Τα 14 κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2014. Από τον Μιχάλη Σκολιανό.

446 Views
Τα 14 κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2014. Από τον Μιχάλη Σκολιανό. Τα 14 κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2014. Από τον Μιχάλη Σκολιανό.

Τα 14 κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2014. Από τον Μιχάλη Σκολιανό.

Το 2014, μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, φθάνει στο τέλος της και αποφάσισα, όπως είθισται τέτοια εποχή, να κάνω μια σύντομη ανασκόπηση επιλέγοντας τα 14 σημαντικότερα, κατά τη γνώμη μου, κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας τη χρονιά που φεύγει:
1.     Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι.
Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τον πνιγμό δώδεκα ανθρώπων και ο μετέπειτα επικοινωνιακός χειρισμός της κυβέρνησης που κατέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο την παντελή απουσία ηθικού βάρους εκ μέρους της.
 
2.     Η έκδοση του βιβλίου του Κουφοντίνα.
Η έκδοση του βιβλίου του Κουφοντίνα και τα συντηρητικά αντανακλαστικά, άκρως επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας, που επέδειξε μερίδα του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας μας ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την απαγόρευσή του.
 
3.     Η ίδρυση του πολιτικού κόμματος το «Ποτάμι» από τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη.
Η ίδρυση ενός κόμματος και η προώθηση από τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ χωρίς καμία ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα. Αλλιώς ο ευτελισμός της πολιτικής σε φθηνή lifestyle επίδειξη.
 
4.     Η ίδρυση του πολιτικού κόμματος η «Ελιά».
Η ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Ελιά» ως μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ εν όψει των Ευρωεκλογών, τα θλιβερά εκβιαστικά διλήμματα που έθεσε και η «μαραμένη» κατάληξή της.
 
5.     Η υπόθεση Μπαλτάκος.
Η καταγραφή της συνομιλίας του εξ απορρήτων συνεργάτη του πρωθυπουργού με τον Χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη και η παραδοχή του πρώτου για ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. Αλλιώς η ομολογία της de facto κατάργησης των λειτουργιών στην Ελλάδα.
 
6.     Οι αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και τα κροκοδείλια δάκρυα του δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου για τον μοναδικό ξεκάθαρο κερδισμένο αυτών, τη Χρυσή Αυγή.
 
7.     Οι Ευρωεκλογές και η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη αριστερό κόμμα κερδίζει εκλογές. Και όμως κάποιοι καλοθελητές στην Ελλάδα αποπειράθηκαν να μας πείσουν ότι πραγματικός νικητής των εκλογών ήταν η ΝΔ. Όταν ο ξεπεσμός συναντά τον παραλογισμό.
 
8.     Η πολύ καλή πορεία της εθνικής μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.  
Η πολύ καλή πορεία της εθνικής μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Βραζιλία και η προσπάθεια εκμετάλλευσή της για μικροκομματικούς λόγους από την κυβέρνηση.
 
9.     Η καλοκαιρινή περίοδος δίνει παράταση ζωής στην κυβέρνηση.
Τα μπάνια του λαού και η καλοκαιρινή ραστώνη δίνουν παράταση ζωής στην ασθμαίνουσα κυβέρνηση. Μόνο παράταση όμως…
 
10. Ο ξυλοδαρμός από την αστυνομία των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και η πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.
Όταν η δημοκρατία δίνει τη θέση της στον αυταρχισμό
 
11. Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου δίνει συναυλία συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
Ακόμα όμως και η Χαρούλα λοιδορήθηκε για αυτή την κίνηση ανθρωπιάς της από το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο.
 
12. Η απεργία πείνας του φυλακισμένου Νίκου Ρωμανού.
Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού για το αυτονόητο, το αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα στην εκπαίδευση και τελικά η πολύ σημαντική συμβολική νίκη του.
 
13Η προπαγάνδα τρόμου βουλευτών και εκλογικού σώματος εν όψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ενδεχόμενων εθνικών εκλογών.
Η ενορχηστρωμένη από ξένα και εγχώρια κέντρα εξουσίας τρομοκράτησης των βουλευτών και των πολιτών για την αποφυγή εκλογών και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατία στα καλύτερά της…
 
14Η απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.
Η απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη προκειμένου να υπερψηφίσει για πρόεδρο της δημοκρατίας. Απλά βόθρος
.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή