KULTUROSUPA
ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικομανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ
 • Τέμπλο, εικαστική εγκατάσταση του Σταύρου Παναγιωτάκη
  Τέμπλο, εικαστική εγκατάσταση του Σταύρου Παναγιωτάκη
  177 Views

    «…το αντικείμενο του καλλιτέχνη (…) είναι η παραπομπή στο μη προσλαμβανόμενο οπτικά, και που καθορίζει όμως, την κάθε στιγμή, τη συμπεριφορά συνόλων, είτε κοινωνικών ομάδων και κοινωνικών διαστρωματώσεων, είτε συνόλων πληθυσμών είτε ατόμων χωρίς ταυτότητα, που αποσταθεροποιούνται και χάνουν τον τόπο τους μέσω της ανακατάταξης και της αναδιανομής των συνόρων.» *

   
  Περισσότερα ...
 • Το διδακτικό «Οικονομία, Πόλεμος και Θεσμοί» του Εμμανουήλ-Μάριου Ν. Οικονόμου.
  Το διδακτικό «Οικονομία, Πόλεμος και Θεσμοί» του Εμμανουήλ-Μάριου Ν. Οικονόμου.
  733 Views
  Κάτι οι επικείμενες εκλογές, κάτι η Ευρώπη που πάει από το κακό στο χειρότερο, κάτι η οικονομία που βρίσκεται στα τάρταρα, λίγο το PSI, που ανάθεμα κι αν κατάλαβες ποτέ τι είναι, σε κάνουν να σκέφτεσαι αυτό που κυριαρχεί στην εποχή. Το χρήμα. Δεν σε νοιάζει τίποτα. Δεν σε νοιάζει ποιος είσαι και πού πηγαίνεις. Δεν σε νοιάζει αν έχεις ανεπτυγμένο πνεύμα και πολιτισμό. Μόνο να έχεις χρήμα, για να μπορείς να κινηθείς και να κοιμηθείς ήσυχος, κοινώς να επιβιώσεις. Αλήθεια, τι συνέβαινε παλιά, στα αρχαία ακόμη χρόνια; Ρίξε μια ματιά εδώ, για να σου φύγει η απορία.  

   Διάβασε και σχολιάζει η Μαριάννα Μπουρουτζή.

  Περισσότερα ...
 • «Τίναξε τη μπάνκα» ο pop artist Τζεφ Κουνς - Γλυπτό του πωλήθηκε 91,1 εκατ. δολάρια
  «Τίναξε τη μπάνκα» ο pop artist Τζεφ Κουνς - Γλυπτό του πωλήθηκε 91,1 εκατ. δολάρια
  875 Views

   Το γλυπτό του «Rabbit», κατασκευασμένο το 1986 από ατσάλι και το οποίο απεικονίζει -τι άλλο- έναν λαγό- πουλήθηκε από τον Οίκο Christie's 91,1 εκατομμύρια δολάρια, και είναι το πλέον ακριβότερο έργο τέχνης εν ζωή καλλτέχνη.


  Περισσότερα ...
 • Συνέντευξη της συγγραφέως Ρούλας Κοντέα στον Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο για την Κουλτουρόσουπα.
  Συνέντευξη της συγγραφέως Ρούλας Κοντέα στον Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο για την Κουλτουρόσουπα.
  736 Views

   Αισθάνομαι άνθρωπος που καταθέτει τις αγωνίες του, τους προβληματισμούς του, και τις απελπισίες του. Αναζητώ την λύτρωση και την ουσιαστική γνωριμία μου με τους αναγνώστες μου. Συνέντευξη στον Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο

  Περισσότερα ...

Περισσότερα Τέχνη - Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρουσιάστηκε το 2ο Olympic Day Run της Θεσσαλονίκης
Παρουσιάστηκε το 2ο Olympic Day Run της Θεσσαλονίκης
310 Views

 Στο Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για το 2ο “Olympic Day Run”, το δρομικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου.


Περισσότερα ...

Περισσότερη Θεσσαλονίκη
 • Αυτό θα΄ ναι το Open Mall του Δήμου Καλαμαριάς.
  358 Views
  Αυτό θα΄ ναι το Open Mall του Δήμου Καλαμαριάς.

   Ο στόχος του σχεδίου είναι  η προσέλκυση  νέων επιχειρήσεων, επενδυτών, καταναλωτών και επισκεπτών, η συνεργασία με την τοπική κοινότητα με απώτερο σκοπό την αύξηση των δεξιοτήτων, της απασχόλησης και των οικονομικών ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης να διαμορφωθεί η εικόνα του Κέντρου, σαν τόπος εμπορικής κουλτούρας, πολιτισμού, ιστορίας, χώρου πρασίνου, καινοτομίας και σύγχρονων τεχνολογιών, τόσο  για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες.


  Περισσότερα ...
 • Aναγόρευση του Νομπελίστα Φυσικής, Kip Thorne, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ
  380 Views
  Aναγόρευση του Νομπελίστα Φυσικής, Kip Thorne, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ

   Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί  ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2017, Ομότιμος Καθηγητής στην έδρα Feynman στη Θεωρητική Φυσική του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, Kip Thorne. 

  Περισσότερα ...
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερο Άνθρωπος και κοινωνία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
 • Ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Τζιαφέττας αποκαλύπτεται στην Κουλτουρόσουπα...
  Ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Τζιαφέττας αποκαλύπτεται στην Κουλτουρόσουπα...
  935 Views

  Θεσσαλονικιός μουσικός, από τους πιο δραστήριους, έχοντας εστιάσει κατά βάση στον θεατρικό τομέα ενορχηστρώνοντας διάσημα μιούζικαλ, έχει γράψει πρωτότυπη μουσική, έχει δώσει συναυλίες, έχει συμπράξει με μουσικά σχήματα, ενώ φέτος είναι και υποψήφιος στα 9Αθβθ για το θαυμάσιο «Σκηνές από ένα γάμο»… Ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Τζιαφέττας μας αποκαλύπτεται στην Κουλτουρόσουπα...

  Περισσότερα ...
 • Ο εξαίρετος ηθοποιός Ντένης Μακρής μιλά στην Κουλτουρόσουπα για όλα.
  Ο εξαίρετος ηθοποιός Ντένης Μακρής μιλά στην Κουλτουρόσουπα για όλα.
  1813 Views

   Με ένα απρόσμενο, γοητευτικό «κράμα» σοβαρότητας, πάθους, σεξ απήλ, με δυνατές τόσο τη φωτεινή όσο και τη σκοτεινή πλευρά του, έδειξε ότι ήρθε όχι απλά για να μείνει, αλλά για να εδραιωθεί… Γεγονός που πιστοποιεί μια αξιοθαύμαστη θεατρική πορεία σε σύντομο διάστημα, με σπουδαίες συνεργασίες, ποιοτικές επιλογές, απαιτητικούς ρόλους, ικανούς να τον οδηγήσουν στα βραβεία Χορν, σπουδάζοντας παράλληλα Φιλοσοφία «από επιλογή»… Ο Ντένης Μακρής αποκαλύπτεται στην Κουλτουρόσουπα

  Περισσότερα ...
 • Ο ηθοποιός Βασίλης Βλάχος μιλά στην Κουλτουρόσουπα.
  Ο ηθοποιός Βασίλης Βλάχος μιλά στην Κουλτουρόσουπα.
  2081 Views
  Με σημαντική καλλιτεχνική παρουσία 40 χρόνων, η Θεσσαλονίκη, μπορεί να μην είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει διεξοδικά, ωστόσο μια καλή ευκαιρία είναι να βρεθεί στο θέατρο Αμαλία (Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Μαϊου, στις 9 μ.μ.) για τη σπαρταριστή κωμωδία «Γουρούνι στο Σακί» του Ζωρζ Φεϋντώ.  Ο εκλεκτός  ηθοποιός Βασίλης Βλάχος, μιλά στην Κουλτουρόσουπα. Συνέντευξη στον Γιάννη Τσιρόγλου.
  Περισσότερα ...
 • Μια απολαυστική ζωντανή συνέντευξη με την υπερταλαντούχα Λουκία Μιχαλοπούλου ή με μια γίδα!
  Μια απολαυστική ζωντανή συνέντευξη με την υπερταλαντούχα Λουκία Μιχαλοπούλου ή με μια γίδα!
  3554 Views

   Θέλω να το ομολογήσω δημοσίως και ελπίζω να μην το μάθει ο φίλος της!!! Είμαι κρυπτοερωτευμένος μαζί της και έχω λόγους πολλούς. Μια απολαυστική ζωντανή συνέντευξη με την υπερταλαντούχα Λουκία Μιχαλοπούλου ή με μια γίδα! Συνέντευξη στον Γιάννη Τσιρόγλου.


  Περισσότερα ...

Περισσότερες Συνεντεύξεις

Web Radio

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Περισσότερα Όλα είναι δωρεάν