Τήνος: Προσπάθεια υποστύλωσης του Φάρου της Λιβάδας – Πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα

960 Views
Τήνος: Προσπάθεια υποστύλωσης του Φάρου της Λιβάδας – Πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα Τήνος: Προσπάθεια υποστύλωσης του Φάρου της Λιβάδας – Πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα

 

Εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει μια κίνηση πολιτών για την υποστύλωση του Φάρου της Λιβάδας Τήνου. Παράλληλα, έχουν αρχίσει επισκευαστικές παρεμβάσεις για την αποφυγή κατάρρευσης του Φάρου.


Σοβαντίστηκαν εσωτερικά τα ταβάνια του Φάρου ώστε να προληφθεί η κατάρρευση του κτιρίου. Κλείστηκαν επίσης τα παράθυρα με κόντρα πλακέ θαλάσσης.
Επιπλέον, έχει αποκατασταθεί πλήρως το μικρό παράθυρο του πύργου. Τοποθετήθηκε κάγκελο στον κλωβό του Φάρου. Με τις μικρές χορηγίες απλών ανθρώπων, τη  συνδρομή του Δήμου Τήνου και της Υπηρεσίας Φάρων του ΠΝ το έργο προχωράει…
Έγιναν συναυλίες σε ποίηση Νίκου Καββαδία και οι πολίτες συγκέντρωσαν χρήματα. Επιπλέον, άνοιξαν μια σελίδα στο Facebook για τη στήριξη της κίνησης

Επιστολή στο Γ.Ε.Ν. για τους Φάρους Λιβάδας και Δύσβατου Τήνου
Ευχαριστήρια επιστολή προς το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού με κοινοποίηση προς την Υπηρεσία Φάρων του Π.Ν. τον Αντιδήμαρχος Τήνου, Μανώλη Σώχο και τον πρόεδρο της Αδελφότητας των Τηνίων εν Αθήναις, έστειλαν οι Τήνιοι που έχουν πρωτοτατήσει  στις κινήσεις για την αναστήλωση του Φάρου της Λιβάδας Τήνου.

Η εν λόγω επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:
Αξιότιμε κε Αρχηγέ του ΠΝ,
Αξιότιμε κε Διοικητά της ΥΦ,
Αξιότιμε κε Χιώτη ,
Καλησπέρα σε όλους σας και καλό μήνα.
Εχει ήδη ανοίξει με την καθοδήγησή σας και τη ενεργό σύμπραξη του Δήμου Τήνου ένας πρώτος κύκλος παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων των κτιρίων των Φάρων της Λιβάδας και του Δύσβατου Τήνου.
Στο διάστημα αυτό είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με την Υπηρεσία Φάρων του ΠΝ υπό την ηγεσία του Διοικητή της κου Λουκά Ανδρέου και ειδικότερα με την ομάδα των κ.κ. Παναγιώτη Χιώτη, Μηχανολόγου-Μηχανικού και των Στελεχών σας Παναγιώτη Γιαννούλου, Μιλτιάδη Καμπούρη, Βασίλη Φασουλή και Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

Είμαστε ευτυχείς διαπιστώνοντας ότι η ομάδα αυτή απαρτίζεται από στρατιωτικούς με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό, γνώση του αντικειμένου και μεγάλη εργατικότητα και παρακαλούμε να τους μεταβιβασθούν και προσωπικά τα συγχαρητήριά μας.
Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε και στη συνέχεια γιατί οι ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης δεν επιτρέπουν δυστυχώς σε κανένα μας επαναπαύσεις.
Αποδεικνύεται ότι η ειλικρινής συνεργασία ΥΦ, Δημοτικής Αρχής και Εθελοντών Ιδιωτών μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα.
Ευνόητο ότι η Τηνιακή φιλοξενία θεωρείται για το Π.Ν. και την Υ.Φ. δεδομένη στο διηνεκές και τα σπίτια μας είναι ανοιχτά για κάθε άνθρωπό σας ανά πάσα στιγμή.
Με τιμή και θερμούς χαιρετισμούς.
Μάρκος Αλβέρτης – Αργύρης Μωραίτης

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Τήνος

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή