Πότε θα «πετάξουν» τα νέα Airbus Α320neo της Aegean;

566 Views
Πότε θα «πετάξουν» τα νέα Airbus Α320neo της Aegean; Πότε θα «πετάξουν» τα νέα Airbus Α320neo της Aegean;

 

Επενδύσεις ύψους 500 εκατ. δολαρίων θα υλοποιεί η Aegean τα προσεχή χρόνια με στόχο την ανάπτυξη και τον εκμοντερνισμό του στόλου της, με την αεροπορική να παρουσιάζει χθες το νέο αεροσκάφος της νέας γενιάς Airbus A320neo, ένα από τα συνολικά τρία που έχει παραλάβει και διαθέτει στην Τεχνική Βάση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η παραγγελία της Aegean, που είναι αξίας έως 6,5 δισ. δολαρίων σε τιμές τιμοκαταλόγου, περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο 46 νέα αεροπλάνα της οικογένειας Α320neo και Α321neo έως το 2025, αριθμός που αυξάνεται σε έως 58, καθώς η αεροπορική έχει τη δυνατότητα προσθήκης 12 επιπλέον αεροσκαφών. Τα Airbus Α320neo διαθέτουν από 150 έως 180 θέσεις, έχουν συνολικό μήκος 37,57 μέτρα, με το πλάτος της ατράκτου να είναι 3,95 μέτρα.

Πότε ξεκινούν δρομολόγια
Τα τρία αεροσκάφη θα ξεκινήσουν πτήσεις, σταδιακά, από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ενώ ύστερα και από την παραλαβή τριών ακόμη αεροσκαφών, ο στόλος της εισηγμένης θα ανέλθει σε 65 αεροσκάφη, με το δίκτυό της να εκτείνεται σε 155 προορισμούς και 44 χώρες για το 2020.
Κάθε νέο αεροσκάφος εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε 100 χιλιάδες νέες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, σε 80 εκατ. ευρώ τουριστικά έσοδα και σε 70 θέσεις εργασίας στην Aegean και την επίγεια εξυπηρέτηση.
/
Τα νέα αεροσκάφη, που θα φορούν τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney,  είναι και "πράσινα”, διαθέτοντας 19-23%  χαμηλότερο  αποτύπωμα  CO2 ανά θέση σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς Airbus και κατά  50% CO2  χαμηλότερο αποτύπωμα ανά θέση από τα πρώτα και τότε νέα αεροσκάφη της εταιρείας το 1999.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Aegean

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τα βοθροκάναλα και οι κανίβαλοι δημοσιογράφοι. Από τον Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο.
Τα βοθροκάναλα και οι κανίβαλοι δημοσιογράφοι. Από τον Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο.
με 0 Σχόλια 1849 Views

Πιστεύω πως σε περιόδους κρίσεων τα ΜΜΕ οφείλουν να σταθούν δίπλα στον λαό, να κατέβουν αυτοί... αν δε μπορεί να ανέβει ο λαός, να τον εμψυχώσουν -όπως θα έκανε ένας καλός πατέρας στο παιδί του- και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν υψηλό το φρόνημά του! Γράφει ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή