40+ χρόνια Half Note Jazz Club. Η μεγάλη ιστορία και το εορταστικό πρόγραμμα

441 Views
40+ χρόνια Half Note Jazz Club. Η μεγάλη ιστορία και το εορταστικό πρόγραμμα 40+ χρόνια Half Note Jazz Club. Η μεγάλη ιστορία και το εορταστικό πρόγραμμα

.
Η τζαζ πλευρά τηςπόλης
40 plus… χρόνια
Μεγαλώνουμε μαζί

Το Half Note Jazz Club, το πιο επιδραστικό κι αυθεντικό venue της Αθήνας διανύει πλέον την 5η δεκαετία της ζωής του και γιορτάζει! Μετά από χιλιάδες μουσικές βραδιές γεμάτες συγκίνηση, αυτοσχεδιασμούς και μαγεία, το Half Note Jazz Club της Αθήνας, συγκαταλέγεται πλέον - και δικαίως - στο πάνθεον των σημαντικότερων jazzclubs του κόσμου.

Γιατί;

Διότι, για 40 plus… χρόνια, το Half Note Jazz Club είναι η Αθηναϊκή σκηνή που η πρωτοπορία συναντά την παράδοση, όπου οι αυτοσχεδιαστικοί ήχοι της Νέας Υόρκης συναντούν τον ηλεκτρισμό του Chicago, όπου η ρομαντική Μεσόγειος συναντά τη φλόγα του Buenos Aires.

Διότι, για 40 plus… χρόνια, αποτελεί το σημείο που η κορυφαία καλλιτεχνική δημιουργία συναντιέται με την διαχρονική συνέπεια.

Διότι,«Το μόνιμο τζαζ στέκι της Αθήνας», «ο αυθεντικός χώρος ποιοτικής μουσικής», «το κορυφαίο jazz club της πόλης» είναι μόνο κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που καλλιτέχνες και τύπος έδωσαν στο Half Note, τοποθετώντας το ανάμεσα στα πιο φημισμένα venues του πλανήτη. 


Όλα αυτά όμως είναι λίγα για να μπορέσουν να αποτυπώσουν τι ακριβώς σημαίνει 40 plusχρόνια παρουσίας στην live ψυχαγωγία της Αθήνας. Μιας μεγαλούπολης που δεν βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την τεράστια jazz παράδοση, αλλά στην μακρινή για πολλούς καλλιτέχνες Ελλάδα!

Μια 40χρονη πορεία που θα μπορούσε να αποτυπώνεται στα αναρίθμητα τουβλάκια της διακόσμησης του χώρου, στις 250 συναυλίες κάθε χρόνο, στις εκατοντάδες μικρές και μεγάλες ιστορίες που κρύβουν, αλλά κυρίως στις αξέχαστες μουσικές συγκινήσεις που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στο κοινό σπουδαίοι καλλιτέχνες!

Κάθε βράδυ μια εντελώς ξεχωριστή, διαφορετική και απόλυτα διαδραστική ιστορία!

Οι θρύλοι της Jazz Heath Bros, κάνουν την πρώτη και μοναδική εμφάνισή τους στην Ελλάδα και εκστασιασμένοι από τον χώρο του Club δεν σταματούν να παίζουν, με αποτέλεσμα το πρώτο τους set να διαρκεί 2,5 ώρες!

Η συγκινημένη Linda Hopkins δέχεται ως δώρο το δαχτυλίδι μιας κυρίας που ενθουσιάστηκε με την ερμηνεία της.

Τα χάλκινα του Markovic παίζουν 6 ώρες ασταμάτητατο 2ο σετ, σε μια διονυσιακή ατμόσφαιρα.

Ο τεράστιος Herbie Hancock μπαίνει απρόσμενα στο Half Note και μετά από λίγο, βρίσκεται στη σκηνή να τζαμάρει με τον παλιόφιλο Al Foster!

Είναι ο ίδιος χώρος που σύστησε στο κοινό απίστευτους καλλιτέχνες σαν τον ErikTruffaz, σαν τον OmarSosa, σαν τον MiloZ, σαν την Jazzmeia Horn ή την China Moses!
.
Η ιστορία
Η συναρπαστική διαδρομή του club, ξεκίνησε με την δημιουργία ενός χώρου απ’ τον αείμνηστο Νίκο Σαχπασίδη που το ονομάτισε «Braxton’sJazzNest» στην πλατεία Αμερικής το 1977 αλλά ουσιαστικά μετονομάστηκε σε Half Note Jazz Club (από το ομώνυμο jazz club της Νέας Υόρκης που είχε κλείσει το 1975) όταν μεταφέρθηκε στο υπόγειο της Μιχαλακοπούλου, λίγο καιρό αργότερα.
Την εποχή εκείνη η «συναυλιακή» πραγματικότητα στην Ελλάδα ήταν από ανύπαρκτη έως νηπιακή!  Πολύ σύντομα θα αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση του χώρου, ένας οραματιστής και λάτρης της jazz, ο Δημήτρης Δεικτάκης και θα του δώσει την χροιά μιας αυθεντικής livejazz σκηνής που παράγει ιστορία.
Τα επόμενα χρόνια το club, μετακομίζει αρχικά στον Λόφο του Στρέφη και έπειτα την οδό Φθιώτιδος στους Αμπελοκήπους.Τότε, οι μέχρι εκέινη την στιγμη απλοί  θαμώνες, αδελφοί Γεώργα (Γιώργος και Παναγιώτης) προτείνουν στον Δημήτρη Δεικτάκη να μοιραστούν το πάθος τους για τη μουσική αυτή και μεταφέρουν το Club σε έναν καινούργιο χώρο.

Έτσι τον Οκτώβριο του 1995, η ενθουσιώδης παρέα των οραματιστών μεγάλωσε και το HalfNote άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Τριβωνιανού 17, στο Μετς, ξεκινώντας την πορεία που το ανέδειξε στην ελίτ των jazz clubs του κόσμου.

Μια δύσκολη, πολλές φορές νεφελώδης, αλλά άκρως συναρπαστική περίοδος ξεκινά για το club, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη και διψασμένη να γνωρίσει την jazz, το blues και τις μουσικές του κόσμου.

Με πολύ αξιόπιστο ήχο και μία σκηνή πλήρως εξοπλισμένη, το Half Note αρχίζει  να προσελκύει το ενδιαφέρον των σπουδαιότερων ονομάτων της δημιουργικής μουσικής.

Το κοινό αρχίζει να συμμετέχει με ενθουσιασμό ενώ ταυτόχρονα αισθάνεται ότι με την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή του συνδιαμορφώνει, κατά κάποιο τρόπο, το πρόγραμμα του αγαπημένου του πλέον club.

Half Note σημαίνει JAZZ
Με την εξαιρετική ατμόσφαιρα που το διακρίνει αλλά και με συνθήκες φιλικές τόσο για τους μουσικούς όσο και για το κοινό, το HalfNote φιλοξενεί θρύλους της Jazz προσφέροντας ανεπανάληπτες στιγμές στο πιστό κοινό που έχει την τύχη να δει από κοντά τους:
Archie Shepp, Benny Golson, ChicoHamilton, Steve Lacy, LouDonaldson, Arthur Blythe, Curtis Fuller, AlFoster, Cedar Walton, Mal Waldron, MontyAlexander, Rashied Ali, LeeKonitz, Steve Swallow, David Murray, SheilaJordan, CarmenLundy, Greg Osby, Chico Freeman, Freddy Cole, GaryBartz, Diane Schuur, OliverLake, Dave Liebman, Harold Mabern,  Ravi Coltrane, SteveTurre,  MariaJoao,  Dr. Lonnie Smithκ.ά.

Half Note σημαίνει και BLUES
Παράλληλα, τοκορυφαίο blues θα βρει το χώρο του στο Half Note εκπροσωπούμενο από θρύλους του είδους, όπως οι: Magic Slim, Hubert Sumlin, Big Joe Turner,  Linda Hopkins, Carey &Lurrie Bell, Lucky Peterson, Eddie C. Campbell, Louisiana Red, Matthew Skoller, Eddie Taylor jr.Phillip Walker, Rosa King, JoeLouisWalker, Big Time Sarah, DeitraFarr,  Carlos Johnson, Nick Gravenites, U.P Wilson,  John Primer, Corey Harris, Bill Sims jr.κ.ά.

Half Note σημαίνει και WORLD MUSIC
Στην δεκαετία του ‘90 και του ’00, η Ελλάδα αρχίζει να ακολουθεί -με κάποια καθυστέρηση- τα trends της Ευρώπης και η world μουσική μπαίνει όλο και περισσότερο στις μουσικές σκηνές της χώρας.  Έτσι, το HalfNote εντάσσει στο πρόγραμμά του τη worldðnic μουσική φιλοξενώντας σπουδαίους καλλιτέχνες του ανεξάντλητου αυτού είδους και χαρίζει ξεχωριστές διαπολιτισμικές και διαδραστικές μουσικές εμπειρίες στο κοινό του. Fado, Tango, World Fusion, Flamenco, Gypsy Swing,Latin. Όλες οι μουσικές του κόσμου χωρούν εδώ δίνοντας τη δυνατότητα στο Αθηναϊκό κοινό να απολαύσει σπουδαίους καλλιτέχνες του είδους για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Απότησκηνήτου Half Note πέρασανοι: Pablo Ziegler, Tony Allen, Boban I Marko Markovic Orkestar, Angelo Debarre, Esma, Cristina Branco, Joana Amendoeira,  Melingo, Juan Carlos Caceres, Barbara Mendes, Alfredo Rodriguez, Barbara Luna, Hernan Romero, MafaldaArnauth, Mariana Ramos, TeofiloChantre, Antonio Rivas, Alicia Marquez, Pucho& the Latin Soul Bros, CheikTidianeSeck, Ivo Papazov, Musafir, Roberto Pla, Katia Guerreiro, Jose Luis Barreto, Dorado Schmitt, L’OrchestreTzigane de Sulukule, Gustavo Gancedo, HelderMoutinho, Celeste Rodriguez, Cristina Vilallonga, Monica Romero & Omar Ocampo, Luis Stazo, SussanDeihim, ToninoCarotone,καιπολλοίακόμη.

_____________________________________ Το Half Note Jazz Club λοιπόν γιορτάζει τα 40plus και συνεχίζει να γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στη live ψυχαγωγία της Αθήνας. Αποτέλεσμα πολύχρονης ιστορίας και εμπειρίας του, είναι και το νέο πρόγραμμα του club, μια ακόμη μουσική πανδαισία, στην οποία δεσπόζουν κορυφαία ονόματα της διεθνούς jazz και blues σκηνής, σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και σπουδαίες νέες αφίξεις.  

Η έναρξη γίνεται στις 11 Οκτωβρίου με το AllStarσεξτέτο τωνBlack Art Jazz Collective οι οποίοι ξεκινούν τη φθινοπωρινή τους περιοδεία από το HalfNote. Ανάμεσα στα σχήματα που θα φιλοξενηθούν μέσα στη φετινή σεζόν βρίσκονται ο θρύλος του blues Lucky Peterson που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια καριέρας, οι θρύλοι των πνευστών Charles Mc Pherson, Billy Harper, Dave Murray, Jesse Davis, Eddie Henderson, FredWesley, o εκπληκτικός τρομπετίστας Nils Petter Molvaer που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, o συνεργάτης του Piazzola και θρύλος των Grammy PabloZiegler και πολλοί άλλοι.


Από τις 11 Οκτωβρίου
οι γνωστές βραδιές μέθεξης
ξεκινούν και πάλι!
Πιο δυνατά από ποτέ!


Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Θράσος Ειρήνης

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Παρασκευή 11/10 – Δευτέρα 14/10
BLACKARTJAZZCOLLECTIVE
H  ALL STAR ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ ΤΗΣ JAZZ!

Το εκπληκτικό σεξτέτο των BLACK ART JAZZ COLLECTIVE, είναι μία αυθεντική AllStar μπάντα Αφροαμερικανών που δημιουργήθηκε πριν από 6 περίπου χρόνια απ’ τον τρομπετίστα JeremyPelt, τον σαξοφωνίστα WayneEscoffery και τον ντράμερ JonathanBlake, με στόχο να τιμήσει την Αφροαμερικάνικη μουσική παράδοση και να αποθεώσει την τεράστια συμβολή της στον πολιτισμό και στην εμπέδωση της σχέσης της jazz με το Αμερικανικό Κίνημα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Το μοναδικό αυτό σχήμα αποτελούμενο από leaders της σύγχρονης jazz, πότε με post bop στοιχεία κι άλλοτε με hardbop στοιχεία όμως πάντα με original συνθέσεις, σκύβει με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση της μαύρης μουσικής αλλά βασικά πρωταγωνιστεί στην διαμόρφωση του μέλλοντός της! Τέσσερις μέρες , πραγματική γιορτή της jazz! 

Jeremy Pelt: trumpet
Wayne Escoffery:tenorsax
JamesBurtonΙΙΙ:trombone
Xavie rDavis: piano
Corcoran Holt: contrabass
Mark Whitfield Jr.:drums

Τρίτη 15/10
ESPEN BERG TRIO feat. Dimitris Vassilakis
Με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ το τρίο του EspenBerg έρχεται από τη Νορβηγία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας. Μαζί τους ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης. 

EspenBerg: πιάνο
BárðurReinertPoulsen: μπάσο
SimonOlderskogAlbertsen: ντραμς 
Δημήτρης Βασιλάκης: σαξόφωνο

Τετάρτη 16/10& 13/2
Brothers From Another Mother (BFAM) // Guests: Δημήτρης Παπαδόπουλοςτρομπέτα &Τ άκης Πατερέλης τενόρο σαξόφωνο
BFAMallSTARS!

Οι “BFAM” θα παρουσιάσουν προσωπικές συνθέσεις αλλά και κομμάτια από τις δεκαετίες του ‘50 και του ΄60 προσαρμοσμένα σε σχέση με την παράδοση αλλά και με όραμα το μέλλον της mainstream τζαζ. 

Φίλιππος Παππάς: τενόρο σαξόφωνο
Παναγιώτης Καψαμπέλης:κιθάρα
Ραφαήλ Μελετέας: πιάνο
Περικλής Τριβόλης: μπασο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος: ντραμς
Guests: Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα & Τάκης Πατερέλης: τενόρο σαξόφωνο

Πέμπτη 17, 24, 31/10 & 7/11
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
«ΑΠΟΨΕ»
Ο πετυχημένος τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος μετά από μια γεμάτη και ποικιλόμορφη δημιουργική χρονιά, με συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, παραστάσεις με συνεχόμενες παρατάσεις που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, ξεκινά την νέα καλλιτεχνική περίοδο με 4 εμφανίσεις στο HalfNoteJazzClub. 
«Απόψε» και για τέσσερις Πέμπτες, ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος επιχειρεί να παρουσιάσει μια ιδιαίτερα φιλόδοξη μουσική πρόταση με ανανεωμένο ρεπερτόριο από την διεθνή και ελληνική μουσική σκηνή. Μαζί με 5 εξαιρετικούς σολίστες, ερμηνεύει παγκόσμιες επιτυχίες από τραγούδια του Presley, Sinatra, Murolo, Piovani αλλά και αξεπέραστα ελληνικά τραγούδια του Μουζάκη, Πλέσσα,Χατζιδακι, Θεοδωράκη κ.α.  Δεν γίνεται να λείψουν βέβαια και οι διάσημες ιταλικές καντσονέτες, μεγάλες «στιγμές» του musical αλλά και γνωστές άριες από τον «κόσμο»της όπερας που συναντούν ακούσματα του FreddieMercury& του Sting. 
Συντελεστές:
Γιάννης Καφετζόπουλος: πλήκτρα
Κώστας Σμόνος: κιθάρες
Μανώλης Τόμπρος: τύμπανα
Γιάννης Πλαγιαννάκος: κοντραμπάσο
Χρήστος Κυριαζής: σαξόφωνο
Ελευθέριος Καλκάνης και Κώστας Σμόνος: Ενορχηστρώσεις 
Φωτογραφίες: Πάνος  Ζουλάκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Τσαούσης

Παρασκευή 18/10 – Δευτέρα 21/10
LUCKY PETERSON
THE BLUES LEGEND CELEBRATES… 50 YEARS ON THE ROAD!

Ο όρος «θρύλος του Blues» είναι αδύναμος για ένα καλλιτέχνη του μεγέθους του LuckyPeterson!  Ο απόλυτος performer&bluesman  – «η τριπλή απειλή του Blues» όπως τον αποκάλεσαν – επιστρέφει στην Αθήνα και το Half Note μετά από 8 χρόνια με την μπάντα του και μεταφέρει μέσα απ’ τα Blues του 21ου αιώνα που παίζει,  τις gospel, rock και jazz επιρροές που κουβαλάει.  Παραδομένος στη μαγεία του Blues από τα 5 μόλις χρόνια του,  όταν ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο, ο Peterson γεννήθηκε  κυριολεκτικά μέσα στο Blues.  
Ο «Sonofa Bluesman» – που ανακαλύφθηκε ουσιαστικά από τον Willie Dixon και συνεργάστηκε στην πορεία με την Etta James, τον Bobby Bland, τον  OtisRush και δεκάδες άλλους – με την απίστευτη κιθαριστική  δεξιοτεχνία,  την μοναδική ευχέρεια στο Hammond και την απόλυτη blues φωνή, συνοδευόμενος απ’ την φανταστική μπάντα του, ξετρελαίνει  το κοινό  κι έρχεται να μας ταξιδέψει …. στους  χωματόδρομους του Memphis και τους παράδρομους του  νότιου Chicago! 

Lucky Peterson: vocals, Ηammond Β3, keyboard, guitar 
TamaraTramell: feat. Guest vocalist 
Shawn Kellerman:guitar 
Raul Valdes:drums 
Michael Nunno:bass

Τετάρτη 23/10
BYS TRIO
The Charlie Haden Project

Εμπνευσμένοι από τη μουσική του CharlieHaden, οι B.Y.S. TRIO έρχονται για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του Charlie Haden αλλά και συνθετών που ο ίδιος συμπεριελάμβανε στο πρόγραμμά του, βάζοντας ο καθένας τη δική του προσωπική πινελιά με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα και την αισθητική του Charlie Haden. 

Παίζουν οι μουσικοί: 
Χρυσόστομος Μπουκάλης: κοντραμπάσο 
Κώστας Γιαξόγλου: πιάνο
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα

Παρασκευή 25/10 – Δευτέρα 28/10
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
«Μ΄ΑΓΕΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΗ»

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται για 5η συνεχόμενη χρονιά στο ΗalfΝote. Σε τέσσερις μέρες, όπως και πέρσι και ελπίζουν καλύτερα, θα καλύψουν αφ’ ενός το ρεπερτόριό τους των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής, και χρονικά και θεματικά, με τραγούδια από τη δισκογραφία τους συμπεριλαμβανομένων ανέκδοτων τραγουδιών, αλλά και τραγουδιών που δεν έχουν ακουστεί ποτέ στις συναυλίες τους. 
Αργ.Μπακιρτζής, Κ.Σιδέρης, Κ.Βόμβολος, Θ.Ρέλλος, Μ.Σιγανίδης,Δ. Ρούσσος, Χ. Παπαδόπουλος, Μπ. Παπαδόπουλος Μερικές βραδιές, εναλλάξ, θα πλαισιώσουν το συγκρότημα η Εύη Μάζη (τραγούδι, φλάουτο), ο Διονύσιος Ρούσσος (κιθάρα, τραγούδι), ο Γιάννης Βρυζάκης (τραγούδι) και άλλοι φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες.

Τετάρτη 30/10&Τετάρτη 6/11
ΜΟΤΤΕΤ Feat. ΞΕΝΙΑ ΓΑΡΓΑΛΗ

Ένα χρόνο από την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, οι Mottet έρχονται για πρώτη, φορά στην ιστορική σκηνή του HalfNote για δύο ξεχωριστές επετειακές εμφανίσεις. Το ορχηστρικό τρίο που εντυπωσιάζει στις ζωντανές εμφανίσεις με την αμεσότητα και το δυναμισμό στις ερμηνείες του, πλαισιώνει την εξαιρετική Ξένια Γαργάλη που είναι η βασική ερμηνεύτρια του δίσκου. Τραγούδια από διάφορες χώρες και στυλ όπως Piazzolla, την παράδοση των Βαλκανίων, την Γαλλία της Piaf και έξυπνες επιλογές από το ελληνικό ρεπερτόριο


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Παρασκευή 1/11 - Δευτέρα 4/11
CHARLESMcPHERSONQUARTET
Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ ΤΗΣ JAZZ ! 

Ο CharlesMcPherson είναι ένας  από τους καλύτερους alto σαξοφωνίστες της  jazz  ιστορίας  κι ένας ζωντανός  θρύλος.  Αφοσιωμένος μαθητής του CharlieParker και επί 12 χρόνια στενός συνεργάτης του CharlesMingus αλλά και πολλών άλλων, ο McPherson προσέδωσε στο Bepop μια εντελώς προσωπική χροιά. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο όταν ο τελειομανής ClintEastwood αναζητούσε ένα alto σαξόφωνο αντάξιο του μεγάλου “Bird”, ώστε να «ντύσει» μουσικά την ομώνυμη βιογραφική ταινία του για τον CharlieParker,  επέλεξε χωρίς δεύτερη σκέψη τον CharlesMcPherson. Στην περιοδεία αυτή γιορτάζει τα 80 του χρόνια κι αποδεικνύει ότι η μουσική τον κρατά πιο νέο και δραστήριο παρά ποτέ. Το σαξόφωνο του McPherson και οι εξαιρετικοί μουσικοί του, μας ξαναφέρνουν μετά από μία δεκαετία, το πάθος, την πολυπλοκότητα αλλά και τρυφερότητα μιας Bebop που σουϊνγκάρει και μένει στις καρδιές.  Ανυπομονούμε…! 

Charles McPherson: alto saxophone 
Albert Palau: piano 
Mark Hodgson: contrabass 
Stephen Keogh: drums


Παρασκευή 8/11 – Κυριακή 10/11 
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ
"BLUESINBLACK"

Στο καινούργιο αυτό ταξίδι μας, πυρήνας η μουσική της ψυχής μας. Με τραγούδια βρεγμένα, σε έναν νέο ήχο μέσα βουτηγμένα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τα φώτα, για να απολαύσουμε μαζί τη νέα μας φυσική συχνότητα. Τhat’sall, that’ssoul
Παίζουμε: 
Φωνή: Θεοδοσία Τσάτσου
Κιθάρα: Στέφανος Γεωργιτσόπουλος
Πλήκτρα: Ναυσικά Κατσώρη
Μπάσο: Μιλτιάδης Κεχαγιάς
Τύμπανα: Στέλιος Παύλου
Φλάουτο: Αλέξης Δήμας

Τρίτη 12/11 
JONA THANK REISBER GQUARTET

Το κουαρτέτο του JonathanKreisberg θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις οι οποίες συνδυάζουν την παράδοση της jazz, τη δεξιοτεχνία αλλά και σύγχρονα ηχητικά τοπία και επιρροές από κάθε γωνιά του πλανήτη.  
Jonathan Kreisberg: guitar
Martin Bejerano: piano 
Matt Clohesy: bass
Colin Stranahan: drums

Τετάρτη 13/11 & 6/2
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΔΕΝ & ΑΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο συνθέτης Άρης Βλάχος και η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν  παρουσιάζουν τη νέα τους μουσική παράσταση βασισμένη στη δισκογραφική τους συνεργασία αλλά και στις κοινές τους μνήμες και αγάπες από το διεθνές και ελληνικό τραγούδι.

Άρης Βλάχος: πιάνο & πλήκτρα
Βαγγέλης Κατσαρέλης: τρομπέτα 
Γιώργος Ζαρέας: τρομπόνι
Νίκος Τερζάκης: κιθάρες
Ερρίκος Σπηλιωτόπουλος: μπάσο 
Αλέξανδρος Γκινάλας: τύμπανα

Πέμπτη 14/11 & 19/3
SPIRAL TRIO

Με νέο υλικό που θα συμπεριληφθεί στον επερχόμενο δίσκο του, το SpiralT rio θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα για το φετινό χειμώνα. Ένα από τα σημαντικότερα groups τις Ελληνικής Jazz που μετρά ήδη 7 χρόνια παρουσίας σε σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας και τις υπόλοιπης Ευρώπης και μια δισκογραφική κυκλοφορία (SpiralTrio, ANKh 2017). 

Σπύρος Μάνεσης: πιάνο
ΑρίωνΓυφτάκης: κόντρα μπασο
ΑναστάσηςΓούλιαρης: ντραμς

Παρασκευή 15/11-Τρίτη 19/11 
BILLY HARPER QUINTET 
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΕΝΟΡΟ ΕΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥ JAZZ ΘΡΥΛΟΥ 

Ο τενόρος σαξοφωνίστας θρύλος BillyHarper ανήκει στην πρώτη και ξεχωριστή μετά – Coltrane γενιά μουσικών που όμως «έκτισαν» πάνω στη μουσική κληρονομιά του jazz μύθου και την προχώρησαν σε δημιουργικούς δικούς τους δρόμους, αντί να την αντιγράψουν. 
Οι εμφανίσεις του Harper στο HalfNote είναι ουσιαστικά κι οι πρώτες εμφανίσεις του στην Ελλάδα ως leader, άρα μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά έναν jazz θρύλο που ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στο hardbop και την avantgarde και συμμετείχε σε αρκετές από τις σπουδαιότερες ηχογραφήσεις της jazz ιστορίας. Η σχέση του BillyHarper με τη μουσική ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Houston του Texas που γεννήθηκε και σε ηλικία 11 ετών θα πάρει το πρώτο του σαξόφωνο. 
Στα 14 έκανε το πρώτο του κουϊντέτο και ξεκίνησε να κάνει διάφορα live. Αρχικά αυτοδίδακτος αλλά αργότερα στο πανεπιστήμιο NTSU ήταν ο πρώτος Αφρο-αμερικανός που μπήκε στην ορχήστρα της σχολής. Το 1966 θα πάει για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και  θα γίνει ένα περιζήτητος μουσικός από τις σπουδαιότερες μπάντες. Ο μεγάλος GilEvans τον ενέταξε στην ορχήστρα του (το τενόρο σαξόφωνο στο περίφημο album «Svengali»), ο Art Blakey τον έκανε Jazz Messenger, o LeeMorgan τον είχε στο κουϊντέτο του, οι ThadJones&MelLewis τον ενσωμάτωσαν στις bigbands που είχαν ενώ έπαιξε ακόμη και με τον LouisArmstrong.  Στις αρχές του ΄70 ο ElvinJones θα τον έχει μαζί του κι αργότερα ο MaxRoach τον έχει μόνιμο συνεργάτη. 
Σήμερα, ο 76χρονος πολυβραβευμένος θρύλος, δοσμένος και αφοσιωμένος με κάθε σπιθαμή του σώματός του στη μουσική,  εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό του.  
Στις πέντε παραστάσεις του στην Αθήνα από 15-19 Νοεμβρίου θα τον συνοδεύουν άλλο ένα θρυλικό μέλος και leader των Cookers, ο τρομπετίστας DavidWeiss κι ένα εξαιρετικό rhythmsection, προεξάρχοντος του υπέροχου πιανίστα DannyGrissett.  Θα ανακαλύψουμε το πόσο δίκιο είχε ο KennyDorham το ΄66, όταν επέμενε να συστήνει  τον Harper στη Νέα Υόρκη σε πολλούς, να τσεκάρουν το αυθεντικό ταλέντο αυτού του Τεξανού γίγαντα! 

Billy Harper: Tenor Saxophone 
David Weiss: Trumpet 
Danny Grissett: Piano 
Luca Fattorini: Contrabass 
Eddie Hick: Drums

Τετάρτη 20/11 
ΛΗΤΩΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ
 
Ένα ιδιόμορφο τρίο (πιάνο, hammond, ντραμς) αποτελούμενο από δύο «παλιούς» της ελληνικής τζαζ σκηνής και έναν νεότερο ντράμερ. Στο πρόγραμμα original συνθέσεις της Λ. Βογιατζόγλου και διασκευές της σε ρεμπέτικα τραγούδια και παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες: «Αχάριστη» του μεγάλου Β. Τσιτσάνη, «Τι σήμερα, τι αύριο τι τώρα», «Μπλε παράθυρα» του Μ. Βαμβακάρη, Θρακιώτικος, «Τίλι-τίλι» από τη Δωδεκάνησο. 

ΛητώΒογιατζόγλου: πιάνο, σύνθεση, διασκευές 
Γιώργος Κοντραφούρης:hammond
Βασίλης Ποδαράς: ντραμς


Πέμπτη 21/11 
DIMITRIS KALANTZIS 5ET  FEAT. GILAD ATZMON & ANTONIS ANDREOU ORIGINAL STUFF
Ο Δημήτρης Καλαντζής εμφανίζεται στο HalfNote, σε μια βραδιά με original συνθέσεις του. 

Δημήτρης Καλαντζής: πιάνο & ενορχηστρώσεις
Αντώνης Ανδρέου: τρομπόνι
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης: ντραμς
Γιώργος Γεωργιάδης: μπάσο
GiladAtzmon: σαξόφωνο

Παρασκευή 22/11 – Δευτέρα 25/11  
ANTHONY JOSEPH  & PEOPLE OF THE SUN 
THE CARIBBEAN ROOTS & AFRO VOODOO FUNK MASTER
O Anthony Joseph είναι η ηγετική και σημαντικότερη προσωπικότητα της μαύρης avantgarde της Βρετανίας.  Απίστευτος μουσικός και spokenwordartist, o Joseph είναι κι έξοχος ποιητής, συγγραφέας κι ακαδημαϊκός.  
Μεγάλη του έμπνευση κι επιρροή είναι ο τεράστιος GilScott-Heron, αλλά ο Joseph έχει τον δικό του ξεχωριστό δρόμο. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με την ποίηση, την μουσική, το calypso, τον σουρεαλισμό, τους ρυθμούς της Καραϊβικής και γνώρισε πολύ καλά τα προβλήματα των μεταναστών από νέος.  Το 1989 ήρθε στην Αγγλία και κυριολεκτικά ενθουσίασε με την δημιουργικότητά του και το ευρύ πνεύμα του.  
Σαν μουσικός και spokenword καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ με τις διάφορες μπάντες του που αποθεώθηκαν από κριτικούς και κοινό. Έχει ήδη λάβει σημαντικά βραβεία για το συγγραφικό του έργο ενώ έχει απίστευτο χάρισμα σαν performer.  Η μουσική του είναι βασικά  ένα εξαιρετικό blend Afrobeat & Caribbeanroots μουσικής με freejazz και με funk.   Ο Anthony Joseph έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους είναι ο ArchieShepp, οι MopMop, o KeziahJones, o Joseph Bowie, η Μeshell Ndegeocello  κ.ά. 
Στις παραστάσεις του στο Half Note Jazz Club ο Joseph έρχεται με ένα εξαιρετικό κουαρτέτο που έχει ταυτόσημο τίτλο με το τελευταίο του προσωπικό album “PeopleFrom the Sun” για να μας πάρει μαζί του με την μουσική, τους στίχους και τη θετική του ενέργεια στα αστρικά ταξίδια που με αυτό τον μοναδικό voodoo τρόπο, ξέρει να …σχεδιάζει!     

Anthony Joseph : lead voice / spoken word 
Andrew John : Bass 
David  Bitan : Drums / percussion 
Julien Lourau : Saxophone

Τετάρτη 27/11 & 30/4
VASILIS RAKOPOULOSQUARTET
AEGEAN JAZZ PROJECT

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά βασισμένη σε μουσικά ιδιώματα της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της Jazz. 

Χάρης Λαμπράκης: νέι
Τάκης Φαραζής: πιάνο & πλήκτρα
Πέτρος Βαρθακούρης: κόντρα μπάσο
Βασίλης Ποδαράς: τύμπανα 
Βασίλης Ρακόπουλος: κλασσική – midi κιθάρα
Έκτακτη συμμετοχή  Κωνσταντίνα Ρακοπούλου

Πέμπτη 28/11 & 18/3
THANOS STAVRIDIS & DROM
Οι dRom είναι μια μουσική κολεκτίβα. Μια παρέα από άτομα που τους ενώνει η αγάπη για τη μουσική των Βαλκανίων και τον αυτοσχεδιασμό. 

Θάνος Σταυρίδης:ακκορντεόν, πλήκτρα 
Γιάννης Καρακαλπακίδης:ηλ. κιθάρα 
Γιώτης Κιουρτσόγλου:ηλ. μπάσο 
Χρήστος Τάσιος: κρουστά

Παρασκευή 29/11 – Δευτέρα 2/12 &  Παρασκευή 28/2 - Δευτέρα 2/3
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός επιστρέφει στο HalfNote για μια σειρά εμφανίσεων με ανανεωμένο ρεπερτόριο και μας μεταφέρει στις παλιές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ. Θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την εκφραστική φωνή του. Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή υπηρετώντας πιστά το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στην ξεχωριστή φωνή του καταφέρνει να επικοινωνεί με το κοινό του μ’ έναν μοναδικό τρόπο. 

Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις- Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης
Τραγούδι: Μαρία Αλεξίου – Αντωνία Χατζίδη
Φλάουτο – σαξόφωνο – κλαρινέτο: Ρήγας Σαριτζιώτης
Τύμπανα – κρουστά: Χρήστος Αλεξόπουλος
Κοντραμπάσο: Αλέξανδρος Πάντσος

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Τετάρτη 4/12
TAKIS BARBERIS GROUP

O Τάκης Μπαρμπέρης επιστρέφει στο HalfNote και έχοντας πάντα στο πλευρό του τους TBG, παρουσιάζει συνθέσεις από την πρόσφατη αλλά και παλαιότερη δισκογραφία του. Ένα jazz  πρόγραμμα που ενσωματώνει στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρο, balkan και ελληνική μουσική. 

TakisBarberis: guitar, samples 
MeniosGounaris: keys 
Christos Kechris: bass

Πέμπτη 5/12 & 26/3
CINEMA PARADISO
«Retrospective»
Οιμοναδικοίστοείδοςτους Cinema Paradiso Project έρχονταιξανάστο Half Note Jazz Club γιαμιασυναυλίαεφ’ όληςτηςύλης. “Retrospective” ο τίτλος της παράστασης τους που θα μας ταξιδέψει από την αρχή της δημιουργίας του σχήματος μέχρι το σήμερα.

Παρασκευή 6/12 - Δευτέρα 9/12 
DAVID MURRAY & BLUE BRASS
ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ PROJECT ΤΟΥ... JAZZ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟY MURRAY! 

Κάθε φορά που εμφανίζεται ο ίσως δημιουργικότερος  jazz σαξοφωνίστας προκαλείται  αίσθηση!  Αυτή τη φορά, o διάσημος DavidMurray μας προσκαλεί στις εμφανίσεις του με τους εξαιρετικούς BlueBrass του PaulZauner, με τους οποίους συνεργάζεται από την δεκαετία του ‘ 80.  Τότε άλλωστε δημιουργήθηκε η μπάντα BlueBrass του υπερδραστήριου Αυστριακού, σπουδαίου τρομπονίστα/συνθέτη, ιδιοκτήτη  δισκογραφικής (PAO Records) και  μουσικού  παραγωγού  PaulZauner και βρέθηκε στην πρωτοπορία της μουσικής. Μια ξεχωριστή και ασυνήθιστη προσωπικότητα της μουσικής του από την κεντρική Ευρώπη ο Zauner, έχει το πνεύμα του Harlem στις φλέβες του κι αυτό  φαίνεται  από τις πολλές συνεργασίες του όλα αυτά τα χρόνια:  Leon Thomas, DavidMurray, George Adams, HamietBluiett, JeanPaulBourelly, ScottMansur, GaryBartz, MalachiThomson, JohnPurcell, IdrisMuhammad, DavidGilmore κα.  
Ο DavidMurray είναι ο μουσικός κολοσσός του καιρού μας κι ίσως ο πλέον ηχογραφημένος  και ανήσυχος καλλιτέχνης στην ιστορία της jazz με περισσότερα από 200 διαφορετικά project! Πάντα στην πρωτοπορία της μουσικής.  Γεννημένος στην Καλιφόρνια ο πολυβραβευμένος (και με Grammy) καλλιτέχνης,  αναδύει  στο παίξιμό του ολόκληρη την jazz ιστορία,  από το swing και το bop (επιρροές τύπου DexterGordon, SonnyRollins ή BenWebster), μέχρι ένα θαυμάσιο blend από τις πιο avant-garde μεθόδους του Coltrane και του AlbertAyler.  Μέλος του περίφημου World SaxophoneQuartet o David,  συνεργάστηκε με τους  ElvinJones, Jack De Johnette, MaxRoach, AmiriBaraka, RandyWeston, McCoyTyner  κι εκατοντάδες άλλους, ενώ τα τελευταία χρόνια με την BigBand που έχει δημιουργήσει  τραγουδά η MacyGray. Οι BlueBrass και ο DavidMurray μας προσκαλούν σε ένα project  με τη δική του ιστορία και μαγεία που είναι βέβαιο, θα αποτελέσει για όλους, ένα  ξεχωριστό... masterclass! 

David Murray:tenor Saxophone, bass clarinet 
Paul Zauner:trombone 
Wolfram Derschmidt:bass 
DusanNovakov: drums

Τετάρτη 11/12
Η ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά τις φωνές των Χριστουγέννων από αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της jazz. Από τον Gershwin έως τον LouisArmostrong και τα παραδοσιακά gospel.

Πέμπτη 12/12
DILEMMA
Οι Dilemma μετά την επιτυχημένη τους περσινή εμφάνιση στο HalfNote, επιστρέφουν για μία ξεχωριστή θεματική μουσική βραδιά με βασικές αναφορές στις συνθέσεις τους. 

Dilemma:Μουσική επιμέλεια - κείμενα 
Σωτήρης Τράγκας: φωνή, σαξόφωνα, φυσαρμόνικες 
Πόπη Νταλαχάνη: φωνή, κιθάρες, loops
Μαζί τους ο SolisBarki: κρουστά, ηχοτοπία

Παρασκευή 13/12 – Δευτέρα 16/12 
ΗΡΩ
“JUST THE TWO OF US”
Μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένες χρονιές, η Ηρώ μαζί με την Όλγα Λασκαράτου, στην επιμέλεια του προγράμματος, ξανασυναντιούνται στη σκηνή του HalfNote για 4 μοναδικές παραστάσεις. Με δύο πιάνα επί σκηνής και καλεσμένους ή μουσικούς συντελεστές έκπληξη, ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα και δεξιοτεχνία με τραγούδια διαχρονικά και παγκοσμίως αναγνωρισμένα. Σκοπός τους παραμένει πάντα να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τη αρμονικής συνύπαρξης όλων των ειδών της μουσικής, γύρω από τον αρμονικό συνδυασμό μουσικής και συναισθήματος.  Η Ηρώ, μια καλλιτέχνης (ερμηνεύτρια, συνθέτης, ενορχηστρωτής) που πιστεύει ότι δεν υπάρχουν  στεγανά και διαχωρισμοί ανάμεσα στα είδη της μουσική, μέσα από τη μελέτη της παγκόσμιας μουσικής, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε θέατρα μοναδικής ιστορίας και  conservatoire της Ευρώπης, ενώ έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες.  Η  Όλγα Λασκαράτου είναι ραδιοφωνική παραγωγός και πιανίστα με κλασική παιδεία και πολυεπίπεδη γνώση της μουσικής. Αυτό τις έφερε κοντά, αξιοποιώντας  το ρητό του Νίτσε: «Χωρίς τη μουσική αυτός ο κόσμος θα ήταν ένα λάθος». To “Justthetwoofus” αφορά την μεταξύ τους καλλιτεχνική σχέση. Όμως , αφορά και τη σχέση μεταξύ «τέχνης  και καρδιάς».  Γιατί κανένα από τα δυο δεν θα μπορούσε να είναι αυθύπαρκτο, παρά μόνο μαζί.

Τετάρτη 18/12
NANA SIMOPOULOS WORLD JAZZ QUINTET

H Νάνα Σιμόπουλος είναι στην πρώτη γραμμή της World Jazz μουσικής σκηνής. Τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως. 

Nana Simopoulos:  voice, guitar, sitar
Caryn Heilman: voice keyboard percussion 
Manos Loutas: contrabass 
George Polychronakos: drums 
Solis Barki: percussion  

Πέμπτη 19/12 & 9/4
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ QUARTET
Ο σπουδαίος τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νέα κεφάλαια στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύγχρονη Ελληνική, και όχι μόνο, jazz σκηνή. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου είναι η αέναη αναζήτηση του καινούργιου, χωρίς τον φόβο του ρίσκου. 

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα 
Κώστας Κωνσταντίνου: κοντραμπάσο 
Μάρκος Χαϊδεμένος: πιάνο 
Παναγιώτης Κωστόπουλος: τύμπανα

Παρασκευή 20/12 – Πέμπτη 26/12 
VELVETCANDLES
AMAZING CHRISTMAS ME TOYΣ FUN MASTERS ΤΟΥ DOO-WOP! 

Μία από τις πιο  fun μπάντες της  ηπείρου,  επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και την σκηνή που …ξέρει  να γιορτάζει! Oι μοναδικοί  εκ Βαρκελώνης VelvetCandles, είναι από τα σπάνια καθαρά Doo-Wop σχήματα και ξεσηκώνουν με τις εμφανίσεις τους, όλη την Ευρώπη.  Το μουσικό είδος Doo-wop που γεννήθηκε από Αφροαμερικανούς  τη δεκαετία του ‘ 40 σαν μια εξέλιξη του rhytm n’ blues αλλά και της jazz, του swing και του blues της εποχής, βασίστηκε  περισσότερο σε φωνητικές αρμονίες παρά σε δυνατές ενορχηστρώσεις, αλλά έγινε πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.  Εξαιρετικά δείγματα της μουσικής αυτής μας έδωσαν οι  InkSpots, οι Mills Bros, οι Flamingos, οι FiveKeys και δεκάδες άλλα γκρουπ αλλά η μεγαλύτερη άνθισή του είδους ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ‘ 50 με τους εκπληκτικούς  Platters που κράτησαν κομμάτια τους  στα top των charts μέχρι τα 70’s μέχρι και την μετεξέλιξή του Doo-Wop στην σύγχρονη εποχή.  
Οι VelvetCandles έχουν συνοδεύσει αστέρια του rock n’ roll όπως MikeSanchez, BobbyBrooks, NikkyHill ενώ συνεργάστηκαν με JaySiegel (Tokens), GaynelHogde (μουσικός επιμελητής των Platters & Hollywood Flames), Larry Chance (Earls) και πολλούς θρύλους του είδους αλλά ήταν και υπεύθυνοι για το comeback του σπουδαίου TommyHunt των Flamingos, αφού με μέλη της μπάντας τους έκανε τους TommyHunt& The NewFlamingos!  Tο εξαιρετικό vocalharmonyensemble με τις υπέροχες φωνές, δίνει μια άλλη εκδοχή της glamour διασκέδασης που σπάνια βλέπουμε. 

Augie Burr: Vocals & Guitar 
Juan Ibanez: Vocals 
Miguel A. G. Garro: Vocals 
Eddie Peregrin: Vocals 
Mamen Salvador: Vocals 
IgnasiPoch: Tenor Sax 
Marc Ferrer: Piano 
Emilio Torres: Drums 
Javier Ruiz: Double Bas

Παρασκευή 27/12 – Δευτέρα 30/12
PROFESSOR CUNNINGHAM & HIS OLD SCHOOL
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΗΧΟΙ NEAΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ  &  OLD BIG BAND SWING

Η αλλαγή χρονιάς φέτος μας βρίσκει υπό τους ήχους ενός απίστευτου entertainer και της έξοχης μπάντας του! Ο εκπληκτικός AdrianCunningham που τραγουδά σαν φτασμένος crooner, παίζει σαξόφωνο, κλαρινέτο και φλάουτο, είναι απ’ τους πλέον περιζήτητους καλλιτέχνες της Νεοϋορκέζικηςfun σκηνής. Αυστραλός στην καταγωγή, έχει κατακτήσει τα τελευταία 10 χρόνια τη Ν. Υόρκη και είναι ηγεμονική φιγούρα στην διασκέδαση της πόλης, έχοντας βραβευτεί ήδη και σε πολλά μέρη του κόσμου. 
Η δυνατότητά του να παίζει εξαιρετικά τα πνευστά τον έφερε να παίζει με τον JeffHamilton, τον JohnClayton ή τον TedRosenthal. Το 2013 δημιουργεί τους ProfessorCunningham&HisOldSchool, ένα σχήμα με μουσικές αναφορές στον πιο παραδοσιακό ήχο της Νέας Ορλεάνης, στην αρχή της jazz μέχρι το rhythm&blues, στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και των μεγάλων ορχηστρών του swing! Με αυτό το σχήμα έπαιξε στα σπουδαιότερα club αλλά και Φεστιβάλ του κόσμου. 
Το γεμάτο ενέργεια σχήμα, με εξαιρετικό ήχο πνευστών, μας υπόσχεται να νιώσουμε όπως στο MardiGras, στο καρναβάλι της BourbonStreet, να ταξιδέψουμε με bigbandswing , να αισθανθούμε λίγο σαν σε ταινία του WoodyAllen, αλλά κυρίως να αφήσουμε πίσω την παλιά κακή μας διάθεση και να λάμψουμε. Η μπάντα του Cunningham είναι η κατάλληλη μπάντα στην κατάλληλη χρονική στιγμή! 

Adrian Cunningham: vocals, saxophone, clarinet, flute 
Jon Challoner: trumpet 
Dani Alonso: trombone 
John Merrill: guitar 
Gerard Nieto: piano 
Jim Robertson: bass 
Marti Elias Vinyals: drums


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Τετάρτη 8/1
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ TRIO

Πέμπτη 9/1
MARIA MANOUSAKI & FRIENDS

Παρασκευή 10/1 – Δευτέρα 13/1
N.P. MOLVAER / EIVID AARSET/ SAMUEL ROHNER
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ TRUMPET MASTER ΤΗΣ «FUTURE» JAZZ & ΤΗΣ ELECTRONICA! 
Πολυαναμενόμενος κι ένας πραγματικός star της δημιουργικής μουσικής, αλλά πάνω απ’ όλα ένας κορυφαίος μουσικός  θα βρεθεί μ’ ένα ιδιαίτερο  σχήμα  για πρώτη φορά στη χώρα μας και το HalfNoteJazzClub. 
O απόλυτος Νορβηγός τρομπετίστας, συνθέτης και παραγωγός NilsPetterMolvaer, είναι από την μικρή εκείνη λίστα των Ευρωπαίων καλλιτεχνών που κάνουν καριέρα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και σε όλο τον κόσμο. Έγινε πολύ γνωστός ως μέλος της  απίστευτης  μπάντας Masqualero  των ArildAndersen&JonChristensen που ηχογραφούσε στην ECM  του ManfredEicher, αλλά κατέκτησε τον κόσμο με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο “Khmer” που έκανε με την ίδια εταιρεία κι εξακολουθεί να είναι  για μία 20ετία ένα κλασικό διαμάντι της. 
Στην πορεία του συνεργάστηκε με θρύλους καλλιτέχνες (Bill Laswell, ManuKatché, HectorZazou, Sidsel Endresen, Dhafer Youssef, MarilynMazur, Keti lBjørnstad και το διάσημο δίδυμο Sly Dunbar & Robbie Shakespeare)  και εξακολουθεί να συνεργάζεται με κάποιους από αυτούς. Ήδη έχει 16 προσωπικά άλμπουμ και δεκάδες σε συνεργασίες. 
Λάτρης του MilesDavis ο ίδιος αλλά και του JonHassell, έχει πολλά στοιχεία κι από τους δύο καλλιτέχνες, αλλά έχει καταφέρει να δομήσει  τον μο ναδικό προσωπικό του ήχο, που χαρακτηρίζεται από τις ατμόσφαιρες, τα solos και τα  soundscapes που ταξιδεύουν τον ακροατή, από μοτίβα jazz, ambient κι electronica στην hiphop ή το funk ακόμη και τη rock. Πολλοί την αποκαλούν “Futurejazz“ και τον ήχο του Molvaer, ως τον ήχο που θα είχε ο Miles αν ζούσε στις μέρες μας. 
Μαζί  με τον NilsPetter, ο επίσης Νορβηγός και για περισσότερο από 30 χρόνια πιστός συνεργάτης του,  ο εκπληκτικός μουσικός , συνθέτης & παραγωγός EivindAarset που με την κιθάρα και τα εκπληκτικά του soundscapes  είναι  ένας περιζήτητος στον χώρο αυτό καλλιτέχνης.  Στην τεράστια καριέρα του συνεργάστηκε με DavidSylvian, με Laswell, με Hassell, με Garbarek κα.  Τρίτος της δημιουργικής παρέας ο μοναδικός  Ελβετός ντράμμερ και περκασιονίσταςSamuelRohrer , που έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων  και με τους LaurieAnderson, FrankMöbus, ErikTruffaz,  RicardoVillalobos, MarkusStockhausen κ.ά.  Με την ποιότητα και το καλλιτεχνικό εύρος του, αυτό το φανταστικό τρίο μας εγγυάται 4 βραδιές από αυτές που θα κρατήσουμε για πάντα στην καρδιά μας. 

Nils PetterMolvaer: Trumpet / electronic effects 
EivindAarset: Guitar / electronic effects 
Samuel Rohrer: Drums /percussion

Τετάρτη15/1
DIMITRIS KALANTZIS GROUP
“MIKIS PROJECT”

Τετάρτη 22/1
ΣΟΦΙΑ ΝΟΗΤΗ
“ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΤΖΑΖ”

Παρασκευή 24/1 – Δευτέρα 27/1 
JESSE DAVIS QUARTET
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ALTOSAXNEO- BOPMASTER

Ένας καλλιτέχνης που θαυμάσαμε πριν δυο χρόνια είναι ο altojazzmasterJesseDavis, που επιστρέφει στη jazz σκηνή της πόλης. Ο κορυφαίος μουσικός από τη Νέα Ορλεάνη, που ανέδειξε η οικογένεια Marsalis  και ξεχώρισε ο μυθικός καθηγητής και ιστορικός της jazzIra Gitler, συνεργάστηκε με τον JackMcDuff, τον ChicoHamilton, τον CedarWalton, τον IllinoisJacquet, τον BennyGolson, τον Hargrove κ.ά. 
Το 1993 ο JesseDavis έκανε την πρώτη του περιοδεία στην Ευρώπη ως leader του δικού του κουαρτέτου,  κάνοντας  θραύση όπου έπαιξε, ενώ παράλληλα συνεργάζεται  με τον θρύλο PhilWoods, τον GaryBartz, τον RonCarter ή τον RayBrown. To ΄96 μαζί με τον συντοπίτη του τρομπετίστα NicholasPaytonσυνεργάστηκαν στο project «GumboΝouveau» με τον οποίο παρουσίασαν κλασσικά κομμάτια της Ν. Ορλεάνης με την ματιά του μοντέρνου τζαζίστα.  Ο JesseDavis συμμετείχε κι έπαιξε στην ταινία του RobertAltman «KansasCity» ενώ δισκογραφικά έχει κάνει πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Μέσα από τις προσωπικές του συνθέσεις, τον χαρακτηριστικό του ήχο με την εκπληκτική του τεχνική, τα live του JesseDavis αναδύουν απόηχους CharlieParker ή και SonnyStitt μα πιο πολύ μια έντονη αύρα από CannonballAdderley. 
To μοναδικό κουαρτέτο του JesseDavis για τέσσερις αξέχαστες neo-Bop βραδιές κοντά μας ξανά. 

Jesse Davis: Alto Sax 
Paul Kirby: Piano 
Martin Zenker: Bass 
Minchan Kim: Drums

Τετάρτη29/1
ANDREAS THERMOS SEXTET

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Τετάρτη19/2
DIMITRIS KALANTZIS GROUP& GIANNIDIS - SPARTAKOS

Παρασκευή 21/2 – Δευτέρα 24/2 
ΒOTICELLI BABY
ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΕΝΕΡΓΕΙΑΣ SWING & JAZZ… PUNK !! 

Θα αναρωτηθεί κανείς, υπάρχει αυτό που ονομάζεται jazzpunk; Και πώς να περιγράφεται; Οτιδήποτε μακριά από αυτό που θα ονόμαζε κανείς mainstream, εμπεριέχεται στον ήχο αυτό. Είναι μια υπέροχη μίξη της gypsyjazz αλλά DjangoReinhardt, της hotjazz της δεκαετίας του ΄30, της φρενίτιδας και της δυναμικής των ήχων των Βαλκανίων, του δραματικού blues και της rock, πάντα με μία swinging διάθεση αστείρευτης ενέργειας. Όλα αυτά μαζί με τον σχεδόν επιθετικό χαρακτήρα της μουσικής, τη μεγάλη έντασή της και τον ατέλειωτο ιδρώτα των εξαιρετικών μελών του σχήματος, είναι ο ορισμός του jazzpunk! 
Η 7μελής μπάντα των BotticelliBaby από τη Γερμανία, έχει πρακτικά μόνο έναν χρόνο δραστηριοποίησης, αλλά φαίνεται να κυριεύει ήδη την Ευρώπη όπου κι αν παίζει, είτε σε μεγάλα Φεστιβάλ είτε σε club. Ο δίσκος των BotticelliBaby «Junk» από την UniqueRecords έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές παντού και οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι μια διαρκής πρόσκληση σε party που σε «αναγκάζουν» να συμμετέχεις! Μια «μουσική χιονοστιβάδα», πολύ διαφορετική απ’ οτιδήποτε έχουμε γνωρίσει! 
Οι Απόκριες αυτές θα είναι καταιγιστικές, ηχηρές αλλά πρωτίστως διασκεδαστικές. Κι όπως λέει το σχήμα « το να μας παρακολουθεί κανείς καθιστός επιτρέπεται, αλλά δεν θα είναι εύκολο»! 

Marlon Bösherz: contrabass / vocals 
Alexander Niermann: trumpet 
JörgButtler: guitar 
Lukas Sziegoleit: piano 
Tom Hellenthal: drums 
JakobJentgens: saxophone 
Max Wehner: trombone

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Παρασκευή 6/3 – Δευτέρα 9/3  
EDDIE HENDERSON QUARTET
Η ΘΡΥΛΙΚΗ COOL ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ JAZZ! 
Μία από τις εμβληματικές  προσωπικότητες της  jazz, ένας στην κυριολεξία .. γιατρός της ψυχής μας είναι ο Dr. EddieHenderson που μας έρχεται με το εξαιρετικό κουαρτέτο του.  Ο άνθρωπος που πήρε τα πρώτα του μαθήματα στην τρομπέτα σε ηλικία 9 ετών από τον ίδιο τον LouisArmstrong κι εντυπωσίασε στα 16 του τον MilesDavis όταν τον άκουσε αψεγάδιαστα  να παίζει το «SketchesofSpain»,  έμελλε να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους τρομπετίστες της jazz ιστορίας. Είναι ο ίδιος που μπόρεσε να συνδυάσει τη μουσική με την επιστήμη αφού αρχικά σπούδασε ζωολογία, μετά πήρε πτυχίο και εξάσκησε την ιατρική και έκανε ειδικότητα μετά στην ψυχιατρική.  Παράλληλα, από την αρχή της δεκαετίας του ΄70 υπήρξε μέλος της μπάντας  Mwandishi  του Herbie Hancock  για σχεδόν 4 χρόνια ενώ μετά συνεργάστηκε με όλη την πραγματική αφρόκρεμα της jazz: Pharoah Sanders, Art Blakey, Elvin Jones, BennyGolson, Johnny Griffin, MaxRoach, Dexter Gordon, Jackie Mclean,  JoeHenderson, McCoyTyner και τόσους άλλους.  Με περισσότερους από 25 προσωπικούς δίσκους και μερικές εκατοντάδες ηχογραφήσεις με άλλους masters, ο θρυλικός Eddie είναι από τους λίγους εναπομείναντες μιας χρυσής γενιάς της jazz.  
Στην   ευρωπαϊκή αυτή περιοδεία, ο  EddieHenderson  γιορτάζει  τα  80 χρόνια του αλλά και τα πρώτα live του ως band -leader στην Ελλάδα, στην  Αθηναϊκή σκηνή η ιστορία της οποίας αρμόζει  απόλυτα στο τεράστιο μέγεθος ενός καλλιτέχνη όπως αυτός. 

Eddie Henderson: trumpet 
Bruce Barth: piano 
Arnie Somogyi: bass 
Stephen Keogh: drums

Τετάρτη11/3
BYS TRIO
The Charlie Haden Project
Εμπνευσμένοι από τη μουσική του CharlieHaden, οι B.Y.S. TRIO έρχονται για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του CharlieHaden αλλά και συνθετών που ο ίδιος συμπεριελάμβανε στο πρόγραμμά του, βάζοντας ο καθένας τη δική του προσωπική πινελιά με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα και την αισθητική του CharlieHaden. 

Παίζουν οι μουσικοί:
Χρυσόστομος Μπουκάλης: κοντραμπάσο 
Κώστας Γιαξόγλου: πιάνο 
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα

Παρασκευή 20/3 - Δευτέρα 23/3 
GISELE JACKSON & RAPHAEL WRESSNIG SOUL GIFT BAND
A DIVA ON THE HEELS

ΤοHalfNoteυποδέχεταιτημοναδικήGigeleJackson! Ήταν η επί χρόνια συνεργάτης του RayCharles που περιόδευσε μαζί του σε όλο τον πλανήτη, στο απόγειο της καριέρας του, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκε πολλές φορές τη σκηνή με τον JamesB rown και την DonnaSummer. Με το κλασικό clubsuperhit “Love Commandments” να φτάνει στο Νο3 του Billbord Dance Chart, η Gigele δικαίως κατατάχθηκε ψηλά στην ιεραρχία της house και dance μουσικής κοινότητας. Μαζί με τον RaphaelWressnig, τον καταξιωμένο παγκοσμίως οργανίστα που γνωρίσαμε στο HalfNote μέσα από τις εμφανίσεις του στο πλευρό της DeitraFarr, παρουσιάζουν ένα ξεσηκωτικό πρόγραμμα, ταξιδεύοντάς μας στη μαγεία των club του Brooklyn. Mαγικές και αριστοτεχνικές μίξεις soul, jazz, olds chool R&Β και Funk μουσικής, σε τέσσερις ξεχωριστές βραδιές.

Gisele Jackson: vocals 
Raphael Wressnig: Hammond B-3 organ / bass pedals
Enrico Crivellaro: guitar
Hans Jürgen Bart: drums

Παρασκευή 27/3 –Δευτέρα 30/3 
FRED WESLEY GENERATIONS TRIO
Ο «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ» ΤΟΥ JAZZ FUNK ΕΠΙΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ! 

O αδιαμφισβήτητος πρωτεργάτης του funk και μια θρυλική φυσιογνωμία της groovyjazz, o ανεπανάληπτος τρομπονίστας FredWesley, συνεργάτης για πολλά χρόνια του JamesBrown, του GeorgeClinton και άλλων επιστρέφει με το εξαιρετικό τρίο του Generations, στην Αθήνα. 
Η ιστορία του FredWesley είναι συνυφασμένη με το “νονό της soul” JamesBrown στις δεκαετίες του ’60 και ’70, όσο και με τους Parliament-Funkadelic του Clinton στο δεύτερο μισό των 70s. OFredWesley ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος για πολλές από τις επιτυχίες του JamesBrown ενώ αργότερα υπήρξε ουσιαστικός κρίκος στην funk ψυχεδέλεια των Funkadelic. Αφού έπαιξε με την CountBasieOrchestra κι άλλα σχήματα της jazz, τη δεκαετία του ΄90 μαζί με τους PeeWeeEllis&MaceoParker – συνοδοιπόρους από την μπάντα του Brown και γνωστοί ως JBHorns – περιόδευσαν πολύ και ουσιαστικά όρισαν την groovejazz και το funk. 
Στα 77 του χρόνια σήμερα, με το Generationstrio γεφυρώνει 3 γενιές μουσικών κι εξακολουθεί να γκρουβάρει καλύτερα από ποτέ κι ένα ακόμη «HouseParty» ξεκινά. 

Fred Wesley: trombone, vocals 
Leonardo Corradi:hammond organ 
Tony Match: drums

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Παρασκευή 3/4 – Δευτέρα 6/4  
JONATHAN LONG&BAND
Η ΠΙΟ ΗΟΤ ΚΙΘΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΥΪΖΙΑΝΑ! 

Μπορεί το όνομα  του JonathοnLong να μην ακούγεται  οικείο σε πολλούς αλλά όταν ακούσει κανείς το παίξιμο της blues κιθάρας και την φωνή του, ξέρει πλέον ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινόμενο! To φαινόμενο από την Louisiana!   
Βγαλμένος από την καρδιά του Mississippi και του βάλτων του BatonRouge, ακολούθησε από παιδί τα χνάρια του BuddyGuy, του KennyNeal, του TabbyThomas ή του Lightnin’ Slim από 2 χρονών κουβαλάει μαζί του το προσωνύμιο «Boogie» για την αγάπη του και την επίδοσή του στο Boogie-Woogie αλλά και την τεχνοτροπία του. 
Σήμερα, 28 χρόνια μετά ο βραβευμένος (από τον JoeBonamassa) κυριεύει όλο τον κόσμο με τις ικανότητές του και την σκηνική του παρουσία πασχίζοντας να βγάλει το «Boogie» από το όνομά του κάτι που για πρώτη φορά έκανε με τον τελευταίο προσωπικό του δίσκο.  Τα live του είναι  γεμάτα από καυτό blues με στοιχεία rock και country και τα αδιανόητα  solos καταλήγουν πάντα σε αποθέωση!  Στην σκηνή του HalfNote θα γνωρίσουμε από κοντά ένα καλλιτέχνη, που θα μας απασχολεί  για καιρό. 

Jonathon Long: guitar / vocals 
ShedrickNellon: bass 
Jay  Carnegie:drums

Πέμπτη 9/4
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ QUARTET


Τρίτη 14/4 & Τετάρτη 15/4
ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ & ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ

Παρασκευή 24/4 – Δευτέρα 27/4  
KELLYLEEE VANS
Η DIVA TΗΣ ΤΖΑΖ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ! 

Η πιο δροσερή κι αισθαντική γυναικεία φωνή της νεότερης γενιάς της jazz και soul μουσικής, επιστρέφει στην Αθήνα για 4 μαγικές βραδιές στο HalfNote. Αυθεντική, ξεχωριστή και δροσερή, με διακρίσεις και εξαιρετικές συνεργασίες στις αποσκευές της, η KellyleeEvans από τον Καναδά, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα πρωτότυπης ανάμειξης της παραδοσιακής jazz&soul, του blues και της reggae, με την pop κουλτούρα και αισθητική. 
Ο κοινός παρονομαστής είναι ένας. Η υπέροχη φωνή της KellyleeEvans αγκαλιάζει τη μουσική ολοκληρωτικά, δίνοντας το δικό της μοναδικό ήχο και χρώμα. To 2010 το άλμπουμ της ”Nina” βραβεύτηκε ως το καλύτερο vocalalbum από το Τhe lonious MonkInstitute ενώ ένα χρόνο αργότερα απέσπασε και το JunoAward. Στο HalfNote θα απολαύσουμε την KellyleeEvans στην πιο μαγική στιγμή της. Ένας συνδυασμός post-romanticsoul, που συνδυάζει τον ήχο της θρυλικής Motown με ίχνη «ψυχεδέλειας» και ένα funkygroove που μαγεύει.  
Οι ζωντανές εμφανίσεις της είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί είναι πάντα καλύτερο να τη βλέπεις στο «φυσικό της χώρο». Στη σκηνή!

ΜΑΪΟΣ 2020

Παρασκευή 8/5 – Δευτέρα 11/5  
PABLO ZIEGLER & QUIQUE SINESI with GUEST: WALTER CASTRO
THE MASTER & THE BLEEDING HEARTS OF TANGO NUEVO

Για την ιστορία του σύγχρονου tango, το όνομα του μύθου του Pablo Ziegler συνυφαίνεται με αυτό του Astor Piazzolla του οποίου ήταν και ο βασικός πιανίστας και συνεργάτης. 
Ο γεννημένος στο BuenosAires καλλιτέχνης μεγάλωσε μέσα στο tango κι έγινε ο βασικότερος και σπουδαιότερος καλλιτέχνης και παράγοντας διάδοσης του NuevoTango παγκοσμίως. Πριν ακόμα ξεκινήσει τη συνεργασία του με τον Piazzolla, ο Pablo αξιοποίησε τις κλασικές πιανιστικές σπουδές του, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό του tango με την κλασική μουσική και την jazz. Το γεγονός αυτό τον οδήγησε κατευθείαν στο NewTangoQuintet του Piazzolla – στο οποίο ήταν μέλος απ’ την δεκαετία του 70’ και μέχρι το τέλος της ζωής του μύθου. 
Όπως και τις δύο προηγούμενες φορές που ο μοναδικός αυτός καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθηναϊκή σκηνή που αγάπησε, αυτή του HalfNote μαζί με δύο παλιούς και πιστούς Αργεντίνους συνοδοιπόρους του. 

Pablo Ziegler: Piano 
QuiquieSinesi: Guitar 
Walter Castro: Bandoneon


INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς, Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310
Προπώληση: www.viva.gr 
E. halfnoteathensclub@gmail.com

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: HALF NOTE

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη περιοδεύον με τον «Κήπο» την Ελλάδα.  Πρόγραμμα παραστάσεων.
Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη περιοδεύον με τον «Κήπο» την Ελλάδα. Πρόγραμμα παραστάσεων.
με 0 Σχόλια 760 Views

 Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή;


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή