Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι πρέπει να προσέξετε

1176 Views
Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι πρέπει να προσέξετε Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι πρέπει να προσέξετε

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες και στην χώρα μας για την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, η έγκριση από τον ΕΜΑ αναμένεται να δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου, οπότε οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν λίγες μέρες μετά.

Σε αυτό το έκτακτο πλαίσιο, εστάλη στα εμβολιαστικά κέντρα το εγχειρίδιο εμβολιασμού με το ερωτηματολόγιο αλλά και το έντυπο συναίνεσης που θα συμπληρώνουν όσοι δεν μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους προφορικά. Μαζί έχει σταλθεί και το εγχειρίδιο 64 σελίδων για τον εμβολιασμό.


Ουσιαστικά πρόκειται για δύο έντυπα: το ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει κάθε πολίτης πριν του χορηγηθεί το εμβόλιο αλλά και ένα έντυπο συναίνεσης «μετά από ενημέρωση για ενήλικες μη δυνάμενους να παράσχουν προφορική συγκατάθεση».


Κατά τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο το έντυπο πρέπει να αλλάξει στο σημείο που μπαίνουν οι υπογραφές, όπου εκτός απο τον πολίτη που εμβολιάζεται υπογράφει και ο επαγγελματίας υγείας.

«Εγώ δεν σπούδασα επαγγελματίας υγείας, σπούδασα ιατρική κι έχω σαφή επαγγελματική θέση και βρίσκω προσβλητικό να υπογράψω κάτω από ένα χαρτί ως επαγγελματίας υγείας και αρνούμαι να το κάνω. Αυτό πρέπει να αλλάξει και από κάτω να υπάρχει υπογραφή γιατρού ή νοσηλευτή, να γράφεται με σαφήνεια αν αυτός ο οποίος πήρε το ιστορικό είναι γιατρός και πρέπει να είναι γιατρός», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Εργαζόμενοι Τέχνης και Πολιτισμού: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ
Εργαζόμενοι Τέχνης και Πολιτισμού: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ
με 0 Σχόλια 1385 Views
..μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις οι εργαζόμενοι της Τέχνης και του Πολιτισμού για τη χορήγηση του επιδόματος των 534 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο και το επίδομα 534 ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο, 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή