Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού το θέμα της «11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας» στην Ημαθία

349 Views
Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού το θέμα της  «11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας» στην Ημαθία Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού το θέμα της «11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας» στην Ημαθία

Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού το θέμα της  «11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας» στην Ημαθία

Υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας περίπου 150-180 νεολαίοι ποντιακής καταγωγής θα συναντηθούν από 28 έως 30 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Ημαθίας με αφορμή τη διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας.
 
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕ (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας), Χρήστος Τοπαλίδης αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης αυτής αλλά και στην ανάγκη της παγκόσμιας αναγνώρισης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη φετινή διοργάνωση, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ έχει καθιερωθεί ως θεσμός. «Η ποντιακή νεολαία είναι προσηλωμένη σε ιδανικά και αξίες. Εμείς ως ΠΟΕ πιστεύουμε σε αυτά τα νέα παιδιά, το αύριο του Ποντιακού Ελληνισμού, που με τον δικό τους τρόπο κρατούν ζωντανή την παράδοση μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τοπαλίδης.
 
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την αφαίρεση από την ύλη του βιβλίου ιστορίας της Γ' Λυκείου, του κεφαλαίου με τον τίτλο «Ο παραευξείνιος ελληνισμός κατά τον 19ο και 20ό αιώνα» κάνοντας λόγο ακόμη και για… εσωτερικό εχθρό υποστηρίζοντας ότι «δεν θέλω να μιλήσω για σκοπιμότητα αλλά πιστεύω ότι συνέβη λόγω άγνοιας».
 
Η γεν. γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας, Αφροδίτη Ζαμανίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της τριήμερης συνάντησης. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος γραφείου τύπου & δημοσίων σχέσεων του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Τσακαλίδης τόνισε ότι η 11η αυτή συνάντηση αναδεικνύει περίτρανα τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο θεσμός και παράλληλα επιβεβαιώνει πανηγυρικά την απόφαση της ΠΟΕ να εμπιστευτεί τη νεολαία δίνοντάς της τη δυνατότητα για δημιουργία. «Αν σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι, αυτό είναι η νεολαία μας», είπε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέβαλλαν στην εν λόγω διοργάνωση.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αξίζει άραγε ο ντόρος για μια θεατρική υπόκλιση; Πίτσα Στασινοπούλου | «Στον παλμό των φουαγιέ»
Αξίζει άραγε ο ντόρος για μια θεατρική υπόκλιση; Πίτσα Στασινοπούλου | «Στον παλμό των φουαγιέ»
με 0 Σχόλια 2215 Views

Πρόκειται άραγε για αδιάφορη, τυπική χαιρετούρα κλεισίματος; Ποιοι λόγοι επιβάλλουν «πρωτόκολλο ιεραρχίας» στην υπόκλιση; Κατά πόσο δικαιούται κάποιος να το παραβιάζει «τιμής ένεκεν»; Από τη στήλη «Στον παλμό των φουαγιέ» της Πίτσας Στασινοπούλου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή