Σε διατηρητέο νεοκλασικό της Σταδίου το πολύπαθο Θεατρικό Μουσείο

618 Views
Σε διατηρητέο νεοκλασικό της Σταδίου το πολύπαθο Θεατρικό Μουσείο Σε διατηρητέο νεοκλασικό της Σταδίου το πολύπαθο Θεατρικό Μουσείο

Σε νεοκλασικό που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου 47 θα στεγαστεί το Θεατρικό Μουσείο, με το υπουργείο Πολιτισμού να φιλοδοξεί να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός.  Κι ενώ σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η μεταφορά της Βιβλιοθήκης, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει διάρρηξη στο χώρο. 


Στο κτίριο θα στεγαστεί η κληρονομιά του Θεατρικού Μουσείου, το αρχείο του, με πολύτιμα έγγραφα και η βιβλιοθήκη του. Παράλληλα θα δημιουργηθούν χώροι έρευνας και εκπαίδευσης για το ελληνικό θέατρο. 

Το νέο κτίριο είναι κληροδότημα του Αλέξανδρου Σούτζου και θα παραχωρηθεί από την Εθνική Πινακοθήκη στο υπουργείο. Το κτίριο, στην οδό Σταδίου 27 διαθέτει ισόγειο και δύο ορόφους. Χρησιμοποιήθηκε ως εξοχικό της οικογένειας Σούτζου, ενώ διέθετε και έξοδο αλόγων στην οδό Γεωργίου Σταύρου. Το κτίριο περιήλθε το 1894 με διαθήκη στην Εθνική Πινακοθήκη και αποτελεί περιουσία του κληροδοτήματος Αλεξάνδρου Σούτζου. Η πρόσοψη κρίθηκε διατηρητέα από τον Δήμο Αθηναίων, το 2003. Το κτίριο εκμισθωνόταν έως τον Οκτώβριο του 2012 σε εμπορικές επιχειρήσεις. 
Θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Η αποκατάσταση και η μετατροπή του νεοκλασικού κτιρίου σε Θεατρικό Μουσείο προβλέπεται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ενδιάμεσος διαχειριστικός φορέας έχει οριστεί το Εθνικό Θέατρο, στο οποίο έχουν αποδοθεί ήδη 450.000 ευρώ, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Θεατρικού Μουσείου. 

Παράλληλα, θα γίνουν διαδικασίες για να περάσει στο Δημόσιο, αφού διευκρινιστούν με ακρίβεια το ύψος των οφειλών του. Αναμένεται η τελική επικύρωση βάσει του καταστατικού από τη γενική συνέλευση του Θεατρικού Μουσείου, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταφοράς του Μουσείου στο Δημόσιο.

Άγνωστοι έκαναν διάρρηξη στη βιβλιοθήκη

Πάντως, σήμερα είχε προγραμματιστεί, υπό την εποπτεία του ΥΠΠΟΑ και παρουσία εκπροσώπων του Θεατρικού Μουσείου, να ξεκινήσει η μεταφορά της βιβλιοθήκης από την οδό Καραμανλάκη στα Πατήσια, σε ασφαλή χώρο της ΕΡΤ, με έξοδα που θα καλυφθούν από το ΥΠΠΟΑ. Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης μόλις ο εκπρόσωπος του Θεατρικού Μουσείου άνοιξε την πόρτα της Βιβλιοθήκης διαπίστωσε διάρρηξη του χώρου. Κλήθηκε η Άμεση Δράση, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.


Σε νεοκλασικό επί της οδού Σταδίου 47 θα βρει τη νέα του στέγη το Θεατρικό Μουσείο. Θα προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης και επισκευής


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Θεατρικό Μουσείο

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ιστορία χωρίς Όνομα»: Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα  για τον Ίωνα Δραγούμη στο Θέατρο Αριστοτέλειον
«Ιστορία χωρίς Όνομα»: Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη στο Θέατρο Αριστοτέλειον
με 0 Σχόλια 431 Views
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ AΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα θα φέρει στη σκηνή φέτος το χειμώνα ο Κώστας Γάκης, σε μια θεατρική διασκευή του βραβευμένου με τρία βραβεία κοινού βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» από τις εκδόσεις “Ψυχογιός”.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή