Athens Photo World 2019: Η Αθήνα μέσα από τα μάτια σπουδαίων φωτογράφων (Photos)

776 Views
Athens Photo World 2019: Η Αθήνα μέσα από τα μάτια σπουδαίων φωτογράφων (Photos) Athens Photo World 2019: Η Αθήνα μέσα από τα μάτια σπουδαίων φωτογράφων (Photos)

 

Το Athens Photo World, μια νέα πρωτοβουλία στα πολιτιστικά και φωτογραφικά δρώμενα της Αθήνας, παίρνει σάρκα και οστά έχοντας σκοπό να φέρει το φωτορεπορτάζ κοντά στο κοινό της πρωτεύουσας μέσα από μια πλειάδα εκθέσεων και δράσεων με πρωταγωνιστές κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες αλλά και ξένους φωτογράφους.
.
Βασισμένο σε μια ιδέα του Θανάση Σταυράκη, διευθυντή φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press,  το Athens Photo World θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως και τις 16  Ιουνίου 2019, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, καθώς και τη συνεργασία μιας σειράς σημαντικών φορέων, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.
Κατά την εναρκτήρια διοργάνωσή του, το Athens Photo World αναμένεται να τιμήσει – με τις εκθέσεις και τις δράσεις του – τον Γιάννη Μπεχράκη, εστιάζοντας στο πολυετές, πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο του σπουδαίου αυτού φωτορεπόρτερ. Άλλωστε, οι ιδέες του, η εμπειρία του, το έργο του και η προσωπικότητά του αποτέλεσαν πολύτιμη πηγή έμπνευσης για τους συντελεστές του APW και η διοργάνωση θα τιμά πάντα τόσο τη μνήμη όσο και τη συμβολή του στο ελληνικό αλλά και διεθνές φωτορεπορτάζ.

Άλκης Κωνσταντινίδης

Με κεντρικό θέμα την «Καθημερινότητα στον Κόσμο», το πρώτο Athens Photo World δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας να αντικρίσουν κατάματα την παγκόσμια καθημερινότητα του πλανήτη μέσα από το βλέμμα έμπειρων και αναγνωρισμένων φωτογράφων, οι οποίοι με τη δουλειά τους συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας  σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων.
Μέσα από επτά εκθέσεις, περισσότερους από 100 φωτογράφους και πάνω από 500 φωτογραφίες, το Athens Photo World στοχεύει, τέλος, στην ανάδειξη της πρωτεύουσας σε τόπο συνάντησης φωτογράφων και φωτορεπόρτερ σε μια εποχή όπου οι εικόνες, οι ειδήσεις και οι εξελίξεις μεταδίδονται ταχύτατα.

Μάρω Κουρή


Εκθέσεις
H έκθεση «Eyewitness» / Γιάννης Μπεχράκης, μια συλλογή από τις πιο δυνατές εικόνες της 30χρονης πορείας του σπουδαίου Έλληνα φωτοειδησεογράφου, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Ιουνίου στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας «World Press Photo 2019» αναμένεται να φέρει, από τις 7 μέχρι και τις 30 Ιουνίου, τις πιο συναρπαστικές φωτογραφίες του 2018 στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ.
Η έκθεση «Notes» / Δημήτρης Μιχαλάκης  θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει μια σειρά από φωτογραφίες του Έλληνα φωτογράφου, ο οποίος έχει συνεχή παρουσία σε σημαντικά φεστιβάλ, συνεργαζόμενος με μεγάλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τζον Λιάκος

Η έκθεση  «Η Καθημερινότητα στον Κόσμο» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου, στον Εθνικό Κήπο,  παρουσιάζοντας 48 φωτογραφίες από αντίστοιχα μέρη του κόσμου, τραβηγμένες κατά τα δύο τελευταία χρόνια.
Στην έκθεση με τίτλο «Ελλάδα»  ο Πέτρος Γιαννακούρης του πρακτορείου Associated Press, ο Κώστας Μπαλτάς και ο Λουκάς Χαψής, τρεις σημαντικοί Έλληνες φωτογράφοι, παρουσιάζουν, από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου, το έργο τους στην οδό Ερμού (μεταξύ Θησείου και οδού Πειραιώς).
Παράλληλα με αυτήν την έκθεση,  στον τοίχο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην οδό Ερμού 134, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, καθώς και στο κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα προβάλλεται η σειρά ψηφιακών προβολών «Η Καθημερινότητα στον Κόσμο».
Το ίδιο διάστημα θα παρουσιαστεί η Έκθεση Εφήβων Φωτογράφων αναδεικνύοντας έργα από μια ομάδα δεκαπέντε εφήβων φωτογράφων που – υπό την καθοδήγηση της Δώρας Λαβαζού και του iFocus – φωτογραφίζουν οτιδήποτε τους κεντρίζει το ενδιαφέρον στην πρωτεύουσα, με σκοπό να διαμορφώσουν το μωσαϊκό της πόλης.

Μυρτώ Παπαδοπούλου


Η οργανωτική ομάδα του Athens Photo World
Θανάσης Σταυράκης, AP Chief Photographer Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία: καλλιτεχνικός διευθυντής.
Λευτέρης Πιταράκης, AP Chief Photographer Τουρκία, έδρα στην Κωνσταντινούπολη: επιμελητής / συντονιστής Έκθεσης Γιάννη Μπεχράκη.
Γιάννης Κολεσίδης, ΑΠΕ/EPA φωτογράφος / φωτορεπόρτερ, έδρα στην Αθήνα: επιμελητής / συντονιστής Ψηφιακών Προβολών.
Χριστίνα Καλλιγιάννη, φωτογράφος, υποψήφια διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου: γενικός συντονισμός.
Πρόσθετες πληροφορίες / κρατήσεις: www.apw.gr

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Athens Photo World

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή