Το έργο του διεθνούς φήμης φιλέλληνα Γερμανού φωτογράφου Herbert List, στην Σαντορίνη.

281 Views
Το έργο του διεθνούς φήμης φιλέλληνα Γερμανού φωτογράφου Herbert List, στην Σαντορίνη. Το έργο του διεθνούς φήμης φιλέλληνα Γερμανού φωτογράφου Herbert List, στην Σαντορίνη.

Το έργο του διεθνούς φήμης φιλέλληνα Γερμανού φωτογράφου Herbert List, στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου Σαντορίνης

Την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας για τα 175 χρόνια από τη γέννηση της πρώτης φωτογραφικής εικόνας, το Athens House of Photography και το Ventouris Photography έχουν την τιμή να παρουσιάσουν το έργο του διεθνούς φήμης φιλέλληνα Γερμανού φωτογράφου Herbert List, «Ελλάς» στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εστία στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15/9 με ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-13:00 και 18:00-21:00
Ο Herbert List (1903-1975) φωτογράφισε για πολλά περιοδικά όπως τα Vogue, Harper’s Bazaar και Life και είχε μόνιμη συνεργασία με το φωτογραφικό πρακτορείο Magnum Photos. Οι φωτογραφίες του από την Ελλάδα χρονολογούνται από το 1937 μέχρι το 1939 - τοπία, θραύσματα γλυπτών, κατεστραμμένοι ναοί, φιγούρες ανθρώπων στη θάλασσα – και σχηματίζουν ένα όραμα μιας κλασικής Ελλάδας πλημμυρισμένης από φως και ομορφιά. Η δουλειά του List επηρέασε πολλούς μετέπειτα έλληνες φωτογράφους, και κατέχει περίοπτη θέση στη ιστορία της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες του από την Σαντορίνη κατέχουν ιδιαίτερη θέση στο σύνολο των έργων του.
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος εμπόδισε την έκδοση του βιβλίου “Hellas” το οποίο κυκλοφόρησε στην τελική του μορφή το 1993 από τους κληρονόμους του Herbert List και τον εκδοτικό οίκο Schirmer/Mosel. Η ελληνική έκδοση του βιβλίου βγήκε το 2003από την ApeironPhotos.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το τον Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εντάσσεται στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού, 2014 .
Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Εστία Πύργου Καλλίστης και του εστιατορίου Σελήνη

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή