Χατζιδάκι και Βιβάλντι στα διαλείμματα σχολείου στη Λάρισα

1527 Views
Χατζιδάκι και Βιβάλντι στα διαλείμματα σχολείου στη Λάρισα Χατζιδάκι και Βιβάλντι στα διαλείμματα σχολείου στη Λάρισα

Στο 3ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας, οι μαθητές ακούν, στη διάρκεια των διαλειμμάτων τους, μουσική του Χατζιδάκι, του Βιβάλντι, αλλά και του Μότσαρτ, μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους.


«Είναι μια πρωτοβουλία που εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, εφαρμόζουμε στο σχολείο μας. Οι μαθητές ακούνε πραγματικά την ώρα της υποδοχής και σε όλα τα διαλείμματα κλασική μουσική. Ξεκινήσαμε με Χατζιδάκι, συνεχίσαμε με Θεοδωράκη, στην πορεία ανακαλύψαμε τον Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Ραβέλ. Και αυτά επαναλαμβάνονται βέβαια, γιατί οι μαθητές μόνο με ένα άκουσμα δεν μπορούν να αποτυπώσουν όλο αυτό», εξήγησε.

»Το εφαρμόζουμε από πέρσι όταν αγοράσαμε μια καινούρια μικροφωνική εγκατάσταση, η οποία μπορούσε και δεχόταν φλασάκι και σκεφτήκαμε ότι το όνειρό μας, έτσι οι μαθητές να κάνουν πιο ήρεμα διαλείμματα και στην αναζήτηση διαφόρων τρόπων για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας, είπαμε ότι αυτό μπορεί να συμβάλει θετικά, μιας που γνωρίζουμε ότι η μουσική χαλαρώνει τη μουσική, περιορίζει το άγχος, μειώνει το στρες, αυξάνει τη δημιουργικότητα και βέβαια μπορεί ακόμα να επιδράσει και στη συγκέντρωση των μαθητών στο σχολείο», σημειώνει η Ελένη Δημητρίου, διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λάρισας.

«Βλέπουμε ότι τους αρέσει»
«Στην αρχή παραξενεύονται και ρωτούσαν τι είναι αυτά που ακούμε. Με τη μουσικό του σχολείου έχουμε συνεργασία ώστε να εξηγεί στους μαθητές κάθε φορά τι ακούμε ή πριν το ακούσουν ή μετά», επισήμανε η διευθύντρια.

«Βλέπουμε ότι τους αρέσει. Στόχος είναι να διαμορφώσουν τα κριτήριά τους στην επιλογή της των μουσικών επιλογών τους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρούμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί θεωρούμε ότι μεγαλώνοντας, θα επιλέξουν να έχουν αυτό το άκουσμα και θα έχουν έτσι πιο ποιοτικά κριτήρια ώστε να επιλέγουν καλές μουσικές να ακούνε», συμπλήρωσε.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Λάρισα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη