Δήμος Αριστοτέλη: Αποκαθίσταται και «ζωντανεύει» η καλογερική Λέσχη Αμμουλιανής

600 Views
Δήμος Αριστοτέλη: Αποκαθίσταται και «ζωντανεύει» η καλογερική Λέσχη Αμμουλιανής Δήμος Αριστοτέλη: Αποκαθίσταται και «ζωντανεύει» η καλογερική Λέσχη Αμμουλιανής

 

Δήμος Αριστοτέλη: Αποκαθίσταται και «ζωντανεύει» η καλογερική Λέσχη Αμμουλιανής

Ένα αρχιτεκτονικό μνημείο του 19ου αιώνα, κατασκευής 1896, γνωστό ως “Λέσχη Αμμουλιανής”, αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό brand του μοναδικού νησιού της Κεντρικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής, με την αξιοποίησή του από τον Δήμο Αριστοτέλη, για τη στέγαση Λαογραφικού Μουσείου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Ο Δήμος Αριστοτέλη, αφού εκπόνησε όλες τις αναγκαίες μελέτες, υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησής του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με προϋπολογισμό ύψους 395.000 ευρώ.

Το κτίριο της Λέσχης Αμμουλιανής, αποτελεί τμήμα ενός ιστορικού κτιριακού συμπλέγματος στο κέντρο του νησιού γνωστού, με την επωνυμία «Αγιορείτικα» ή «καλογερικά». Κατασκευάστηκε από μοναχούς του Αγίου Όρους το 1896 και μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκε κατά διαστήματα για πολλές διαφορετικές ανάγκες. Πρωταρχικός στόχος κατά τον σχεδιασμό της πρότασης υπήρξε η αποκατάσταση του κτιρίου στην όσο το δυνατόν αρχική του μορφή, και η ένταξη των νέων χρήσεων με σεβασμό στο υπάρχον κτίριο και στον γύρω χώρο, με το κέλυφος του κτιρίου να παραμένει ανεπηρέαστο, από τις εσωτερικές διαμορφώσεις που απαιτούνται για την ένταξη των νέων χρήσεων.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Η Λέσχη της Αμμουλιανής είναι από εκείνα τα αρχιτεκτονικά “δώρα” μιας άλλης εποχής στο Σήμερα, που αξίζουν να γίνονται μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων και όχι απλά αξιοθέατα που στέκουν αναξιοποίητα.

Αυτό φροντίζουμε με το έργο που προωθούμε προς χρηματοδότηση, ώστε οι κάτοικοι της Αμμουλιανής να αποκτήσουν ένα ακόμα σημείο αναφοράς, που θα ενισχύσει την ήδη ξεχωριστή ταυτότητα του νησιού μας.»

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμος Αριστοτέλη

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
με 2 Σχόλια 1278 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την κωμωδία «Οι γείτονες από πάνω» Πέμπτη 25/8, στο Θέατρο Κήπου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή