«ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΚΟ «ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ» ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.

1247 Views
«ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΚΟ «ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ» ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. «ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΚΟ «ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ» ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.

«ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΚΟ «ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ» ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.

Στα πλαίσια ανάδειξης αξιόλογων ΜΚΟ και ανάλογων φορέων που προσφέρουν πραγματικό έργο για τον τόπο εντάσσουμε και τη σημερινή  παρουσίαση της Εν Γνώσει. Πρόκειται για μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που αποσκοπεί στην βελτίωση της ζωής των πολιτών της περιοχής Αμυνταίου, Καστοριάς αλλά και της ευρύτερης Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την δραστηριοποίηση και την προσφορά των μελών της αλλά και εθελοντών, την ενεργό συμμετοχή και την αγάπη για τον τόπο. Η επιλογή του ονόματος εξηγείται από το γεγονός οτι τα ιδρυτικά μέλη έρχονται από το χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Φιλοσοφία της είναι οτι «η εκπαίδευση (ή η έλλειψή της) διαμορφώνει τον κόσμο. Επομένως, αν θέλουμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει να τον εκπαιδεύσουμε».
 
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εν Γνώσει έχει έδρα το Αμύνταιο Φλώρινας ενώ ορισμένα από τα  μέλη της διαμένουν στην Καστοριά. Το γεγονός αυτό προσδίδει στην Εν Γνώσει μια περισσότερο περιφερειακή δράση και της επιτρέπει την διατοπική επικοινωνία και συνεργασία, με σκοπό την ανάπτυξη μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Ψυχή, ιδρυτής και προεδρεύον στέλεχος της Εν Γνώσει είναι ο δραστήριος και φιλόδοξος Δημήτρης Άρχοντας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμύνταιο, όπου ζει και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Αρθρογραφεί ως «Χειρουργός» στην εφημερίδα του Αμυνταίου «Περισκόπιο», ενώ παρεμβαίνει με αρθρογραφία του και σε άλλες εφημερίδες ή ιστολόγια του νομού Φλωρίνης. Τέκνο εκ καρδίας του λοιπόν, είναι η εταιρεία Εν Γνώσει, η οποία παρέχει εκπαιδευτικό έργο υψηλής ποιότητας εφαρμόζοντας καινοτόμες δράσεις, δραστηριοποιούμενη σε τομείς οι οποίοι δεν καλύπτονται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ο ίδιος ο πρόεδρος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Όραμά μας είναι να δώσουμε ζωή και νόημα σε όλες τις όμορφές μας ιδέες, σε αυτά που πιστεύουμε ότι θα κάνουν την ζωή μας λίγο καλύτερη. Και ακόμα περισσότερο. Ίσως τότε να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τη ζωή στα μάτια και την δούμε να μας χαμογελάει...».
.
Η Εν Γνώσει αποσκοπεί στην ανάληψη διαχείρισης και υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων (Ευρωπαϊκών, Εθνικών, περιφερειακών, τοπικών) και πρωτοβουλιών. Κύριος τομέας δράσης της Εν Γνώσει είναι η Δια Βίου Μάθηση και η Εκπαίδευση Ενηλίκων. Παρόλα ταύτα, οι σκοποί της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Εν Γνώσει δεν περιορίζονται στη Δια Βίου Μάθηση αλλά περιλαμβάνουν και τομείς όπως τη διαπολιτισμική επαφή, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της κοινωνικής μέριμνας, της αλληλεγγύης, της ανεργίας, τη στήριξη μειονεκτούντων πληθυσμών και ομάδων με ιδιαιτερότητες (θρησκευτικές, πολιτιστικές, φυλετικές), την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, την ανθρωπιστική βοήθεια, την υγεία, τη διατροφή, την προστασία των καταναλωτών, τα δικαιώματα του πολίτη, του καταναλωτή και των κοινωνικών ομάδων, τον εθελοντισμό και τη δικτύωση εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με τους παραπάνω τομείς.
.
Χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου εμπειρία καθώς συμμετείχα σε Πρόγραμμα Leonardo da Vinci στην Ισπανία μέσω της Εν Γνώσει. Ο Δημήτρης Άρχοντας ήταν πραγματικός βράχος, στήριγμα και καθοδηγητής καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η επαφή μας ήταν συνεχής καθώς ήταν εκείνος που επιβαρύνθηκε με όλες τις αγχωτικές-γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Όλα τα συναισθήματα και οι σκέψεις μου έχουν αποτυπωθεί στο σύνδεσμο που ακολουθεί: ΕΔΩ
 
Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε μέλη της Εν Γνώσει και να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις δεν έχετε παρά να ενταχθείτε στην ομάδα του fb με ένα απλό κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΕΔΩ
Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση μπορείτε να απευθύνεστε επίσης στο κάτωθι τηλέφωνο επικοινωνίας: 2386023021.
Ή να συμβουλεύεστε τον εξής ιστότοπο: www.engnosi.gr
 
Ενθαρρύνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους να γίνουν φίλοι της Εν Γνώσει για να ενημερώνονται για τις δράσεις και τις ανακοινώσεις της. Επιθυμία των στελεχών είναι ν' αλλάξουν τον κόσμο. «Πως; Μα, με το ν' αλλάξουμε τους εαυτούς μας φυσικά!». Είναι πραγματικά απίστευτο πόσο κοντά μπορούν να έρθουν άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους και να δημιουργηθούν ειλικρινείς δεσμοί αγάπης. Μην φοβηθείτε λοιπόν να γίνετε μέλη της Εν Γνώσει και να συμμετάσχετε στα ευρωπαικά προγράμματα που διοργανώνει.
Η ανιδιοτελής προσφορά, η διάθεση αυτοβελτίωσης, το υγιές χαμόγελο και η ανθρωπιά χαρακτηρίζουν τα στελέχη της.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αρχείο Θεατρικών παραστάσεων Θεσσαλονίκης: Οι πρεμιέρες του καλοκαιριού 2022 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος)
Αρχείο Θεατρικών παραστάσεων Θεσσαλονίκης: Οι πρεμιέρες του καλοκαιριού 2022 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος)
με 0 Σχόλια 1508 Views
Η πιο χρήσιμη θεατρική ατζέντα για κάθε θεατρόφιλο: τι είδε, τι έχασε αλλά και να ξαναθυμηθεί με όλες τις θεατρικές πρεμιέρες που δόθηκαν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2022 στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή