Καλλιτεχνικός προγραμματισμός της σεζόν 2019-2020 στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

547 Views
Καλλιτεχνικός προγραμματισμός της σεζόν 2019-2020 στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ Καλλιτεχνικός προγραμματισμός της σεζόν 2019-2020 στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

 

.

«Αλίμονον εις τον θνητόν,
που νέος είτε γέρος
δέχεται βέλη του Θεού
που μας καλείται Έρως»
Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ)
«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα πέρυσι και συνεχίζεται φέτος… παρέα με παλιούς φίλους από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, νέους φίλους που κάναμε εδώ στο Θησείο και ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μπλέκουμε για πρώτη φορά τις ανησυχίες μας.
.
Οι παραστάσεις που είχαμε προγραμματίσει πριν από έναν χρόνο πήραν σάρκα και οστά, οι θεατές μάς συγκίνησαν με την παρουσία τους και τώρα ανοίγεται μπροστά μας η δεύτερη συνεχόμενη θητεία της Μυθωδίας στην καλλιτεχνική διεύθυνση του αγαπημένου μας θεάτρου.
Το θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ είναι πια το δεύτερο σπίτι μας και εν όψει της νέας θεατρικής περιόδου το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι σε δημιουργούς και κοινό μεγαλώνει. Η παρέα του Θησείου είναι στην αφετηρία για ακόμα μία ομαδική περιπέτεια. Είμαστε, λοιπόν, ξανά εδώ έτοιμοι να κουβαλήσουμε σκηνικά μαζί, να αναζητήσουμε κοστούμια μαζί, να εξυπηρετήσουμε τους θεατές μαζί, να βουτήξουμε βαθιά μέσα σε καινούργια θεατρικά έργα, να γνωρίσουμε νέους καλλιτέχνες, να μάθουμε δίπλα στους παλιούς και να βιώσουμε έντονα συναισθήματα μπροστά αλλά και πάνω στην σκηνή.
.
Τα φετινά στοιχήματα είναι πολλά και διαφορετικά… Πρώτον, το θησείον για πρώτη φορά δεν θα έχει μία σταθερή διάταξη, αλλά οι θέσεις των κερκίδων των θεατών καθώς και ο σκηνικός χώρος θα αλλάζουν και θα αναδιαμορφώνονται από παράσταση σε παράσταση, αναλόγως με τις σκηνοθετικές ανάγκες κάθε έργου.
Επίσης, η Εφηβική Σκηνή συνεχίζει την συνεργασία της με το Μουσείο Μπενάκη κι ενισχύεται με ένα ακόμα σημαντικό έργο («Chatroom»). Έτσι, δεν θα έχει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις διαφορετικές παραστάσεις για το νεανικό κοινό, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι σημασία δεν έχει μόνο να διατηρείς τους ανθρώπους κοντά στο θέατρο, αλλά και να δημιουργείς νέους ΕΝΕΡΓΟΥΣ θεατές – άρα και ενεργούς πολίτες - για το μέλλον!
Συν τοις άλλοις, η Μυθωδία εγκαινιάζει και την Μεταμεσονύχτια Σκηνή του θησείου με την παράσταση «Ο θρύλος του 1900 (κάθε Παρασκευή στις 23:30).
.
Τέλος, ξεκινάμε την συνεργασία μας με δύο ακόμα θεατρικές σκηνές. Συγκεκριμένα στο Θέατρο Ροές στον Κεραμεικό θα παρουσιάσουμε κάποιες από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις μας από τον Φεβρουάριο του 2020 και στο Θέατρο Αυλαία στην Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει τόσο η «Μήδεια» του Μποστ, όσο και η «Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;».
.
Με στόχο να μιλήσουμε χωρίς φόβο για το «εδώ» και το «σήμερα», το θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ανοίγει και φέτος τις πόρτες του και σας προσκαλεί να αποτελέσετε το πιο σημαντικό μέλος της παρέας του. Διότι το θέατρο υπάρχει μόνο όταν έχει θεατές…»
16.09.2019
Γεράσιμος Σκαφίδας & Νικορέστης Χανιωτάκης
programma.jpg
«Καλλιτέχνες, εσείς που με χαρά σας και με πίκρα παραδίνεστε στην κρίση του θεατή, δείξτε του όχι μόνο αυτό που υπάρχει, αλλά κι αυτό που θα μπορούσε να υπάρξει και θα ήτανε ωφέλιμο.
Όποιος μιμείται μόνο, χωρίς να ’χει τίποτα να πει δικό του, μοιάζει με τον κακόμοιρο τον χιμπατζή που μαϊμουδίζει τον αφέντη του καθώς καπνίζει, μα δεν καπνίζει ο ίδιος.
Η άσκηση της τέχνης είναι πηγή χαράς. Οι ηλίθιοι μονάχα ζουν ανέμελοι. Και πάνε του χαμού όσοι ’ναι ευκολόπιστοι»
Μπέρτολτ Μπρεχτ
.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
.
ΜΗΔΕΙΑ
του Μποστ
mideia.jpg
«Όπως γνωρίζεις, Μήδεια, δεν αγαπώ τα μύδια. Άλλωστε, πριν ετσίμπησα στιφάδο με κρεμμύδια»
Ιάσονας
Μια από τις κορυφαίες σατιρικές κωμωδίες της ελληνικής δραματουργίας (1993). Ο Μποστ, βασιζόμενος στην τραγωδία του Ευριπίδη, κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή τεμπέλιαζαν και δεν έπαιρναν τα γράμματα. Σαν να μην της έφτανε αυτό ο Ιάσων την απατά με καλόγρια! Τον ρόλο της Μήδειας ενσαρκώνει για πρώτη φορά άντρας (Μ. Παπαδημητρίου)! Ο Μποστ θέλει «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν» και το πετυχαίνει με αριστοφανικές μεταφορές, ενώ ταυτόχρονα καυτηριάζει την νεοελληνική πραγματικότητα.
.
Συντελεστές:
Διασκευή - Απόδοση στίχων - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική: Monika
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Χορογραφίες - Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Ερωφίλη Κλέπκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική προσαρμογή - Επιμέλεια: Άρης Ζέρβας
Mουσική διδασκαλία: Γιάννης Μαθές
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Παπασάββα
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Oργάνωση παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Μαριάννα Κολυβοδιάκου
Παραγωγή: Μυθωδία
Επικοινωνία: BrainCo
.
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου, Άννα Κλάδη
Στον ρόλο της Καλόγριας Πόλυ: η Μίνα Αδαμάκη!
Από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή στις 19:00
Παρασκευή στις 21:15
επιπλέον παραστάσεις: Δευτέρα 23/12/2019 στις 21:15 Δευτέρα 30/12/2019 στις 21:15
**
REIGEN
ΔΕΚΑ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ
του Άρτουρ Σνίτσλερ
reigen.jpg
Μια περίτεχνη σκυταλοδρομία ερωτικών συνευρέσεων, όπου οι ήρωες κινούνται πέραν της κοινωνικής τους θέσης και της οικονομικής και οικογενειακής τους κατάστασης, δημιουργώντας ένα κύκλο διαδοχικών ιστοριών, που σκιαγραφούν το πορτρέτο μιας ολόκληρης κοινωνίας.
.
Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη Knutsen
Σκηνικά - Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Blaine Reininger
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Κίνηση: Θανάσης Ακοκαλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Κατασκευή κοστουμιών: Μαρία Σιαφάκα
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου
Επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Παραγωγή: Stefi Productions-Γιάννης Μ. Κώστας
.
Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Χρανιώτης
.
Από 16 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2019
Τετάρτη έως Κυριακή στις 19:00
Από 13 Νοεμβρίου 2019 έως 12 Ιανουαρίου 2020
Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή στις 21:15 και Παρασκευή στις 19:00
**
Ο ΚΑΛOΣ AΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΣΟΥAΝ
του Μπέρτολτ Μπρεχτ
o_kalos_Anthropos_tou_setsouan.jpg
2ος ΧΡΟΝΟΣ
«Πώς μπορείς να είσαι καλός όταν όλα γύρω σου είναι τόσο ακριβά;»
Σεν Τε
Τρεις Θεοί έρχονται στην Γη για να βρουν αρκετούς καλούς ανθρώπους και να μην καταστρέψουν τον κόσμο. Έπειτα από πολλές δυσκολίες, εντοπίζουν έναν και μοναδικό στην κινέζικη επαρχία του Σετσουάν: την Σεν Τε. Οι Θεοί την ανταμείβουν μ’ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό κι εκείνη ανοίγει ένα μικρό καπνοπωλείο. Προκειμένου, όμως, να αντιμετωπίσει τους συμπολίτες της που την εκμεταλλεύονται, η Σεν Τε εφευρίσκει ένα alter ego, τον «φανταστικό» και σκληρό ξάδερφο Σουί Τα, παίρνοντας την μορφή του όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Πόσο καιρό, όμως, θα αντέξει να παίζει αυτόν τον διπλό ρόλο;
.
Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Δραματολογική συνεργασία - Απόδοση στίχων: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Ενορχηστρώσεις - Μουσική διδασκαλία: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Χορογραφίες - Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Ερωφίλη Κλέπκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Τόνια Καζάκου
Βοηθός παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Παραγωγή: Μυθωδία
Επικοινωνία: BrainCo
.
Παίζουν: Πέγκυ Τριακαλιώτη, Ηρώ Μουκίου, Νίκος Πουρσανίδης, Κώστας Κάππας, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Μπέτυ Αποστόλου, Ηλέκτρα Σαρρή
Στον ρόλο του Μαραγκού Λιν Το: ο Γιάννης Καλατζόπουλος
Από 02 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2019
Τέταρτη έως Κυριακή στις 21:00
**
Η ΓΙΔΑ ή ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΒΙΑ;
(Σημειώσεις για τον ορισμό της τραγωδίας)
του Έντουαρντ Άλμπι
gida.jpg
2ος ΧΡΟΝΟΣ
«Γιατί είναι κακό να είναι κάποιος ερωτευμένος… έτσι;»
Μάρτιν
Μετά από συνεχόμενα sold out και τον τίτλο της «Παράστασης της χρονιάς» στα 9α θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, το κορυφαίο και τολμηρό έργο του βραβευμένου με τρία Πούλιτζερ συγγραφέα επιστρέφει. Ένας επιτυχημένος οικογενειάρχης ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία τυχαίνει να είναι... γίδα!
.
Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος το «καρφώνει» στην οικογένειά του. Η μία ακραία αντίδραση φέρνει την άλλη μέχρι το συναρπαστικό φινάλε! Έργο σκληρό, αλλά ταυτόχρονα τρυφερό και με χιούμορ, υποδεικνύει το μέλλον των παραδοσιακών δομών της κοινωνίας και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.
.
Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Πρωτότυπη μουσική - Επιμέλεια ήχων: Γιάννης Μαθές
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τόνια Καζάκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Οργάνωση παραγωγής: Μαριάννα Παπασάββα
Επιμέλεια και εκτέλεση χτενισμάτων: Ελένη Πανέτσου
Μακιγιάζ: Μαρίζα Μέξα
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Παραγωγή: Μυθωδία
Επικοινωνία: BrainCo
.
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης
Από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
επιπλέον παραστάσεις: Δευτέρα 23/12/2019 στις 18:00 και Δευτέρα 30/12/2019 στις 18:00
**
ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ
της ομάδας Nunc
enas_kapoios_vyssinokipos.jpg
Με ό,τι θυμόμαστε, με αυτό πορευόμαστε.
Η παράσταση της ομάδας Nunc, εμπνευσμένη από τον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχοφ και το Quizoola! των Forced Entertainment, ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων μεταξύ των ηθοποιών. Οι ερωτήσεις αποκαλύπτουν στους ηθοποιούς το είδωλό τους, καθρεφτισμένο στους ήρωες του Βυσσινόκηπου και το παιχνίδι εξελίσσεται σε μήτρα από την οποία προκύπτουν οι σκηνές του έργου. Ποιοι είμαστε πραγματικά; Τι είναι αυτό που μας καθορίζει; Η ανάμνηση κάποιας απουσίας; Μερικές ανεκπλήρωτες επιθυμίες; Οι πρώτες εικόνες που θυμόμαστε από τότε που ήμασταν παιδιά, διαμορφώνουν την ταυτότητά μας σήμερα. Η ομάδα Nunc διαρρηγνύει την δραματική ροή του έργου με ένα παιχνίδι αλήθειας και θάρρους. Tελικά τι μπορεί ο καθένας από εμάς να παραχωρήσει, για να διατηρήσει τον προσωπικό του βυσσινόκηπο; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, για να τον προφυλάξουμε;
.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μάρια Φλωράτου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Μουσική: Γιωργής Καρράς
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κίνηση: Μυρτώ Δελημιχάλη
Φωτογραφίες-Αφίσα: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
.
Ερμηνεύουν: Θράσος Αρβανίτης, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Μάρια Φλωράτου
Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
**
Σούπερ ΣΟΣ
Η Άρτεμις, η Στεφανία,ο Μιχάλης και ο Πραξιτέλης τέσσερις τριτοετής φοιτητές ιατρικής, η νεοσύστατη ομάδα μελέτης του γνωστού καθηγητή νευρολογίας Πορφυρίου Αλεξιάδη, γνωστό για τις πειραματικές του προσεγγίσεις. Μπαίνουν ανυποψίαστοι για το τι θα επακολουθήσει σε ένα Escape Room φτιαγμένο ειδικά για σούπερ δυνάμεις. Την επιμέλεια και τον σχεδιασμό του δωματίου έχει αναλάβει ο ίδιος ο καθηγητής νευρολογίας κύριος Πορφύριος Αλεξιάδης. Για να δραπετεύσουν πρέπει να ανακαλύψουν και να βρουν τις σούπερ δυνάμεις τους στα πιο απίθανα σημεία... Σε νευρολογικές παθήσεις... Πώς θα τις ανακαλύψουν; Τι θα κάνουν; Πώς θα συνεργαστούν; Έχουν να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία ανακάλυψης με γέλιο και κλάμα! Θα βγουν από κει μέσα; Είναι αρκετά σούπερ για να μπορέσουν να βγουν; Μήπως όλοι μπορούμε να γίνουμε σούπερ ήρωες; Καλή απόδραση!
.
Συντελεστές:
Σύλληψη: Ηώς Αντωνοπούλου
Κείμενο - Σκηνοθέσια: Ηλίας Μενάγιερ
Κίνηση: Ηώς Αντωνοπούλου
Σκηνικά: Νατάσα Στεφανάτου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Μανασή
.
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Καρπούζη, Γιάννης Μόσιος, Νατάσα Στεφανάτου, Τάσος Χρυσόπουλος
Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Σίμωνας
Από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00
**
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ 1900 
βασισμένο στον θεατρικό μονόλογο του Alessandro Baricco
Ένας μονόλογος πάνω στο νερό μετατρέπεται σε μουσικό διάλογο πάνω στη σκηνή. Άλλοτε από τη θέση του αφηγητή, άλλοτε ερμηνεύοντας τους κεντρικούς χαρακτήρες, δυο άντρες με όχημα πρωτότυπες jazz μουσικές συνθέσεις, ζωντανεύουν μ’ ένα πιάνο και μια τρομπέτα τη μοναδική ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σε ένα υπερωκεάνιο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά. Η γνωριμία του με τον Τιμ Τιούνυ και η βαθιά φιλία τους, θα μας μεταφέρουν στις δεκαετίες του ‘20 και του ‘30, σ’ ένα συγκινητικό ταξίδι στην ανθρώπινη φύση καταμεσής ενός jazz ωκεανού.
.
Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Μουσική: Γιάννης Φίλιας, Δημήτρης Σταματελόπουλος
Σχεδιασμός ήχου: Artracks R. Studios
Φωτογραφίες - Βίντεο: Κωνσταντίνα Μαρίνου
Τιμ Τιούνυ, τρομπετίστας - Δημήτρης Σταματελόπουλος
Χιλιαεννιακόσια, πιανίστας - Γιάννης Φίλιας
Από 18 Οκτωβρίου έως 06 Δεκεμβρίου 2019
Παρασκευή στις 23:45
**
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
CHATROOM
του Enda Wals
h
chatroom.jpg
Μετά την επιτυχία που σημείωσε στο Θέατρο Τέχνης (2013-2015) το “Chatroom” επανέρχεται με ανανεωμένο θίασο, πλασιωμένο με άφθονη νεανική μουσική! Μια ιστορία εφηβικής περιπλάνησης στον γοητευτικό, αλλά και επικίνδυνο, κόσμο του διαδικτύου. Έξι νέοι μπαίνουν στον Κυβερνοχώρο αντικαθιστώντας τα εφηβικά τους δωμάτια με chatroom. O Τζακ, ο Τζίμ, η Εύα, η Έμιλυ, η Λάουρα κι ο Ουίλιαμ γνωρίζονται, επικοινωνούν κι εξελίσσονται μέσα απ’ τα διαδικτυακά τους παράθυρα. Συχνά όμως η μάσκα της ανωνυμίας εγκλωβίζει τα πρόσωπα, οδηγώντας τα σε οριακές καταστάσεις…
.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Σκηνοθετική προσαρμογή: Νικορέστης Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
.
Παίζουν (αλφαβητικά): Μπέτυ Αποστόλου, Μαρία Δελετζέ, Φάνης Μιλλεούνης, Ελισάβετ Μπούρα, Στέφανος Παπατρέχας, Δημήτρης Σταματελόπουλος
- Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 4 μ.μ., Κυριακή 06 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ. και Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ. στο θησείο, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
- καθημερινές το πρωί για σχολεία και ομάδες
η Μυθωδία SchoolArt σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ και ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
**
ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ
του Νικορέστη Χανιωτάκη
syrmatoplegma.jpg
2ος ΧΡΟΝΟΣ
Με τη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου
Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ένα μικρό αγόρι, γεμάτο ενέργεια, αποφασίζει να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της μητέρας του και να ανακαλύψει την περιπέτεια στο γειτονικό δάσος. Εκεί πίσω από ένα συρματόπλεγμα, συναντά ένα συνομήλικο αγόρι διαφορετικής καταγωγής. Το παιχνίδι θα νικήσει την έχθρα μεταξύ των λαών και μια εκπληκτική φιλία γεννιέται με απρόβλεπτες συνέπειες.
.
Συντελεστές:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνικά: Έλλη Εμπεδοκλή
Κοστούμια: Αναστασία Σπάνθη
Μουσική Διδασκαλία - Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Μαθές
Κίνηση: Μόνικα Κολωκοτρώνη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Παπατρέχας
Προβολές: Ειρήνη Τηνιακού
.
Παίζουν (αλφαβητικά): Μπέτυ Αποστόλου, Μαρία Δελετζέ, Γιάννης Καλατζόπουλος, Φάνης Μιλλεούνης, Ελισάβετ Μπούρα, Στέφανος Παπατρέχας, Γεράσιμος Σκαφίδας, Δημήτρης Σταματελόπουλος
- Κυριακή 6 Οκτωβρίου στη 1μμ, Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 3.30 μ.μ. στο θησείο, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
- καθημερινές το πρωί για σχολεία και ομάδες
η Μυθωδία SchoolArt σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ και ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
**
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ
του Δημήτρη Σπύρου (συγγραφέας του «Ψύλλου»)
i_mousiki_pou_stamatise_ton_petropolemo.jpg
3ος ΧΡΟΝΟΣ
Με τη μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Στο Πετροχώρι (η γνωστή μας Ζάτουνα) τη δεκαετία του ‘60, εκτυλίσσονται ιδιότυπες και συχνά σκληρές μάχες στον πετροπόλεμο, με πρωταγωνίστριες την Πάνω και την Κάτω Ρούγα. Ξαφνικά ο ερχομός ενός εξόριστου μουσικοσυνθέτη φέρνει τα πάνω κάτω μέχρι που τα παιδιά παρατάνε τις πέτρες για να ακούσουν τις μελωδίες που βγαίνουν απ’ το πιάνο!
.
Συντελεστές:
Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Μουσική διδασκαλία - Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Μαθές
Σκηνικά: Έλλη Εμπεδοκλή
Κοστούμια: Αναστασία Σπάνθη
Χορογραφίες: Μαργαρίτα Βαρλάμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Κομνηνίδου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Προβολές: Ειρήνη Τηνιακού
.
Παίζουν (αλφαβητικά): Μπέτυ Αποστόλου, Μαρία Δελετζέ, Γιάννης Καλατζόπουλος, Φάνης Μιλλεούνης, Ελισάβετ Μπούρα, Στέφανος Παπατρέχας, Γεράσιμος Σκαφίδας, Δημήτρης Σταματελόπουλος
- Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 12.30 μ.μ. στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
- καθημερινές το πρωί για σχολεία και ομάδες
η Μυθωδία SchoolArt σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ και ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
photo_1.jpg
Καλλιτεχνικός προγραμματισμός: Γεράσιμος Σκαφίδας, Νικορέστης Χανιωτάκης (Μυθωδία)
Υπεύθυνη λειτουργίας θεάτρου: Αναστασία Γεωργοπούλου
Υπεύθυνοι υποδοχής κοινού: Φάνης Μιλλεούνης, Αναστασία Λεμοτόμου
Υπεύθυνοι ταμείου: Αδαμαντία Βλάμη, Αλέξανδρος Αποστόλου
Υπεύθυνη κυλικείου: Γεωργία Αυγεροπούλου
Τεχνικός σύμβουλος: Άντι Φλούτουρε
Ηλεκτρολόγος θεάτρου: Παναγιώτης Στιβακτάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Υπεύθυνη καθαριότητας: Σουζάνα Βράπη
Γραφιστική επιμέλεια εντύπων: Μάριος Γαμπιεράκης
Social media: Γιάννης Κρικρής
Προβολή - Επικοινωνία: BrainCo
photo2.jpg
.
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσματζόγλου)
- τηλεφωνικά στο 2107234567
- στο 
www.ticketservices.gr  
Public
- σε όλα τα καταστήματα
- στο 
https://tickets.public.gr/ 
photo4.jpg
θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα 105 53
Τηλέφωνο: 2103255444 (Δευτέρα - Κυριακή 10:00 - 18:00)
Site: 
www.theseumtheatre.gr 
Facebook page: 
www.facebook.com/theseumtheatre 
Προπώληση - Πώληση εισιτηρίων: ώρες ταμείου (Δευτέρα - Κυριακή 18:00-21:00)
Πρόσβαση στο Θέατρο
Μετρό (γραμμή 3) - σταθμός: «Μοναστηράκι»
Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος - σταθμός: «Θησείο»

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απονέμει τα κορυφαία βραβεία στα 10α ΘΒΘ 2020
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απονέμει τα κορυφαία βραβεία στα 10α ΘΒΘ 2020
με 0 Σχόλια 3277 Views

 Η τιμή είναι μεγάλη και η αναγνώριση από τον πρώτο πολίτη της πόλης, για ένα θεατρικό θεσμό που αισίως κλείνει φέτος τα 10 χρόνια, ακόμη μεγαλύτερη. Τον ευχαριστούμε θερμά

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο
 • Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά
  Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά

   Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει το "πράσινο τερατάκι" της ζήλειας και της αμφισβήτησης για το κατά πόσον ο ένας είναι αφοσιωμένος και πιστός στον άλλο. Όσον αφορά τις γυναίκες, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να "προδώσει" το αν έχουν απατήσει τον σύντροφό τους...


  Περισσότερα ...
 • Αφθώδης Στοματίτιδα.
  Αφθώδης Στοματίτιδα.

   Στη χαβούζα του ’20 επιπλέουν (με σειρά εμφάνισης) ένας καράφλας οδηγός ΚΤΕΛ, η γιαγιά μου, ο Τζορτζ Όργουελ, ο Αμβρόσιος, η θεία Τούλα, ο Μπακογιάννης, η Λέχου, ένας υποψήφιος πανελληνίων με αφθώδη στοματίτιδα, εγώ, εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο και ο άλλος που θα το αγνοήσει. Γράφει η Ντόρα Παπάζη.

  Περισσότερα ...
 • Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…
  Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…

   Ο Έλληνας συγγραφέας, που δεν έχει κρύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γράφει με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, για την ανάγκη να σκοτώσουμε τη ντροπή...


  Περισσότερα ...

Περισσότερη Παράξενη ζωή