Απέσυραν την αφίσα της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» στην Ιταλία ως ρατσιστική;

199 Views
Απέσυραν την αφίσα της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» στην Ιταλία ως ρατσιστική; Απέσυραν την αφίσα της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» στην Ιταλία ως ρατσιστική;

Απέσυραν την αφίσα της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» στην Ιταλία ως ρατσιστική;

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η να αποσυρθεί από τους κινηματογράφους η αφίσα της ταινίας 12 Χρόνια Σκλάβος, στην οποία απεικονίζονται ο Μπραντ Πιτ και ο Τσιούετελ Έτζιοφορ.
Το αμερικανικό κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate ζήτησε την απόσυρση της αφίσας επειδή πολλοί στην Ιταλία την θεώρησαν ρατσιστική. Το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate δεν αναφέρει στο αίτημα απόσυρσης της αφίσας τις κατηγορίες του ρατσισμού, επικαλούμενο μόνο νομικούς λόγους.
Στην αφίσα διακρίνεται σε μεγάλη επιφάνεια το πρόσωπο του διάσημου ηθοποιού Μπράντ Πιτ, και σε πολύ μικρό χώρο κάτω δεξιά, η φιγούρα του αφροαμερικανού ηθοποιού που όμως είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της ταινίας.μ Σε αντίθεση με την ιταλική εκδοχή, στην αμερικάνικη εκδοχή της εμφανίζεται μόνο ο Τσιούετελ Έτζιοφορ, να καταλαμβάνει όλο το διαφημιστικό χώρο.
Πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι η εταιρεία διανομής ταινιών στη Ιταλία, BMI, με αυτή την αφίσα απλώς προσπαθεί να προσελκύσει το κινηματογραφικό κοινό προβάλλοντας πιο γνωστούς ηθοποιούς από τον Τσιούετελ Έτζιοφορ όπως ο Μπράντ Πιτ, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν την αφίσα προϊόν ρατσιστικής προσέγγισης.
Η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» αναφέρεται στην ιστορία ενός ελεύθερου αφροαμερικανού τον δέκατο ένατο αιώνα, ο οποίος πουλήθηκε ως σκλάβος για να εργαστεί στις φυτείες βαμβακιού του αμερικανικού νότου.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Δήμο Καλαμαριάς
Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Δήμο Καλαμαριάς
331 Views

 Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και δια βίου μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς, με αφορμή τον  εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου που είναι στις 27 Μαρτίου.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή