Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Lola Arias, Minefield, στη Πειραιώς

241 Views
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Lola Arias, Minefield, στη Πειραιώς Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Lola Arias, Minefield, στη Πειραιώς

 Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Lola Arias, Minefield, στη Πειραιώς

Το Minefield είναι μια παράσταση που φέρνει επί σκηνής Αργεντίνους και Βρετανούς βετεράνους από τον πόλεμο των νησιών Φώκλαντ για να δει τί έχει απομείνει στη μνήμη τους 34 χρόνια μετά. Σε ένα σκηνικό το οποίο λειτουργεί σαν χρονομηχανή, αυτοί που πολέμησαν μεταφέρονται στο παρελθόν για να ανασύρουν τις μνήμες τους και τον αντίκτυπό που είχε ο πόλεμος στις ζωές τους.
 
Ο Lou Armour ήταν πρώτο θέμα σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες όταν οι Αργεντίνοι τον πήραν αιχμάλωτο στις 2 του Απρίλη και τώρα είναι δάσκαλος για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο Ruben Otero επιβίωσε από την καταβύθιση του πλοίου ARA General Belgrano και τώρα έχει μπάντα που κάνει tributes στους Beatles. O David Jackson περνούσε τον χρόνο του ακούγοντας πολεμικές ανταποκρίσεις και αποκωδικοποιώντας ραδιοφωνικά σήματα και τώρα ακούει μαρτυρίες άλλων βετεράνων κάνοντας την πρακτική του στην ψυχολογία. Ο Sukrim Rai υπήρξε Ghurka (στρατιώτης από το Νεπάλ) που ήξερε να χειρίζεται καλά το μαχαίρι και τώρα δουλεύει ως σεκιούριτι. Ο Gabriel Sagastume ήταν και αυτός στρατιώτης που ποτέ δεν θέλησε να πυροβολήσει και τώρα εργάζεται ως ποινικός δικηγόρος. Και τέλος, ο Marcelo Vallejo ήταν σκοπευτής και τώρα πρωταθλητής του τρίαθλου.
 
Το μόνο κοινό μεταξύ τους είναι ότι είναι όλοι βετεράνοι. Αλλά τί ακριβώς σημαίνει βετεράνος; Πρόκεται για κάποιον που επιβίωσε, για κάποιον ήρωα ή κάποιο απλά κάποιο τρελό; Η παράσταση εξετάζει διαφορετικές πτυχές του πολέμου φέρνοντας κοντά παλιούς εχθρούς που καλούνται να αφηγηθούν την ίδια ιστορία.
 
Το Minefield εστιάζει στα σημάδια που αφήνει ένας πόλεμος, τη σχέση μεταξύ εμπειρίας και μυθοπλασίας, αλλά και τους διάφορους τρόπους που αναπαρίσταται η μνήμη.
Μπορεί η τέχνη να γίνει το μέσο για την αναβίωση του παρελθόντος; Να επαναφέρει στο προσκήνιο ό,τι θεωρούμε χαμένο στα βάθη του μυαλού; Η αργεντινή σκηνοθέτης, Λόλα Αρίας ερευνά τη σχέση μεταξύ εμπειρίας και αφήγησης, συνδυάζοντας το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις visual arts για περισσότερο από μια δεκαετία.
 
Kείμενο-Σκηνοθεσία: Lola Arias
Με τους: Lou Armour, David Jackson, Gabriel Sagastume, Ruben Otero, Sukrim Rai, Marcelo Vallejo
 
Έρευνα & Παραγωγή: Sofia Medici, Luz Algranti
Σκηνικά: Mariana Tirantte
Μουσική: Ulises Conti
Φωτισμός: David Seldes
Βίντεο: Martin Borini
Ήχος: Roberto Pellegrino
Κοστούμια: Andrea Piffer
Βοηθός κοστουμιών: Federico Castellón Arrieta
Βοηθός: Erika Teichert
Βοηθός τεχνικής υποστήριξης: Imanol López
Βοηθός παραγωγής: Lucila Piffer
 
Παραγγελία της LIFT και των: Royal Court Theatre, Brighton Festival, Universidad Nacional de San Martin, Le Quai Angers, Künstlerhaus Mousonturm, hTh CDN Montpellier, Ελληνικό Φεστιβάλ.
Συμπαραγωγή: LIFT
 
Η παράσταση είναι στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Μετάφραση στα ελληνικά: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
 
Διάρκεια: 90 λεπτά
 
Τιμές εισιτηρίων: 25€ - 15€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)
28 - 29 Ιουνίου, 21:00
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Νέα τμήματα κεραμικής παιδικά και ενηλίκων από τον Φεβρουάριο στον Άργιλο Θεσσαλονίκης.
Νέα τμήματα κεραμικής παιδικά και ενηλίκων από τον Φεβρουάριο στον Άργιλο Θεσσαλονίκης.
με 0 Σχόλια 223 Views

Το Πολιτιστικό Κέντρο Καλλιτεχνικής Έκφρασης Άργιλος (Στεφάνου Νούκα 9, Χαριλάου Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310 307-794,  2310 326-921 κιν. 697 243 5026), ξεκινά νέα τμήματα κεραμικής  κάθε Τρίτη & Κάθε Σάββατο, ενώ συνεχίζεται κανονικά το τμήμα ενηλίκων κάθε Δευτέρα 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή