Η ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Έκθεση για τους «Πρόσφυγες».

510 Views
Η ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Έκθεση για τους «Πρόσφυγες». Η ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Έκθεση για τους «Πρόσφυγες».

Η ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Έκθεση για τους «Πρόσφυγες».

Η καταγραφή τη ανθρωπιστικής κρίσης που ζει, έναν σχεδόν χρόνο τώρα, η Λέσβος μέσα από τους φακούς των μηχανών των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) ήταν το θέμα της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Πρόσφυγες», που εγκαινιάστηκε προχθες στον χώρο του κάτω κάστρου της πόλης.

Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης και ο γνωστός εικαστικός και ακτιβιστής Άι Γουέιγουέι που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες καταγραφής της ανθρωπιστικής κρίσης. Και πρότεινε στα μέλη της ΦΕΜ να συμμετάσχουν με τις φωτογραφίες τους στη μεγάλη προσωπική του έκθεση που ετοιμάζει στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο. Σημειώνεται ότι η έκθεση αυτή θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Πολλές φορές» είπε στα εγκαίνια της έκθεσης ο πρόεδρος της ΦΕΜ Στρατής Τσουλέλλης «δοκιμάστηκαν τα όρια της ανθρωπιάς μας. Βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους, μανάδες με παιδιά ημερών στην αγκαλιά τους, ανθρώπους να σκύβουν να φιλούν το χώμα, άντρες να κλαίνε με λυγμούς για την απώλεια κάποιου δικού τους. Ήταν ο πόνος για τον ξεριζωμό αλλά και η πάλη για τη ζωή, που μας έδωσε την αφορμή για τις εικόνες που σας δείχνουμε σήμερα».

Η ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο μέσα από τον φωτογραφικό φακό - Εκθεση για τους «Πρόσφυγες»

Στην έκθεση συμμετέχουν τα μέλη της ΦΕΜ Τάσος Ζερβόπουλος, Θωμάς Μαμάκος, Ηλίας Μάρκου, Μιχάλης Μπάκας, Πέτρος Τσακμάκης, Όλγα Σαλιαμπούκου, Μπάμπης Στυλιανίδης, Στρατής Τσουλέλλης, Δημήτρης Φωτίου, Στρατής Μυρογιάννης

Επίσης στην έκθεση ευγενικά συμμετέχουν οι φωτογράφοι Bonneti Andrea, Gabriel Tizon, Santi Palacios, Δημήτρης Μιχαλάκης, Γιώργος Μουτάφης, Μαρία Κουρή, Λευτέρης αρτσαλής, Άρης Μεσσήνης, Πέτρος Γιαννακούρης, Γιάννης Κολεσίδης, Παύλος Αβαγιανός, Jerome Sessini και Γιώργος Γιαννόπουλος.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης των μελών της ΦΕΜ πωλούνται στη συμβολική τιμή των 20 ευρώ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιείται συλλογή ειδών και υγιεινής που θα διατεθούν για τον ίδιο λόγο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου και είναι ανοικτή καθημερινά από τις 6 το απόγευμα ως τις 8.30 το βράδυ.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΛέσβοςΜυτιλήνηνησιάΑΙγαίο

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή