Tα Village πάνε και Λιμάνι! Από σήμερα 4 αίθουσες με θεα όλη την Θεσσαλονίκη.

476 Views
Tα Village πάνε και Λιμάνι! Από σήμερα 4 αίθουσες με θεα όλη την Θεσσαλονίκη. Tα Village πάνε και Λιμάνι! Από σήμερα 4 αίθουσες με θεα όλη την Θεσσαλονίκη.

Tα Village πάνε και Λιμάνι! Από σήμερα 4 αίθουσες με θεα όλη την Θεσσαλονίκη.

Τα Village Cinemas εγκαινίασαν [προχθές το βράδυ] τη λειτουργία τους στις Αποθήκες 1 και Δ του Λιμανιού, ανοίγοντας τις αίθουσες στο κινηματογραφόφιλο κοινό όλο το χρόνο.
Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Διευθυντής του Ολύμπιον και του γραφείου Βορείου Ελλάδος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου κ. Νότης Φόρσος, περιηγήθηκε στους χώρους και απόλαυσε την προβολή της ταινίας Χόμπιτ.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την παρουσίαση της οποίας έκανε η δημοσιογράφος του ραδιοφώνου του ALPHA Ελένη Τσολάκη, ήταν πολύ θετική η υποδοχή μιας τέτοιας επένδυσης σε ένα αγαπημένο χώρο της πόλης.
Οι τέσσερις αίθουσες στις Αποθήκες 1 και Δ στο Λιμάνι είναι έτοιμες να υποδεχθούν το κοινό που θεωρεί τον κινηματογράφο μέρος της διασκέδασής του, και θέλει να απολαμβάνει ένα έργο στο σινεμά σαν μέρος της βόλτας του στην παραλία.
Η καρδιά της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής θα χτυπάει πλέον όλο το χρόνο στους χώρους όπου φιλοξενείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την υποδομή που υπάρχει και μέχρι σήμερα έμενε ανεκμετάλλευτη το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.
 Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι η παρουσία του Ομίλου DEMCO στη Θεσσαλονίκη είναι μια ακόμα ενέργεια στην προσπάθεια για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την μείωση της ανεργίας στην περιφέρεια, και ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι εφικτό για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή.
Ο προϊστάμενος των γραφείων Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και διευθυντής του κινηματογράφου Ολύμπιον κύριος Νότης Φόρσος, δήλωσε ότι η συνεργασία με τους ανθρώπους της Village είναι άριστη, και ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι οι εργασίες αναβάθμισης των αιθουσών ολοκληρώθηκαν τόσο γρήγορα. Συμπλήρωσε ότι πλέον το κέντρο της πόλης καλύπτει όλα τα είδη κινηματογράφου, από πιο σινεφίλ στο Ολύμπιον μέχρι πιο εμπορικά στο Λιμάνι, και ότι είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το Φεστιβάλ δεν θα χρειάζεται να επωμίζεται το κόστος του καθαρισμού και ανακαίνισης των χώρων του δύο φορές το χρόνο όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Ο κύριος Δημήτρης  Φουρλεμάδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου DEMCO, μίλησε στη Συνέντευξη Τύπου μεταφέροντας και χαιρετισμό του προέδρου του Ομίλου DEMCO Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος τελευταία στιγμή δεν κατέστη δυνατόν να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Στην εισαγωγή του ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς που συνεργάστηκαν για την ταχύτατη υλοποίηση του έργου, και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά που η πρώτη μας επένδυση αυτή την περίοδο γίνεται στη Θεσσαλονίκη, και ειδικά στο χώρο όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Μετά τη συνολική αναβάθμιση του χώρου από τον Ο.Λ.Θ. και το Δήμο, είμαστε περήφανοι που με τη σειρά μας συμβάλλουμε στο να ζωντανέψει το Λιμάνι όλο το χρόνο. Καλωσορίζουμε όλη την οικογένεια και σας προσκαλούμε να απολαύσετε τις καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές στις υπέροχες αυτές αίθουσες στην καρδιά της πόλης. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και νέες επενδύσεις που θα φέρουν σύντομα περαιτέρω ανάπτυξη. Ο Όμιλος DEMCO, σε συνεργασία με τον Όμιλο Carrefour – Μαρινόπουλος, έχουν ήδη συμφωνήσει ότι θα προχωρήσουν σε συνεργασία στο εμπορικό κέντρο CityGate στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τις νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή σε 70 και το ύψος της οικονομικής επένδυσης σε 600.000€ την επόμενη τριετία».
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμα σημαντικές προσωπικότητες της πόλης και λάτρεις του κινηματογράφου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κύριο Γιάννη Μπουτάρη.
Η έναρξη της κινηματογραφικής σεζόν στο Λιμάνι θα γίνει με την υπερπαραγωγή “Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή του Πήτερ Τζάκσον και την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Μικρά Αγγλία, ενώ θα συνεχιστεί με ελληνικές και ξένες παραγωγές όπως Πέμπτη & 12 του Θανάση Τσαλταμπάση, Mandela, August: Osage County, American Hustle και άλλες. Η ακριβής ημερομηνία ανοίγματος αναμένεται εντός των επομένων ημερών.
Οι αίθουσες θα παραχωρούνται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ για την απρόσκοπτη διεξαγωγή τους κάθε χρόνο. Η ανακαίνιση του χώρου έχει ολοκληρωθεί, με την εγκατάσταση νέων οθονών προβολής, την προσθήκη 2 ψηφιακών μηχανών με δυνατότητα προβολής ταινιών 3D και την αναβάθμιση του συστήματος ήχου σε Dolby Digital Surround. Παράλληλα έχουν γίνει εργασίες επισκευής και συντήρησης στα κλιματιστικά και στην υποδομή εστίασης.
Η Village ανέλαβε τη διαχείριση και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων στις Αποθήκες 1 και Δ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για τρία χρόνια μετά από ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό . Όραμά της είναι να συνεισφέρει στη συνολική αναβάθμιση του χώρου και στην παροχή επιλογών διασκέδασης στο κοινό ώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή που αποτελεί αγαπημένο μέρος επίσκεψης στην πόλη. Η επένδυση, παρ’ όλο που γίνεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, συμπληρώνει την παρουσία της Village στη Θεσσαλονίκη.
Τα Village Cinemas, μια 100% ελληνική εταιρεία και η μεγαλύτερη εταιρεία κινηματογράφων στην Ελλάδα, διαθέτει 70 κινηματογραφικές αίθουσες σε τρεις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο). Η εταιρεία έχει στόχο να παρέχει μια συνολική εμπειρία διασκέδασης για την ελληνική οικογένεια με κύριο άξονα τον κινηματογράφο. Οι αίθουσές της διαθέτουν τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παρακολούθησης.
Η Village, εκτός από κινηματογραφικές αίθουσες, παράγει και διανέμει ταινίες σε όλες τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.  Στηρίζει ενεργά τον ελληνικό κινηματογράφο, με παραγωγές υψηλών προδιαγραφών όπως ALTEREGO, Πολίτικη Κουζίνα, Νήσος 1 και 2, Το Τανγκό των Χριστουγέννων. Τελευταία ελληνική παραγωγή της Village ήταν το ΑΝ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που κατέχει ρεκόρ εισιτηρίων ελληνικής ταινίας της τελευταίας δεκαετίας.
Διεύθυνση: Αποθήκη 1 ή/Αποθήκη Δ
Προβλήτα Νο. 1 Λιμένος Θεσσαλονίκης, 541 10 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Πληροφοριών: 2310 019570
Τηλ. Πωλήσεις: 1 48 48 (με χρέωση)
Τα Village Cinemas στο Λιμάνι είναι η νέα πρόταση της Village στη Θεσσαλονίκη. Πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης, στην προβλήτα όπου στεγάζονται το  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Κινηματογράφου, οι 4 αίθουσες στις αποθήκες 1 & Δ θα λειτουργούν πλέον μόνιμα. Τώρα μπορείτε να απολαμβάνετε τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου παγκόσμιου κινηματογράφου όλο το χρόνο!
Αίθουσες 1&2:
Στην Αποθήκη Δ της προβλήτας, οι αίθουσες 1&2 διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα ήχου Dolby Digital Surround και οθόνες μεγάλων διαστάσεων, και είναι εξοπλισμένες με μηχανές προβολής φιλμ 35mm. Σε όλες τις αίθουσες έχουν προβλεφθεί και δύο κανονικές θέσεις για άτομα με αμαξίδια.
Χωρητικότητες:
Αίθουσα 1 = 260 άτομα (258 σταθερές θέσεις + 2 θέσεις ΑΜΚ)
Αίθουσα 2 = 260 άτομα (258 σταθερές θέσεις + 2 θέσεις ΑΜΚ)
 
Αίθουσες 3&4:
Στην Αποθήκη 1 της προβλήτας, οι αίθουσες 3&4 διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα ήχου Dolby Digital Surround και οθόνες μεγάλων διαστάσεων. Είναι εξοπλισμένες δύο ψηφιακούς προβολείς υψηλής ευκρίνειας SONY 4Κ με δυνατότητα προβολής συστήματος 3D SONY για άψογη ακουστική και ευκρίνεια. Σε όλες τις αίθουσες έχουν προβλεφθεί και δύο κανονικές θέσεις για άτομα με αμαξίδια.
Χωρητικότητες:
Αίθουσα 3 = 224 άτομα (222 σταθερές θέσεις + 2 θέσεις ΑΜΚ)
Αίθουσα 4 = 233 άτομα (231 σταθερές θέσεις + 2 θέσεις ΑΜΚ)


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Τα κορίτσια των Λουλουδιών»: ένα βιβλίο βασισμένο στα παιδικά εγκλήματα που συντάραξαν τον κόσμο.
«Τα κορίτσια των Λουλουδιών»: ένα βιβλίο βασισμένο στα παιδικά εγκλήματα που συντάραξαν τον κόσμο.
με 0 Σχόλια 1278 Views

Ένα εξαιρετικό κοινωνικό θρίλερ που σκιαγραφεί βαθειά τα παιδιά – δολοφόνους, την οικογένεια του θύματος, το σοφρωνιστικό σύστημα στην ευαίσθητη παιδική ηλικία και το ηθικό δίλημμα εάν αξίζει ενας εγκληματίας την δεύτερη ευκαιρία. Διάβασε η Μιλάντα Σαρικιαχίδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή