Οι 300 αποφάνθηκαν: ΔΗΜΑΣ: 168 - ΠΑΡΩΝ:132 = ΕΚΛΟΓΕΣ. Πάντως το σύνολο του Ελληνικού Λαού λέει ΟΧΙ.

502 Views
Οι 300 αποφάνθηκαν: ΔΗΜΑΣ: 168 - ΠΑΡΩΝ:132 = ΕΚΛΟΓΕΣ.  Πάντως το σύνολο του Ελληνικού Λαού λέει ΟΧΙ. Οι 300 αποφάνθηκαν: ΔΗΜΑΣ: 168 - ΠΑΡΩΝ:132 = ΕΚΛΟΓΕΣ. Πάντως το σύνολο του Ελληνικού Λαού λέει ΟΧΙ.

Οι 300 αποφάνθηκαν: ΔΗΜΑΣ: 168 - ΠΑΡΩΝ:132 = ΕΚΛΟΓΕΣ.  Πάντως το σύνολο του Ελληνικού Λαού λέει ΟΧΙ. Μες το ψοφόκρυο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΥΠΟΜΟΝΗ  και καλό βόλι σε ΟΛΟΥΣ…

Σε εκλογές οδηγείται η χώρα, αφού ούτε η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή δεν ανέδειξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε 168 ψήφους, ενώ 132 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Ως εκ τούτου, ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων για την εκλογή του υποψηφίου Σταύρου Δήμα δεν συγκεντρώθηκε και η χώρα οδηγείται σε εκλογές.

Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14:00, στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι ανεξάρτητοι Λυκούδης, Ψαριανός, Μελάς, Οικονόμου, Νταβρής, Ιατρίδη, Αηδόνης, Γιοβανόπουλος, Κατερίνα Μάρκου ψήφισαν Σταύρο Δήμα, όπως και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.

Στο «παρών» επέμειναν ο Βύρων Πολύδωρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος, η Νίκη Φούντα, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Νίκος Τσούκαλης

Ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την αντικατάστασή του, ενώ η κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως στις δύο προηγούμενες ονομαστικές ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Σταύρος Δήμας έλαβε 160 και 168 θετικές ψήφους αντίστοιχα.


Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή',
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2165 Views

Δεν κρατάμε έναν άνθρωπο δίπλα μας αν δε θέλει να μείνει. Ούτε περιμένουμε από τον άλλο να μας πει να φύγουμε αν εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θέλουμε να φύγουμε.  Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη