Ο δημοτικός κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος» μετακομίζει…

774 Views
Ο δημοτικός κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος» μετακομίζει… Ο δημοτικός κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος» μετακομίζει…

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας Υγείας από τον κορονοϊό, θα οδηγήσουν τη δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής στη «μετακίνηση» του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος».
.
Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του δήμου, η απόφαση να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι θερινές προβολές στον χώρο όπου γίνονται τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης», είχε ήδη παρθεί. Κι αυτό μετά τη διαπίστωση ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ακατάλληλος για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διάδοσης του covid-19. Από την άλλη μεριά όμως, στον δήμο δεν θέλουν να στερηθούν οι δημότες μια πολιτιστική και ψυχαγωγική διέξοδο. Έτσι, αποφασίσθηκε η μεταφορά των προβολών, για φέτος, στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Σπύρος Παπασπύρος, οι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, είναι το γεγονός ότι κρίνεται κατάλληλος για τον απόλυτο και ευχερή έλεγχο της τήρησης των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων, το ότι λειτουργούσε και παλαιότερα με εξαιρετική επιτυχία στον χώρο αυτό, το ότι η δυναμικότητά του, παρά τα περιοριστικά μέτρα, είναι ικανοποιητική, το ότι ως πολιτιστική δράση οι κινηματογραφικές προβολές δεν έρχονται σε αντίθεση με τον χώρο και φυσικά το γεγονός ότι οι προβολές αυτές δεν παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου, αφού θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Οι κινηματογραφικές προβολές και η γενικότερη λειτουργία θα πραγματοποιηθούν με μέριμνα του ΠΑΟΔΑΠ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προβλέψεις και όλοι οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και οι νόμιμες διαδικασίες για τις προβολές, θα υπάρξει μέριμνα για τον σεβασμό του χώρου, τη φύλαξή του σε 24ωρη βάση, ενώ οι επιπλέον δαπάνες (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) θα καλυφθούν οικονομικά και εάν υπάρξει οποιαδήποτε φθορά, αυτή θα αποκατασταθεί πριν το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου και η λήξη τους με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Το πρόγραμμα και ο κανονισμός λειτουργίας αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. 


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή