«Πέρα από τα σύνορα»: Πρόσκληση υποβολής ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

727 Views
«Πέρα από τα σύνορα»: Πρόσκληση υποβολής ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα σύνορα»: Πρόσκληση υποβολής ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

 Πρόσκληση για υποβολή ταινίας


«ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ»
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Καστελλόριζο, 21 – 28 Αυγούστου 2022
 
Υποβολή ταινίας
2 Ιανουαρίου – 30 Απριλίου 2022
«Καστελλόριζο-Εκεί όπου το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό» 

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» προσκαλεί τους Έλληνες και ξένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ να υποβάλουν τις ταινίες τους από τις 2 Ιανουαρίου 2022 μέχρι τις 30 Απριλίου 2022.

Στόχος του «Πέρα από τα Σύνορα» είναι να προβάλει  αξιόλογα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική καθώς και σε άλλα επίκαιρα κοινωνικά θέματα.
.
.
Το «Πέρα από τα Σύνορα» το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και φέτος έχει τεθεί για ακόμα μια χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (www.idisme.gr) σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι) και τον Σύνδεσμο Αναβίωσης Μεγίστης (Σύδνεϋ).

Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα προβάλει ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς του Καστελλορίζου αλλά και την προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης.

Τόπος ειδυλλιακής ομορφιάς, αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης του ντοκιμαντέρ με την Ιστορία. Σε κομβικό σημείο, ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, πολύ κοντά στα παράλια της Λυκίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» επιδιώκει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κινηματογραφική και πολιτιστική συνεργασία των δημιουργών ντοκιμαντέρ διεθνώς.

Πλαισιωμένο από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, παράλληλες ειδικές προβολές, συναυλίες, θέατρο, εκθέσεις γλυπτικής-φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά, το Φεστιβάλ ταξιδεύει κάθε χρόνο με τις βραβευμένες ταινίες του στην Αυστραλία, την Ευρώπη και την ηπειρωτική Ελλάδα.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μόνο ο ψευτογιατρός σας «συγκλόνισε» υποκριτές; | Άρθρο Πίτσα Στασινοπούλου
Μόνο ο ψευτογιατρός σας «συγκλόνισε» υποκριτές; | Άρθρο Πίτσα Στασινοπούλου
με 0 Σχόλια 3272 Views

«Συγκλονίστηκαν» τα κοράκια με τον απατεώνα ψευτογιατρό, καθότι οι μεγαλόσχημοι με τις περγαμηνές ουδέποτε διανοήθηκαν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των απελπισμένων… Γράφει η Πίτσα Στασινοπούλου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη