Αμοργός, Ικαρία, Ορεστιάδα και Φούρνοι, είδαν ζωντανά την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς από το Εθνικό Θέατρο

768 Views
Αμοργός, Ικαρία, Ορεστιάδα και Φούρνοι, είδαν ζωντανά την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς από το Εθνικό Θέατρο Αμοργός, Ικαρία, Ορεστιάδα και Φούρνοι, είδαν ζωντανά την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς από το Εθνικό Θέατρο

 
Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη απευθείας μετάδοση παράστασης του Εθνικού Θεάτρου σε ακριτικές περιοχές.  
 
Το περασμένο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην Αμοργό, στην Ικαρία (σε τρία διαφορετικά σημεία Αγιο Κήρυκο, Μάραθο και Αγιο Δημήτρη στης Ράχες), στην Ορεστιάδα και στους Φούρνους, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. 
 
Οι θεατές των ακριτικών αυτών περιοχών κατέκλυσαν από νωρίς τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση και ενθουσιασμό την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» σε απευθείας σύνδεση από το Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».  Αξιοσημειώτη ήταν η ανταπόκριση των μικρών παιδιών στις ακριτικές πόλεις, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό παρακολούθησε για πρώτη φορά θεατρική παράσταση.
 
Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο με κοινή διάθεση εξωστρέφειας, δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι - παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.
 
 Σημείωση: η προγραμματισμένη απευθείας παράσταση στους Παξούς δεν πραγματοποιήθηκε – ο χώρος διεξαγωγής ήταν ανοιχτός - λόγω καιρικών συνθηκών.
 
Η επόμενη παράσταση που θα μεταδοθεί απευθείας θα είναι τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή