Ο Παύλος Σάμιος «Στο Νησί…» της Λήμνου

618 Views
Ο Παύλος Σάμιος «Στο Νησί…» της Λήμνου Ο Παύλος Σάμιος «Στο Νησί…» της Λήμνου

 Ο Παύλος Σάμιος «Στο Νησί…» της Λήμνου

Μια ιδιαίτερη, σειρά έργων που έχουν για θέμα τους τη θάλασσα, παρουσιάζει ο Παύλος Σάμιος στην πρώτη έκθεση του στη Λήμνο, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Στο Νησί…». Η έκθεση που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στον Κοντιά της Λήμνου, εγκαινιάζεται το Σάββατο 23 Ιουλίου και αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Λήμνου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντιατινών. Την  επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Δημήτρης Λούσκος.
 
Ο Παύλος Σάμιος μέσα από αυτή τη σειρά των έργων μοιάζει να ατενίζει τη θάλασσα. Από τον εσωτερικό χώρο κοιτάζει προς τα έξω και αντικρίζει τη θάλασσα που λειτουργεί ως φόντο των έργων του, ενώ παράλληλα μετατρέπεται  σ ένα δυναμικό ορίζοντα χωρίς τέλος.  Η θάλασσα είναι πανταχού παρούσα είτε ως συνέχεια μιας παρτίδας τάβλι, ή ενός καλοκαιρινού, απλού γεύματος, είτε ως σιωπηλός παρατηρητής μιας τρυφερής συνύπαρξης ανάμεσα σ έναν άντρα και μια γυναίκα.  Τα αιώνια σύμβολα του καλοκαιριού είναι εδώ: μια δροσερή φέτα καρπούζι, ένα ζουμερό σταφύλι, ένα ποτήρι κρασί, το τρανζίστορ στην αμμουδιά, τα μικρά εκκλησάκια.  Δεν λείπουν και τα πινέλα του ζωγράφου αλλά και αυτό το ίδιο το ατελιέ με το ανοικτό παράθυρο στη θάλασσα, που γίνεται φορέας έμπνευσης και δημιουργίας.
.
Ο Παύλος Σάμιος ανοίγει το χώρο δουλειάς του, μας βάζει στο εργαστήρι του, που αυτή τη φορά βρίσκεται «Στο Νησί…»,  μας κάνει συμμέτοχους και συνδημιουργούς. Εικόνες και ατμόσφαιρες νησιωτικές με μια διάθεση απόδρασης στο μπλε που μας περιβάλλει, που ταυτίζεται με το άνοιγμα της ψυχής και της προσέγγισης της ελευθερίας που προσφέρει άνευ όρων ο ζωγράφος.  
 
Η έκθεση του Παύλου Σάμιου στην  Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στον Κοντιά της Λήμνου, εγκαινιάζεται το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 20.30 Διάρκεια έκθεσης ως τις 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
Ώρες λειτουργίας:καθημερινά (εκτός Δευτέρας): 10:00-14:00 & 19:00-21:00
Τηλ.: 22540 51425, E-mail: pkondia@otenet.gr
www.pinakothikikondia.gr

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΛήμνοςΝησιά Αιγαίου

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή