Εγκαινιάζεται η 24η Art Athina στο Ζάππειο

606 Views
Εγκαινιάζεται η 24η Art Athina στο Ζάππειο Εγκαινιάζεται η 24η Art Athina στο Ζάππειο

 

Το φιλότεχνο κοινό της Art Athina, στην πλειοψηφία του γυναικείο, ενδιαφέρεται περισσότερο για τη ζωγραφική και επισκέπτεται τη μεγάλη γιορτή των αιθουσών τέχνης. Εφέτος, το ραντεβού με την Art Athina άλλαξε χρόνο και τόπο. Αναζητώντας εκθεσιακό χώρο μετά τη στέγαση της πέρσι στο Ωδείο Αθηνών και αφού δεν ευοδώθηκε η λύση του Ακροπόλ διοργάνωσε τον Ιούνιο το Art Athina Summer Pop Up, ως προάγγελο της ολοκληρωμένης 24ης Art Athina η οποία τελικώς ανοίγει τις πύλες της από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 16/9, για πρώτη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο. ώρο συνδεδεμένο με την Ιστορία και τον πολιτισμό, στην καρδιά της Αθήνας. H έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα την εγκαινιάσει σήμερα 13 Σεπτεμβρίου στις 19.00.
Από τις πιο παλιές εκθέσεις στην Ευρώπη, η Art Athina που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελληνικών Αιθουσών, περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της εκτός από την κυρίως έκθεση στην οποία εφέτος συμμετέχουν 36 γκαλερί από Ελλάδα και εξωτερικό, βιντεοπροβολές καλλιτεχνών για το τελευταίο βράδυ της διοργάνωσης ( 16/9) στον θερινό κινηματογράφο Αίγλη , τον παλαιότερο εν λειτουργία κινηματογράφο της Αθήνας. Έχουν επιλεγεί βίντεο από την πλατφόρμα Daata Editions νέων καλλιτεχνών που δουλεύουν με κινούμενη εικόνα και ήχο, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ καθώς και ανεξάρτητους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Την επιμέλεια υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina, Σταματία Δημητρακοπούλου.
Την τιμητική της επίσης σ' αυτή την διοργάνωση έχει η περφόρμανς από εικαστικούς καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί με την επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας στο City University New York και συντονίστριας στο Raymond Pettibon Studio, Σωζήτας Γκουντούνα. Το πρόγραμμα θα εξετάσει την εξέλιξη του καλλιτεχνικού είδους της περφόρμανς από το θέατρο έως τη σημερινή της εφαρμογή σε άλλες μορφές τέχνης.(συμμετέχουν οι Άννα Τζάκου, Ραφίκα Σαουίς, Γιώργος Σταματάκης, Οντέτ Κουζού κ.ά.)
Ακόμα, προνοώντας για το μελλοντικό της κοινό η Art Athina διαμορφώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών και εφήβους. Με τίτλο «Art Athina - We are the future», σχεδιασμένο από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού «ΚROMA». Στους χώρους του Ζαππείου και με δωρεάν συμμετοχή θα αναπτυχθούν 10 workshops για ζωγραφική, κατασκευές, κολάζ, ψηφιδωτό, παιχνίδια μυστηρίου και χαρακτική.
«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στο Ζάππειο Μέγαρο, είναι με κάποιο τρόπο ο φυσικός χώρος της Art Athina, συνδέεται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας» χαιρέτησε η πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννα Γραμματοπούλου στην παρουσίαση του προγράμματος. Δεν αποκλείεται το Ζάππειο να γίνει και η μόνιμη κατοικία της Art Athina.
Ενδιαφέρον πάντως έχει η έρευνα με τα στοιχεία για το κοινό που πραγματοποίησε η Art Athina τον Ιούνιο 2018 σε δείγμα 518 ερωτηθέντων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι επισκέπτες της είναι ηλικίας από 24 ετών έως 54 ετών, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (39%) , με επίπεδο μόρφωσης πανεπιστημιακών σπουδών (49%). Η πλειοψηφία είναι γυναίκες (62%) . Στα ενδιαφέροντα τους προηγείται η ζωγραφική (81%) ακολουθεί η φωτογραφία (40%) και στη συνέχεια η γλυπτική ( 38%).Το κίνητρο της επίσκεψης στην Art Athina είναι πληροφόρηση για τα εικαστικά (66%) , ψυχαγωγία (32%). Οι περισσότεροι έρχονται από το κέντρο της Αθήνας (38%), από τα βόρεια προάστια (23%) και 16% από τα νότια προάστια.
Σε ποσοστό 75% έχουν επισκεφτεί ξανά την Art Athina, και γενικότερα το 31% των ερωτηθέντων επισκέπτεται γκαλερί μια φορά τον χρόνο και αντίστοιχα το 43% επισκέπτεται μουσεία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Art AthinaΖάππειο

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Θανάση Σκαργιώτη! «Η αντικειμενικότητα της Φυσικής και η υποκειμενικότητα της Τέχνης μού προσφέρουν ισορροπία»
In Tempo με τον Θανάση Σκαργιώτη! «Η αντικειμενικότητα της Φυσικής και η υποκειμενικότητα της Τέχνης μού προσφέρουν ισορροπία»
με 0 Σχόλια 375 Views

 Ο Θανάσης Σκαργίωτης, ένας ιδιαίτερος ερμηνευτής και τραγουδοποιός λίγο μετά τη κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου που μοιράζεται τις σκέψεις και τα όνειρά του στο InTempo τη; Ωένιας Αδαμάκου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή