Ψηλά η Κρήτη στις προτιμήσεις και των Ελλήνων τουριστών

515 Views
Ψηλά η Κρήτη στις προτιμήσεις και των Ελλήνων τουριστών Ψηλά η Κρήτη στις προτιμήσεις και των Ελλήνων τουριστών

 


Αυξημένη κατά 10%, σε σχέση με πέρυσι, είναι η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων σε δημοφιλείς προορισμούς του εσωτερικού αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το 2017. 

Αυτό προκύπτει από στοιχεία κρατήσεων που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των Συνδέσμων της και αφορούν αποκλειστικά τις οργανωμένες διακοπές.
Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Έλληνες φέτος, είναι η Κρήτη, τα νησιά του νότιου και βόρειου Αιγαίου, τα Επτάνησα και η Πελοπόννησος. Επιπλέον, αυτό το καλοκαίρι, παρατηρείται αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών που επιλέγουν κρουαζιέρα για διακοπές.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια φέτος είναι ικανοποιητική και αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι Έλληνες πλέον ταξιδεύουν περισσότερο. Η ζήτηση για Ελλάδα ανακτά τη δυναμική της, με προοδευτική αύξηση την τελευταία 4ετία, έπειτα από τις χαμηλές επιδόσεις την εποχή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων».

Ούτε η μεγάλη αύξηση των τιμών από πλευράς ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών με αφορμή την υψηλή ζήτηση που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα από την αρχή του έτους, δεν ανέκοψε τη δυναμική των Ελλήνων τουριστών. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μάλιστα επιβεβαιώνουν ότι ο εσωτερικός τουρισμός το 2017 ανέκαμψε στα προ-κρίσης επίπεδα και υπολογίζεται ότι το 2018 θα κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. 
Η δαπάνη για ταξίδια αναψυχής το περασμένο διαμορφώθηκε σε 1,762 δις ευρώ, η οποία να σηματοδοτεί την πλήρη ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού από το 2012 που είχε κινηθεί και τότε στα ίδια επίπεδα. Σημαντική όμως ήταν η συνεισφορά του εσωτερικού τουρισμού την τελευταία τριετία, αφού τα έσοδα από τον εσωτερικό τουρισμό αυξήθηκαν το 2017 κατά 37,6% σε σχέση με το 2013. Τα έσοδα από τον εσωτερικό τουρισμό υπολογίζονται σε περίπου 2,1 δις ευρώ (2,077 δις ευρώ) ενισχυμένα κατά 6,6% το 2017 σε σχέση με το 2016 (1,9 δις ευρώ) και κατά 37,6% σε σχέση με το 2013 (1,51 δις ευρώ.).

Η βασική αιτία της ανάκαμψης της εσωτερικής αγοράς του τουρισμού είναι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία, για την οποία καθοριστικό ρόλο την τελευταία τριετία έπαιξε και η τεράστια αύξηση της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό, συμβάλλοντας το 19,7% του ΑΕΠ της χώρας (35 δισ. ευρώ). 

Ενώ, η ανάδειξη νέων προορισμών για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, πιο οικονομικών σε σχέση με τους παραδοσιακά δημοφιλείς, που έγινε από το Υπουργείο Τουρισμού και τις Περιφέρειες στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής, έδωσε επιπλέον δυναμική στην τάση ανόδου του εσωτερικού τουρισμού.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή