού Τζόνας (Τζος Ουίγκινς) και του κοριτσιού που μετακομίζει δίπλα του, Κέισι (Σοφί Νελίς), την ώρα που ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Όταν ένας τρυφερός, νεανικός έρωτας ξεσπά μεταξύ των δύο εφήβων, ο Τζόνας θα ανακαλύψει πως η συνεχής, κατ’ οίκον κακομεταχείριση της Κέισι έχει πλέον γίνει επικίνδυνη. Ο Τζόνας κάνει το πρώτο βήμα για την απόδρασή τους, κλέβοντας μία τσάντα που βρισκόταν στην κατοχή του διεφθαρμένου αστυνομικού, πατέρα της Κέισι, Γουέιν (Μπιλ Πάξτον), γεμάτη χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών.
 
Με τα κλεμμένα μετρητά μοναδικό εφόδιο στην απόπειρά τους για μία καλύτερη ζωή, η Κέισι και ο Τζόνας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και, υπό το ανελέητο κυνήγι του Γουέιν, καλούνται να μάθουν το σκληρό τίμημα της επιβίωσης.
 
Αγάπη και όνειρα υπό το φόντο μίας οδυνηρής ενηλικίωσης
Η μεγάλη δύναμη του «Άγρια Όνειρα» πηγάζει από το σενάριο και, συγκεκριμένα, από το πόσο πειστικά καταπιάνεται με ευαίσθητα θέματα, όπως αυτό της πρώτης αγάπης και των ακραίων σημείων που είμαστε διατεθειμένοι να πάμε για να την προστατεύσουμε.
 
Παρότι πρωτοεμφανιζόμενοι, οι σεναριογράφοι Ράιαν Γκράσμπι και Κέβιν Κάφλιν έπιασαν τον παλμό μίας ηλικιακής περιόδου που είναι δύσκολο να απεικονιστεί με σαφήνεια στον κινηματογράφο. Ο σπουδαίος Μπιλ Πάξτον, που μας «άφησε» τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών, είχε ερωτευτεί το σενάριο με την πρώτη ματιά: «Διαβάζω πολλά σενάρια, αλλά αυτό χτύπησε μία ευαίσθητη χορδή. Ήμουν στα γυρίσματα μίας άλλης ταινίας, μόλις είχαμε ολοκληρώσει, και ρώτησα αν μπορούσα να κάτσω κάποια λεπτά στο τρέιλερ μου να διαβάσω τα σενάριο. Άρχισα τις πρώτες σελίδες και, πριν το καταλάβω, είχαν περάσει τρεις ώρες! Βγήκα έξω από το τρέιλερ και είχαν μετακινήσει τα πάντα, όλοι είχαν φύγει», αναφέρει ο Πάξτον, που ακολούθως μίλησε με τον βραβευμένο σκηνοθέτη, Νέιθαν Μορλάντο, την επόμενη ημέρα.  
 
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Βόρειο Οντάριο του Καναδά,  που αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για τις τοποθεσίες της ταινίας: το επιβλητικό «πάλκο» για να ξετυλιχθεί η ιστορία των δύο εφήβων προς την ενηλικίωση. Η σύμπραξη του Μορλάντο με τον ταλαντούχο διευθυντή φωτογραφίας, Στιβ Κόζενς, εξασφάλισε την απόλυτα επιτυχημένη εκμετάλλευση αυτών των εικόνων.  

Ένας πακτωλός κινηματογραφικού ταλέντου
Πέρα από τους ανερχόμενους Μορλάντο και Κόζενς στη σκηνοθεσία και την διεύθυνση φωτογραφίας αντίστοιχα, η παραγωγή είχε την ευτυχία να απαρτίζεται από δημιουργικό ταλέντο σε όλες τις θέσεις.
 
Ο Μπιλ Πάξτον βρέθηκε πλάι στον εξαιρετικό Κολμ Φιόρε, ενώ αμφότεροι έπαιξαν διπλό ρόλο: ηθοποιοί και μέντορες για το νεανικό, πολύ ταλαντούχο πρωταγωνιστικό δίδυμο. Η Σοφί Νελίς, που ερμηνεύει την Κέισι, έχει καταφέρει να μας εντυπωσιάσει, ούσα μόλις 17 χρόνων. Στα 12 της, την πρωτοείδαμε στο προτεινόμενο για Όσκαρ «Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ», όπου μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, ενώ αργότερα, συνέχισε την ανοδική της πορεία στο «Η Κλέφτρα των Βιβλίων» δίπλα στον Τζέφρι Ρας. Ο Τζος Ουίγκινς, στον ρόλο του Τζόνας, είχε ένα ιδιαίτερα δυναμικό ντεμπούτο στο «Hellion» της Κατ Κάντλερ, μία ταινία που προβλήθηκε στο Sundance, με το Entertainment Weekly να δηλώνει για τον νεαρό ηθοποιό: «Μία αποκάλυψη που θυμίζει έφηβο Λεονάρντο ντι Κάπριο».
 
Στον τομέα της μουσικής, ο Son Lux (aka Ράϊαν Λοτ) συνθέτει το ακουστικό, όμορφο και συνάμα δυστοπικό soundtrack, ένα από τα σημαντικότερα ατού της ταινίας. Η δουλειά του μουσικού σε ταινίες όπως το «Looper», το «Χάρτινες Πόλεις» και το «TheDisappearanceofEleanorRigby», έχουν μείνει αξιομνημόνευτες.
 
Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για την πρώτη σου αγάπη; Και τι συμβαίνει όταν μαζί, προσπαθείτε να ξεφύγετε από το δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον; Τα ερωτήματα που θέτει το «Άγρια Όνειρα» είναι αμείλικτα, αλλά ταυτόχρονα, πέρα για πέρα αυθεντικά.
 
4  Μαΐου στους κινηματογράφους από  την Odeon
Σκηνοθεσία
Νέιθαν Μορλάντο
Σενάριο
Κέβιν Κάφλιν - Ράϊαν Γκράσμπι
Παραγωγή
Ουίλιαμ Γούντς
Άλισον Μπλακ
Ηθοποιοί
Σοφί Νελίς
Τζος Ουίγκινς
Μπιλ Πάξτον
Κολμ Φεόρε
Φωτογραφία
Στιβ Κόζενς
Μοντάζ
Σάντι Περέιρα - Ρόναλντ Σάντερς
Σχεδιασμός παραγωγής
Ζόσια Μακένζι
Μουσική
Son Lux
Διάρκεια
108’
Διανομή
Odeon
Είδος
Δραματική | Θρίλερ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/-mean-dreams--18976/feed/
<![CDATA[58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Έναρξη καταθέσεων Αγορά Film Market]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/58-film-market-18962/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/58-film-market-18962/#comments +Tue, 25 Apr 2017 20:51:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/58-film-market-18962/ 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  - Έναρξη καταθέσεων Αγορά Film Market

]]>
 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  - Έναρξη καταθέσεων Αγορά Film Market

Η Αγορά, το αναπτυξιακό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καλεί τους ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τα κινηματογραφικά σχέδια και τις ταινίες τους στα τμήματα Film Market, Crossroads και Works in Progress της 58ης διοργάνωσης. 

Για δεύτερη χρονιά, σε ταινία του τμήματος Works in Progress της Αγοράς, θα απονεμηθεί το Eurimages Lab Project Award, το οποίο χρηματοδοτεί παραγωγές που διακρίνονται για την πρωτοποριακή τους ματιά μέχρι το ποσό των 50.000€ για την αποπεράτωσή τους (post-production). 

Οι χώρες στις οποίες επικεντρώνεται η Αγορά και έχουν δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις και ταινίες είναι οι εξής: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τσεχία και Τυνησία.  

– ΑΓΟΡΑ FILM MARKET 
***ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017***

Το Film Market προωθεί την πλειοψηφία των ταινιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΦΚΘ, αλλά και ταινίες από τις χώρες στις οποίες επικεντρώνεται η Αγορά και δεν συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό ταινιών να βρουν το δρόμο προς άλλα φεστιβάλ και εταιρίες διανομής. Επίσης, στο Film Market παρουσιάζονται οι προηγούμενες ταινίες των συμμετεχόντων στο Crossroads, καθώς και μια επιλογή από ελληνικές ταινίες παραγωγής των δύο τελευταίων ετών. Στόχος της Αγοράς είναι να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες με τους σκηνοθέτες και παραγωγούς για νέες και μελλοντικές συνεργασίες.

Η Αγορά υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Creative Europe.

– 13ο ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS
***ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017***

Στόχος του Crossroads είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους που σχετίζονται με τις περιοχές της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Ως προς τα χαρακτηριστικά στοιχεία καταλληλότητάς τους, οι ταινίες αυτές πρέπει να είναι παραγωγές ή συμπαραγωγές από χώρες αυτών των γεωγραφικών περιοχών ή ταινίες των οποίων συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας τους συνδέονται με αυτές τις περιοχές. Οι παραγωγοί των κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους με συμπαραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων (sales agents) και ειδικούς κορυφαίων τομέων παραγωγής.

Στις προηγούμενες εκδόσεις του, το Crossroads συμπεριέλαβε κινηματογραφικά σχέδια από σκηνοθέτες όπως οι Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Αλέξης Αλεξίου, Άγγελος Φραντζής, Μιχάλης Κωνσταντάτος, Deniz Gamze Erguven, Annemarie Jacir, Radu Jude, Zeki Demirkubuz, Amos Gitai και Florin Serban, μεταξύ άλλων.
Κάθε χρόνο, η διεθνής κριτική επιτροπή του Crossroads, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, βραβεύει ένα κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο απονέμεται: α) το μεγάλο βραβείο συμπαραγωγής της εταιρίας Two Thirty Five Inc. (post-production για εικόνα & ήχο) που συνοδεύεται από μια διαπίστευση για το Producers’ Network του προσεχούς Φεστιβάλ Καννών για τον παραγωγό, β) το βραβείο περαιτέρω ανάπτυξης σεναρίου από το CNC (Centre National du Cinema et de l’ Image Animée) με έπαθλο 10.000 ευρώ και γ) το βραβείο μουσικής και ήχου της εταιρίας MuSou. Τα υπόλοιπα βραβεία του Crossroads αφορούν στα εξής: 1) το Sofia Meetings του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας επιλέγει ένα πρότζεκτ για να παρουσιαστεί στην προσεχή διοργάνωσή του, 2) το MFI Script 2 Film Workshops που διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) βραβεύει με μια υποτροφία ένα κινηματογραφικό σχέδιο, 3) η συμβουλευτική εταιρία Initiative Film (Γαλλία) προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ανάπτυξη σεναρίου και στρατηγική σε ένα ελληνικό σχέδιο της επιλογής της και 4) το Cinemed (Montpelier Mediterranean Film Festival) επιλέγει ένα κινηματογραφικό σχέδιο για την διοργάνωσή του.
Το Crossroads υποστηρίζεται από τους: Two Thirty Five, CNC, Producers’ Network, MuSou, Sofia Meetings, MFI Script 2 Film Workshops, Initiative Films Ateliers du cinéma européen ACE και Cinemed.

– ΑΓΟΡΑ WORKS IN PROGRESS 
***ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017***

Το τμήμα Works in Progress της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί προβολές οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στους ειδικούς καλεσμένους της Αγοράς και παρουσιάζονται στους παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων (sales agents), διανομείς και εκπροσώπους φεστιβάλ που θα είναι παρόντες στην 58η διοργάνωση. Με αυτό τον τρόπο, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν ταινίες μεγάλου μήκους από τη Μεσόγειο, την κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, σε ένα στάδιο αμέσως πριν την ολοκλήρωση τους. 

Εκτός από το βραβείο Lab Project Award του Eurimages, η Αγορά για έβδομη συνεχή χρονιά συνεργάζεται με την εταιρεία Graal, η οποία προσφέρει το βραβείο συμπαραγωγής με υπηρεσίες post-production σε μια ταινία του Works in Progress.

Ανάμεσα στις ταινίες που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στο Works in Progress της Αγοράς περιλαμβάνονται και οι εξής: Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (Ρότερνταμ και SXSW 2016), Μικρή άρκτος της Ελισάβετ Χρονοπούλου (Γκέτεμποργκ 2016), Σύμπτωμα του Άγγελου Φραντζή (Τορίνο 2015), Μικρό ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη (Διαγωνιστικό τμήμα - Βερολίνο 2014),  Για πάντα της Μαργαρίτας Μαντά  (Κάιρο – Αργυρή Πυραμίδα / Βραβείο Σκηνοθεσίας 2015), Next to Her του Άσαφ Κόρμαν (Quinzaine des Realisateurs – Κάννες 2014, Αργυρός Αλέξανδρος – ΦΚΘ 2014), Στο σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα (Forum - Βερολίνο 2014), My Dog Killer της Mira Fornay (Tiger Award – Ρότερνταμ 2014), September της Πέννυς Παναγιωτοπούλου (Διαγωνιστικό τμήμα - Κάρλοβι Βάρι 2013),  Luton του Μιχάλη Κωνσταντάτου (Σαν Σεμπαστιάν 2013), Όταν σε είδα της Ανμαρί Τζασίρ (Τορόντο 2012), Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού του Έκτωρα Λυγίζου (Διαγωνιστικό τμήμα - Κάρλοβι Βάρι 2012), Wasted Youth του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (Διαγωνιστικό τμήμα - Ρότερνταμ 2011), Άδικος κόσμος του Φίλιππου Τσίτου (Βραβείο Α’ αντρικού ρόλου - Σαν Σεμπάστιαν 2011), Man at Sea του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (Panorama – Βερολίνο 2011) και Αμνηστία του Μπουγιάρ Αλιμάνι (Φόρουμ – Βερολίνο 2011). 

Το βραβείο Lab Project του τμήματος Works in Progress χορηγείται από το Eurimages. 
Το βραβείο Agora Works in Progress χορηγείται από την εταιρία Graal. S.A.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.filmfestival.gr ή να επικοινωνήσετε στο e-mail agora@filmfestival.gr και στο τηλ. 210 8706000.

Υπεύθυνη Αγοράς: Γιάννα Σαρρή (sarri@filmfestival.gr)
Συντονισμός: Αγγελική Βέργου (vergou@filmfestival.gr), Ντενίζ Ανδρεώλα (andreola@filmfestival.gr)

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/58-film-market-18962/feed/
<![CDATA[Κάννες 2017: Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας θα είναι γεμάτος.. διαμάντια!]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/cannes-2017-diamantia-18958/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/cannes-2017-diamantia-18958/#comments +Tue, 25 Apr 2017 19:49:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/cannes-2017-diamantia-18958/ 0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/cannes-2017-diamantia-18958/feed/ <![CDATA[Αφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία του TiSFF: 28-29 Απριλίου 2017, αίθουσα Σταύρος Τορνές]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/-tisff-28-29--18912/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/-tisff-28-29--18912/#comments +Fri, 21 Apr 2017 18:25:00 +0300 31 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/-tisff-28-29--18912/ Αφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία του TiSFF: 28-29 Απριλίου 2017, αίθουσα Σταύρος Τορνές

]]>
 Αφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία του TiSFF: 28-29 Απριλίου 2017, αίθουσα Σταύρος Τορνές

Tο TiSFF–Thessaloniki International Short Film Festival, το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους, συμπλήρωσε μια δεκαετία στα κινηματογραφικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβρη. Με αφορμή την επέτειο αυτή, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 φιλοξενείται στην αίθουσα Σταύρος Τορνές ένα αφιέρωμα με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο κοινό της πόλης. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Το TiSSF (www.tisff.eu) δημιουργήθηκε και διοργανώνεται από τον Γιάννη Ζαχόπουλο και είναι ένα φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας ταινίες (5 – 45 λεπτών), συμπυκνώνουν και καταγράφουν την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό ή όποιο άλλο.
 
Με στόχο την προώθηση του ελληνικού σινεμά αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης το TiSSF έχει ταξιδέψει ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα) αλλά και το εξωτερικό (Βελιγράδι, Μπρίστολ, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Κεμπέκ, κ.ά.) με δίωρα προγράμματα ελλήνων σκηνοθετών.

Γράφουν ευρωπαίοι κινηματογραφιστές για το TiSFF:

«Το TiSFF έχει απήχηση που γίνεται αισθητή σε όλη την Ευρώπη. Η κινηματογραφική βιομηχανία χρειάζεται φεστιβάλ όπως το TiSFF επειδή χρειάζεται να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στο να είμαστε τολμηροί και διαφορετικοί και αυτό ακριβώς υποστηρίζει το TiSFF: δίνει φωνή στους ανθρώπους που κάποια μέρα μπορεί να αλλάξουν το τοπίο του κινηματογράφου».
Wim Vanacker, σκηνοθέτης και διευθυντής του ευρωπαϊκού οργανισμού NISI MASA
 
«...ένα μοναδικό φεστιβάλ, με απίστευτα καλό πρόγραμμα!».
Philippe Lamensch, σκηνοθέτης – παραγωγός, Βέλγιο / Γαλλία
 
«Το TiSFF είναι ένα φεστιβάλ για αυθεντικούς λάτρεις του σινεμά. Έχει την καλύτερη επιλογή ταινιών από οποιοδήποτε φεστιβάλ έχω παρευρεθεί».
Dejan Mrkic, βραβευμένος σκηνοθέτης, Ηνωμένο Βασίλειο / Αυστραλία
 
«Η ποιότητα των ταινιών που παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή και η δημιουργικότητά τους επίσης, ενώ οι ταινίες στο σύνολό τους συνθέτουν ένα εκπληκτικό πρόγραμμα».
Patrick Guedj, βραβευμένος σκηνοθέτης, Γαλλία
 
Πρόγραμμαπροβολών

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, 19:30
(Στην προβολή θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν στο κοινό ο σκηνοθέτης - παραγωγός Ανδρέας Σιαδήμας και η Ιστορικός του Κινηματογράφου Λίνα Μυλωνάκη).
 
Chaos του Sebastien Petit (Γαλλία), 20’
Champion του Mans Berthas (Σουηδία), 15΄
The Swelling του Tom Bewilogua (Γερμανία), 15΄
Allegory of the Jam Jar των B. Kuijpers και R. Mellaerts (Βέλγιο), 20΄ 
Jay parmis les hommes του Zeno Graton (Βέλγιο), 28΄
Ghost Cell του Antoine Delacharlery (Γαλλία), 6΄
Χαμομήλι του Νεριτάν Ζιντζιρία (Ελλάδα), 15΄
A New Old Story του Antoine Cuypers (Βέλγιο), 24΄
Curve του Tom Egan (Αυστραλία), 10΄
Aya των Mihal Brezis και Oded Binnum (Ισραήλ), 40΄
The Dancing της Edith Depaule (Βέλγιο), 16΄
Mynarski Death Plummet του Matthew Rankin (Καναδάς), 8΄

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
(Στην προβολή θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν στο κοινό ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης και ο προγραμματιστής Τέλλος Φίλης)
 
Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (Ελλάδα), 30΄
Τίτλοι τέλους του Γιώργου Ζώη (Ελλάδα), 10΄
Δεν είμαι τώρα εδώ των Ζήση Κοκκινίδη και Ίωνα Παπασπύρου (Ελλάδα), 9΄
Vous voulez une histoire? του Antoine Peretjatko (Γαλλία), 11΄
Next Floor του Denis Villeneuve (Καναδάς), 12΄
Come and Play της Daria Belova (Γερμανία – Ρωσία), 29΄
La chair των Louise Lemoine Torres και William Henne (Γαλλία), 14΄
La part de l’ ombre του Olivier Smolders (Βέλγιο), 20΄
Bitchboy του Mans Berthas (Σουηδία), 15΄
Estate του Ronny Trocker (Γαλλία – Βέλγιο – Ιταλία), 8΄  
La voce του David Uloth (Καναδάς), 22΄
Teenland της Marie Grahte Sorensen (Σουηδία), 30΄
 
Οι προβολές κάθε μέρας ξεκινούν στις 19:30.
Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου: 4 ευρώ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/-tisff-28-29--18912/feed/