Το ετήσιο ραντεβού των μικρομηκάδων στον Αλέξανδρο. TISFF –Thessaloniki International Short Film Festival 2014

232 Views
Το ετήσιο ραντεβού των μικρομηκάδων στον Αλέξανδρο. TISFF –Thessaloniki International Short Film Festival 2014 Το ετήσιο ραντεβού των μικρομηκάδων στον Αλέξανδρο. TISFF –Thessaloniki International Short Film Festival 2014

Το ετήσιο ραντεβού των μικρομηκάδων στον Αλέξανδρο. TISFF –Thessaloniki International Short Film Festival 2014.

25/10/2014 | 17:00 - 29/10/2014 | 17:00
Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος
Για ένα πενθήμερο, από τις 25 μέχρι τις 29 Οκτώβρη, στον «Αλέξανδρο» πραγματοποιείται το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που προβάλλει και προωθεί νέες ιδέες και νέες τάσεις, οι οποίες καταγράφονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου.

Στη φετινή διοργάνωση επίτιμοι προσκεκλημένοι είναι οι: Anders Walter, ο
νικητής των φετινών ΟΣΚΑΡ 2014 (θα προβληθεί το βραβευμένο έργο του «Helium») και Alexandre Gavras (παραγωγός) και Xavier Legrand (σκηνοθέτης), των οποίων θα προβληθεί το έργο «Avant Que De Tou Perdre», που έφτασε στην πεντάδα των υποψηφίων για ΟΣΚΑΡ 2014.

Βαρύνουσα σημασία στο πρόγραμμα έχουν δύο αφιερώματα στον σύγχρονο κινηματογράφο τής Γερμανίας & Ρουμανίας με πολυβραβευμένα έργα.

Tο TISFF –Thessaloniki International Short Film Festival δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές από ολόκληρο τον κόσμο φιλοδοξώντας να παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ό,τι νέο γεννιέται στην κινούμενη εικόνα. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί χάρη στην αμείωτη προσπάθεια ενός εραστή του σινεμά, του Γιάννη Ζαχόπουλου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ν’ ανακαλύψει και να προβάλει ιδέες και τάσεις, όπως καταγράφονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου. Γεννήθηκε πριν από 8 χρόνια κι έγινε από την αρχή πόλος έλξης καλλιτεχνών, οι οποίοι σε «μικρής» διάρκειας φιλμς, «συμπυκνώνουν» και καταγράφουν την ξέφρενη πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό ή οτιδήποτε άλλο.

Το TISSF έχει συμπεριληφθεί στα 45 καλύτερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του πλανήτη, -εκ των οποίων τα 28 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν-Φεράν, κ.ά. Είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αυτού του είδους στη συγκεκριμένη λίστα και ανάμεσα στα 3 καλύτερα των Βαλκανικών χωρών.

-Ώρες προβολών:καθημερινά 17:00 – 20:00 & 21:00 – 00:00
-Συμπαραγωγή: THESS FEST / 49α Δημήτρια

-Τιμές εισιτηρίων: 5€


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 534 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή