Τα Μελίσσια του Αλέξη Σταμάτη έρχονται στο Εθνικό Θέατρο

808 Views
Τα Μελίσσια του Αλέξη Σταμάτη έρχονται στο Εθνικό Θέατρο Τα Μελίσσια του Αλέξη Σταμάτη έρχονται στο Εθνικό Θέατρο

 Tη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Λήδα Πρωτοψάλτη. Συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί: Νίκος Αρβανίτης, Κώστας Βασαρδάνης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Χατζόπουλος.


Το έργο είχε πρωτοπαρουσιαστεί, σε μορφή θεατρικής ανάγνωσης, το 2011-12 στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο των «Αναγνώσεων 2012». Τα «Μελίσσια» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Αλέξη Σταμάτη που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Άλλα θεατρικά του έργα έχουν ανέβει στο Θέατρο Άττις (στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας της Αθήνας), στο Southbank Centre του Λονδίνου, στο Θέατρο Τέχνης, στο Ίδρυμα Κακογιάννης, στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας και στο Θέατρο Χώρα.

Λίγα λόγια για τα Μελίσσια
Η Αγάπη, grande dame της ελληνικής λογοτεχνίας, βρίσκεται κατάκοιτη στο κρεβάτι της σ’ ένα μεγάλο αρχοντικό στα Μελίσσια. Στον ίδιο χώρο εμφανίζονται ένας μυστηριώδης βοηθός που επιμελείται την αυτοβιογραφία της, τα δύο της παιδιά, ο άντρας της κόρης της και μια παράξενη, γοητευτική κοπέλα. Κάποια στιγμή ένας πίνακας πάνω από το προσκεφάλι της Αγάπης ξυπνάει παλιές πληγές.

Τι ζητάει το κάθε πρόσωπο; Ποιες είναι οι κρυφές προθέσεις του; Τι είναι αλήθεια και τι όχι; Πόσο καθορίζει το παρελθόν τη μοίρα των ανθρώπων;

Με θεατρική ένταση και μέσα σε συγκρουσιακή συχνά ατμόσφαιρα, η «οικογενειακή γιορτή» εξελίσσεται απρόβλεπτα. Το δωμάτιο της Αγάπης μετατρέπεται σταδιακά από ένα σκηνικό που σιγοβράζει σε ένα θάλαμο που εκρήγνυται.

Ένα βιβλίο για τη μνήμη και το πάθος, το τραύμα και την ασθένεια, το «αίμα» της οικογένειας και την ίδια την αφήγησή του.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Εθνικό Θέατρο

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Παλλόμενες, νύχτες, ντυμένες, κομψότατες, μελωδίες,  Jessie Ware, What’s Your Pleasure?
Παλλόμενες, νύχτες, ντυμένες, κομψότατες, μελωδίες, Jessie Ware, What’s Your Pleasure?
με 0 Σχόλια 3329 Views

Με λίγα λόγια: Πρωτοκλασάτο, κομψό κι από καλή φόδρα. Με πολλά λόγια: Τόση φινέτσα και στιλ και υψηλές στροφές δύσκολα βρίσκω να διαπερνά ένα άλμπουμ σαν της Jessie Ware απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι. Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή