«Σμύρνη μου αγαπημένη», η μεγάλη παραγωγή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» για τη νέα σεζόν. Κείμενο και σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση.

184 Views
«Σμύρνη μου αγαπημένη», η μεγάλη παραγωγή του «ΘΕΑΤΡΟΝ»  για τη νέα σεζόν. Κείμενο και  σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση. «Σμύρνη μου αγαπημένη», η μεγάλη παραγωγή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» για τη νέα σεζόν. Κείμενο και σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση.

«Σμύρνη μου αγαπημένη», η μεγάλη παραγωγή του «ΘΕΑΤΡΟΝ»  για τη νέα σεζόν. Κείμενο και  σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση.
 
Το «ΘEAΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» εγκαινιάζει την επόμενη χειμερινή σεζόν με το έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη». Μια μεγάλη και σύνθετη παραγωγή που σκιαγραφεί μια ολόκληρη εποχή, από τα ανέμελα χρόνια και το θρίαμβο των Ελλήνων, μέχρι τον αφανισμό της ελληνικής Σμύρνης.
Το κείμενο που υπογράφει η Μιμή Ντενίση, περιγράφει, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας, την ανεπανάληπτη ζωή της κοσμοπολίτισσας πρωτεύουσας της Ιωνίας από την εποχή του Α’ παγκοσμίου πολέμου μέχρι το τέλος της πόλης. Η πολιτισμική κοινωνία της Σμύρνης με τους Λεβαντίνους, Αρμένηδες, Τούρκους και Ρωμιούς, ο μαγικός τρόπος ζωής, η κουζίνα και η μουσική που συνδυάζουν αρμονικά τα στοιχεία όλων των εθνοτήτων αλλά και οι κρυφές δυσαρμονίες τους, περνούν μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων. Και φυσικά πίσω απ’ αυτές αποτυπώνονται η πολιτική ιστορία, τα αντικρουόμενα συμφέροντα και οι πολιτικές βλέψεις που οδήγησαν στην καταστροφή της περίφημης πόλης.
Η παραγωγή είναι του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο πλαίσιο των στόχων του να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και παράδοση. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Μιμής Ντενίση, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η επιμέλεια κινηματογραφημένων σκηνών του Χρήστου Δήμα και η χορογραφία της Μάρως Μαρμαρινού. Τη μουσική, που περιέχει αυθεντικούς ήχους και τραγούδια της εποχής καθώς και νέα κομμάτια, υπογράφει ο Αντρέας Κατσιγιάννης που έχει μελετήσει και αναβιώσει τη μουσική παράδοση της Μικρασίας ενώ η Εστουδιαντίνα συμμετέχει για πρώτη φορά ζωντανά σε θεατρική παράσταση.
Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί ο πολυμελής θίασος και θα ανακοινωθεί σύντομα.
 
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000
www.theatron254.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή