Αυτές είναι οι ταινίες που θα επιχορηγηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού

676 Views
Αυτές είναι οι ταινίες που θα επιχορηγηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού Αυτές είναι οι ταινίες που θα επιχορηγηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού

 

Στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας

Ανακοινώθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου  η πρώτη ομάδα ταινιών που θα χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας το οποίο εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρόκειται για 64 σχέδια από την κατηγορία ταινιών μικρού μήκους και 55 σχέδια από την κατηγορία Ντοκιμαντέρ προκρίνονται 55 σχέδια τα οποία θα επιχορηγηθούν με το ποσό των €2.500.

Συνολικά υποβλήθηκαν 678 προτάσεις για ταινίες μικρού μήκους και 512 προτάσεις για ντοκιμαντέρ, οι οποίες αξιολογήθηκαν. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, από τις υποβληθείσες αιτήσεις, θα επιλέγονταν και θα χρηματοδοτούνταν 100 προτάσεις (50 μικρού μήκους και 50 ντοκιμαντέρ), οι οποίες θα προκρίνονταν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στην κατηγορία Μικρού Μήκους και στην θέση 41 του καταλόγου, έχουν ισοβαθμίσει 24 σχέδια, ενώ στην θέση 45 της κατηγορίας Ντοκιμαντέρ έχουν ισοβαθμίσει 11 σχέδια. Ως εκ τούτου, στην κατηγορία Μικρού Μήκους προκρίνονται 64 σχέδια, ενώ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ προκρίνονται 55 σχέδια.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πιστό στην βούλησή του να στηριχθεί η κινηματογραφική παραγωγή σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, θα παράσχει την επιπλέον επιχορήγηση που απαιτείται προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επιπλέον αυτές προτάσεις. Έτσι, 119 προτάσεις θα λάβουν το ποσό των €2.500, ενώ και οι 119 αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην β’ φάση του διαγωνισμού, για την οποία θα ισχύσουν οι όροι ως έχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την β’ φάση ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 7 Αυγούστου.

Δείτε τα σενάρια που θα επιχορηγηθούν εδώ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή