Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει με την «Μις Πέρεγκριν - Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά»

172 Views
Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει με την «Μις Πέρεγκριν - Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει με την «Μις Πέρεγκριν - Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά»

  Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει με την «Μις Πέρεγκριν - Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά»

Από τον οραματιστή σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον έρχεται μια αξέχαστη ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα. Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Αλλά τα μυστήρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις… και τους παντοδύναμους εχθρούς τους. Τελικά, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.
 
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Ηθοποιοί:
Έισα Μπάτερφιλντ, Εύα Γκριν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Έλλα Περνέλ, Άλισον Τζάνεϊ

 
Ακολουθούν δηλώσεις από τον συγγραφέα του βιβλίου, αλλά και τον σκηνοθέτη της ταινίας:
 
Τιμ Μπάρτον (σκηνοθέτης της ταινίας):
Όταν με προσέγγισαν αρχικά για να σκηνοθετήσω το «Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά», μου έδωσαν μια σύνοψη του μυθιστορήματος με όλες τις φωτογραφίες που είχε το βιβλίο. Με ρούφηξαν και με στοίχειωσαν αυτόματα οι μυστηριώδεις εικόνες της ιστορίας που έγραψε ο Ράνσομ Ριγκς και ήξερα από την πρώτη στιγμή πως θέλω πολύ να διηγηθώ κι εγώ την ιστορία αυτών των παιδιών. Ένα κορίτσι, πιο ελαφρύ κι από τον άνεμο, ένα αγόρι στο στομάχι του οποίου κατοικούν μέλισσες, μια γυναίκα που μεταλλάχθηκε σε πτηνό – ήταν ξεκάθαρα ένας κόσμος τον οποίο ήθελα να εξερευνήσω. Έτσι έκανα μια ταινία για όλους αυτούς.
 
Ράνσομ Ριγκς (συγγραφέας του #1 μπεστ σέλερ μυθιστορήματος των NYT, «Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά»):
Θα ήταν  τιμή μου ακόμη κι αν μια ιστορία μου ενέπνεε τον Τιμ Μπάρτον να κάνει απλώς μια ζωγραφιά σε χαρτοπετσέτα. Το να στέκομαι σε απόσταση αναπνοής και να τον παρακολουθώ να βάζει όλο του το είναι στην ταινία που εμπνεύστηκε από το βιβλίο μου, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος ούτε αν είχα ηλεκτρόδια στα δάχτυλα των ποδιών μου!  

H ταινία «Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Odeon στις 29 Σεπτεμβρίου του 2016


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή