Ο τεχνολόγος «Ερμής». Ποια η σχέση του με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία & πώς τα ΕΛΤΑ εκσυγχρονίζονται;

2314 Views
Ο τεχνολόγος «Ερμής». Ποια η σχέση του με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία & πώς τα ΕΛΤΑ εκσυγχρονίζονται;  Ο τεχνολόγος «Ερμής». Ποια η σχέση του με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία & πώς τα ΕΛΤΑ εκσυγχρονίζονται;

Ο τεχνολόγος «Ερμής». Ποια η σχέση του με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία & πώς τα ΕΛΤΑ εκσυγχρονίζονται; 

Είναι γνωστός από το δωδεκάθεο του Ολύμπου, λειτουργεί ως ψυχοπομπός, οδηγεί δηλαδή τις ψυχές των νεκρών στον Άδη αλλά είναι και προστάτης των κλεφτών, των τυχερών παιχνιδιών και του εμπορίου. Πόσοι από εσάς όμως, γνωρίζετε τη σχέση του φτερωτού Θεού με τη σύγχρονη τεχνολογία και τις υπηρεσίες που παρέχει στους Έλληνες πολίτες; Ποια είναι η σχέση του Ερμή με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία & πώς τα ΕΛΤΑ εκσυγχρονίζονται ;
Πολλοί θα το έχετε δει αλλά λίγοι θα έχουν προσέξει ότι η κεφαλή που φέρουν ως σήμα κατά τεθέν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους φακέλους αποστολής, στα οχήματα μεταφοράς αλληλογραφίας και σε κάθε επίσημο έγγραφο της υπηρεσίας απεικονίζουν το Θεό Ερμή, καθότι ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών. Αυτός λοιπόν, ο θεός περνάει στην ψηφιακή εποχή και προσαρμόζεται στα δεδομένα της νέας τεχνολογίας. Μιλάμε για τις ολοκαίνουριες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ με τα μουσικά γραμματόσημα, την κάρτα αγορών «ELTAClub» και τη Νέα Εφαρμογή Εκτύπωσης Συνοδευτικού Δελτίου Δέματος από την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ.
 
Ξεκινώντας σας παρουσιάζουμε τα ολοκαίνουρια «χριστουγεννιάτικα μελωδικά γραμματόσημα» που για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν και κυκλοφορούν γραμματόσημα σε τριγωνικό σχήμα που “ψάλλουν” τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα μέσω γραμμωτού κώδικα (QRC).
 Πρόκειται για τα γραμματόσημα της νέας αναμνηστικής σειράς «Χριστούγεννα των παιδιών», που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 σε τευχίδια των 10 αυτοκόλλητων γραμματοσήμων για αλληλογραφία εσωτερικού ή εξωτερικού. Τα γραμματόσημα, περιλαμβάνουν γραμμωτό κώδικα τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC), τον οποίο μπορούν να «διαβάσουν» τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας ταξιδεύοντας έτσι με την αλληλογραφία τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλον τον κόσμο. Τα κάλαντα στη σειρά γραμματοσήμων «Χριστούγεννα των Παιδιών» ψάλλει η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου. Τα ΕΛΤΑ ευχαριστούν τον κ. Δημήτρη Τυπάλδο για την ευγενική παραχώρηση των δικαιωμάτων χρήσης.
Φέτος τα Χριστούγεννα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να στείλετε την εορταστική αλληλογραφία σας και τις μελωδικές ευχές σας με τα μελωδικά τριγωνικά γραμματόσημα της ψηφιακής εποχής.
 
Τα ΕΛΤΑ όμως δε σταματούν εδώ και προχωρούν σε μία νέα συνεργασία με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα εκδίδοντας την κάρτα ELTACLUB. Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω των ΕΛΤΑ, αποκτούν το προνόμιο της κάρτας αγορών ELTA Club. Ήδη οι πρώτες κάρτες έχουν σταλεί με χειρόγραφη αλληλογραφία στους συνταξιούχους προκαλώντας την έκπληξη των ανυποψίαστων υποψήφιων πελατών. Από την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014, όλοι οι συμβεβλημένοι με τα ΕΛΤΑ συνταξιούχοι παρέλαβαν από τον ταχυδρόμο τους το πληροφοριακό υλικό σχετικά με την προνομιακή κάρτα αγορών ELTA Club.
Η νέα κάρτα ELTA Club δεν είναι πιστωτική κάρτα και για την έκδοσή της δεν απαιτείται κανένα άλλο στοιχείο (οικονομικό ή φορολογικό), παρά μόνο τα στοιχεία της σύνταξης. Η χρήση της είναι εύκολη και τα προνόμιά της πολλαπλά. Η κάρτα παρέχει άτοκα πίστωση για αγορές αποκλειστικά από το δίκτυο των σουπερμάρκετ Mαρινόπουλος. Η πίστωση θα φτάνει κατ’ ανώτατο όριο το 50% της μηνιαίας σύνταξης και θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.
Η έκδοση της κάρτας γίνεται με μια απλή αίτηση στο πλησιέστερο κατάστημα ΕΛΤΑ ή ακόμα και στον ταχυδρόμο και με τη χρήση της κάρτας οι συνταξιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, CarrefourExpress & Carrefour, καθημερινά, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουνε άμεσα.
Τέλος, θα αναφερθούμε στη νέα Εφαρμογή Εκτύπωσης Συνοδευτικού Δελτίου Δέματος από την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ. Οι πελάτες των ΕΛΤΑ τώρα μπορούν να κερδίσουν χρόνο προετοιμάζοντας και εκτυπώνοντας το Συνοδευτικό Δελτίο του Δέματος που θα καταθέσουν στο Ταχυδρομείο ενώ ο Παραλήπτης έχει τη δυνατότητα να ειδοποιηθεί με sms για την άφιξη και παραλαβή του Δέματος.
 
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διευκολύνουν τους πελάτες τους στην αποστολή Δεμάτων Εσωτερικού χωρίς Αντικαταβολή και διαθέτουν στην εταιρική τους ιστοσελίδα www.elta.gr τη νέα επιλογή «Θέλω να Εκτυπώσω Συνοδευτικό Δελτίο Δέματος». Ο χρήστης της εφαρμογής, αφού συμπληρώσει τα κατάλληλα πεδία, θα εκτυπώσει σε σελίδα Α4 το Συνοδευτικό Δελτίο Δέματος και θα το καταθέσει μαζί με το δέμα του στο κοντινότερο Κατάστημα ΕΛΤΑ. Παράλληλα, εφόσον καταχωρήσει και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του Παραλήπτη, αυτός ειδοποιείται με γραπτό μήνυμα – sms για την άφιξη και την παραλαβή του Δέματος από το Κατάστημα ΕΛΤΑ.
 Στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ, www.elta.gr, μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν τη νέα εφαρμογή για να εκτυπώσουν το Συνοδευτικό Δελτίο του Δέματος, εύκολα και γρήγορα! 
Κλείνοντας, σας καταθέτουμε μερικές σκέψεις σχετικά με το πλήγμα που υπέστησαν τα ΕΛΤΑ λόγω της νέας τεχνολογίας. Η παραδοσιακή αλληλογραφία έχει σχεδόν ξεπεραστεί και όλοι πια χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κινητά για να επικοινωνήσουν με τους άλλους. Μπορεί οι νέοι σήμερα να μην πιάνουν το μολύβι και το χαρτί, να χρησιμοποιούν greeklish και ανορθόγραφα την ελληνική γλώσσα αλλά οι παλιοί θυμούνται τη γλυκιά αναμονή μέχρι την άφιξη της αλληλογραφίας για να μάθουν νέα από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τα ΕΛΤΑ λοιπόν, για να επιβιώσουν από την κρίση που υπέστη η υπηρεσία φροντίζουν συνεχώς να εκσυγχρονίζονται και να παρέχουν υπηρεσίες που να εξυπηρετούν τους πολίτες. Στηρίξτε τους και να θυμάστε πού και πού να στέλνετε γράμματα ή καρτ-ποστάλ στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή