Η Ελλάδα με τα όμορφα μάτια του παρουσιαστή - περιηγητή του BBC και συγγραφέα Σάιμον Ριβ

324 Views
Η Ελλάδα με τα όμορφα μάτια του  παρουσιαστή -  περιηγητή του BBC και συγγραφέα Σάιμον Ριβ Η Ελλάδα με τα όμορφα μάτια του παρουσιαστή - περιηγητή του BBC και συγγραφέα Σάιμον Ριβ

Η Ελλάδα με τα όμορφα μάτια του  παρουσιαστή -  περιηγητή του BBC και συγγραφέα Σάιμον Ριβ.

Ο παρουσιαστής -  περιηγητής του BBC και συγγραφέας Σάιμον Ριβ ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Ελλάδα με τον Σάιμον Ριβ» που θα γυριστεί σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως σε Ακρόπολη, Πνύκα, Μυκήνες, Ολυμπία, Κνωσό, Δελφούς και στο Λέχαιο Κορινθίας. Ο 43χρονος Ριβ, που έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 120 χώρες κι έχει κάνει το γύρο του κόσμου τρεις φορές για γνωστές τηλεοπτικές σειρές του BBC, έχει βρεθεί πολλές φορές στη χώρα μας.


O Σάιμον Ριβ

Το αίτημα για τα γυρίσματα απηύθυνε το BBC στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ζητώντας άδεια κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφισης σε γνωστούς  αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΑΣ - τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» -, πρόκειται για δύο κύκλους επεισοδίων, παραγωγής BBC, που θα προβληθούν στις αρχές του 2016 στη βρετανική τηλεόραση ενώ, μέσω δορυφόρου, θα «ταξιδέψουν» σε πολλές ακόμα χώρες.

Καμία από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων δεν έφερε αντίρρηση ως προς το αίτημα, ωστόσο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - από το οποίο ζητήθηκε άδεια επίσκεψης στις αποθήκες του, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αντικείμενα που βρίσκονται υπό κατάσχεση - δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για «λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρους μη προσβάσιμους».

Ο Σάιμον Ριβ έχει κάνει πολλά ντοκιμαντέρ για άγνωστες περιοχές του κόσμου, επίσης έχει γράψει βιβλία για τη διεθνή τρομοκρατία, τη σύγχρονη ιστορία, αλλά και για τις περιπέτειές του. Έχει παρουσιάσει γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές του BBC, κάποιες από τις οποίες έχουν παιχτεί και στη χώρα μας, όπως οι «Ακολουθώντας τον Τροπικό του Καρκίνου» και «Ακολουθώντας τον Τροπικό του Αιγόκερου».


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
Το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
με 0 Σχόλια 1333 Views

Χριστουγεννιάτικα έθιμα, όπως το να τραγουδάμε τα Κάλαντα, επηρεάζουν θετικά την ψυχική μας υγεία. Ποιο είναι λοιπόν το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων;
#ΤάχαΘέλωΝαΣουΠω. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή