Ιερώνυμος για την «Σμύρνη μου αγαπημένη»: «Η παράσταση ήταν μια άλλου είδους «ανάσταση».

292 Views
Ιερώνυμος για την «Σμύρνη μου αγαπημένη»: «Η παράσταση ήταν μια άλλου είδους «ανάσταση». Ιερώνυμος για την «Σμύρνη μου αγαπημένη»: «Η παράσταση ήταν μια άλλου είδους «ανάσταση».

Ιερώνυμος για την «Σμύρνη μου αγαπημένη»: «Η παράσταση ήταν μια άλλου είδους «ανάσταση»... 

Την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», φόρο τιμής στους Έλληνες πρόσφυγες της Μ. Ασίας, παρακολούθησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

 Στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού βρέθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε μία από τις σπάνιες εξόδους του, προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» που ζωντανεύει την ιστορική μνήμη.
 
Ο  Αρχιεπίσκοπος αποδέχτηκε την πρόσκληση της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος κας Σοφίας Κουνενάκη - Εφραίμογλου και συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, παρακολούθησε μια από τις τελευταίες παραστάσεις του έργου.
 
Στο τέλος της παράστασης, συνεχάρη συγκινημένος την κα Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου, καθώς και την κα Ντενίση και τους υπόλοιπους ηθοποιούς: «Η αποψινή παράσταση ήταν μια άλλου είδους ΄ανάσταση΄. Ευχαριστούμε την κ. Ντενίση και όλους τους συνεργάτες της. Η ευχή του Θεού να τους ευλογεί όλους».
 
Με τη σειρά της η κα Κουνενάκη - Εφραίμογλου σημείωσε πως η παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου στην παράσταση αποτέλεσε ύψιστη τιμή για το Ίδρυμα. «Μας δίνει δύναμη για τη συνέχιση του έργου μας, που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της ελληνικής παράδοσης. Η επίσκεψή του Μακαριότατου στη Λέσβο θα συμβάλει στη διεθνοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης».
 
«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ.: 212 254 0300

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν
με 0 Σχόλια 397 Views

Οι σημερινές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις του εγκλεισμού και της εμπειρίας της διαρκούς απειλής, με τη μορφή ενός πλήθους «ημερολογίων πανδημίας» στέκονται διστακτικά στο σταυροδρόμι της τέχνης, της πολιτικής και της ιατρικής.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή