STUDIO συγγραφής θεατρικού έργου με κόστος συμμετοχής 150 ευρώ!!! Γράψε το έργο σου και δες το να ανεβαίνει στη σκηνή...

843 Views
 STUDIO συγγραφής θεατρικού έργου με κόστος συμμετοχής 150 ευρώ!!! Γράψε το έργο σου και δες το να ανεβαίνει στη σκηνή... STUDIO συγγραφής θεατρικού έργου με κόστος συμμετοχής 150 ευρώ!!! Γράψε το έργο σου και δες το να ανεβαίνει στη σκηνή...

STUDIO συγγραφής θεατρικού έργου με κόστος συμμετοχής 150 ευρώ!!! Γράψε το έργο σου και δες το να ανεβαίνει στη σκηνή...

Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης μεριμνώντας για την ανάπτυξη της ελληνικής δραματουργίας και την ανάδειξη μιας γενιάς νέων θεατρικών συγγραφέων διοργανώνουν εργαστήριο συγγραφής νέου μονόπρακτου θεατρικού έργου.
 
Το studio του Εθνικού Θεάτρου απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στη θεατρική συγγραφή με τη βοήθεια καταξιωμένων θεατρικών συγγραφέων και ανθρώπων του θεάτρου. 
 
Στο studio συγγραφής θεατρικού έργου θα διδάξουν οι:
Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Βασίλης Κατσικονούρης θεατρικός συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Ηρακλής Λογοθέτης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας
 
Οι διδάσκοντες θα καλέσουν επίσης καλλιτέχνες και λογοτέχνες της δικής τους επιλογής, που θα πραγματοποιήσουν συμπληρωματικά μαθήματα.
 
Το studio συγγραφής  συντονίζει ο Ηρακλής Λογοθέτης.
 
Διάρκεια του studio:
Το studio έχει τρίμηνη διάρκεια (96 διδακτικές ώρες) από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 10 Μάϊου 2015 και θα διεξάγεται κάθε Σαββατοκύριακο από τις 12.00 έως τις 16.00 (με εξαίρεση το Πάσχα 11-12 Απριλίου).
 
Έργα στη σκηνή
Οι διδάσκοντες συγγραφείς, ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Εθνικού Θεάτρου και θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Κούφαλης και ο υπεύθυνος δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου Σάββας Κυριακίδης θα επιλέξουν τα τρία πληρέστερα και πιο ενδιαφέροντα μονόπρακτα που θα προκύψουν από αυτήν την τρίμηνη εργασία.
Τα τρία έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τη μορφή αναλογίου από σκηνοθέτες και ηθοποιούς που θα υποδείξει η καλλιτεχνική διεύθυνση. Η παρουσίασή τους θα γίνει σε μία παραστάσιμη ημέρα ειδικά αφιερωμένη στον συγκεκριμένο σκοπό.
 
Βραβείο Κοινού κατόπιν ψηφοφορίας
Οι θεατές των έργων, κατόπιν ψηφοφορίας, θα δώσουν το Βραβείο Κοινού του Εθνικού Θεάτρου στο μονόπρακτο που θα κερδίσει την προτίμησή τους. Παράλληλη ψηφοφορία θα διεξάγεται και ηλεκτρονικά μέσω του facebook του Ε.Θ., στο οποίο θα αναρτηθούν τα επιλεγμένα έργα.
 
Όροι συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο STUDIO καλούνται να αποστείλουν στην διεύθυνση studio@n-t.gr  έως τις 20 Ιανουαρίου 2015
  1. Θεατρικό κείμενο με θέμα «Η συνάντηση» σε οποιοδήποτε ύφος ή μορφή επιθυμούν (μονόλογος ή διάλογος), που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις.
  1. Βιογραφικό σημείωμα έως 150 λέξεις (με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας).
Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής στο studio του Εθνικού Θεάτρου είναι 150 ευρώ κατ’ άτομο και θα καταβάλλεται εφ’ άπαξ από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015.
 
Επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων:
Τα θεατρικά κείμενα που θα αποστείλουν οι ενδιαφερόμενοι θα αξιολογηθούν από επιτροπή αποτελούμενη από τους διδάσκοντες καθηγητές και τον υπεύθυνο δραματολογίου του Ε.Θ. Σάββα Κυριακίδη.
Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
 
Υπεύθυνη δράσης:
Κατερίνα Αγγελιδάκη  6951 008132
 
Σύντομα βιογραφικά των συγγραφέων
Μηνάς Βιντιάδης
Έχει γράψει πέντε βιβλία, τέσσερα μυθιστορήματα και μια συλλογή πεζών, θεατρικά έργα - «Ο Κάτω Παρθενώνας» ανεβαίνει τον Απρίλιο στο ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου, ενώ το περασμένο καλοκαίρι στο Ηρώδειο παρουσιάστηκε σε δική του σύνθεση κειμένων η παράσταση «Σ’ αναζητώ»). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα πιο σημαντικά λογοτεχνικά περιοδικά κι έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά. Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και αν. μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Τεχνών «Σχολείον», της Ειρήνης Παππά.
Εργάστηκε επί 27 χρόνια στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ως υπεύθυνος ύλης, αρχισυντάκτης του Πολιτιστικού, διευθυντής σύνταξης του «Ταχυδρόμου», υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων. Σήμερα είναι υπεύθυνος στο «ΠΟΝΤΙΚΙ ART» κι επιμελείται στο Τρίτο Πρόγραμμα το ένθετο για το βιβλίο «Πάμε μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο;». Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια, συμπόσια και παρουσιάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει ταξιδέψει στις περισσότερες χώρες του κόσμου για κάλυψη γεγονότων, πολιτιστικού, κυρίως, περιεχομένου.
Διδάσκει σε σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής, και για τρία χρόνια έκανε μαθήματα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Σχολείου Ηρακλείου Αττικής.
 
Βασίλης Κατσικονούρης
Έχει γράψει τα θεατρικά έργα Το Γάλα, Καλιφόρνια Ντρίμιν, Εντελώς Αναξιοπρεπές, Το μπουφάν της Χάρλεϋ, Οι Αγνοούμενοι, Πήρε τη ζωή της στα χέρια της. Έχουν παιχτεί στην Ελλάδα (Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Δημήτρης Χορν, Στοά, Μεταξουργείο, Ελληνικός Κόσμος κ.α.), στην Κύπρο (Θ.Ο.Κ., Θέατρο Διόνυσος και αλλού), στο Βελιγράδι (Belgrade Drama Theatre), στη Βαρσοβία (Θέατρο Kamienica) και στη Γερμανία (Φεστιβάλ Βισμπάντεν).
Έργα του έχουν τιμηθεί με κρατικά βραβεία, στο διεθνή διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα.
Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα: «Μπαμπούσκα» (εκδ. Κέδρος 2012) και «Ντίντλο, το σωματίδιο του χρόνου» (εκδ. Γαβριηλίδης 2014).
Το 2013 σκηνοθέτησε το μονόλογο Το Θέαμα  του John Clancy στο Θέατρο Σημείο.
Έχει συνεργαστεί ξανά με κρατικό θέατρο για διδασκαλία θεατρικής γραφής: 2008 Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής Κ.Θ.Β.Ε.
Ζει στην Αθήνα, όπου και εργάζεται ως καθηγητής Αγγλικής φιλολογίας.
 
Ηρακλής Δ. Λογοθέτης
Γεννήθηκε το 1952 στη Λευκάδα. Θεατρικός κριτικός στο περιοδικό Αθηνόραμα (1988-2004) και στις εφημερίδες Βραδυνή (1997-1998), Ποντίκι (2011-2012) και Επένδυση (2014). Εισηγητής δραματουργικής ανάλυσης, θεωρίας και ιστορίας του θεάτρου σε 120 περίπου πανελλαδικά θεατρικά σεμινάρια της Γενικής Γραμματείας Επιμόρφωσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας (1996-2004) και καθηγητής στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης Πρόβα (2003-2006) και Εμπρός (2008-2009) καθώς και στην Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (2009-2010). Διδάσκων στο μεταπτυχιακό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2010-2011). Επιμελητής και παρουσιαστής της θεατρικής τηλεοπτικής εκπομπής Φώτα Σκηνής στο κανάλι SEVEN (2005-2006).
Υπήρξε μέλος των Κριτικών Επιτροπών: του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, της Ευρωπαϊκής Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών, των Θεατρικών Ε­­πά­­θλων του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μου­σείο), των Κρατικών Βραβείων του Υπουργείου Πολιτισμού για τη συγγραφή θεατρικού έργου και των Βραβείων Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου. Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού (2006-2007). Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (2007-2011).
 
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Γεννήθηκε στις Σέρρες, 4 Ιουλίου του 1967. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Για λίγα χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις που σκηνοθέτησαν οι Μίνως Βολανάκης, Θόδωρος Τερζόπουλος, Τάσος Μπαντής, Σταμάτης Φασουλής κα. Μετά ασχολήθηκε με το γράψιμο.
Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και έχουν βραβευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ακόμα, έχει γράψει τα θεατρικά έργα: ΜεταμφίεσηΛάσπη, Λα Πουπέ, Αέρας, Στην Οθόνη Φως, Τον Άυλο Εσένα, Κέικ. Όλα έχουν παρασταθεί στην Ελλάδα (θέατρο οδού Κεφαλληνίας, Θέατρο Σφενδόνη, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, Θέατρο Πόλη, Θέατρο Τέχνης, Εθνικό Θέατρο).
Tο έργο Στην Οθόνη Φως κέρδισε το «Βραβείο Κοινού» στο θεατρικό φεστιβάλ της Χαϊδελβέργης το 2013.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στον αστερισμό της Αποκριάς ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Εκδηλώσεις από Τσικνοπέμπτη μέχρι Καθαρά Δευτέρα
Στον αστερισμό της Αποκριάς ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Εκδηλώσεις από Τσικνοπέμπτη μέχρι Καθαρά Δευτέρα
με 0 Σχόλια 2525 Views
...εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, να έχουν σχεδιαστεί για να σκορπίσουν χαμόγελα, αισιοδοξία, χαρά και γιορτινή διάθεση.
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο