Πολλά ακούστηκαν και έγιναν στο 2nd Athens Science Festival. Η «Κ» ήταν εκεί

511 Views
Πολλά ακούστηκαν και έγιναν στο 2nd Athens Science Festival. Η «Κ» ήταν εκεί Πολλά ακούστηκαν και έγιναν στο 2nd Athens Science Festival. Η «Κ» ήταν εκεί

Πολλά ακούστηκαν και έγιναν στο 2nd Athens Science Festival. Η «Κ» ήταν εκεί.

-Γράφει η η αρθρογράφος της "Κ" ΜΑΝΤΩ ΧΑΤΖΗ

Πριν από περίπου ένα μήνα έμαθα για το 2nd Athens Science Festival. Έψαχναν για εθελοντές. Δεν το σκέφτηκα και πολύ. Απλά δήλωσα συμμετοχή. Και δεν το μετάνιωσα. Το 2nd Athens Science Festival δεν ήταν ένα απλό φεστιβάλ. Ήταν μια διοργάνωση για την επιστήμη και την τεχνολογία. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει ο «απλός» κόσμος τι σημαίνει επιστήμη. Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία, Οικονομικά και Τεχνολογία στο επίκεντρο του φεστιβάλ αυτού. Συνδυασμένα και με την τέχνη. Δοσμένα και για μεγάλους και για μικρούς. Workshops για τους μικρούς το πρωί κι ομιλίες για μεγάλους το απόγευμα.
 
Full time πρόγραμμα για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες. Παιχνίδια μνήμης, μαγικά κόλπα, πειράματα σχεδιασμένα για τα πιτσιρίκια, κατασκευή ρομπότ (ναι, έγινε προσομοίωση κατασκευής. Με μεγάλη επιτυχία, 3 φορές έλαβε χώρα το workshop), διαγωνισμοί για τους καλύτερους- εφευρετικότερους μαθητές και καθηγητές. Ομιλίες από Έλληνες και ξένους ομιλητές για το πώς όλα συνδυάζονται. Από τη Φυσική με την ποίηση, τη Βιολογία με την Ψυχολογία (στο «Ανακαλύπτοντας τον εγκέφαλο»), τα Μαθηματικά με τη λογοτεχνία( με την κα Κ. Καλφοπούλου), η Ιατρική με το Δίκαιο ( με τον κύριο Ε.Λασκαρίδη), η Οικολογία με την τεχνολογία (με τις ομιλίες για τη διαχείριση αποβλήτων, τα έξυπνα δίκτυα κλπ).
 
Ανάμεσα στα μεγάλα ατού το διαδραστικό παιχνίδι για τις οπτικές ίνες κι η έκθεση τέχνης, όπου υπήρχαν έργα ανθρώπων που δουλεύουν στο γνωστότερο επιταχυντή, το CERN μα κι άλλων Ελλήνων δημιουργών. Τα παραπάνω αποτελούν μια μικρή μόνο γεύση του τι συνέβη. Και σε όλα αυτά τα γεγονότα υπήρχαν και πολλοί εθελοντές. Στέκονταν πάντα διακριτικά παράμερα και με χαμόγελο απαντούσαν στις όποιες ερωτήσεις του κοινού. Η ψυχή του φεστιβάλ. Και το «πρόσωπό» του.
 
Πολλά ακούστηκαν, λοιπόν, στο Athens Science Festival. Ιδέες για μια καλύτερη ζωή με νέους ορίζοντες επιχειρηματικότητας να ανοίγονται από πρωτοπόρους στο χώρο τους, η Φυσική, η Χημεία, η Μηχανική κι η Βιολογία έγιναν ξαφνικά ενδιαφέρουσες με απλά πειράματα κι επιδείξεις (εντυπωσιακό το πείραμα των Χημικών μηχανικών του ΕΜΠ όπως και το αγωνιστικό αυτοκίνητο των Αεροναυπηγών της Πάτρας. Βέβαια το μικρό ρομποτάκι μου «έκλεψε» την καρδιά <3 ), φτάσαμε στο φεγγάρι και τον Ήλιο (τα τηλεσκόπια μας φέρνουν πιο κοντά, όλε!), γνωρίσαμε τι σημαίνει να είσαι επιστήμονας και παράλληλα καλλιτέχνης. Κι όλα αυτά σε 5 μέρες. Πολλοί επισκέπτες ζήτησαν κι άλλο. Όμως όλα τα ωραία δυστυχώς τελειώνουν! 
Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, λένε, θα πέσει να σε πλακώσει. Είμαι σίγουρη όμως ότι στην περίπτωσή μας δεν ισχύει. Σύμφωνα με κάποια στατιστικά που ακούστηκαν στη διάρκεια του φεστιβάλ πέρασε περίπου 20.000 κόσμος. Σας ευχαριστούμε πολύ. Ελπίζουμε να περάσατε τόσο καλά όσο κι εμείς που συμμετείχαμε στη διοργάνωση (εθελοντές και μη)
Ραντεβού λοιπόν του χρόνου στις αρχές του Απρίλη.Stay tuned!!!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή',
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2176 Views

Δεν κρατάμε έναν άνθρωπο δίπλα μας αν δε θέλει να μείνει. Ούτε περιμένουμε από τον άλλο να μας πει να φύγουμε αν εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θέλουμε να φύγουμε.  Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη