Δημοσκόπηση MARC: Ναι στο εμβόλιο, όχι σε πρόωρες εκλογές, στο +18,6% η ΝΔ

910 Views
Δημοσκόπηση MARC: Ναι στο εμβόλιο, όχι σε πρόωρες εκλογές, στο +18,6% η ΝΔ Δημοσκόπηση MARC: Ναι στο εμβόλιο, όχι σε πρόωρες εκλογές, στο +18,6% η ΝΔ

.
Καθαρή «κεφαλή» στη ΝΔ, στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού και στην εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που διεξήχη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Αναλυτικά, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (διαφορά 18,6% υπέρ της ΝΔ). Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων παραμένει σχετικά σταθερή από τις εκλογές μέχρι σήμερα.
Από την άλλη, πάντως, σχετικά με τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών, το 74,6% δηλώνει ότι επιθυμεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, το 15,3% θέλει πρόωρες εκλογές μέσα στο 2021 και το 6,3% πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 2022
.
.
Για το μείζον ζήτημα του εμβολιασμού, οι πολίτες απαντούν συντριπτικά ότι σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού καθώς το 70,1% δηλώνει θετικά διακείμενο αναφορικά με τον εμβολιασμό.
.
.
Από την άλλη πλευρά, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 53% τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, έναντι 46% που απαντούν αρνητικά.
.
Παράλληλα, το 53,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας, ενώ το 23,3% των ερωτηθέντων απαντά στο ίδιο ερώτημα πως θα ήταν περίπου τα ίδια και το 15% αυτών πως θα ήταν καλύτερα.

 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή