Η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου ανοίγουν το «Ελληνίς» φέρνοντας αισιοδοξία και ελπίδα και μιλούν ζωντανά στην «Κ».

6369 Views
 Η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου ανοίγουν το «Ελληνίς» φέρνοντας αισιοδοξία και ελπίδα και μιλούν ζωντανά στην «Κ». Η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου ανοίγουν το «Ελληνίς» φέρνοντας αισιοδοξία και ελπίδα και μιλούν ζωντανά στην «Κ».

 

 
Η Τέχνη μετρά τις πληγές της θα ήταν ένας τίτλος αν είχαμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό.
.
Όμως το αύριο του πολιτισμού, μήνες μετά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσε (αλλά ευτυχώς σε μικρότερη έκταση βιώνουμε ακόμα) δεν έχει τελειώσει. Με ένα βουνό προβλήματα στην πλάτη τους οι άνθρωποι που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με τον χώρο της τέχνης προσπαθούν να ανασυνταχθούν αντιμετωπίζοντας μια νέα συνθήκη που έχει και αυτή περιορισμούς και αυστηρά πρωτόκολλα.
.
Ωστόσο, όλοι θέλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Άλλο τόσο και ένα κοινό που απρόσκοπτα στερήθηκε την ψυχαγωγία του.
 
 
Και η πρώτη «ηρωική» έξοδος στην κανονικότητα έχει να κάνει με τα αγαπημένα θερινά σινεμά.
 
Ένας από αυτούς, το «Ελληνίς» με έδρα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι αυτό που στο πάνω βλέμμα έχει τον Πύργο του ΟΤΕ και που μετρά φέτος 27 χρόνια ζωής, βρίσκεται σε πλήρη οργασμό προετοιμασιών για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. 
 .
.
Ανάμεσα σε τεχνικό και άλλο προσωπικό, η αγέραστη μορφή της Θωμαής Ζαφειρίου πάντα επιβλητική αλλά και πάντα διακριτική να επιβλέπει κάθε λεπτομέρεια για ένα από τα καμάρια της. Στο μισό και πλέον αιώνα ζωής που βρίσκεται στο χώρο μπορεί να πέρασε πολλές φουρτούνες και κάμποσες χαρές, η περίοδος της πανδημία, κυρίως στην αρχή, ήταν ένα γεγονός που την σόκαρε και σαν κι αυτό, δεν βίωσε ποτέ της. Χωρίς να φοβηθεί λεπτό για τον εαυτό της, είδε τον κόσμο φοβισμένο να απομακρύνεται από το Κολοσσαίον και λίγο αργότερα να αναστέλλει την λειτουργία του έπειτα από απόφαση της Πολιτείας. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παύσουν όλες οι προγραμματισμένες προβολές και όλες οι επερχόμενες εκδηλώσεις του κινηματοθεάτρου έως και σήμερα.
 .
.
Όμως φύση αισιόδοξη γυναίκα, γαλουχημένη στον σκληρό κόσμο της επιχειρηματικότητας, που έχει τα πάνω και τα κάτω του, όπως άλλωστε ζυμώθηκε δίπλα στον αείμνηστο Κοσμά, ποτέ δεν το βάζει κάτω.
.
Μπορεί να την ανησυχεί η εξέλιξη του ιού για τον επερχόμενο χειμώνα, όμως αυτό τον καιρό το μόνο που της νοιάζει είναι το «Ελληνίς» να βρίσκεται στην εντέλεια. Σε τέτοιο βαθμό που να γκρινιάζει στον γιο της Γιάννη, ακόμη και για κάποιες γλάστρες που δεν πάρθηκαν για να καλύψουν έναν ήδη λουσμένο στο πράσινο, περιβάλλοντα χώρο… 
 .
.
Τι να πει και τι να κάνει ο συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης Γιάννης Ζαφειρίου. Φορτισμένος και αυτός στη νέα συνθήκη και με το πείσμα της μάνας, έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Από νωρίς συνειδητοποίησε τη νέα τάξη πραγμάτων και συμμορφωμένος στις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, το θερινό σινεμά είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους θεατές αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας τους πέρα από δυο ώρες ψυχαγωγίας και την πεποίθηση να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς.
 .
.
Για το λόγο αυτό διατηρήθηκαν στο ακέραιο οι αποστάσεις μεταξύ των θεατών, νέα πρόσωπα θα τοποθετούν τους θεατές στις θέσεις του, άλλος θα ελέγχει την ουρά στο ταμείο, στα ενδιάμεσα των δυο προβολών θα γίνονται απολυμάνσεις, τοποθετήθηκαν απολυμαντικά, προβλέφθηκαν νέα συστήματα στις τουαλέτες ώστε να μην ακουμπά τίποτα ο θεατής, ενώ ξεκίνησε online αγορά εισιτηρίου, αλλά και κράτηση εδεσμάτων και αναψυκτικών για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο κυλικείο.
 
Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 με την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» και με σλόγκαν «Το Σινεμά σε περιμένει», επανεκκινείται ο πολιτισμός.
 
Για όλα αυτά και άλλα πολλά ο Γιάννης και η Θωμαή Ζαφειρίου μιλούν ζωντανά στην κάμερα της Κουλτουρόσουπας.
 
ΒΙΝΤΕΟ
.
Πληροφορίες:
Ελληνίς Θερινός Κινηματογράφος
Έναρξη καλοκαιρινής περιόδου 1 Ιουνίου 2020

Πρεμιέρα με την «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη (πληροφορίες για τη ταινία θα βρείτε εδώ)
Από Δευτέρα 1/6 έως Τετάρτη 3/6
Κάθε μέρα δύο προβολές στις 9:00μ.μ. και στις 11:45μ.μ.
Λεωφόρος Στρατού (Δίπλα στο Βελλίδειο)
Τηλ.: 2310 292304
Face Book σελίδα εδώ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή