Έπεα Πτερόεντα Solo Performance με τον Άρη Ρέτσο στο Θέατρο Σημείο.

152 Views
Έπεα Πτερόεντα Solo Performance με τον Άρη Ρέτσο στο Θέατρο Σημείο. Έπεα Πτερόεντα Solo Performance με τον Άρη Ρέτσο στο Θέατρο Σημείο.

Έπεα Πτερόεντα Solo Performance με τον Άρη Ρέτσο στο Θέατρο Σημείο.

Πρεμιέρα 26 Μαρτίου 2014
Ο διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος, εκτάκτως σε μία solo performance. Τα «Έπεα  Πτερόεντα»  με   «μουσικά»  στοιχεία, θέματα, σκηνές και ήρωες από τον στυγερό Κύκλο του  Μύθου των  Ατρειδών – και έναν μικρό  αριθμό νέων  ηθοποιών επί σκηνής, ως μια νύξη παρουσίας Χορού και ως ενδιάμεσο, απαραίτητο Πρόσωπο στη σχέση κοινού και υποκριτή στο Αρχαίο Δράμα.
Ο Άρης Ρέτσος εισάγει στα θεατρικά δρώμενα πρωτοφανείς ηχοδραστικές καινοτομίες και αναβαθμίζει την αντίληψη τού αρχαίου λόγου δίχως να προδίδει τους κανόνες που τον γέννησαν.
Μετά τον «Θρόνο  των  Ατρειδών»  στο   Φεστιβάλ  Αθηνών  και στο  Ηρώδειο, που παρουσιάστηκε από εικοσαμελή θίασο νέων πρωταγωνιστών και σε σκηνοθεσία του ιδίου, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, επιστρέφει σαν ηθοποιός, μουσικός εκτελεστής και   solo  performer,  υποδυόμενος μόνος, στη σκηνή αυτή τη φορά, όλα τα πρόσωπα.
Δίνοντας μια καινούργια διάσταση στους ρόλους και στην υποκριτική, ερμηνεύει τον  Φρουρό,  την Ηλέκτρα,  τον  Κήρυκα,  τον  Αγαμέμνονα,  την  Κλυταιμνήστρα,  τον  Άγγελο  και με μια ειδική, κατά γενική ομολογία πρωτάκουστη τεχνική, αποδίδει την  Φωνή  και τον  Ήχο  του πολυπληθούς  Χορού.
Ο  Άρης  Ρέτσος επεξεργάζεται τόσο λεπτά το ψυχολογισμικό «εργαλείο» του ηθοποιού, ώστε η συνείδησή της Πράξης του γίνεται κρίκος σύνδεσης της Τέχνης με τον Κόσμο.
Η παράσταση  «Έπεα  Πτερόεντα»  είναι αποτέλεσμα πολύχρονης αναζήτησης από τον  Άρη  Ρέτσο.  Μέσα από την ακουστική και την εκφορά του σημερινού λόγου στην αρχαία τραγωδία, ο ηθοποιός μεταχειρίζεται αόρατα στοιχεία και μας δείχνει καθαρά, πώς οι διαφορετικές φωνές, και τα αισθήματα των Ηρώων ή του Χορού με το λόγο, το ρυθμό και τη μουσική, εκφράζουν μια καινούργια, αλλά και κλασσική με έναν άγνωστο ίσως τρόπο, σχέση με το χώρο του  Αρχαίου  Δράματos και όχι μόνο.
Θέατρο Σημείο
(Χαριλάου Τρικούπη 4 –πίσω από το Πάντειο)/ Κρατήσεις; 210.92.29.579.
Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.15 / Διάρκεια:75΄ / Είσοδος 10 €, ανέργων 5 €
 
Θεατρική Εταιρεία Πολυώνυμο     
polywnymo@gmail.com
 
6 παραστάσεις
26 & 27 Μαρτίου
2, 3, 9 & 10 Απριλίου
                        video trailer:https://www.youtube.com/watch?v=kLRE4CSZ9_w

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας 20 – 26/06/2019
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας 20 – 26/06/2019
με 0 Σχόλια 318 Views

 Η Κουλτουρόσουπα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καταργεί τη λίστα γενικών αιθουσών με τον προγραμματισμό όλων των ταινιών και δημιουργεί νέα στήλη όπου θα παρουσιάζει το πρόγραμμα όλων των θερινών κινηματογράφων της Θεσσαλονίκης, επιφυλάσσεται δε από την έναρξη χειμερινής περιόδου να παρουσιάζει και να προτείνει μόνο τους παραδοσιακούς κινηματογράφους της πόλης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή