Η ΕΛΛΑΔΑ στην παγκόσμια «ΛΙΣΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ». Με ποιες χώρες κάνουμε παρέα!

290 Views
Η ΕΛΛΑΔΑ στην παγκόσμια «ΛΙΣΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ». Με ποιες χώρες κάνουμε παρέα! Η ΕΛΛΑΔΑ στην παγκόσμια «ΛΙΣΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ». Με ποιες χώρες κάνουμε παρέα!

Η ΕΛΛΑΔΑ στην παγκόσμια «ΛΙΣΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ». Με ποιες χώρες κάνουμε παρέα! 

«Είναι δύσκολο να ζήσει κανείς χωρίς δουλειά και με το κόστος ζωής να ανεβαίνει διαρκώς». Με βάση αυτό το αξίωμα, ο οικονομολόγος Αρθουρ Οκάν, μετράει τα ποσοστά ανεργίας και το κόστος ζωής κάθε χώρας βγάζοντας τον «δείκτη δυστυχίας» τους.

Εκτεταμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η επίδραση της ανεργίας επηρεάζει την κατάσταση του κράτους πολύ περισσότερο από τον πληθωρισμό. Επίσης τόσο η ανεργία όσο και ο πληθωρισμός είναι κακό όταν είναι πολύ ψηλά.

Με αυτό ως δεδομένο, το Business Insider παρουσιάζωει τον δείκτη δυστυχίας με τις χώρες που αγωνίζονται ταυτόχρονα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τον πληθωρισμό.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα, ενώ η χώρα μας κερδίζει την 11η θέση

11. Ελλάδα
Βαθμολογία δυστυχίας: 25.5
πληθωρισμός ΔΤΚ:1,3%
Ανεργία: 26,8%

Η Ελλάδα τράβηξε τα παγκόσμια βλέμματα αυτό το καλοκαίρι, καθώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε ενάντια στους Ευρωπαίους πιστωτές της για μια συμφωνία διάσωσης. Δυστυχώς, με τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, η αβεβαιότητα για το μέλλον, έβλαψε την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

10. Ιράν
Βαθμολογία δυστυχίας: 26.1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 15.8%
Ανεργία: 10,3%

Το Ιράν είναι ο μπαλαντέρ στην παγκόσμια σκηνή αυτή τη στιγμή. Η ανακούφιση από πιθανές κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια οικονομική ευκαιρία, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η χώρα έχει ένα νεαρό, σχετικά μορφωμένο πληθυσμό και ένα μεγάλο μέρος της αγοράς. Πλέον, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να επιστρέψει το ιρανικό πετρέλαιο στην αγορά.

9. Σερβία
Βαθμολογία δυστυχίας: 27,8
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 1,7%
Ανεργία: 26,1%

Η Σερβία αντιμετωπίζει πολλές μακροπρόθεσμες οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υψηλές κρατικές δαπάνες (σε μισθούς, συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη), την αύξηση του δημόσιου και του ιδιωτικού εξωτερικού χρέους, και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Η χώρα αγωνίζεται επίσης με τα υψηλά επίπεδα διαφθοράς και με τη γήρανση του πληθυσμού.

8. ΠΓΔΜ
Βαθμολογία δυστυχίας: 27,9
Πληθωρισμός ΔΤΚ: -0,1%
Ανεργία: 28%

Η ΠΓΔΜ έχει κάνει τεράστια βήματα προς την ανεξαρτησία, αλλά δεν κατόρθωσε να προσελκύσει τις ξένες επενδύσεις στον ίδιο βαθμό που το κατάφεραν οι γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Επιπλέον, η διαφθορά και το αδύναμο κράτος είναι μακροπρόθεσμα προβλήματα που πνίγουν την οικονομία.

7. Νότια Αφρική
Βαθμολογία δυστυχίας: 31,1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 6,1%
Ανεργία: 25%

Η Νότια Αφρική είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στις αναδυόμενες αγορές, καθιστώντας το τελικό γράμμα στο ακρωνύμιο BRICS. Ωστόσο, η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια και η ανεργία, η φτώχεια και η ανισότητα, εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα.

6. Λεσότο
Βαθμολογία δυστυχίας: 32
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 3,9%
Ανεργία: 28,1%

Η κυβέρνηση του Λεσότο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, αλλά η οικονομία βασίζεται επίσης στην κλωστοϋφαντουργία, τη γεωργία και τα εμβάσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξόρυξη διαμαντιών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν κατά 8,5% στο ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015.

5. Υεμένη
Βαθμολογία δυστυχίας: 35,2
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 8,2%
Ανεργία: 27%

Η Υεμένη είναι μια χώρα με χαμηλό εισόδημα, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση των πετρελαϊκών πόρων. Επιπλέον, η χώρα αγωνίζεται με μακροχρόνια προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των υδάτινων πόρων, την υψηλή ανεργία, και τη «σοβαρή» την έλλειψη τροφίμων. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, βρίσκεται επιπλέον εν μέσω ενός εμφυλίου πολέμου.

4. Αργεντινή
Βαθμολογία δυστυχίας: 44,1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 36,4%
Ανεργία: 7,7%

Η οικονομία της Αργεντινής παλεύει με ένα μη βιώσιμο και αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, μια στάσιμη οικονομία, εξαιρετικά υψηλό πληθωρισμό και αυξανόμενη βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

3. Τζιμπουτί
Βαθμολογία δυστυχίας: 62,9
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 2,9%
Ανεργία: 60%

Το Τζιμπουτί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ξένη βοήθεια για τη στήριξη του ισοζυγίου πληρωμών, και αγωνίζεται με ένα ποσοστό ανεργίας 60%. Ο πληθωρισμός του δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας» – αλλά μόνο επειδή το Τζιμπουτιανό φράγκο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ. Δυστυχώς, η τεχνητά υψηλή αξία του φράγκου έχει αντίκτυπο στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας.

2. Συρία
Βαθμολογία δυστυχίας: 67,8
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 34,8%
Ανεργία: 33%

Η οικονομία της Συρίας συνεχίζει να αποσυντίθεται. Βούλιαξε εντελώς από το 2014 μετά από τις διεθνείς κυρώσεις, τις εκτεταμένες καταστροφές των υποδομών, και τη μειωμένη κατανάλωση και παραγωγή, ενώ τώρα με το ISSI χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες τρέπονται σε φυγή από τη χώρα κάθε μέρα.

1. Βενεζουέλα
Βαθμολογία δυστυχίας: 70
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 62,2%
Ανεργία: 7,8%

Η Βενεζουέλα φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι βυθιζόμενες τιμές του πετρελαίου στα τέλη του 2014, σε συνδυασμό με την ύφεση, συνθλίβουν την οικονομία της Βενεζουέλας. Ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου σε σημείο που ένα iPhone 6 κοστίζει περίπου 47.700 δολάρια αυτή τη στιγμή. Η χώρα ψάχνει για συμμάχους εκτός του ΟΠΕΚ με ελπίδες σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου της.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σαλμάν Ρούσντι: Ο συγγραφέας που έβαλε φωτιά στο μουσουλμανικό κόσμο και έγινε σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης
Σαλμάν Ρούσντι: Ο συγγραφέας που έβαλε φωτιά στο μουσουλμανικό κόσμο και έγινε σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης
με 0 Σχόλια 2173 Views

Ο Σαλμάν Ρούσντι, συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ-σέλερ «Οι σατανικοί στίχοι» ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι χθες, έβαλε φωτιά στο μουσουλμανικό κόσμο.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή