Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας

174 Views
Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου  και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας

Υπογράφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Ιουλίου 2014, στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡΦΕΟ). Το κείμενο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διονύσης Πασχάλης και ο Πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος, μετά από κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε εκεί.
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α.Α. ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ
Η συνέντευξη τύπου άρχισε με δήλωση της Προέδρου της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νίνας Γκατζούλη, η οποία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου με το Φεστιβάλ Ολύμπου αποκρυσταλλώνει την εξωστρέφεια. Απευθυνόμαστε όχι μόνο στον τοπικό παράγοντα της Πιερίας αλλά η συνεργασία αυτή ξεχύνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης, γιατί ο Ελληνισμός βρίσκεται και μεγαλουργεί σε όλη τη γη.
Ενωμένοι, λοιπόν, θα προωθήσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας οπουδήποτε υπάρχει Ελληνισμός. Και μέσω των απανταχού Μακεδόνων και ευρύτερα μέσω του απόδημου Ελληνισμού ας μεταφέρουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλο τον κόσμο. Είναι ιερό μας καθήκον».
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡΦΕΟ), Γρηγόρης Παπαχρήστος, μιλώντας για τη συγκεκριμένη συνεργασία έκανε λόγο για συνένωση δημιουργικών δυνάμεων.
Τα σημαντικότερα σημεία της δήλωσής του έχουν ως εξής: «Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φεστιβάλ Ολύμπου ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους, ενώνουν τους στόχους τους για την προβολή της ιστορίας αυτού του τόπου, για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του αλλά και την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των ανθρώπων αυτού του τόπου.
Το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα έχει τη δυνατότητα να στοχεύει πολύ ψηλά και να εκτοξεύει τις ακτινοβολίες του πολιτισμού σ’ όλα τα πέρατα του κόσμου. Με τη συνδρομή και άλλων πολιτιστικών δυνάμεων μπορούν να επιτευχθούν περισσότερα.
Η εξωστρέφεια, η συνέργεια μεταξύ φορέων καθώς και οι καινοτομίες που μπορούμε να δημιουργήσουμε, είναι στοιχεία που πρέπει να προωθήσουμε και να αξιοποιήσουμε. Θεωρώ ότι σε κάποιους τομείς, όπως είναι ο τομέας του πολιτισμού, μπορούμε να ενώσουμε τις δημιουργικές και πνευματικές δυνάμεις αυτού του τόπου, να θέσουμε κοινούς στόχους και κοινούς προσανατολισμούς.
Αυτά θέλουμε να πετύχουμε και αυτός είναι ο σκοπός που σήμερα εδώ, Φεστιβάλ Ολύμπου και Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπογράφουν πρωτόκολλο συνεργασίας.
Οφείλω δε να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Ανωτάτης Αρχής κ. Γκατζούλη και τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Πασχάλη που επέλεξαν το Φεστιβάλ Ολύμπου και το ενέταξαν στους φορείς που πρόκειται να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έτσι ένα δίκτυο πολιτισμού».
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου Διονύσης Πασχάλης έκανε την εξής δήλωση: «Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ως βασικό άξονα των σκοπών του έχει την προώθηση και διατήρηση του ελληνικού γίγνεσθαι σε οποιοδήποτε σημείο της γης.
Για όλους μας, ο πολιτισμός αποτελεί το ισχυρότερο μέσο διαφύλαξης της κληρονομιάς μας προκειμένου να θέσουμε δυνατές και σίγουρες βάσεις για ένα δημιουργικό μέλλον.
Με την υπογραφή του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου θέλουμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τον κύκλο των συνεργασιών του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου με φορείς του πολιτισμού, όπως τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, έτσι ώστε συντονίζοντας τις δράσεις μας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος να συνδράμουμε στην πνευματική και κοινωνική ανάταση της χώρας μας.
Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στην εξωστρεφή και καινοτόμο συμπεριφορά του Διοικητικού Συμβουλίου, καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών, αλλά και στην άψογη συνεργασία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, προκειμένου να προβούμε σήμερα στην από κοινού υπογραφή συμφώνου συνεργασίας. Ευχαριστώ».
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Ακολούθησαν τοποθετήσεις άλλων στελεχών τόσο του Φεστιβάλ Ολύμπου όσο και του Αλεξανδρείου.
Ο τ. Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Ιάκωβος Τασχουνίδης, μιλώντας για τη συνεργασία μεταξύ Φεστιβάλ και Διεθνούς Ιδρύματος, έκανε λόγο για «μια συνεργασία που τιμά το Φεστιβάλ Ολύμπου» για μια «συνεργασία πολιτισμού που θα φέρει ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας, θα μας πάει πιο ψηλά».
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου, Κώστας Μυστακίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι γενικά οι συνεργασίες πρέπει να έχουν όραμα και ότι αυτό το όραμα δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στα στενά πλαίσια της Πιερίας. Και πρόσθεσε: «Η συνεργασία του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου και του Φεστιβάλ Ολύμπου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει την αίσθηση ότι τα πράγματα ανοίγονται και πάνε πολύ ψηλά, πολύ μακριά».
Ο Γενικός Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στέλιος Κυριμλής, αναφέρθηκε σ’ ένα όραμα που είχαν κάποτε οι απόδημοι Μακεδόνες της Αμερικής και γενικά όλου του κόσμου, να δουν δηλαδή το Αλεξάνδρειο ανοιχτό, να παράγει και να προωθεί πολιτισμό. Τόνισε δε ότι με τέτοιου είδους συνεργασίες, «όπως αυτή που υπογράφουμε σήμερα με το Φεστιβάλ Ολύμπου», αυτό το όραμα παίρνει σάρκα και οστά.
Ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου, Ιωάννης Καζταρίδης, είπε μεταξύ άλλων ότι η προώθηση συνεργασιών του Αλεξανδρείου με φορείς πολιτισμού δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητές του, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση των σκοπών του.
Από την πλευρά του ο κ. Αναστάσιος Παπαναστασίου, που τυγχάνει να είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου όσο και του ΟΡΦΕΟ, είπε ότι αποτελεί ευτυχή συγκυρία η ένωση δυνάμεων του Φεστιβάλ και του Αλεξανδρείου.
Ο Διευθυντής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου, Νίκος Μυστακίδης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προέδρου κ. Πασχάλη, για τον οποίο, όπως είπε, σήκωσε ψηλά το Αλεξάνδρειο και το έφερε από την πλήρη αδράνεια στην πλούσια δράση και μάλιστα όχι μόνο στον πολιτισμό αλλά σε πολλούς τομείς. Μιλώντας δε για την πολιτική συνεργασιών του Αλεξανδρείου, επανέλαβε μια φράση του Γκαίτε, σύμφωνα με την οποία «η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σ’ όλο τον κόσμο και γκρεμίζουν όλα τα σύνορα».
Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με μια δήλωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου, Ευθύμη Μαυρίδη, ο οποίος είπε ότι στο Αλεξάνδρειο συντελείται αυτό το διάστημα μια κοσμογονική αλλαγή με τις εκδηλώσεις και με την προώθηση συνεργασιών. «Γι αυτό και θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που κλήθηκα να συμμετέχω κι εγώ σ’ αυτή την αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στο πλευρό των Θεατρικών Βραβείων με live εκπομπή ο Ε.Ο.Ε.
Στο πλευρό των Θεατρικών Βραβείων με live εκπομπή ο Ε.Ο.Ε.
με 0 Σχόλια 409 Views

 Στο πλευρό των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης στέκεται για ακόμη μια φορά ο δραστήριος Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων.διοργανώνοντας μια πλούσια σε περιεχόμενο εκπομπή που θα τα έχει όλα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο
 • Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά
  Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά

   Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει το "πράσινο τερατάκι" της ζήλειας και της αμφισβήτησης για το κατά πόσον ο ένας είναι αφοσιωμένος και πιστός στον άλλο. Όσον αφορά τις γυναίκες, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να "προδώσει" το αν έχουν απατήσει τον σύντροφό τους...


  Περισσότερα ...
 • Αφθώδης Στοματίτιδα.
  Αφθώδης Στοματίτιδα.

   Στη χαβούζα του ’20 επιπλέουν (με σειρά εμφάνισης) ένας καράφλας οδηγός ΚΤΕΛ, η γιαγιά μου, ο Τζορτζ Όργουελ, ο Αμβρόσιος, η θεία Τούλα, ο Μπακογιάννης, η Λέχου, ένας υποψήφιος πανελληνίων με αφθώδη στοματίτιδα, εγώ, εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο και ο άλλος που θα το αγνοήσει. Γράφει η Ντόρα Παπάζη.

  Περισσότερα ...
 • Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…
  Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…

   Ο Έλληνας συγγραφέας, που δεν έχει κρύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γράφει με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, για την ανάγκη να σκοτώσουμε τη ντροπή...


  Περισσότερα ...

Περισσότερη Παράξενη ζωή