X – Men: Apocalypse – Ένα μέτριο prequel στο ξεχαρβάλωμα του παρελθόντος. Είδαμε & σχολιάζουμε...

454 Views
 X – Men: Apocalypse – Ένα μέτριο prequel στο ξεχαρβάλωμα του παρελθόντος. Είδαμε & σχολιάζουμε... X – Men: Apocalypse – Ένα μέτριο prequel στο ξεχαρβάλωμα του παρελθόντος. Είδαμε & σχολιάζουμε...

 X – Men: Apocalypse – Ένα μέτριο prequel στο ξεχαρβάλωμα του παρελθόντος. Είδαμε & σχολιάζουμε...

Η σειρά ταινιών X-Men θα μπορούσε και να θεωρηθεί ξεχαρβάλωμα, όπως και παρόμοιες σειρές των κόμικς της Marvel και της DC. To θέμα μ’ αυτές τις επιμηκύνσεις των ιστοριών είναι το πώς θα καταφέρουν να συνεχίσουν να προσελκύουν τους θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η απάντηση είναι κυρίως με τα εφέ και ευτυχώς χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας έχουμε όλο και περισσότερες εντυπωσιακές σκηνές, οι οποίες δεν κουράζουν καθόλου στο μάτι, σε αντίθεση με τις υποθέσεις των ταινιών.
 
Όσον αφορά την υπόθεση της 9ης ταινίας της σειράς X-Men, η οποία είναι prequel της κανονικής χρονολογικής σειράς X-Men (2000-2006), έχουμε την αφύπνιση ενός μεταλλαγμένου από τους ισχυρότερους στο σύμπαν, του Απόκαλιψ. Μετά από χιλιάδες χρόνια, ξυπνάει και βλέπει τον κόσμο να μην είναι όπως ακριβώς τον θέλει και επιθυμεί να εξαλείψει το ανθρώπινο είδος και τη Γη, για να τα ξαναδημιουργήσει όπως θέλει ο ίδιος και να γίνει ο νέος Άρχων. Ο καθηγητής Χ (Τζέιμς ΜακΑβόι), μαζί με την Μυστίκ (Τζενιφερ Λόρενς) θα αναλάβουν τη συγκρότηση μιας ομάδας μεταλλαγμένων για ν’ αντιμετωπίσουν αυτήν την απειλή.
 
Κάτι πρωτότυπο δεν διαφαίνεται στην υπόθεση. Γιατί στις προηγούμενες ταινίες δεν υπήρχε κάποιος κακός που ν’ απειλεί με καταστροφή τον κόσμο; Μόνο που σ’ αυτήν την περίπτωση, στη ταινία υπάρχει ένας νέος κακός που απεικονίζεται αποκλειστικά στα κόμικς και δεν έχει αποτυπωθεί ποτέ στην οθόνη και, επίσης, φαίνεται να χτίζεται μια άτυπη τριλογία ή τετραλογία, η οποία δυναμώνει με την εισαγωγή χαρακτήρων σαν τον Απόκαλιψ: Καθαρά εικονογραφημένοι.
 
Τα γραφικά είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει σε ταινία των X-Men και αυτό είναι άξιο της φαντασίας του εκάστοτε δημιουργού. Είναι υπέροχο να βλέπεις την απεικόνιση του κόμικ που διάβαζες όπως ακριβώς το φανταζόσουν στο μυαλό σου και μιλάω καθαρά για τον Απόκαλιψ. Ο Απόκαλιψ είναι για μένα μία από τις καλύτερες απεικονίσεις CGI κακού που έχω δει σε ταινία της εννιαλογίας. Μάλιστα, στο IGN, ιστοσελίδα που επικεντρώνεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παιχνίδια και κριτικές, κόμικς και ανάλογες μεταφορές στη μεγάλη οθόνη, ο Απόκαλιψ έχει την 24η θέση σε σύνολο 100 κακών. Πρώτος, όσοι βλέπετε τις ταινίες, είστε σίγουροι πως είναι ο Μαγκνέτο. Και λογικό είναι...
 
Δυστυχώς, όμως, ο χαρακτήρας του είναι στυφός. Το σενάριο τον παρουσιάζει αρκετά μονότονο και υποτονικό σε σύγκριση μ’ αυτό που είναι πραγματικά στο βιβλιαράκι με τις εικόνες και τα συννεφάκια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρας φαίνονται αρκετά υποτονικοί, πχ. Τζένιφερ Λόρενς, μπροστά σ’ αυτό που θέλουν να περάσουν, με εξαίρεση τους ΜακΑβόι και Φασμπέντερ. Σ’ αυτό δεν φταίνε αποκλειστικά εκείνοι, αλλά το σενάριο.
 
Φαίνεται ολοκάθαρα πως η ταινία δημιουργήθηκε για να εντυπώσιασει με τα εφέ και τα CGI. Η ιστορία και η εξέλιξη των χαρακτήρων κατά τη διάρκειά της είναι αδιάφορη για τον σεναριογράφο, μέχρι που οδηγήθηκε σ’ ένα τέλμα που δεν μπορεί να μαζευτεί, εξού και η μετέπειτα ατσαλοσύνη που ακολουθεί προς το τέλος. Φαίνεται ότι είναι καθαρά γυρισμένη η ταινία για τον εντυπωσιασμό της.
 
Συνοψίζοντας (=), οι φίλοι της ταινίας θα την λατρέψουν ασυζητητί. Και μετά θα την κράξουν, μάλλον, γιατί αυτό συμβαίνει πολλές φορές, ειδικά σε ταινίες που αποτελούν συνέχεια μιας σειράς φιλμ που έχει αφήσει καλές παρακαταθήκες προς τα πίσω.
 
Φανταστείτε πως έχουμε τις κανονικές ταινίες των X-Men, τα ανούσια και μέτρια prequel με τον Γούλβεριν, τις τρεις ταινίες prequel που ασχολούνται με το πώς δημιουργείται η ομάδα των μεταλλαγμένων, από τις οποίες η δεύτερη αξίζει κατά πολύ περισσότερο από την πρώτη κι από αυτήν και το υπέροχο, απολαυστικό, μαγικό και σαρκαστικό Deadpool. Και δεν θα τελειώσει εδώ. Θα υπάρξουν κι άλλες ταινίες.
.
Αν βαριέστε και δεν έχετε κάτι που να σας εντυπωσιάζει στην καθημερινότητα, τρέξτε να την δείτε. Αλλά δεν θα δείτε κάτι που δεν έχετε δει σε προηγούμενες ταινίες...
 
Βαθμολογία:
4/10
.
Που προβάλλεται; ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Δυο  ασυνήθιστα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που θα απολαύσετε. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε.
Δυο ασυνήθιστα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που θα απολαύσετε. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2391 Views

Βαρεθήκατε να διαβάζετε #τα ίδια και τα ίδια; Ανακαλύψαμε δύο εξαιρετικά βιβλία, Ελλήνων συγγραφέων, που ξεφεύγουν από τη συνηθισμένη θεματολογία…  Διάβασε η Μαρία Διαμαντοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή