ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Οι φυλακές γίνονται πάρκο πολιτισμού.

861 Views
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Οι φυλακές γίνονται πάρκο πολιτισμού. ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Οι φυλακές γίνονται πάρκο πολιτισμού.

 ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Οι φυλακές γίνονται πάρκο πολιτισμού.

Σε καλλιτεχνικό πάρκο μετατρέπει ο Δήμος Ιωαννιτών τις πρώην στρατιωτικές φυλακές, στην παραλίμνια ζώνη, τις οποίες του παραχώρησε η κυβέρνηση, μέσω απόφασης που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.
 
Το οικόπεδο, έκτασης 22 στρεμμάτων, βρίσκεται στις όχθες της λίμνης και στόχος της δημοτικής αρχής είναι να διατηρηθούν οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις και να φιλοξενούν όλο τον χρόνο εκθέσεις τοπικών προϊόντων και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Οσο για τον μεγάλο ακάλυπτο χώρο, αυτός θα γίνει ένας ανοιχτός θεματικός κήπος με μόνιμες και μη καλλιτεχνικές δημιουργίες, υπαίθριο σινεμά, ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ θα διαθέτει και χώρους αναψυχής.
 
Οπως είπε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο δήμος έχει υποβάλει από τον Αύγουστο του 2016 πρόταση για τη χρηματοδότηση με ποσό κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
 
«Μια περιοχή εγκαταλελειμμένη και υποβαθμισμένη περνάει πλέον στον δήμο και η αξιοποίησή της θα συμβάλει στην ανάδειξη του παραλίμνιου μετώπου, ως του πλέον σημαντικού περιβαλλοντικού και πολιτιστικού τοπόσημου που διαθέτει η πόλη μας» είπε ο κ. Μπέγκας.
 
Η παραχώρηση έγινε σε χρόνο-ρεκόρ, καθώς μόλις τον περασμένο Μάιο υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα και στις αρχές της εβδομάδας υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση.
 
Τα κτίρια των πρώην στρατιωτικών φυλακών θα διατηρηθούν και μετά από αναπλάσεις θα μετατραπούν σε περιοδικά εκθετήρια τοπικών προϊόντων και εργαστήρια, ενώ ο ακάλυπτος χώρος θα αναμορφωθεί σε ένα μεγάλο πάρκο πολιτισμού και αναψυχής.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΘεσσαλίαΙωάννινα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη