Η τραγωδία στο Όσλο με τους 77 έφηβους νεκρούς, θέατρο-ντοκουμέντο με τον Δημήτρη Αλεξανδρή στο θέατρο Σημείο.

563 Views
Η τραγωδία στο Όσλο με τους 77 έφηβους νεκρούς, θέατρο-ντοκουμέντο με τον Δημήτρη Αλεξανδρή στο θέατρο Σημείο. Η τραγωδία στο Όσλο με τους 77 έφηβους νεκρούς, θέατρο-ντοκουμέντο με τον Δημήτρη Αλεξανδρή στο θέατρο Σημείο.

Η τραγωδία στο Όσλο με τους 77 έφηβους νεκρούς, θέατρο-ντοκουμέντο με το Δημήτρη Αλεξανδρή. Aπό τον Ιανουάριο 2015, «Manifesto 2083» στο θέατρο Σημείο.
Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου ΣΗΜΕΙΟ [Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο)] θα ανεβεί από τον Ιανουάριο η περφόρμανς «Manifesto 2083» με τον Δημήτρη Αλεξανδρή, σε δραματουργία Christian Lollike και απόδοση – σκηνοθεσία Μαρίλλης Μαστραντώνη.
Με αφορμή την τρομερή τραγωδία στις 22 Ιουλίου 2011 στο Όσλο και την Οτόγια, όπου ο Νορβηγός Anders Breivik δολοφόνησε 77 άτομα, στην πλειοψηφία τους εφήβους, τo «Manifestro 2083», συνδυάζοντας το θέατρο-ντοκουμέντο με τη σωματικότητα και τη δυναμική των βιντεο-εγκαταστάσεων, ανατέμνει το φαινόμενο της ανόδου του ακροδεξιού εθνικισμού στην Ευρώπη, με μια γλώσσα διαφορετική απ’ αυτήν που συνήθως ακούμε στο δημόσιο διάλογο, διερευνώντας το πολιτικό και κοινωνικό του πλαίσιο.
 
Το «Manifesto 2083» έχει βραβευθεί το 2013 με τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση του Δανέζικου Θεάτρου, το Βραβείο Reumert, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτός Σκανδιναβίας, μετά τις επιτυχημένες πρεμιέρες του στην Δανία, στο Εθνικό Θέατρο της Στοκχόλμης (Dramaten) και στο Dramatikkens Hus του Όσλο.  
 
Παραγωγή: ΕΝΤΡΟΠΙΑ
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210.9229579
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή