Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Απο σήμερα στο Ολύμπιον.

230 Views
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Απο σήμερα στο Ολύμπιον. Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Απο σήμερα στο Ολύμπιον.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Έπεσε θριαμβευτικά χθες το βράδυ η αυλαία της 15ης διοργάνωσης του του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στον Δαναό, με την απονομή των βραβείων κοινού και της κριτικής επιτροπής. Στη τελετή λήξης στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και Διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, παρουσίασε και συντόνισε την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής, που είναι δημιουργίες του οίκου ZOLOTAS.

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2014

H κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Michael Kohlhaas» του Arnaud des Pallières.
Η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου για το TV5 MONDE έδωσε το βραβείο στoν εκπρόσωπο της Seven Films και της Spentzos Films, εταιριών διανομής της ταινίας για την Ελλάδα, και το οποίο πρόκειται να υποστηρίξει ως χορηγός επικοινωνίας, μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες Camille Claudel 1915 του Bruno Dumont
Τιμητική διάκριση
Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε και φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία «Καμίλ Κλοντέλ 1915» (Camille Claudel 1915) του Bruno Dumont.
Η εταιρία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα είναι η Videorama Films.

Βραβείο Κοινού Fischer 2014

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «Tα καλύτερα έρχονται» (Les Beaux Jours) της Marion Vernoux. O Διευθυντής Marketing της Fischer κ. Γιώργος Μακρυγιαννάκης ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή για την απονομή του βραβείου την εκπρόσωπο της Feelgood Entertainment, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της εταιρείας Fischer στην υποστήριξη της προώθησης της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Μετά την απονομή των βραβείων, η σκηνοθέτης Valeria Bruni-Tedeschi παρουσίασε την ταινία της Ένας πύργος στην Ιταλίας (Un Château en Italie) που προβλήθηκε στη συνέχεια για τους καλεσμένους στη τελετή λήξης.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη. [ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Προσωπικότητες της μουσικής: Ozzy Osbourne. Από τον μουσικό Φώτη Τουμανίδη.
Προσωπικότητες της μουσικής: Ozzy Osbourne. Από τον μουσικό Φώτη Τουμανίδη.
436 Views
 Όχι, δεν χρειάζεται να γράφω μόνο για όσους πέθαναν. Μπορώ να γράψω για μουσικούς που έχουν τεράστια πορεία αλλά δεν έχουν εγκαταλείψει τον τρισδιάστατο τούτο κόσμο. Ο Όζυ Όζμπορν από το Μπίρμιγχαμ είναι ο επόμενος στόχος μου. Γράφει ο Φώτης Τουμανίδης

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή