Έμποροι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων δεν θέλουν πρόσφυγες στην Κέρκυρα

423 Views
Έμποροι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων δεν θέλουν πρόσφυγες στην Κέρκυρα Έμποροι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων δεν θέλουν πρόσφυγες στην Κέρκυρα

 

«Όχι» στην εγκατάσταση προσφύγων στην Κέρκυρα λένε ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού και η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, με κοινή τους επιστολή προς την Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους της Κέρκυρας.

Στην επιστολή τους αναλύουν τους λόγους για τους οποίους, όπως υποστηρίζουν, η Κέρκυρα δεν προσφέρεται για τη δημιουργία hot spot, τονίζοντας κυρίως τη λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας ως βασικής πηγής εσόδων για το νησί.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Με ανάμικτα συναισθήματα έκπληξης και έντονου προβληματισμού πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε την προοπτική δημιουργίας hot spots στη Κέρκυρα το επόμενο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια των ενεργειών της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι Κερκυραίοι σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, επέδειξαν όποτε αυτό κρίθηκε αναγκαίο, τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα και τον αλτρουισμό τους προς κάθε πάσχοντα και οποτεδήποτε κρίθηκε αναγκαίο ο ευαίσθητος κερκυραϊκός λαός επέδειξε την αλληλεγγύη του προς κάθε άνθρωπο ή συλλογικότητα που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και φυλής.
Εν προκειμένω όμως η προοπτική δημιουργίας hot spots στο νησί μας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο θεωρούμε ότι θα είναι μέγα λάθος και μια επιλογή της Κυβέρνησης που μόνο προβλήματα θα αντιμετωπίσει και αυτό για πολλούς λόγους.
Η Κέρκυρα είναι το τρίτο πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Μεσογείου το οποίο όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, καλύτερα από τον καθ’ ένας μας, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υποδομών.
Η Κέρκυρα είναι ένα από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ο οποίος όμως προορισμός πλήττεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μια βαθειά κρίση, με ανυπολόγιστες συνέπειες και σε βάθος χρόνου, εξ αιτίας της πτώχευσης του Thomas Cook.
Το νησί μας έχει γερασμένες και απαξιωμένες σχολικές και αθλητικές υποδομές, οι οποίες χρίζουν άμεσης αναβάθμισης και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό.
Και βεβαίως να σας θυμίσουμε ότι η Κέρκυρα ακόμα βιώνει το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που δημιούργησε πολλαπλές στρεβλώσεις.
Χωρίς να θέτουμε ζητήματα γεωπολιτικής ή γεωστρατηγικής σημασίας, καθώς και το ζήτημα της αξιοποίησης τω υδρογονανθράκων που θα δημιουργήσει ένα ευρύ πλέγμα αντιδράσεων για το κατά πόσο είναι συμβατή μια τέτοια οικονομική δραστηριότητα σε έναν τουριστικό προορισμό και σε μια περιοχή σεισμογενή, θεωρούμε ότι θα είναι μέγα λάθος, η δημιουργία hot spots στο νησί μας, γιατί θα εγείρει μια σειρά από παρεπόμενα που θα οδηγήσουν σε εσωστρέφεια, αντιδράσεις και εν κατακλείδι σε υποβάθμιση του τόπου μας.
Μετά από όλα αυτά σας παρακαλούμε να εκφράσετε δυναμικά την αντίθεση σας, στην δημιουργία hot spots στη Κέρκυρα τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η επιλογή των τόπων υποδοχής προσφύγων δεν πρέπει να γίνεται αβασάνιστα αλλά λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής.»

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Νησιά ΙονίουΚέρκυρα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Κεφάλαιο Τέταρτο», ο Νίτσε, ο Κάντ και ο Ντε Κάρτ παρέα με βωμολοχίες.
«Κεφάλαιο Τέταρτο», ο Νίτσε, ο Κάντ και ο Ντε Κάρτ παρέα με βωμολοχίες.
με 0 Σχόλια 939 Views

 Αισχρό, ωμό και καθόλου λογοτεχνικό. Εάν έχεις διαβάσει το ¨Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν¨, απλά μην μπεις στον κόπο. Διάβασε και σχολιάζει η Μιλάντα Σαρικιαχίδου.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή