Πώς θα γίνει η υπόγεια σύνδεση Αρχαιολογικού μουσείου και Πολυτεχνείου

702 Views
Πώς θα γίνει η υπόγεια σύνδεση Αρχαιολογικού μουσείου και Πολυτεχνείου Πώς θα γίνει η υπόγεια σύνδεση Αρχαιολογικού μουσείου και Πολυτεχνείου

 


Το Αρχαιολογικό Μουσείο βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη. «Στόχος μας είναι να συμβάλλομε στην αστική και οικονομική ανάκαμψη των ιστορικών κέντρων πόλεων. Ειδικά για την Αθήνα, έχει δρομολογηθεί η αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου» είπε η υπουργός. 

Σε ότι αφορά τα μουσεία δήλωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει το Υπουργείο στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, που αφορά στη λειτουργία των κρατικών μουσείων, με τη δημιουργία ΝΠΔΔ, όπου κρίνεται απαραίτητο. Τα μουσεία παραμένουν κρατικά, όμως λειτουργούν αυτόνομα εφαρμόζοντας προφανώς τη μουσειακή πολιτική του Υπουργείου.

Για άλλη μια φορά επανέρχεται το σχέδιο της «ένωσης» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, η οποία θα δημιουργήσει έναν υπερτοπικό πολιτιστικό πόλο καθώς θα συλλειτουργούν. 

Μουσείο και Πολυτεχνείο ενώνονται με την πολύπαθη οδό Τοσίτσα αλλά η επέκταση του μουσείου σχεδιάζεται να γίνει υπογείως, ώστε να εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι χώροι για την σωστή έκθεση των πολύτιμων Συλλογών του, που το καθιστούν διεθνώς μοναδικό. Η δεύτερη υπόγεια διασύνδεση του Αρχαιολογικού μουσείου θα είναι αυτή με το Ακροπόλ της οδού Πατησίων, και θα αξιοποιηθούν οι υποδομές του και θα λειτουργήσει, όπως είχε προβλεφθεί από το 2014, ως πολιτιστική θερμοκοιτίδα σύγχρονης δημιουργίας. 

Το σχέδιο αυτό δεν περιλαμβάνει την μετακίνηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, η οποία θα παραμείνει στους χώρους της και με την οποία θα αναπτυχθούν συνέργειες.  Οι πόροι για τις μελέτες έχουν εξασφαλιστεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Υπουργός τόνισε ακόμα την ανάγκη της άμεσης επαναλειτουργίας της  της Εθνικής Πινακοθήκης και   του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, τα οποία θα αναγεννήσουν το κέντρο της Αθήνας και θα συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση της Αττικής, αν μάλιστα συμπεριληφθεί και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Κβο Βάντις, Αϊντα;» : Όλες οι πληροφορίες πριν δεις τη ταινία της Τζασμίλα Ζμπάνιτς
«Κβο Βάντις, Αϊντα;» : Όλες οι πληροφορίες πριν δεις τη ταινία της Τζασμίλα Ζμπάνιτς
με 0 Σχόλια 415 Views

H ταινία της Τζασμίλα Ζμπάνιτς με τίτλο «Κβο Βάντις, Αϊντα;» αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις 21 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την One from the Heart.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή