Ξεκίνησε στη Νάξο η 32η συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

480 Views
Ξεκίνησε στη Νάξο η 32η συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου Ξεκίνησε στη Νάξο η 32η συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

 

Ξεκίνησε στη Νάξο η 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (16 έως 26 Σεπτεμβρίου).Συμμετέχουν 24 θεατρικές ομάδες, με περισσότερους από 300 συντελεστές, μεταξύ των οποίων η Θεατρική Ομάδα Συλλόγου ‘’Ωρίωνα’’ Ρόδου,(Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου),η Πατμιακή Σκηνή και η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου (Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου).


Πρόκειται για ένα κορυφαίο θεσμό και ταυτόχρονα πολιτιστικό γεγονός για όλο το Αρχιπέλαγος .

Εκατοντάδες άνθρωποι με ελάχιστα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσα αλλά με πολλή αγάπη για το θέατρο προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες ανάσες πολιτισμού.
Θα παρουσιαστούν παραστάσεις από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονες ελληνικές και ξένες θεατρικές παραγωγές.

Παράλληλα, θα γίνουν δύο αφιερώματα, στο θέατρο του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση(Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου) και στον αείμνηστο Νάξιο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου).
.
Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι θεατρολόγοι Βάλτερ Πούχνερ και Πλάτων Μαυρομούστακος, η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Κατερίνα Καμπανέλλη και η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου.

Η Συνάντηση οργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών ΚυκλάδωνΦωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΚυκλάδεςΝάξος

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή