«Η Δεσποινίς Μαργαρίτα» διασκευασμένη για τρεις άνδρες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

1078 Views
«Η Δεσποινίς Μαργαρίτα» διασκευασμένη για τρεις άνδρες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου «Η Δεσποινίς Μαργαρίτα» διασκευασμένη για τρεις άνδρες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

 Σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου

Μια τολμηρή αλλά ενδιαφέρουσα προσέγγιση στον κλασικό μονόλογο του Ρομπέρτο Ατάιντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα» επιχειρείται μέσα από την παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου και θα ανέβει στις 21 Φεβρουαρίου στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Το «Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα» αποτελεί μια σύγχρονη διασκευή για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική επί σκηνής και προσπαθεί να αναδείξει τον κεντρικό πυρήνα του έργου δημιουργώντας ένα νέο αισθητικό πλαίσιο.


Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε το έργο κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλία. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1973 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα, οι παραστάσεις απαγορεύτηκαν από τις Αρχές, το κείμενο πέρασε από λογοκρισία και ξαναπαίχτηκε, αφού επιβλήθηκαν περικοπές.Μέσω της σχέσης της δασκάλας κας Μαργαρίτας με τους μαθητές της (με το κοινό στον ρόλο των… μαθητών), η παράσταση αξιοποιώντας την εκρηκτική γραφή και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα, θα γίνει ένας ύμνος για αυτούς που λαχτάρησαν κρυφά την αγάπη και την τρυφερότητα μα δεν την συνάντησαν ποτέ.

Τον κεντρικό ρόλο της περίφημης ηρωίδας του Ατάιντε , αναλαμβάνει στην νέα εκδοχή της παράστασης, ο Πάνος Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας έτσι με τον Γιώργο Παπαγεωργίου τη δημιουργική τους συνεργασία που ξεκίνησε στο παρελθόν με τον «Επιθεωρητή» του Ν. Γκόγκολ, παράσταση σταθμό της Goo Theater Company.


Την ζωντανή μουσική ερμηνεύουν τα αδέρφια Γιάννης και ο Μιχάλης Λατουσάκη.


Μέρες & Ώρες Παραστάσεων
Δευτέρα & Τρίτη: 21:15 

Προπώληση εισιτηρίων 
ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή